Šta je novo?

Iskustva sa racunarskim radnjama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Opet dolazimo do onoga...o chemu sam prichao...opet se petljaju ljudi koji ne menjaju hardware po 3 godine...
Shvatite....ja cu od uvoznika dobiti Ati 4350...znachi za tipa 400 din zarade koja je bila na toj 8500GT kartici mi ne pada na pamet da se trzam!
Plus u drugoj radnji bi ga za iste pare u to vreme zavrnuli ...chovek nije imao pojma shta kupuje i nije imao puno para.
I ono mozhda najvazhnije....bracket je naruchivan od onda josh 4 puta...ispalo je da ga nema ni u jednoj njihovoj radnji...
I shta sada?
Znachi novi uvoz ce biti jednom...kada i bude uvozice samo zajedno vec sa bracketom...
O tome sam prichao i kada neko ima iskustva i to intezivnog 10 godina u IT svetu onda mu verujte,jer tachno zna shta ce se desiti...
Znachi drugar kada je zvao rekao je da ima i7 920 D0...da mu treba za to...oni su mu prodali cooler bez bracketa...i bracketa NEMA!!!
Sada sami prosudite ko je bio u pravu.

U prvom javljanju ti je prica bila malcice drugacija.. Tek kasnije si rekao da je spomenuo prodavcu da ima i7 cpu a polako se prica kalemi i kalemi..
No, dobro, rekao si sta si imao, culi smo sta smo hteli, zakljucke ce svako doneti onako kako hoce..

Sledeci put reci drugaru da se osloni iskljucivo na zdrav razum i kad uzima kuler ili bilo sta, ek gleda kako se povezuje, kakav intefejs ima, da li uopste pase na to sto vec ima..
Tako je mogao kupiti X48 plocu za i7 CPU sa DDR2 memorijom i neku HighEnd AGP VGA i onda se cuditi kako ga je zeznulo par prodavaca jel ne moze da sastavi masinu..

Sto se mene tice, ta prica oko i7 i IFX-a je zavrsena..

=abacus;2067684...
Shvatite....ja cu od uvoznika dobiti Ati 4350...znachi za tipa 400 din zarade koja je bila na toj 8500GT kartici mi ne pada na pamet da se trzam!...

Što si mu je prodavao uopšte? Kakav rezon... :zgran:

Shvatite....ja cu od uvoznika dobiti Ati 4350...znachi za tipa 400 din zarade koja je bila na toj 8500GT kartici mi ne pada na pamet da se trzam!
Plus u drugoj radnji bi ga za iste pare u to vreme zavrnuli ...chovek nije imao pojma shta kupuje i nije imao puno para.

izvini ali nista nisam uspeo da povezem o cemu i kome pricas. nesto nazirem na osnovu prethodnih prica, ali opet mi tesko ide.

Opet dolazimo do onoga...o chemu sam prichao...opet se petljaju ljudi koji ne menjaju hardware po 3 godine...
I ono mozhda najvazhnije....bracket je naruchivan od onda josh 4 puta...ispalo je da ga nema ni u jednoj njihovoj radnji...
I shta sada?
Znachi novi uvoz ce biti jednom...kada i bude uvozice samo zajedno vec sa bracketom...
O tome sam prichao i kada neko ima iskustva i to intezivnog 10 godina u IT svetu onda mu verujte,jer tachno zna shta ce se desiti...
Znachi drugar kada je zvao rekao je da ima i7 920 D0...da mu treba za to...oni su mu prodali cooler bez bracketa...i bracketa NEMA!!!
Sada sami prosudite ko je bio u pravu.

Imao je 7 dana fore da vrati tu komponentu odakle je kupio i dobio bi pare nazad. Zasto to nije uradio?

mozda zato sto zeli bas taj kuler, a nece da kupi s1366 bt kit za njega, nego da mu neko pokloni to.

Lik ima IT prodavnicu. Sta je tu cudno ili "ne moze da se provali" ???

ma lik prvo prica o zameni kartice i kako se nece cimati za 400 din, a onda, kao da se nadovezuje na tu pricu, pocinje ono staro o bracketu. pratio sam temu koliko sam mogao i mislim da nisam propustio post koji bi obe teme svrstao u istu pricu. malo otezava i sto novi red koristi kao da pise pesmu pa je svaka recenica u novom redu. :)

kako god. zaboravi da sam ista rekao

mozda zato sto zeli bas taj kuler, a nece da kupi s1366 bt kit za njega, nego da mu neko pokloni to.
jel to bilo ironicno? zasto bi neko ko je potrosio 66.666devra na racunare hteo da mu se pokloni nesto od tricavih 1000 din :D

Poslednja izmena:
Koliko vidim iz ovih postova niko nema komentar na sled dogadjaja koji je pratio tok priche ...znachi da rezimiramo josh jednom..BRACKETA NEMA.To je i tuzhno i zhalosno...utrapiti nekom stari cooler...da li vam je toliko teshko priznati greshku.?
Zhalosno je i to shto krenuste sa ismevanjem...mislio sam da na ovom forumu ima vishe dobronamernih ljudi...ali se izgleda prevarih.U sushtini niko nam nije pomogao za sada...i to je trenutno stanje stvari...takodje mi nije jasno zbog chega se niko na forumu od zaposlenih i G. nije ukljuchio u ovu temu i reshio drugarov problem?
Nema veze..bracket cemo nabaviti..ne brinite se previshe,shkodi lepoti :)

haha :wall:
I ja da sam prodavao, iz inata :p vam ne bih prodao bracket posle svega..
Pa nije valjda G jedini koji ima taj bracket? Improvizujte nesto, imate 10godina iskustva, toliko potrosenih evra.. Pokazite da nisu utroseni uzalud
:laugh:

Poslednja izmena:
Utrapiti stari cooler? Sami ste poručili taj, a ne onaj koji treba za taj socket, tako da ste sami sebi utrapili. Drugarov problem? Nek ga reši sam, kakve veze imaju ljudi iz Gigatrona sa time? On je naručio pogrešan model coolera za sebe, pa nek se on i snalazi za bracket.

Ne branim Gigatron, niti sam zaposlen tamo, ali ne vidim kakvu oni obavezu imaju prema tvom drugaru kao kupcu. To sa kutijom je druga stvar, a mogli ste i da vratite kuler, verujem da bi vam vratili novac.

A da zavrsimo sa "slucajem cooler"? - stvarno ovako mozemo unedogled. Bolje da prekinemo nego da brisem 50 bespotrebnih postova

Sto se tice Gigatrona,ja sam imao jedno lose,ali i vise dobrih iskustava.Prvi put sam narucio u radnji u 14. decembra(ne znam kako se sada zove ulica) skoro celu konfu i za to vreme ne i jeftinu,taman se pojavio intel C2D,narucivao sam licno u radnji i receno mi je bice sutra u radnji ,jos su mi izasli u susret da mi daju popust kao da uzimam citavu konfu i ja pomislio super,bio je pon.Sutradan nista nit me ko zove ,a bilo mi je hica za nekog drugara koji je zapeo.Zovem ja, kazu nije stiglo ,sutra sigurno.Sreda,niko mene ne zove ,odem ja u radnju - kod koga ste narucili i koje delove? Narudzbina je zagubljena evo narucite ponovo bice, sutra sigurno,epilog ,zovu me u petak ,ali nema tog procesora i hard diska,ali ostalo je stiglo i u radnji je i ja odbijem porudzbinu,sednem u kola i obidjem pola grada i za dva sata nadjem sve komponente i sklopim masinu,ali zivci...No to je bilo davno,u poslednje vreme redovno narucujem u Gigatronu preko neta,sa opcijom licnog preuzimanja u radnji kod Vuka koja mi je u komsiluku i stvarno sve dobro funkcionise,tako da sada nemam primedbe osim,da ako nekad banem u tu radnju znam da cekam i po 10 ak minuta da me neko uopste primeti,posto je tamo uvek velika guzva kao da prodaju hleb :) .Pohvala takodje i za ATOM ,narucis ,sutradan ti jave i gotovo.Ali ostaje na kupcu da se zaista prethodno dobro informise sta kupuje i sta mu treba,a to je bar sad lako,pozdrav.

Sto se tice Gigatrona nisam imao losa iskustva, kao sa drugim radnjama. sklapam masine ljudima po porudzbini pa se cesto motam po radnjama. Imao sam te ispade sa gigatronom ali sve se zavrsi ako ne danas uglavnom sutradan. Dok sa win win-om imam losa iskustva, sto se tice ne profesionalnosti i odsutnosti prodavaca, kad ih pitam za neku komponentu gledaju me ko tele u sarena vrata. Ali do duse i kod njih uspem nekad nesto da zavrsim i to preko ortaka koji radi tamo pa nesto izmolim da kupim sto treba da poruce! Iskreno ni jedna radnja nije savrsena! A da ne pricam za ovlascene servise!

Takodje, sto se tice winwin-a, sad sam kupio nesto i nikad vise.. :mad:

Gigabyte GA-MA770T-UD3P je kupljena pre mesec dana kod njih u NS-u. Pre dve nedelje crkne ploca, nece da postuje, ja probao sve zivo ne bi li utvrdio da je ploca u pitanju i kad jesam, dam je na reklamaciju. To je bilo u prosli ponedeljak.
Znam, nedelju dana i nije nesto, ok, ok.. Imaju 40dana ili koliko vec, nebitno.

Ne bi to bio problem, problem je sto je utvrdjeno da je ploca neispravna i problem je sto ih imaju na lageru i problem je sto sad gnjave sa zamenom iste.

U Telixu ovakva stvar mi je trajala 2h. Odneo plocu posle dva sata su me zvali iz servisa: "ploca je neispravna, mozete doci po drugu".
U Pinu ovakvi dogadjaji se resavaju isti ili sledeci dan.
U Info-Grafu sam cekao punih nedelju dana za jednu plocu ali iz razloga sto je stvarno nisu imali na lageru (imam uvid u njihov VP portal i stanje lagera) i posle tih nedelju dana sam dobio drugu, bolju i skuplju plocu u zamenu.
Znaci, ovi je imaju na lageru, nebitno gde je, u BGD-u, u NS-u, Cacku, svejedno. Roba se salje i treba joj jedan dan da dodje na lokaciju i ja opet cekam i cekam...

Znaci, nisu oni nista zakonski pogresili, sve je u granicama zakona. Znam da ja vise tamo necu da pazarim, mozda i hocu neke sitnice ali maticnu npr.ne hvala.

Ne kontam shta firme dobiju zavlachenjem, na kraju ipak moraju da ti daju artikal......Samo loshu reklamu.....

BP u NS je imao dugo vremena najbolje cene i najgoru garanciju 1x kad su em zavlachili 50-tak dana...ja posle nikad nishta nisam tamo kupio......

@voodoons, kad' su tebe iznervirali i kada ih ti kritikujes onda znaci da su stvarno losi! :d

Ja kada kupujem za sebe komponente, izricito pazim da nije uvoznik ALTI, ako su oni uvoznik zaobidjem komponentu, pa nek je poslednja ostala u Srbiji, jedino bih smeo kulere kod njih da kupim jer bakar i aluminijum ne mogu da crknu, a i ako se to desi nekim cudom ne treba mi ostvarivanje garancije. :D

Pohvala takodje za TNT iz Beograda, oni su valjda ista firma kao Telix, crkla Biostar ploca(pre dosta vremena je to bilo), poslao brzom postom, za par dana mi stigla nova ploca i to su mi dozvolli da doplatim i uzmem malo bolji model. Naravno Biostar me kao marka zbog opsteg utiska ne zanima vise, ali svaka pohvala za TNT!

Poslednja izmena:
Pa alti je koliko ja znam win-win!

Pa naravno, zato sam se i nadovezao na pricu Voodoons-a o Win Winu, ali ja mislim uopsteno kada neko negde ima u ponudi komponentu, a uvoznici su ovi pomenuti, zaobilazim, isto vazi i za Pakom recimo, mada imam njihovu graficku :d, valjda nece da crkne, malo su manji rizik od ovih prvih, ali isto rizik.

Poslednja izmena:
Imam i ja WW graficku al me ne tangira mnogo ako crkne jer imam jednu x600 backup graficku, cisto ako pukne flesovanje biosa grafickih koje uzmem ili eto ako se desi da crkne.. Ali ploce ne drzim u rezervi..
Nista mi jos nisu javili za GA plocu :mad:

Evo urekoh ih sa proslim postom.Narucio u petak nekog misa u Gigashopu,bio pogresan opis na sajtu pa im posaljem mail da im razjasnim da mi ne naruce pogresni,tip me zvao u subotu ujutru,razjasnismo koji model hocu,kaze porucujem danas imas ga u ponedeljak.Mene moj zeza crko mu levi klik,a i imam ga dugo i sa nestrpljenjem ocekujem misa juce,nista,reko ajde da ne budem nestrpljiv,cekam danas nista,posaljem im mail jutros,nista,sacekacu jos sutra do 10h,pa cu da im otkazem ako me nazovu posle toga, eto tako,zdravo.

^ To izgleda postaje standardno ponašanje za Gigatron. :S:

Pozovem telefonom da pitam za dve komponente da li ih imaju na lageru, i dobio malo drzak odgovor od prodavca da sve što imaju na sajtu mogu da poručim online i bukvalno ga je mrzelo da proveri. Ok, naručim te dve komponente preko sajta. (vrednost ~100e) Prošlo je 5 (pet) dana, a da me niko nije kontaktirao. Pozovem fonom posle 5 dana da pitam o čemu se radi, upute me na email. Nakon što sam poslao email odgovara mi lik "da je moja porudžbina primljena, ali da im pošaljem ponovo adresu za dostavu". U prevodu, moja porudžbina je završila ko zna gde. Nakon toga je roba stigla kroz 2 dana. Događaj je od prošle godine, ali ga nisam napisao ovde jer sam mislio da je u pitanju izuzetak, sad čitajći ovde vidim da je to redovna pojava.

Atom, totalno druga priča. Kada sam naručio Xonar karticu, usledio je poziv u roku od 20 minuta. Pošto nisam stigao da se javim, čovek je poslao SMS, samo da mu potvrdim. Potvrdio sam, kartica stigla sutra ujutru oko 9h, a naručio sam je prethodni dan oko 11h, dakle dostava bez greške za < 24h.

Prodavci ovo treba da imaju na umu, dovoljno je jedno loše iskustvo pa da omiljeno mesto za kupovinu postane neko drugo mesto.

Poslednja izmena:
Koliko vidim iz ovih postova niko nema komentar na sled dogadjaja koji je pratio tok priche ...znachi da rezimiramo josh jednom..BRACKETA NEMA.To je i tuzhno i zhalosno...utrapiti nekom stari cooler...da li vam je toliko teshko priznati greshku.?
Zhalosno je i to shto krenuste sa ismevanjem...mislio sam da na ovom forumu ima vishe dobronamernih ljudi...ali se izgleda prevarih.U sushtini niko nam nije pomogao za sada...i to je trenutno stanje stvari...takodje mi nije jasno zbog chega se niko na forumu od zaposlenih i G. nije ukljuchio u ovu temu i reshio drugarov problem?
Nema veze..bracket cemo nabaviti..ne brinite se previshe,shkodi lepoti :)
Covece... batali vise tu pricu, nisi u pravu, ljudi ti na to konstantno ukazuju, vec si poceo i da iritiras mnoge.
Greska je tvoja (ili pak tog tvog drugara), kako si i sam rekao, na toj kutiji pise IFX-14-775, valjda ti to u startu nesto govori... cisto da se razumemo, imam isti cooler, ali iz prve serije, i njemu na kutiji nema sufiksa "-775", tako da je takav slucaj bio, mozda bi i mogao da dizes glas... ovako, na kutiji jasno pise kom je socket-u namenjen, niko ti nije "utrapio stari cooler", ou contrair, cooler je i dalje vrlo aktuelan, samo za neka druga podnozja. Ipak, nece sad svi C2D/C2Q procesori da se bace u kantu samo zasto sto su izasli i5 i i7 modeli.
Bracket je mogao da resi stvar, to jeste... ali on *ne dolazi* u paketu, kupuje se odvojeno. To je explicitno navedeno na samom sajtu Thermalright-a, mnogi ljudi sa ovog foruma su muku mucili sa bracket-ima/bolt-through kit-ovima za ovaj i neke druge modele TR-ovih cooler-a, uopste nije lako to naci kod nas. A za ovo tvoje: ako ga ima u radnji - ima, ako nema - nikom nista.

Uostalom, kao sto ti (mnogo puta) lepo i rekose - zasto ne vratiste kuler u radnju u onom roku od 7-8 dana, no questions asked, i/ili ne zameniste za nesto kompatibilno - Hyper 212 Plus, npr. (losije resenje od IFX-a) ili pak Megahalems (bolje resenje od IFX-a, moguce cak i za nijansu jeftinije)?
Zasto ste niste lepo informisali na netu, uostalom? Niste laici i duduci, a na internetu sve moze da se nadje...

Bilo kako bilo - niko vas nije zavrnuo. Vasa greska. Accept it already.

Kupovina...

Smoren i gotovo iznerviran potragom za iole kvalitetnijim napajanjem preko 600W, ovde u Kragujevcu, odlučio sam se za narudžbinu preko Gigatrona. Pročitavši negativna iskustva ljudi sa ovog foruma, ali i Gigatronovo obaveštenje da sva roba na sajtu ne mora biti i u prodavnici, očekivao sam sve. I neljubaznost, i mogućnost da roba koju tražim ako uopšte postoji i ne stigne ili debelo kasni... Čak ih nisam ni zvao direktno nego preko onog njihovog formulara na sajtu priupitao dal imaju nešto dostupno za online kupovinu od Corsairovih TX ili HX serija napajanja. Sledećeg dana, zove me čovek na broj koji sam ostavio, reče da ima i jedno i drugo, ja odmah naručim 750HX i evo kroz 48 sati stigla cityexpress pošiljka... Napajanje radi, neljubaznosti nije bilo. Možda sam samo imao sreće, a možda ipak i Gigatron radi na tome da bude bolji.

jel su ti bar snizili cenu posto si ih ovako lepo izreklamirao? :d

Kao po pravilu pojavi se neko sa "krompir" postova i glumi bilbord:d

Dobro, ne preterujte. Zadnje dve kupovine obavio sam preko G. sajta i sve prošlo ok, roba stigla na vreme. Kritikujem kad je neko loš, pohvalim kad je neko ok, jer se to retko dešava.

edit: @predrag: jesi ti kad kupio negde nešto od hw. ili se samo pridružiš čoporu, pa trućkaš??

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno