Šta je novo?

AMD Phenom II - zvanična tema

To su modovani BIOS-i koji omogucavaju otkljucavanje.
Biostar je ovo onemogucio, zar mislis da to ne mogu nekom novom revizijom BIOS-a da ponovo omoguce?
Zasto bi stavljali neke modovane na svoj sajt?
To bi onda ispalo da oni ne mogu napraviti BIOS koji otkljucava ;)

edit: Sad sa posla pa ti ne odgovori' na PM, ali je to vec ucinio matrixxsu

zato sto cesto nema podrska od strane biostara opcija za "otkljucavanje" pa neko drugi to "odradi umesto njih"

jel tako i drugi proizvodjaci disable-uju tu opciju u biosu ili je to samo kod biostara :S:

Izgleda da se samo Biostar primio na one pretnje koje je AMD slao proizvodjacima ploca pre izvesnog vremena u vezi unlock-a. :d

Izgleda da se samo Biostar primio na one pretnje koje je AMD slao proizvodjacima ploca pre izvesnog vremena u vezi unlock-a. :d

Da, sada se proizvodjaci utrkuju ko ce omoguciti otkljucavanje pojedinacnih jezgara, a Biostar :smash:
Mozda je i bolje s obzirom kakve su im naponske na ovim novijim plocama.
Vjerovatno bi sve izgorile kada bi CPU povukao preko 140W :-devil-:

dakle,ova moja biostar ploca je losa za x4 procesor,pogotovo sto bih ja njega jos klokno na jedno 3.5ghz ?

dakle,ova moja biostar ploca je losa za x4 procesor,pogotovo sto bih ja njega jos klokno na jedno 3.5ghz ?

Ma ja sam se malo sprdao sa ovim novijim plocama tipa TA790GXBE i 785G.
Ta tvoja ima koliko mi se cini istu naponsku kao TA790GX koja je OK ploca.
Nemoj pogresno da me razumes ;)

Biostar sam jednom u zivotu kupio i rekao sam nikad vise, bas zbog te naponske jedinice, a drugi razlog je bio bios, takodje poprilicno jak razlog da kazem, Biostar nikad vise.

Biostar ima dobar bios, a ovo za naponsku stoji

Pa sve zavisi, na TF560 se desavalo da ne upamti podesavanja iz prvi put :D, ili recimo kada sam stavio Kumu, procesor, Biostar nije napravio zvanicni bios koji bi porzavao ovaj procesor kako treba, pa sam morao da stavlajm modifkovani bios od kojih ni jedan nije radio kako treba, itd...

Ih. Pre su i krupniji igraci imali iste a i vece gafove. Mislio sam da mislis na trenutnu situaciju, licno sam bio prezadovoljan sa 790 gx plocom

e ovako,posto kupujem x3 720be koji je inace otkljucan primerak,skinucu ovaj bios sa ovog linka.

ono sto me zanima je:
da li je taj bios isti kao onaj na oficijelnoj strani "Support Athlon II and Phenom II" samo sto ima dodatu opciju ACC ?

mislim na ovaj bios na ovoj stranici:
http://www.biostar.com.tw/app/en/t-series/bios.php?S_ID=379

onaj skroz dole.

edit: uspesno sam stavio bios,ali u biosu i dalje nema nigde ACC.
hoce se ta funkcija pojaviti kad stavim procesor nove generacije ?

Poslednja izmena:

Bili medju prvima i sa najvise uspesnih odkljucanih a sad :sceptic:
Secam se kolko su ljudi preporucivali Biostar ploce kad su izasli 550be i 720be :-devil-:

ja sam otkljucao sa ddr3 biostar plocom 550be mislim ili sa januarskim bios-em ili sa nekim modovanim...inace je ploca odlicna

Imam problem u vezi Phenoma II 955. Ploca mi je Asus M4A78-E, i postavim lepo procesor, upalim racunar, svetli on sve lepo, i vrti, ali nigde nema slike. Tako sam probao jedno desetak puta, i nece pa nece. Da li je problem u BIOSU, tj. da li se mora instalirati novi BIOS? Mislim, ne izbacuje nikakvu sliku, crn monitor. Sta da radim? Molim vas pomozite... :crash:

Evo ti podatak sa sajta proizvodjaca:
Phenom IIX4 955 (HDX955FBK4DGI),3.2GHz,125W,rev.C2,SocketAM3 BIOS:1210

Phenom IIX4 955 (HDX955FBK4DGM),3.2GHz,125W,rev.C3,SocketAM3 BIOS:1601

Mislim da bi trebala da se probudi sa phenomom iako imas stariji BIOS, samo ga ne bi prepoznala tacan model ili frekvenciju.

Nije zgore da stavis stari procesor, isprobas da li je sve u redu i isflesujes BIOS. Jesi utakao 12v konektor na plocu?

Pa ubacim stari procesor, tj. ovaj LE1640, ali on normalno radi. Koji je 12V konektor? Onaj sa 4 strane, sto se ubada tamo kod procesora?

Pa ubacim stari procesor, tj. ovaj LE1640, ali on normalno radi. Koji je 12V konektor? Onaj sa 4 strane, sto se ubada tamo kod procesora?

Mogucnosti su razne.
Vrati stari cpu i flesuj plocu naj novijim BIOSom za pocetak!!!
Nakon toga vrat 955 i cepaj... radice (verovatno) osim ako nije riknula ploca!

Da taj. Vec imas stari procesor, ubaci ga i isflesuj poslednju verziju BIOS-a. Iskljuci kompjuter, izvadi bateriju sa ploce na jedno 30 sekundi pa je vrati i stavi novi procesor.

Da taj. Vec imas stari procesor, ubaci ga i isflesuj poslednju verziju BIOS-a. Iskljuci kompjuter, izvadi bateriju sa ploce na jedno 30 sekundi pa je vrati i stavi novi procesor.

Ako nije vican neka ne vadi bateriju vec samo neka premesti JUMPER za CMOS i .
Vadjenje baterije samo u krajnjem slučaju! ;)

Ok, hvala puno na odgovorima.

Samo da pitam, posto nikada nisam flesovao BIOS, da skinem sa Asusovog sajta poslednju verziju, i da je instaliram? Jel tako?

P.S Nasao sam verziju BIOS 1803, pise da je najnovija?

Poslednja izmena:

Samo da pitam, posto nikada nisam flesovao BIOS, da skinem sa Asusovog sajta poslednju verziju, i da je instaliram? Jel tako?

Nema tu instaliranja! :trust:

Koristi EZ Flash iz BIOS-a, to cak i ja znam :d

Ako nije vican neka ne vadi bateriju vec samo neka premesti JUMPER za CMOS i .
Vadjenje baterije samo u krajnjem slučaju! ;)

Nemaju sve ploce CLR_CMOS dzamper, a rekao bih da on nije bas vican ovim radovima tako da mu vadjenje baterije dodje kao najsigurnija solucija ;)

Imas Asusov Flash utility za to, a BIOS skini za tacno tvoju oznaku ploce (u nekim slucajevima ista ploca ima razlicite verzije PCB-a i BIOSi im se razlikuju, pa i na to obrati paznju).

Skinuo sam Bios, sa Asusovog sajta za moju plocu. Dobio sam zippovan jedan .ROM fajl. Sta sad? Preko cega to da otvorim?

Skinuo sam Bios, sa Asusovog sajta za moju plocu. Dobio sam zippovan jedan .ROM fajl. Sta sad? Preko cega to da otvorim?

Sje....š ploču!

Odnesi kućište u najbližu komp radnju i neka ti izflešuju to za par minuta!!!

...

AMD Phenom II X2 545 3.0GHz

Zna li neko kako da otkljucam jos dva jezgra na ovom procesoru (ploca je MSI 770 C-45 SB 770)

Snimi na prazan USB drive (da ne trazis file), udjes u BIOS i pokrenes EZ Flash.
Sansa da se nesto s*ebe je minimalna, ali kao sto rece neogeo, mozda je najbolje da odneses da ti neko odradi

Hvala puno na odgovorima!

Trenutno nisam u mogucnosti da odem do servisa, jer nemam prevoz, a treba to danas da uradim, jer sad preko vikenda nece raditi prodavnice, a u Ponedeljak ujutro idem prodati ovaj stari procesor.

Ako postoji neki tutorial na netu, molim vas da mi date link, ceo dan trazim, ali ne mogu nista naci. :trust:

Hvala unapred.

Zna li neko kako da otkljucam jos dva jezgra na ovom procesoru (ploca je MSI 770 C-45 SB 770)

Skini i uflesuj najnoviji BIOS za tu ploču. Mislim da su u njega ugradili opciju Core Unlock ili slično. Ako jesu: enjbluj tu opciju, ACC stavi na Auto i eto otključavanja. Ako nisu, onda ćeš morati da uflešuješ modovan BIOS koji će ti omogućiti to zadovoljstvo...!

Hvala puno na odgovorima!

Trenutno nisam u mogucnosti da odem do servisa, jer nemam prevoz, a treba to danas da uradim, jer sad preko vikenda nece raditi prodavnice, a u Ponedeljak ujutro idem prodati ovaj stari procesor.

Ako postoji neki tutorial na netu, molim vas da mi date link, ceo dan trazim, ali ne mogu nista naci. :trust:

Hvala unapred.

Imas li onu knjizicu sto ide uz plocu?
U njoj imas uputstvo za flash-ovanje pomocu EZ Flash 2 Utility

Vrh Dno