Šta je novo?

Mass Effect 2

Pa covece kako sacuvati sve likove...Meni je cetvoro izginulo...Jack,Miranda,Tharen,Legion...Najvise mi zao Mirande a i Jack-a...:(
Bogomi moj Shepard osta' suva k....:D Ode mu Miranda
Nisam obavio sve side questove i nisam bas odradio Normandy do kraja...Mozda je to kljuc,da svako prezivi...
Ne znam da li bi sad isao ispocetka da sve odradim...Ne vuce me bas toliko...

Poslednja izmena:
Gde se vidi koliko sam dugo igrao?

ja sam izgubio samo legiona brod je bio ful upgrejdovan mozda nesto znaci

Bas me zanima sta treba uraditi da cela ekipa prezivi, obzirom da moze, jer postoji Achievemnet za ovo. Definitivno cu da odradim sve questove za pajtose, max nabudzim normandiju pa cu da vidim stace biti.

Evo konačno kompletirah igru (34h). Najveći deo igre je otišao na questove za tim. Očekivao sam bar da će posle prolaska kroz Omega 4 imati još da se igra a ovako sve se kratko završilo. Što se tiče žrtava nisu se izvukli Kelly i Mordin. Za nju ne znam kako bi mogla da preživi a Mordina sam trebao da pošaljem sa preživelima :wall:. Ovako je ostao sa ekipom i popio metak.U prvom napadu Tali je odradila tehnički deo, Garrus je vodio drugi tim. Sa mnom su u prvom napadu bili Miranda i Grunt. A posle sam koristio Samaru za zaštitu (tu je izgleda mogla i Jack). Na kraju sam izabrao Grunt-a i Garrus-a i lako prešao Reapera.
Normandiju sam maksimalno nabudžio. Ne znam šta bi se desilo da nisam. Ovako je sve ispalo OK.

@Dandy
Kad uđeš u load/save game sa desne strane. Tako je bilo i u prvom delu.

Poslednja izmena:
Zar sam jedini ja koji ima problema sa prevelim mouse sensitivity-em???? Ima li nekog resenja da se smanji?

@mLaki

Regrutovao sam ih sve, Legiju takodje (on mi je jedan on izginulih :(), svima sam pomogao i svi su mi bili lojalni osim Tali (isao sam na pravdu a ne kako je ona htela) i Jack - koja ni ne moze da bude ili mozda nece zbog svadje sa Mirandom ..??
Normandiju nisam do kraja nabudzio i sada mi je zao zbog toga ..Odluke, pa uglavnom "pozitivne", ne znam na sta bi mogao konkretno misliti ?

E ja sam se bas tu zeznuo...Kad se njih dvoje posvadjaju biras koga ces da podrzis...Ja sam isao vise na pravdu pa sam izabrao Jack-a...i kad nju izaberes ona ti bude lojalna a Miranda vise ne i posle toga ne zeli nikako da prica sa tobom...Da mi je sadasnja pamet drugacije bih isao:d...Steta za mog Sheparda...Nije uspio da omasti brke...:D

a ne moze Jack da se privede? :D

radi AA ako promenite exe u UT3.exe :)

neki kazu da znacajno padne fps, meni ne na novoj graf.

hehehe.. ponovio se i mudro cuti :)

bilo bi jako lose da ti padne fps :D

Moja postava je bila; Legion za tehnicki deo, ona vrata. Jack je drzala bioticki stit, moj tim Garus i Grunt, drugi tim ostatak, crnja se vracao sa prezivelima.

KIA: Legion(kod vrata popio raketu, zadnju..), Garus :(, Tali, Samara, Thane :((tokom udara broda)

E ja sam se bas tu zeznuo...Kad se njih dvoje posvadjaju biras koga ces da podrzis...Ja sam isao vise na pravdu pa sam izabrao Jack-a...i kad nju izaberes ona ti bude lojalna a Miranda vise ne i posle toga ne zeli nikako da prica sa tobom...Da mi je sadasnja pamet drugacije bih isao:d...Steta za mog Sheparda...Nije uspio da omasti brke...:D

Sl. put ne misli glavom vec q... :D Mada ako mogu obe da bude lojalne onda mozda i moze da se izvede :p..

Zar sam jedini ja koji ima problema sa prevelim mouse sensitivity-em???? Ima li nekog resenja da se smanji?

Pa ja jos pre par dana pitao zna li neko neki nacin da se nesto "iskonfigurise" kako bi se smanjio sens.
Morao sam na kraju da smanjim na samom misu DPI na 1000 da bi iole nesto uspeo da kontrolisem ..

Sta ste sve apgrejdovali na Normandiji?Ja sve sto su mi dali drugovi,mada nisu mi svi dali za brod upgrade vec su mi neki davali oruzja/prototipove.Jel to tako treba?Koliko se secam,za Normandiju su mi dali nove stitove,nova oruzja,bolje skenere i sonde?Jel to to ili ima jos nesto? Samo Zaed ne daje up,tj bar meni nije dao.

P.S.Moze Jack da se privede,ja nisam izgubio lojalnost ni jednog clana posade prilikom svadja,diplomata *** :d Jedino nemam Zaedovu lojalnost,jer sam spasao ljude a onaj BlueSun chief je pobegao.

Ima sasvim dosta resursa da se upgrade-uje sve u igri. Ono što je najbitnije upgrade-ovati su štit,armor i top na Normandiji.

Mislim da preneti save iz prvog dela najviše utiče na Paragon/Renegade poene. Ja sam dobio dosta Paragon poena (u ME1 maksimalni nivo) kada sam počeo drugi deo što je predstavljalo dobru prednost u odnosu na nekog ko počinje iz početka. Upravo je dosta visko Paragon nivo doprineo rešavanju mnogih questova u moju korist kao i održavanju lojalnosti celog tima.

A što se tiče Jack :)
2mo2zk3.jpg

Poslednja izmena:
@Rajke
Hmm ove dve si promаšio a za data pad izgleda da je bug pošto si na tačnoj lokaciji. Pogledaj screen-ove dole.

Reshio sam quest za Isha, poprichao sa njim i nekim chudom sam mu doneo paket. Jasno se vidi u zhurnalu da treba da nadjem paket, a ne da mu donesem.
Sto se tiche Asarijki, nema ih apsolutno nigde u Citadelu, ishao sam osoba do osobe i nema ih. Mape su generalno male, i nema sanse da promakne bilo sta, pogotovo sto ti hajlajtuje sve.
Bez vez, reshih da kompletiram igru sa 100% predjenih misija i jedino ta lichna karta me prodala, pih. :(

Poslednja izmena:
Ima sasvim dosta resursa da se upgrade-uje sve u igri. Ono što je najbitnije upgrade-ovati su štit,armor i top na Normandiji.

Mislim da preneti save iz prvog dela najviše utiče na Paragon/Renegade poene. Ja sam dobio dosta Paragon poena (u ME1 maksimalni nivo) kada sam počeo drugi deo što je predstavljalo dobru prednost u odnosu na nekog ko počinje iz početka. Upravo je dosta visko Paragon nivo doprineo rešavanju mnogih questova u moju korist kao i održavanju lojalnosti celog tima.

A što se tiče Jack :)
2mo2zk3.jpg

Ma da,na to sam i mislio.Evo bas sada gledam,upgrade-ovao sam Thanix Canon,Multicore Shielding,Modular probe bay,Heavy ship armor,Extended Fuel Cells,Advanced Mineral Scanner i to bi bilo to sto se tice broda.Sto se tice ostalih upgrade-a(oruzje+armor+prototipi),na nekoliko mesta mi fale po 1-2lvl-a.A interesantno je da Weapon i Armor upgrade-ima ne mogu vise da pristupim,sivi su,mogu samo Protype a tamo nema nista sem reselekcije skillova.

Alex,jesi li siguran da posle tog dijaloga sa Jacksonicom ona zaista i pristane da "legne" odmah?:)Jer meni kad je to izbacilo,greskom sam isao na prekid razgovora a ne na to pa ne znam kako reaguje..
Inace,ja Jacksonicu nisam nahvato tako,vec pri polasku na zadnju misiju,tj pustio sam zadnju misiju da vidim da li odmah krece rokanje ili ima istrazivanja i njihovog dela univerzuma,kad ono prvi cutscene je bio Shepard i Jacksonica obuceni se ljubU :d

Da to sam bas i ja pomislio,dok sam citao da su drugi imali problema sa kompanjonima,da sam osta sa svima ok zbog dobrog Paragon rezultata iz prvog dela.Jer uvek kada je bio neki spor,ja sam imao Paragon line da odaberem.

And now,back to Citadel po iteme u shopovima.

P.S.VIdim kuburite sa Zero elementom..Ja trenutno imam oko 60k,a dosta sam ga i trosio..Najvise sam ga nahvatao na onim planetama gde se pojavi anomalija(mozda je ovo samo moj zakljucak),a ako se dobro secam ima ga dosta u clusteru odakle je Tali.Mislim da sam tamo nasao preko 20k istog.

Poslednja izmena:
jel moguce da nema hotkey za squad i journal ? svaki put se za****m pa po navici klikcem U i J kao u prvom delu sto je bilo. bas me smara da svaki put stiskam esc pa onda klikcem sta hocu.

tek sam poceo da igram pa da pitam samo jednu stvar, jel se sporedne planete istrazuju samo uz pomoc skenera ili ima i sletanja na njih i malo razgledanja okoline ? :)

tek sam poceo da igram pa da pitam samo jednu stvar, jel se sporedne planete istrazuju samo uz pomoc skenera ili ima i sletanja na njih i malo razgledanja okoline ? :)

Ako otkrijes anomaliju, pratis belu liniju dok ne nadjes gde se nalazi, ispalis sondu i mozes da sletis na planetu.

