Šta je novo?

Sony Playstation 3 - opšta diskusija i blic pitanja (II)

Samo sto Sony ne bi postao srecniji, jer PS3 i dalje prodaje sa gubitkom, a ljudi koji kupuju samo masinu, bez igara, njemu nanose gubitak.

Da ne pominjem cinjenicu da bi odredjen procenat kupaca konzole prestao da kupuje originale, ili bi ih kupovao sporijim ritmom.

Dakle, Sony ovde nikako ne moze da profitira, barem dok Slim ne pocne da pravi pare, a i tada je pitanje da li je piraterija isplativija, ukoliko se zna da ce prodaja igara da opadne.

nemoj molim te.
a kako je PS2 ispala najprodavanija konzola u istoriji delom zato shto se masovno prodala, a pirata koliko hocesh?

mislim da greshish, njima kapiram da JESTE bitno koliko ima se konzola proda.

Bas bi voleo da vidim poredjenje Core i7 i Cell-a iz PS3. Cisto da znam sta da ocekujem kad uzmem novi PC.

A u cemu bi ti da ih poredis?

Rendering, flopsi, sta?

Koje ti to zadatke vrsis i na PC-u i na PS-u 3, pa da mozes da ih poredis i da na osnovu toga ocekujes kako ce ti se novi PC ponasati?

te download, te chekash, troshish struju, zezanje oko rezanja Blu-ray-a itd
koliko potrošiš struje, koliko je to ZEZANJE oko rezanja BluRay-a ?

Daj, prijatelju, nemoj molim te ....

Sve ide paralelno ....

Ja sam svoj prvi DVD rezač ASUS 0402 platio u martu 2003 300 evra u Intri

Prazan DVD kvalitetan je bio oko 2 evra TDK, MAXELL i danas su mi čitljivi

Rezalo se na x1 i x2 , dakle pola sata do sat + verifikacija.

Net je bio dosta sporiji , koliko se sećam ....

Sada je BR Rezač oko 300 evra ....

Net je dosta brži, tako da se 15-20 GB skida za isto vreme kao nekada 2-4 GB

Jedino je cena praznog medija još visoka, ali kada bi počeo da se traži i troši kao DVD, misliš da mu ne bi cena pala za 6 meseci do godinu dana na malo skuplje od recimo DL DVD , tj oko 2 pa i 3 evra neka bude ....

HD kamere su već oko 350 evra
HD televizori padaju cene ....
BluRay plejeri padaju cene ....

Sve će polako doći na svoje ....

kapiram da ih je MS pretekao za izbacivanje konzole (jacha konkurencija)
+ (ne)ochekivani uspeh Nintenda.

btw iskreno i ja bih pre kupio Xbox da ima blu-ray

U ***eee.
Pa nije BR jedina prednost PS3 nad Xboxom, po meni to i nije neka prednost, sa aspekta gledanja filmova. Naravno takav je format, pa igre logicno dolaze na BR diskovima, al da nije BR bio bi neki drugi format.
PS3 ima mnoge druge izrazenije prednosti...

Ili ti to gledas sada sa aspekta piraterije ?

U ***eee.
Pa nije BR jedina prednost PS3 nad Xboxom, po meni to i nije neka prednost, sa aspekta gledanja filmova. Naravno takav je format, pa igre logicno dolaze na BR diskovima, al da nije BR bio bi neki drugi format.
PS3 ima mnoge druge izrazenije prednosti...

Ili ti to gledas sada sa aspekta piraterije ?

mozda nije, ali mene zanimaju i filmovi, a PS3 je zgodan 2 u 1 (plejer+konzola)
shto se posebno vidi na plazmi ili lcd tv-u.
koje prednosti ima? video sam igre i na box-u i na soniju i meni izgledaju isto. naravno svako ima svoje ekskluzive kao adute.

------------------

izlishna je rasprava. videcemo kad krekuju ps i kad se pojave pirati koliko ce biti ljudi koji ce ih kupovati. cenim da ce odnos biti 70% na prema 30% za pirateriju ako ne i vishe. btw u ovoj zemlji je prosechna plata 300e tj. gradovi.. u unutrasnjosti je nize i bash me zanima koliko ce neko biti voljan da daje novac za originale. recimo, ja nikog ne znam ko ima MS konzolu (njih 7-8) da je kupovao originale (ne kazem da nema, samo ne znam)

Poslednja izmena:
a kako je PS2 ispala najprodavanija konzola u istoriji delom zato shto se masovno prodala, a pirata koliko hocesh?
Mislim da ne bi trebalo porediti PS2 i PS3 u tom smislu. Dve razlicite konzole u potpuno razlicitim vremenima i uslovima. PS2 je fenomen i mislim da se taj ludacki uspeh mozda vise nikada nece ponoviti.

Ja čisto sumnajm da gube na PS3, jer da gube, onda bi sigurno propali u ove 4 godine :D

Drugo, jedva čekam to razbijanje PS3 (sad gledam po netu, izgleda da ovo nije fake) i kada se to desi, iste sekunde ga kupujem =)

Da, Sony i dalje gubi novac na PS3, ne mnogo, ali gubi. To je zvanicna informacija.

Ja čisto sumnajm da gube na PS3, jer da gube, onda bi sigurno propali u ove 4 godine :D

Drugo, jedva čekam to razbijanje PS3 (sad gledam po netu, izgleda da ovo nije fake) i kada se to desi, iste sekunde ga kupujem =)

Sony je u poslednje 3 godine vec izgubio nekih 5 milijardi dolara u gaming diviziji. Kada uzmes u obzir da na PSP-u i PS-u 2 iskljucivo prave pare, sta mislis koliko je izgubljeno samo na PS-u 3?

Realnost je takva da je Sony ogromna korporacija i koja moze da proguta ogromne gubitke i gura jedan odsek koji ce u nekoj buducnosti pokrivati drugi odsek...

A onda napravite podforum za piratski PS3 :)

Sad je oko 150e-180e...

Eto, još bolje .... čim budeo video svrhu kupovine, kupiću ga .....
Kao što sam uradio kad sam video svrhu DVD rezaču, pa kasnije i DVDRecorderu ....

A ako bude provaljeno PS3 narodno igranje, to će biti dovoljan razlog ..... :D

Malo režem sebi, malo ljudima koje znam, uz minimalnu novčanu nadoknadu, i sve to isplati samo sebe .....

Da, Sony i dalje gubi novac na PS3, ne mnogo, ali gubi. To je zvanicna informacija.

Pa neće valjda da kažu javno mi se razbijamo od para, samo vi kupujte!

Normalno je da će da kukaju ..... ne znam koliko ste u dodiru sa ljudima koji imaju stvarno mnogo para, adli, ja koje znam, što više imaju, više kukaju kako nemaju i kako jedva sastavljaju kraj sa krajem .... :D i misle da im verujemo .... ,) ma da...

I meni je sumnjiva ta Sonijeva prica da stalno gube pare, mislim da je to samo mazanje ociju.
Sto ljudi vise imaju to vise kukaju, to je ziva istina, znam iz svoje okoline.

Zasto bi lagali da gube,mozda se potrosaci sazale pa kupe njihov proizvod.:D

Sony je ogroman korporacija,gube na PS3 ali zaradjuju na drugim delatnostima.Ne kapiram sta je tu toliko cudno.:)

@Bob Marli

LOL.

Ti stvarno nemas pojma kako korporacije funkcionisu kada Sony uporedjujes sa domacim firmama. :)

Pa meni je skoro doslo da kupim i Slim koliko kukaju, reko da im pomognem.
Vrlo moguce da plasiraju tu pricu ocekujuci bolju prodaju. Cinjenica je da je ime Sony sinonim za kvalitet i pouzdan prozivod.
Znate i sami price oko starih Sony TV-a, kad matorci uhvate da hvale. :)

Ti si Ragnarok dete koje nema ama bas nikakve veze sa poslovanje, firmama, ides u skolu, ja sam u tome vec 10 god, manje vise. Ne kazem da je nasa firma korporacija, daleko od toga, ali znam kad nam placaju vece firme koje su to prevare, da covek ne poveruje. Tako da tvoja ubedjenja ne piju vodu.

Poslednja izmena od urednika:
Mislim da ne bi trebalo porediti PS2 i PS3 u tom smislu. Dve razlicite konzole u potpuno razlicitim vremenima i uslovima. PS2 je fenomen i mislim da se taj ludacki uspeh mozda vise nikada nece ponoviti.

upravo... a zashto? pa zato shto je u vremenu PS+PS2 bila ostvarena apsolutna dominacija. shta su imali tada:
- Nintendo NES i Nintendo 64 koji realno nisu mogli prici PSX-u
- Posrnulu Segu sa Sega Mega Drive-om, Segu Saturn i na kraju Dreamcast (koji je ruku na srce bio bolji od PSX i donekle i od PS2, ali i on je pregazen brojem PS naslova i mogucnostima PS2-jke)
- Microsoft koji sa Xbox 1 koji je bio pionir debitant i pojavio se prekasno (greshku su ispravili 4 godine kasnije i izbacili pre Sony-ja konzolu)

mnogi tako razmisljaju kao ti, to sam chuo u vishe navrata, jer ***a tako je kako je ekonomska situacija u ovoj zemlji se nece skoro promeniti i zashto bi neko uzimao originale za pola svoje plate umesto pirata koje moze da nadje za 10 puta manje novce.

Ne mogu da lazu u finansijskim izvestajima.
@Bob Marli

LOL.

Ti stvarno nemas pojma kako korporacije funkcionisu kada Sony uporedjujes sa domacim firmama. :)

mogu, mogu, josh kako, radio sam u dve firme (strane) koje su lagale samo tako o prihodima.

----------------------

i na kraju manje vishe svi developeri imaju problema sa razvojem igara za PS3 zbog komplikovanog nachina programiranja (eno i Karmak se zali) dok je MS spremio odlichan software za razvojnu platformu. ***a to je realnost. negde sam chitao da je Sony ovo priznao i da ce sledeca generacija konzola biti vishe "friendly use" za programere.

Srbija je merilo za nista.Ne mozete da poredite nacin poslovanja ovde i na zapadu.

heh, tako je i nije tako.
prijatelj u Londonu vec 5 godina radi za firmu koja se bavi kompjuterskim efektima na filmu, reklamama i muzichkim spotovima i njihovi finansijski izveshtaji na kraju godine se ne poklapaju sa ostvarenom dobiti.

Pa neće valjda da kažu javno mi se razbijamo od para, samo vi kupujte!
LOL, stvarno mi nije jasno sta hoces da kazes, i zasto mislis da bi Sony lagao po tom pitanju.

Treba se samo setiti da je Sony odprilike u periodu 2003-2007 (ne znam bas tacne podatke i nemojte me drzati za rec, moze se sve naci na netu) u proseku godisnje prodavao preko 20 miliona PS2, dakle oko 2 miliona mesecno, i te podatke je sa ponosom oglasavao na sva zvona...

mogu, mogu, josh kako, radio sam u dve firme (strane) koje su lagale samo tako o prihodima.

Teoretski mogu, ali da li ti znas kroz koje kontrole prolaze korporacije koje vrede nekoliko stotina milijardi dolara?
Da li ti, uostalom, mislis da ce iko od menadzera (koji nemaju nikakav procenat vlasnistva u korporaciji) da forsiraju laganje i da rizikuju zatvorske kazne?

Sta, uostalom, Sony ima od toga da laze da gubi pare na Playstationu? Zar ne bi bilo normalnije da akcionari forsiraju da lazu da PRAVE novac, kako bi cene akcija na berzi porasle?

Ti si Ragnarok dete koje nema ama bas nikakve veze sa poslovanje, firmama, ides u skolu, ja sam u tome vec 10 god, manje vise. Ne kazem da je nasa firma korporacija, daleko od toga, ali znam kad nam placaju vece firme koje su to prevare, da covek ne poveruje. Tako da tvoja ubedjenja ne piju vodu.

Jedno je "peglanje" PDV-a u Srbiji, totalno je druga stvar manipulacija berzom i izbegavanje poreza na Zapadu. Ovde se to sredi korupcijom, tamo se ide u zatvor na 30 godina, tako da prestani da poredis neporedive stvari i prosipas svoje neznanje.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno