Šta je novo?

WD TV Live

Možeš da staviš fw koji hoćeš, poenta je da onaj koji update-uješ bude za broj veći od onog koji je već u uređaju.
kako Sasha70 reče, otvoriš fajl .ver i promeni mu verziju.

npr. imaš 1.0.1.24 B-RAD a hoćeš da vratiš original, otvoriš u Wordpad-u wdtvlive.ver i imaš:

VERSION='1.01.24' ----- ovde promeniš na npr. 1.11.24
LOCATION='wdtvlive.bin'
PKG_LOCATION='wdtvlive.pkg'

Na kraju SAVE i to je to.

Nestabilna wireless mreža

Da li se nekome dešava da u toku streaminga video i audio fajlova kroz wireless mrežu dolazi do povremenog pucanja konekcije. I kako ste ovo riješili?

Da li se nekome dešava da u toku streaminga video i audio fajlova kroz wireless mrežu dolazi do povremenog pucanja konekcije. I kako ste ovo riješili?
koji wireles koristis? nakaci neki usb hard disk i pusti kopiranje nekog filma preko mreze na taj disk, i prati protok...

Možeš da staviš fw koji hoćeš, poenta je da onaj koji update-uješ bude za broj veći od onog koji je već u uređaju.
kako Sasha70 reče, otvoriš fajl .ver i promeni mu verziju.

npr. imaš 1.0.1.24 B-RAD a hoćeš da vratiš original, otvoriš u Wordpad-u wdtvlive.ver i imaš:

VERSION='1.01.24' ----- ovde promeniš na npr. 1.11.24
LOCATION='wdtvlive.bin'
PKG_LOCATION='wdtvlive.pkg'

Na kraju SAVE i to je to.

Dal moze na ovaj "legalni"-originalni firmware da se instalira neki skin,..ili ono vazi samo preko b-rad-ovih firmw?

Mislim da ne može.

Izgleda da se u WD spremaju za novu ispravku ovih dana, kako kažu, rešiće probleme sa YT (not for TV attached devices), a uskoro i NOVI firmver, u kome će se naći mnoge nove opcije.

Jel može jedno glupo pitanje? :)

Da li postoji mogućnost da wdtv live ugasi externi disk (2.5" wd passport)? Da li će smetati tom malom disku što se vrti nonstop?
Naime, fora je što preko mreže i nema baš šta da povuče, pa neki hdd mora biti nakačen na wdtv live.

Protok je oko 1300 kb u sekundi.
Wireles G, Linksys 54G ruter. Fiksne IP adrese.
vidjao sam ja usb wlanove koji rade tako kako rade... jesi li probala taj wlan na nekom drugom racunaru sa istog mesta? cisto da vidimo sta moze da se ocekuje od samog uredjaja...

ja sam uzeo wdtv live ali razmisljam da ubacim i neki wlan usb, cisto zbog setanja kad ga nosim okolo...

Evo sada je 2 MB protok, ali oscilira.
WD TV Live bi trebao da sam ugasi USB disk, kod mene je tako.
Za USB Wireless se mora pogledati lista kompatibilnih USB adaptera.

Pokusaj da prebacis ruter na G standard, mozda imas malo slab signal pa se desava da predje na B.

Jel može jedno glupo pitanje? :)

Da li postoji mogućnost da wdtv live ugasi externi disk (2.5" wd passport)? Da li će smetati tom malom disku što se vrti nonstop?
Naime, fora je što preko mreže i nema baš šta da povuče, pa neki hdd mora biti nakačen na wdtv live.

Meni su do pre neki dan bili nakaceni 3.5" diskovi u fiokama i WD ih je gasio nakon odredjenog vremena.

Pokusaj da prebacis ruter na G standard, mozda imas malo slab signal pa se desava da predje na B.

Upravo sam to uradio na svim uređajima i radi. Podesio sam i u Windowsima na G. A sam WD Tv Live ima N Wireless zbog striminga HD materijala. Hvala izgleda da je bilo to. Istina to sam uradio juče, ali niko se do sada nije setio da se MIX prebaci na G. Sitnica ali:-devil-:

WD mora da gasi externi hard. Inače novi 24 FW je odličan i čini mi se najstabilniji do sada. Slika na svim formatima klizi. Iako kažu da je ovo FW za Youtube, ispeglali su još po nešto.

Da li je neko pokušavao sa nekim Media serverom, kako to funkcioniše?

Poslednja izmena:
WD mora da gasi externi hard. Inače novi 24 FW je odličan i čini mi se najstabilniji do sada. Slika na svim formatima klizi. Iako kažu da je ovo FW za Youtube, ispeglali su još po nešto.

Koji je poslednji oficijalni firmware, odnosno koji savetujete da se ubaci umesto nekog hakovanog (nije mi tu wdtv live pa ne mogu da proverim koji je)?
Posted via Mobile Device

Upravo sam to uradio na svim uređajima i radi. Podesio sam i u Windowsima na G. A sam WD Tv Live ima N Wireless zbog striminga HD materijala. Hvala izgleda da je bilo to. Istina to sam uradio juče, ali niko se do sada nije setio da se MIX prebaci na G. Sitnica ali:-devil-:

Da li je neko pokušavao sa nekim Media serverom, kako to funkcioniše?

@MajaMaja
Koristim TVersity media server i sasvim je OK bolje radi sharing nego WIN 7 cak sam uspeo da domace radio stanice strimujem na WD live.

Koji je poslednji oficijalni firmware, odnosno koji savetujete da se ubaci umesto nekog hakovanog (nije mi tu wdtv live pa ne mogu da proverim koji je)?
Posted via Mobile Device

@Heinz
Poslednji ofical WD je 1.01.24 i izgleda dosta stabino bar za sad.

Meni sa ovim zadnjim share u mrezi radi grozno, iako je ranije super (XP masina). Sada mi svaki put trazi da kucam login name (iako nema logina u mrezi, pa mora Guest). Po meni veliko smaranje.

Eto, pa posle kazi kako Novatron ima nikakvu podrsku...
A mi resavamo probleme i WD korisnicima. Gde to ima.

Pozdrav.. :D

Poslednja izmena:
cheers menjam mišljenje, imate super podršku za WD TV Live:d
Ako šta zatreba za Novatron samo pitaj:eyebrows:

Probao ja sledeće media servere: PlayOn, TVersity, neki u javi... ali ovaj je extra - Wild Media Server !
Kao i obično kod ovakvih sprava, pisao ga rus :) za sada je free. Radi transcoding, probao na flv pošto to wd ne podržava, internet radio (direktan link copy-paste), brzo se startuje, snalazi se sa firewallovima, jedan exe nema startup servisa posebnih, lepo i brzo radi restart... extra. I što je najvažnije - sve radi iz prve jer je jedini koji zvanično podržava wdtv live device, izabere se u setup-u :)
Jedina mana - nisam uspeo da nateram da mi rade sky.fm radio stanice kada izaberem 24kbps aacplus, čak ni uz transcoding...!?!

Inače, originalni fw gasi hard nakon shutdown, b-radov ne čak i pipa mrežu vidi se po lampicama na ruteru, samo obori video i audio interfejse... A nakon boota ga više ne prepozna, mora kabl, zato sam se i vratio na orig.

Inače, originalni fw gasi hard nakon shutdown, b-radov ne čak i pipa mrežu vidi se po lampicama na ruteru, samo obori video i audio interfejse... A nakon boota ga više ne prepozna, mora kabl, zato sam se i vratio na orig.

Nisam siguran da ga ne gasi... meni je wd live povezan sa WD book 750 gb( mada i sa ostalim hd je isto) i tacno posle shutdown,..gasi se i ostalo,..koristio sam neki 0.2 b-rad do nedavno,...,ne znam kako je sa ostalim novijim verzijama,al mislim da to nema neke promene.A to za mrezu,..pa nije mi ni to jasno,..ako se uredjaj total ugasi,..sta bi on mogao da radi,..,da je u nekoj hibernaciji,standby varijanti,..ima logike,..al ako ga ugasis total,...stvarno ne znam kako moze da muci mrezu....:cigar:

Ponosni vlasnici ovog uredjaja, mogli bi mi nešto reci o koriščenju torrenata preko WD Live-a ?
kako se snalazi sa njima ?

Pa, niko se nije usrećio, svi kao probaju, konstatuju da radi, ali ne koriste stalno, uvek neki problemi iskoče - te zeza ih deluge kojem pristupaju preko web servera, te izgube se login credentials, te mount/demount externog harda kao putanje za fajlove...
Ako nisi okoreli linuxaš, slaba vajda...

ako se uredjaj total ugasi,..sta bi on mogao da radi,..,da je u nekoj hibernaciji,standby varijanti,..ima logike,..al ako ga ugasis total,...stvarno ne znam kako moze da muci mrezu

Kako misliš totalno, iz struje, onda da, gasi mrežu !
Na dugme, znači standby, onda ne! Mora ovaj parametar da se promeni:

config_tool -c DISABLE_ETHERNET_ON_STANDBY=NO

Imaš ovde više o tome:
http://wdtvforum.com/main/index.php?topic=3995.0

pa to ispade bas nešto komplikovano, ebiga ja i linux nismo se baš druzili , a meni bi taj WD koristio i za torrente da mi nije komp 24/7 upaljen.

Probao ja sledeće media servere: PlayOn, TVersity, neki u javi... ali ovaj je extra - Wild Media Server !
Kao i obično kod ovakvih sprava, pisao ga rus :) za sada je free. Radi transcoding, probao na flv pošto to wd ne podržava, internet radio (direktan link copy-paste), brzo se startuje, snalazi se sa firewallovima, jedan exe nema startup servisa posebnih, lepo i brzo radi restart... extra. I što je najvažnije - sve radi iz prve jer je jedini koji zvanično podržava wdtv live device, izabere se u setup-u :)
Jedina mana - nisam uspeo da nateram da mi rade sky.fm radio stanice kada izaberem 24kbps aacplus, čak ni uz transcoding...!?!

Ja sam probao ali sam se pogubio u opcijama, možeš li malo objasniti, bar osnovno. korak po korak:type::)

Pa, niko se nije usrećio, svi kao probaju, konstatuju da radi, ali ne koriste stalno, uvek neki problemi iskoče - te zeza ih deluge kojem pristupaju preko web servera, te izgube se login credentials, te mount/demount externog harda kao putanje za fajlove...
Ako nisi okoreli linuxaš, slaba vajda...

Ma nije to toliki problem, Deluge se jednom namesti i ne dira se, e sad je drugi problem što sa novim B-Rad-ovim FW-om ne radi YouTube, pa se svi vratili na Oficijalni FW.;)
Meni je konkretno sve radilo sa B-RAD kako treba osim YT :trust:

Ja sam probao ali sam se pogubio u opcijama, možeš li malo objasniti, bar osnovno. korak po korak:type::)

Istaliraš, sve default, startuješ, disable firewall za početak, kad proradi osnovno posle enable pa konfiguriši da propušta WildMS. Odabereš direktorijume sa PCa koje će da scanira, uzmi za početak neki sa malo filmova da ne bi dugo radio. Podesi device da bude wdtvlive, više info o tome ovde http://www.wildmediaserver.com/forum/viewtopic.php?f=12&t=86 , a o startovanju samog programa i instalaciji ovde http://www.wildmediaserver.com/forum/viewtopic.php?f=3&t=6

Upali wdlive i idi na music>media server>trebalo bi da vidiš WMS-YOURCOMPUTERNAME, dalje je jasno...

Nazad
Vrh Dno