Zasto mi pri ucitavanju new game-a zakuca? Jel neko imao slicnih problema?

Alex,jesi li siguran da posle tog dijaloga sa Jacksonicom ona zaista i pristane da "legne" odmah?:)Jer meni kad je to izbacilo,greskom sam isao na prekid razgovora a ne na to pa ne znam kako reaguje..
Inace,ja Jacksonicu nisam nahvato tako,vec pri polasku na zadnju misiju,tj pustio sam zadnju misiju da vidim da li odmah krece rokanje ili ima istrazivanja i njihovog dela univerzuma,kad ono prvi cutscene je bio Shepard i Jacksonica obuceni se ljubU :d .
Da da odma se bace na posao :). Ali to je onako čisto da odrade, dok posle ako nastaviš da pričaš sa njom i odbaciš Mirandu shvatiš kako Jack ustvari ima emocije i onda ide ta scena u sobi (dok je Miranda "rezervisala" engine room :trust:)
Po meni Jack je mnogo kompleksniji lik od Mirande sa mnogo zanimljivijom pozadinskom pričom.

@Rajke
Jesi li odradio sve loyalty questove. Sad sam tražio po forumu i ljudi kažu da su se njih dve pojavile tek posle nekog loyalty questa ali nije napisano kojeg (valjda je onaj u kome nađeš taj fake ID)

Poslednja izmena:
Ladno ribice pomru od gladi ako ih ne hraniš redovno :p

Jesi li odradio sve loyalty questove. Sad sam tražio po forumu i ljudi kažu da su se njih dve pojavile tek posle nekog loyalty questa ali nije napisano kojeg (valjda je onaj u kome nađeš taj fake ID)

Jesam, kad se sve sabere i oduzme tu sam utroshio najvishe vremena. Jedino me "muchi" shto sam naknadno izbubio poverenje od one Skunk Anensie ribe. :D

Na Citadelu se radi quest za Turiana (tu sam i nasao ID) i za josh dva lika ako se dobro secam.

Ladno ribice pomru od gladi ako ih ne hraniš redovno :p

Ja ih redovno hranim... samo nije mi jasno sta sa onim hrchkom? :D Njega obavezno proveravam i povlachim vodu u Wc-u. :D

Poslednja izmena:
Da da odma se bace na posao :). Ali to je onako čisto da odrade, dok posle ako nastaviš da pričaš sa njom i odbaciš Mirandu shvatiš kako Jack ustvari ima emocije i onda ide ta scena u sobi (dok je Miranda "rezervisala" engine room :trust:)
Po meni Jack je mnogo kompleksniji lik od Mirande sa mnogo zanimljivijom pozadinskom pričom.

O da,jako kompleksniji.Kod Mirande sam odmah stekao utisak da je neka burzujska fina kucka,dok mi je Jack bila nesto slicno Morrigan iz DA.Rekoh mozda ce se o Jack saznati dosta vise ako sa njom bude romanse.Inace najsmesnija mi je Tali koja u trenutku kada imam 3 mogucnosti za romansu (Tali,Jack,Samara) kaze da samo sve bude iskreno i otvoreno ako izaberem neku drugu :) Dobre su price karaktera.

@ Rajke

Forged ID mozes a i ne moras da iskoristis.Ti kad nadjes Forged ID,tebi se tad pojavi taj quest,medjutim on se moze resiti i na drugi nacin,potreban je samo dovoljno visok Paragon skill za razgovor.Te 2 se nalaze u Citadeli,cim izadjes iz Csec-a,ides levo pa klupicama cim prodjes "taxi" zonu.E da i ako se dobro secam,ni ja nisam mogao da pricam sa njima odmah,vec moras da stanes negde blizu njih i da cujes njihov razgovor o tome kako ne mogu da napuste planetu.TEk tada ce ti se otvoriti opcija za dijalog sa njima.

Nema ih na klupi uopste (ni na bilo kojoj klupi u Citadelu). Paragon skill mi je na 60/70 %, tako da verujem da je to dovoljno.

Treba znati i ovo :D

Ovom liku su svi izginuli sem Jocker-a. :trust:

[YOUTUBE]4MGydAElpOU[/YOUTUBE]

Jeeeej, konacno zagrebao kampanju danas...
So far, epic...:)
Mada mi sad zao inventara. Hackovanje zanimljivo reseno...mada ce verovatno da dosadi kasnije. Robotima otpadaju delovi hehe:D Igra radi u full rezoluciji 8AF, sve na max, sto je i za ocekivati...Radi 5.1 zvuk, u kecu nikako nisam uspeo da ga namestim, odlicno...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno