Doktor
Slavan
- Učlanjen(a)
- 13.03.2006
- Poena
- 360
Neki ljudi ne mogu da ukapiraju da je tablet od starta potpuno promašen koncept. Jednostavno, on nema ni jednu jedinu prednost u odnosu na klasični laptop, a umesto toga ima niz mana.
- Prvo i osnovno, nema hardversku tastaturu. Kucanje po ekranu je teže i neudobnije, a virtuelna tastatura zaklanja preko pola ekrana. Pored toga, kada ga spustite za kucanje ekran će ležati pod uglom u odnosu na vaš pogled, daleko neudobnije nego laptop kod koga se ugao ekrana uvek može podesiti tako da najviše odgovara korisniku.
- Pipkanje maže ekran, što neverovatno smeta kada se koristi napolju, otisci baš nerviraju pri direktnoj svetlosti.
- Ko iz nekog razloga želi da pipka po ekranu uvek može uzeti neki od laptopa sa TS-om koji se okreće naviše, oni su postojali i pre nego što je Biliju pao tablet na pamet.
- Tablet se lakše ošteti kad padne nego preklopivi laptop koji krije svoj osetljivi ekran.
Tablet tržište je malo, a njime potpuno dominira HP. Iako HP za pristojne pare ima tablete koji po svojim karakteristikama, snaži i mogućnostima mogu da pojedu iPad za doručak, ja ne vidim situaciju u kojoj bih mogao da preporučim bilo kome da ih kupi, a kamoli da uzme ovu Apple igračku. Najiskrenije, iPad nema baš nikakvog smisla, izuzev da služi kao pouzdan la-la ****** detektor.
Jedino što bi stvarno moglo da unese malo svežeg vazduha na učmalo tablet tržište je nešto sa savitljivim ekranom, nešto što bi moglo da se sklopi u džep i nosi sa sobom. Ako već mora da se nosi torba, laptop je kud i kamo bolje rešenje nego tablet.
Mozes ti da pricas tako do sutra, ali dzaba. Apple gazi i boli njih za tebe ili za bilo koga drugog. I ja sam govorio za Iphone da je mudo kada se pojavio, ali to cudo nisam promenio evo vec drugu godinu, Operativni na Meku radi vec 2 godine bez ikakvih problema i sve ostalo sto stane pored bilo cega iz Apple izgleda i radi kao zguzvana konzerva.