Šta je novo?

WD TV Live

Darc0,

Da, Z5500-TV-HDMI-WDTV . Hvala ti za info, dzabe da ne kunem WD.

Imao sam problem sa prevodima da zure nekih 1s na officialnom fw, ubacim b-radov ista stvar.
Koliko god isao + ili - na daljincu, on ne pomera prevod.

Da li se to jos nekom desava ili?

Sa prevodima ja nisam imao problema,evo sa WD sajta:
"Subtitle sync adjustment
During video playback, press the left or right arrow keys on the remote to adjust subtitle synchronization by 100 ms at a time."

Jel neko konacno uspeo sharing sa windows 7 posto meni neuspeva jedan put hoce pa sledeci put nece.

Sa prevodima ja nisam imao problema,evo sa WD sajta:
"Subtitle sync adjustment
During video playback, press the left or right arrow keys on the remote to adjust subtitle synchronization by 100 ms at a time."

Na taj nacin koliko god otisao u + ili - ostaje prevod na istom mestu.

Na taj nacin koliko god otisao u + ili - ostaje prevod na istom mestu.
Takodje i kod mene dal u + il - snhronizacija se nemenja.
Sto se tice sharinga sa win 7 tu izgleda pomaze samo neki media server probao sam ovaj TVersity i za sada lepo funkcionise.

da li neko ima problem sa mreznim delom? kada kliknem na Network ili media servers (probao na video i music) nista se ne dogadja... znaci jednostavno kao da klik na ikonu ne reaguje... da li jos neko ima ovakav problem ili zna o cemu se radi?

napomena da mreza radi normalno, recimo strimovanje sa youtube-a radi...

secam se da sam odmah probao mrezu kad sam kupio uredjaj, posle mi je ponudio update, i ja mu dao... posle toga nisam pokusavao...

da li neko ima problem sa mreznim delom? kada kliknem na Network ili media servers (probao na video i music) nista se ne dogadja... znaci jednostavno kao da klik na ikonu ne reaguje... da li jos neko ima ovakav problem ili zna o cemu se radi?

napomena da mreza radi normalno, recimo strimovanje sa youtube-a radi...

secam se da sam odmah probao mrezu kad sam kupio uredjaj, posle mi je ponudio update, i ja mu dao... posle toga nisam pokusavao...

To se i meni desava da nece da udje u network shares dok u media servers ulazi svaki put dali je to do njega ili win 7 ili ruter pravi problem stvarno neznam ali zna da nervira.:wall:
Svakako ovi iz WD imace puno posla da novim firmwerom isprave razne nedostatke kojih ima ocigledno.

Od pre par dana sam korisnik wdtv live. Zadovoljan sam uredjajem, sve video, foto i muzicke formate cita. Koristim share disk sa racunara i preko wdtv ga vidim sasvim ok ali jedino kada je windows firewall iskljucen. Da li je neko uspeo da pristupa network disku na racunaru kada je ukljucen windows firewall i dali neko zna koje portove treba da izuzemem da bi ovo radilo. U uputstvu, wd site, forumima uglavnom govore kada se uskljuci windows firewall radi ok, niko da kaze kako ga naterati da radi sa ukljucenim firewall-om.

Pozdrav Aleks

postoji li mogucnost da zadam rucno parametre share-a, tj, ako se nalazi u drugom subnetu pa ga wdtv ne vidi?

E ovako uzeo sam skoro WDTV Live, i extra sam zadovoljan. Skoro sam ucitao zadnji firmware i nisam primetio neku razliku u odnosu na predhodni. Na kratko sam probao Network, sve radi extra samo sto sam primetio da je nemoguce gledanje Blu-Ray (untoched) filmova kroz mrezu verovatno zbog prevelikog bitrate-a dolazi do stucanja i zamrzavanja dok se ne izbaferuje, odprilike effekat kao youtube na slaboj internet konekciji. Da li je neko imao slicnih problema? i da li se moze nekako resiti. Kada sam povezivao, povezao sam direktno preko crossover kabla u 100mbitnu mreznu karticu. Da li bi neki router mozda resio problem? ili gigabitna kartica?

I zanima me taj B-rad Custom Firmware, posto dosta koristim Torrent, i racunar mi non-stop radi, da li bi mogao da prebacim upotrebu torentovanja na wdtvlive, ako nista drugo bice nocu tise :)

Predpostavljam da se sa tim B-radovim firmwerom dobijaju samo stvari i da se nista ne gubi, da li postoji kompletna lista svih stvari koje se dobijaju upgrejdom?

Pozdrav

Poslednja izmena:
USB adapter

Da li neko ima iskustva sa Wireless USB adapterima za WD TV Live. Postoji lista kompatibilnih USB adaptera WD sajtu, ali verovatno ima i onih koji su kompatibilni a nisu na listi. I gde ima kupiti.

Upravo je stigao i u moju kuću WD TV Live.
Prvi utisci su izuzetni. Međutim imam jedan problem i jedno pitanje, koje sigurno interesuje veliki broj korisnika Wd TV Live:

1. Da li neko koristi USB Wi-Fi adapter za kućnu wireless mrežu i koji?

2. Da li neko zna koji su USB adapteri kompatibilni sa WD-om, navesti i oznake revizije ili verzije. Molim Vas.

3. Da li je neko probao novi B-Rad FW 0.3.4.1

Hvala, hvala, dobri ljudi!!!

Poslednja izmena:
Novi firmware!

Release 1.01.24 (2/9/10)

* Implemented add to playlist feature in YouTube™.
* Added Save search queries to save users time in re-entering search terms in YouTube.
* Added seeking controls (fast forward/rewind) in the YouTube player in 10 second increments.
* Fixed YouTube video list not presented in the same order as provided by YouTube server.
* Added Flag Video feature to YouTube.
* Updated to the new YouTube Video logo throughout the application.
* Modified YouTube video timestamp format to make it more readable.
* Redesigned YouTube user interface to comply with YouTube requirements. :banana:

Novi firmware!

Release 1.01.24 (2/9/10)

* Implemented add to playlist feature in YouTube™.
* Added Save search queries to save users time in re-entering search terms in YouTube.
* Added seeking controls (fast forward/rewind) in the YouTube player in 10 second increments.
* Fixed YouTube video list not presented in the same order as provided by YouTube server.
* Added Flag Video feature to YouTube.
* Updated to the new YouTube Video logo throughout the application.
* Modified YouTube video timestamp format to make it more readable.
* Redesigned YouTube user interface to comply with YouTube requirements. :banana:
YouTube firmware :)

Da YouTube firmware moze se i tako reci nadam se da ce nastaviti sa ispravkama makar i ovako parcijalno.

Još jedan zadovoljni korisnik WDTVLive :)
Kupljen pre neki dan, povezan preko HDMI, sve radi odlično.
Odmah po prvom uključivanju mi ponudio update na verziju .17 a potom i na .24.

Iz čiste radoznalosti sam stavio najnoviji B-RAD firmware 0.4.0.0, a kasnije i modifikacije nekih opcija koje ovaj FW omogućava. Link
Uključio sam torente preko Deluge i radi besprekorno (mora malo telnet, root .....).

Postavio Webfrontend 0.5, takođe radi kako treba, sada imam potpunu kontrolu ovog uređaja i preko PC na mrezi. Link

Na kraju stavio i novi skin PsychoTHC OSD-MOD v0.3 :zgran: Link

Za sada sve pohvale, osim jedne osnovne stvari- zvuk.
Nažalost, nemam DA koverter za Yamaha pojačalo, pa je sve vezano preko Stereo anlognog izlaza, znači jadan i siromašan zvuk.
btw. šta je ovde najbolje rešenje?, DA li postoji neki Toslink to RCA analog ,)

Još jedan zadovoljni korisnik WDTVLive :)
Kupljen pre neki dan, povezan preko HDMI, sve radi odlično.
Odmah po prvom uključivanju mi ponudio update na verziju .17 a potom i na .24.

Iz čiste radoznalosti sam stavio najnoviji B-RAD firmware 0.4.0.0, a kasnije i modifikacije nekih opcija koje ovaj FW omogućava. Link
Uključio sam torente preko Deluge i radi besprekorno (mora malo telnet, root .....).

Postavio Webfrontend 0.5, takođe radi kako treba, sada imam potpunu kontrolu ovog uređaja i preko PC na mrezi. Link

Na kraju stavio i novi skin PsychoTHC OSD-MOD v0.3 :zgran: Link

Za sada sve pohvale, osim jedne osnovne stvari- zvuk.
Nažalost, nemam DA koverter za Yamaha pojačalo, pa je sve vezano preko Stereo anlognog izlaza, znači jadan i siromašan zvuk.
btw. šta je ovde najbolje rešenje?, DA li postoji neki Toslink to RCA analog ,)

@fastlane
Kazi mi jesi li sa zvanicne .24 stavio B-RAD firmware 0.4.0.0.
i ove modove si dodavao ovim redosledom kao sto si napisao.
Jeli problem da se posle vrati na zvanican firmware i u kom
formatu treba da bude USB flash?

Znači prvo update na zvanični WD .24 Youtube firmware i obavezno restore defaults.
Skinuti FW B-RAD 0.4.0.0. sa gore pomenutog linka. Ovaj custom fw je i zasnovan na zvaničnom .24 firmverom tj. sadrži sve postojeće izmene kao i zvanični.
B-Radova arhiva sadrži nekoliko fajlova ali su potrebni samo .bin i .ver.
Obavezno formatirati USB fleš na FAT32(ili FAT), poželjno nekim format alatom(HP ili sl.)
Snimiti ova dva fajla u root fleša, plugin u uređaj, u meniu izabrati update i automatski prepozna novu verziju i update proces koji može da potraje malo duže nego zvanični fw update, NE GASITI uređaj iako u nekom trenutku izgleda kao da se ubagovao. Kad se update završi, skinuti fleš i obrisati ove fajlove.

Prvo podizanje, sve stavke su iste kao i u originalnom fw .24, tako da sva setovanja moraju da odrade nanovo. Sa mrežom nisam imao nikakvih problema.
AKo želite dodatne opcije, onda je potrebno snimiti u rut USB-a 500-custom fajl sa potrebnim izmenama (pročitati uputstvo - svaka linija u fajlu se odnosi na dodatnu opciju ili program).
Deluge se enabluje takođe u ovom fajlu. Ovde može biti problem sa Download to lokacijom i sa nastavkom torentovanja posle gašenja uređaja - ali ima rešenja, nije problem.
Dalje sve po želji, Webfrontend, OSD meni itd.
btw. WebUI-u za Deluge i Webfrontend-u se može prići samo preko Firefoxa !!!

A što se tiče povratka na originalni, nisam probao, ali ne vidim razlog da ne može.
Ista procedura samo se stavi orig .bin i .ver, meni do opcije update i ručno pokrenuti.

Uradio sam upgrade na B-RAD 0.4.0.0. ali mi neradi You tube i kad sam pokusao da dodam modifikacije Webfrontend 0.5 i PsychoTHC OSD-MOD v0.3 uopste ih nedetektuje inace imao sam pre B-RAD 0.4.0.0. zvanicni WD .24 ono sto sam propustio da uradim to je da restore defaults pa da tad uradim FW.Inace sve ostalo radi.Kako da ga ponovo upgrade kad nece da vidi ni jedan FW vise.

Uspeo sam da vrati zvanicni FW WD .24 neznam dali je problem sa B-RAD 0.4.0.0. bio u tome sto podesavanja nisam stavio restore defaults pa zato nije radio You tube inije hteo da ubaaci modifikacije Webfrontend 0.5 i PsychoTHC OSD-MOD v0.3:smash:

...sa Psycho skinom, OSD izgleda predobro...jako me je zainteresovao ovaj Live, cini mi se da je najkompletniji i da necu pogresiti ako se za njega odlucim...

Dobro, a da li sa B-RAD 0.4.0.0. sada radi prepoznavanje usb harda nakon boot-a, ranije nije moglo već kabl out pa kabl in... ? Zato sam se i vratio na originalni...
Tjah... ako i budem opet prelazio na B-RAD bio bi to onaj minimalni, bez deluge, web servera i sl...

Prepoznavanje harda sada radi bez problema, ali zato Youtube izgleda nesto brljavi.
Dok sam juče testirao radilo je sve normalno, ali evo danas malo igranja sa opcijama i kraj - no content available.
Videćemo za koji dan očekujemo ponovo neki fix :D

... Kako da vratim na prvi,osnovni firmw.,podigao sam nov update,regularni,..ovaj 0.4 bih sacekao,..ako ima bagova kao sto se pominje,..ili on mozda kao osnovni firmw radi cool,.a zezaju ga mozda neki doadci,.nisam naj razumeo,...al sad bih vratio na b-rad B-RAD.CC_WDLXTV_LIVE-0.2.2.1,njega sam imao do malopre,i radio je stabilno samo tako,...al sad ne mogu da ga ponovo vratim,verovatno dok ne oborim na osnovnu verziju,..al kako,..:mad: ..na ono restore po difoltu ne vraca se na pocetak,samo na osnovno podesavanje.

...odnosno,dal sad na regularni firmw. WD-a,mogu da instaliram neki skin,...ovaj njihov je ocaj zivi,a da pritom ne podizem 0.4 (ukoliko osnovna verzija radi ok,..a baguje sa nekim dodacima mozda):type:

Na FW B-RAD 0.4.0.0. You tube neradi bar kod mene a vratio sam na zvanicni FW
WD .24 tako sto sam u wdtvlive.ver fajlu verziju prepravio za jedan broj vise kako bi
WD pokrenuo update.

Nazad
Vrh Dno