Šta je novo?

Da li neko ima CoolerMaster Scout case?

Uzeo sam ga pre 3 dana bukvalno, kuciste je brutalno dobro!

Ventilatori nisu bas necujni, tj onako normalno shishte ali daleko od toga da su bucni, u svakom slucaju mi ne smetaju kad spavam.

Nadam se da sam uspeo da ti odgovorim..

Uzeo sam ga pre 3 dana bukvalno, kuciste je brutalno dobro!

Ventilatori nisu bas necujni, tj onako normalno shishte ali daleko od toga da su bucni, u svakom slucaju mi ne smetaju kad spavam.

Nadam se da sam uspeo da ti odgovorim..

Jesi, znaci ne gine mi kombinacija napajanja ventova na +7V .

Uzmi Snipera, on ima regulaciju ventova.

Da znam, ali cena nije bas prihvatljiva.
Nekako mi scout izgleda tesno u odnosu na mog Chifteca, a i po dimenzijama je kraci i nizi za oko 5cm . Ne svidja mi se da kabl za +12V za mb ide preko cele ploce, umesto da su ga stavili iza lima na koji se jaci mb.

Ja sam isto gledao sta da uzmem i bas zbog velicine na koju sam navikao sa LBX Chiefom uzimam Snipera (sad je za iste pare black edition).
Razmisli mozda o HAF 922, doduse nema regulaciju ventova ali je prostraniji od Scouta, a sa cenom je negde izmedju.

Ne svidja mi se da kabl za +12V za mb ide preko cele ploce, umesto da su ga stavili iza lima na koji se jaci mb.

Čini mi se da matična ploča ne pokriva retention hole u potpunosti, tako da bi trebalo biti dovoljno prostora za provlačenje.

Mozda neki Lian-Li, konkretno PC7-FN

Mislim da je vrlo slican LBX-u stim sto je PSU dole, ja razmisljam o kupovini istog pa rekoh da predlozim.

Borab ,ja sam skoro imao slicnu nedoumicu,imao sam cm centurion 5,t.j. imam ga jos uvek u decijoj sobi,prodavao sam ga ovde na forumu 5x niko ga nije hteo ni za 30e,pa sam napravio novu konfu samo zbog kucista :) .Elem ,razmisljao sam tada o novom kucistu do 100e-manje je bolje-gledao sam haf 922,cm 690,cm scout i jos neke.Od scouta sam odustao zbog dimenzija koje su maltene iste kao i kod cenurion 5,a grafika mi maltene udara u hard disk,haf mi bio skup,a onda mi upade cm 690 ovde na benchu sam kupio novo za 6000 din. i nisam se pokajao,opremio sam ga sa svim mogucim ventilatorima na 7v,smanjio broj obrtaja fenrira i grafike i pored oc-a temperature su OK,a spavam ko beba,buke nema.E a tek kad sam kupio kuciste,pojavilo se thermaltake element S koje mi se dopalo,ali kod nije bilo da se nadje model sa 23cm fanom sa strane,pa sam odustao ovaj cm 690 je raga i sluzi dobro,nije neki vrhunski kvalitet,ali i nije skupo,pozdrav.

Da li to znaci da u Scout ne bi mogla da stane 5870 grafika naprimer? :( Sva sreca pa nemam ni pare za nju :)

Borab ,ja sam skoro imao slicnu nedoumicu,imao sam cm centurion 5,t.j. imam ga jos uvek u decijoj sobi,prodavao sam ga ovde na forumu 5x niko ga nije hteo ni za 30e,pa sam napravio novu konfu samo zbog kucista :) .Elem ,razmisljao sam tada o novom kucistu do 100e-manje je bolje-gledao sam haf 922,cm 690,cm scout i jos neke.Od scouta sam odustao zbog dimenzija koje su maltene iste kao i kod cenurion 5,a grafika mi maltene udara u hard disk,haf mi bio skup,a onda mi upade cm 690 ovde na benchu sam kupio novo za 6000 din. i nisam se pokajao,opremio sam ga sa svim mogucim ventilatorima na 7v,smanjio broj obrtaja fenrira i grafike i pored oc-a temperature su OK,a spavam ko beba,buke nema.E a tek kad sam kupio kuciste,pojavilo se thermaltake element S koje mi se dopalo,ali kod nije bilo da se nadje model sa 23cm fanom sa strane,pa sam odustao ovaj cm 690 je raga i sluzi dobro,nije neki vrhunski kvalitet,ali i nije skupo,pozdrav.

Pravo da ti kazem, nervira me ova crna Chieftec boja, koja je u stvari braon. Znam da sva novija Chiftek kucista dolaze u pravoj crnoj boji, ali mojre je staro oko 2 god. Razmislao sam o 690 Advanced case-u .
Da li je tvoje Advance ili "obicno" ?
Hvala na replayu.

Pravo da ti kazem, nervira me ova crna Chieftec boja, koja je u stvari braon. Znam da sva novija Chiftek kucista dolaze u pravoj crnoj boji, ali mojre je staro oko 2 god. Razmislao sam o 690 Advanced case-u .
Da li je tvoje Advance ili "obicno" ?
Hvala na replayu.
Obicno,video sam negde kako je clan Illidan pre izvesnog vremena sredio 690 izgledlo je kao lutka...

Moj 9800gt solidno staje ima bogme 2-3 cm od kaveza, ali ja mislim da je 5870 dzin za ovu moju.

Zato nisam hteo da kupujem scout iako mi se toliko dopalo da sam se jedva odvojio od njega...Bas je fensi

690 je Ok kuciste, ali su mu stranice ko od flis papira ( kao lim kod svetskog auto giganta, poznatijeg kao Yugo) u odnosu na ostale.
Kod mene je sto se tice kucista, primenljiva ona narodna "u probiraca, nema, j....a ."

690 je Ok kuciste, ali su mu stranice ko od flis papira ( kao lim kod svetskog auto giganta, poznatijeg kao Yugo) u odnosu na ostale.
Kod mene je sto se tice kucista, primenljiva ona narodna "u probiraca, nema, j....a ."

Jes vala,to je i mene pomalo razočaralo kad sam izvadio kućište iz ambalaže,naspram 690 ovaj stari centurion 5 je ko Volvo :type:

@Borab

Sta mislis o Thrmaltake Element S, trenutno je na akciji kod bench-house.rs? Ja se razmisljam ali mi nekako onaj Lian Li ipak vise uliva poverenje.;)

Nisam nigde nasao podatak za 922 HAf. Da li u kutiji ima extender +12v kabl kao sto je slucaj sa 932 Haf-om ?

Maddog, gde si bio pre 20-inu dana, kad sam trazio da kupim Centurion 5. Trazio sam novo u celom BGu i niko ga nije imao...
Na kraju sam pazario 690, stavio Noctue i Zalman kontroler fanova :)

Maddog, gde si bio pre 20-inu dana, kad sam trazio da kupim Centurion 5. Trazio sam novo u celom BGu i niko ga nije imao...
Na kraju sam pazario 690, stavio Noctue i Zalman kontroler fanova :)

Pa retko kad proveravam postove u odeljku "Kupujem" , a isad ga nebi prodavao,ponovo sam ga napunio ,)

Ma kako neces moci ? Moze bez problema i u full tower kucistu.

Na istom gore link-u imas i ostatak slika, evo ova pokazuje kako je sve lepo provuceno i dohvata bez problema.

http://img.neoseeker.com/v_image.php?type=article&articleid=2219&image=33

Moze, bio si u pravu, ali tesno mi ga skroji nane, ;)
Realno, kuciste 922/932Haf su zesca, da ne kazem sta. Sve zvrci, suska , a nemas pojma odakle zvukovi dolaze i sta da uradis. Jos jedan dokaz o marketingu.
Vidim da se ovo nece dugo zadrzati kod mene. Lbx-02 je kuciste u odnosu na ove prevare.

Poslednja izmena:
922 je mnoge razocarao a neke i 932. Meni je 932 sto se tice kvaliteta manje-vise ok. Ali npr. gornja mrezica (gde je fabricki fan - ja sam ga skinuo) moze se pritiskom ruke savijati koliko je tanka ..

I ja kada sam prvi put uzeo 932 malcice sam se razocarao, ocekivao sam da "na dodir" sve to bude malo kvalitetnije, pa cak i ona fabricka gray boja ga cini da izgleda malo "jeftino". HAF seriju treba da uzima onaj koji trazi dobro hladjenje, i to i jeste njihov adut. Kvalitet je sasvim ok i daleko od jeftinog ali onaj koji je video bolje i uporedio bi ga time ...delovace mu tako - jeftino.

P.S ne znam za 922 ali 932 bi treba da je vecinom 1mm celik, kao i vecina drugih kucista te klase. A Chieftec je opste poznat po masivosti i debljini lima :)

Poslednja izmena:
Kad sam kupovao nov komp hteo dam da pazarim novo kuciste sve dok nisam par modela - potencijalnih zamena video uzivo i cuo u radu. Nakon toga sam ostao da se druzim sa chiefom koji je tenk u odnosu na ono sto se danas masovno prodaje i pride mi nikada nije cangrljao niti pravio cudne zvukove. Jedino sto me izgled smorio al sta je tu je.

Kad sam kupovao nov komp hteo dam da pazarim novo kuciste sve dok nisam par modela - potencijalnih zamena video uzivo i cuo u radu. Nakon toga sam ostao da se druzim sa chiefom koji je tenk u odnosu na ono sto se danas masovno prodaje i pride mi nikada nije cangrljao niti pravio cudne zvukove. Jedino sto me izgled smorio al sta je tu je.

Upravo tako.
Prodao sam 922-ku i uz malo sredjivanja na prolece, ipak ostajem na Chieftek-u.
Ono sto se meni svidja, kosta oko 200€. Za te pare, moze mnogo kombinacija da se odradi.

Nazad
Vrh Dno