Šta je novo?

Beotel ADSL - očaj

Juce konacno dobio nekoga iz tehnicke podrske, doduse bio je veoma ljubazan. Rekao sam mu za problem usporenja koji nastaje u periodu posle 19h pa sve negde do ponoci... Uveravao me je da oni nista ne ogranicavaju i ne prave razliku medju korisnicima i da svi MORAJU imati brzinu koju placaju (u mom slucaju 4mbit)...

Nakon toga sam probao nesto da skidam sa interneta a on je "pratio" i brzina je bila oko 100KB/s, ja mu kazem da saceka, da cu u isto vreme sa drugog kompa (koji mi je na Telekom ADSLu) da pustim isti fajl da se skida - i gle cuda - brzina ide preko 400KB/s...

Ostalo je na tome da ce on proslediti dalje moj problem i da se javim ako ponovo budem imao isti...

Juce konacno dobio nekoga iz tehnicke podrske, doduse bio je veoma ljubazan. Rekao sam mu za problem usporenja koji nastaje u periodu posle 19h pa sve negde do ponoci... Uveravao me je da oni nista ne ogranicavaju i ne prave razliku medju korisnicima i da svi MORAJU imati brzinu koju placaju (u mom slucaju 4mbit)...

Nakon toga sam probao nesto da skidam sa interneta a on je "pratio" i brzina je bila oko 100KB/s, ja mu kazem da saceka, da cu u isto vreme sa drugog kompa (koji mi je na Telekom ADSLu) da pustim isti fajl da se skida - i gle cuda - brzina ide preko 400KB/s...

Ostalo je na tome da ce on proslediti dalje moj problem i da se javim ako ponovo budem imao isti...

To usporenje je direktna krivica Beotela sto oni to nikada nece priznati.:wall: To je ustvari traffic shaping.:wall: Zbog toga su izgubili gomilu korisnika i izgleda da se jos uvek nisu opametili.:wall:

Poslednja izmena:
To usporenje je direktna krivica Beotela sto oni to nikada nece priznati.:wall: To je ustvari traffic shaping.:wall: Zbog toga su izgubili gomilu korisnika i izgleda da se jos uvek nisu opametili.:wall:

Potpuno si u pravu, juce me tip iz podrske ubedjuje kako oni ne rade traffic shaping, a secam se kada sam na poslu imao isto Beotel ADSL i zvao ih zbog slicnog problema rekli su mi da posto smo firma NE SME nikada da se desi da imamo usporenje protoka jer prema firmama ne rade traffic shaping... Stvarno jadno. Verovatno su tih 6 "besplatnih" meseci isplanirali da nadoknade tako sto ce korisnicima lepo smanjiti brzine i ko ih shisha. Stvarno krajnje ne poslovno...

Kada se na sve to doda "podrska" do koje covek retko moze doci, jasno je da ljudi treba da beze od njih.

Jos jedan detalj sam se setio kada sam ranije zvao podrsku u vezi pucanja veze u firmi - kaze mi devojka iz podrske: "Gospodine, morate shvatiti da ADSL nije servis koji vam non-stop obezbedjuje internet...", ja reko: "Je li to samo kod Vas tako?"

Ono sto je mene jako nerviralo kod njih je zaglupljivanje modema i nemogucnost uspostavljanja veze!U pocetku sam ih zvao i pitao,greska 691,greska 718 lupam sad.Na kraju sam skontao da je najbolje iscupati modem iz kompa,sacekati 10 minuta pa ponovo!Takodje jedno vreme nije hteo da im radi smtp a nisu hteli da priznaju.Kako se posalje mail ,javi da je doslo do greske a ustvari je otisao.Zatrpao sam mailove par ljudi sa istim porukama :smash:
Mozda se i poprave ,pa cemo za godinu dana ponovo da se druzimo :type:
pozdrav

Ono sto je mene jako nerviralo kod njih je zaglupljivanje modema i nemogucnost uspostavljanja veze!U pocetku sam ih zvao i pitao,greska 691,greska 718 lupam sad.Na kraju sam skontao da je najbolje iscupati modem iz kompa,sacekati 10 minuta pa ponovo!
Pricamo o onom drndavom Sagem modemu koji se prevrne jer je konektor usb kabla tezi od njega? :wall:
Mozda se i poprave ,pa cemo za godinu dana ponovo da se druzimo :type:
pozdrav
Nadajmo se :sceptic:

E bas taj modem ,ufff sta mi je radio :wall: !
U svakom slucaju ovde se izgleda najvise isplati biti nov korisnik.Tako da cemo malo tamo ,malo ovamo :wave:
pratimo akcije pa ...

Ja sam imao velikih problema sa njihovim Sagem ADSL ruterom - zaglupljivanje pri pokretanju torenta, svakih par dana moram na dugme da ga resetujem...

Resenje je bilo da ga prebacim u bridge mode, i posto mi je Sagem nakacen na wireless ruter, podesavanje tog drugog rutera da on odrzava konekciju. Od tada mi ni jednom nije pukao net, torenti idu max brzinom, itd.

Protok danas propolovljen, zovem tehnicku i cekam jedno 10min :mad: Kod koga preci? Telekom ili Ikom ?

Shvatite ljudi da je Beotel postao cikruzantski provajder za ADSL od 01.01.2009.godine kada se desilo zadnje dupliranje brzine.:wall: Zbog takvog njihovog ponasanja sam pobegao na Telekom pre skoro godinu dana and no more problems za mene.:banana:

Malo pre pustim 2 torrenta za download, download ide ukupno 200KB (4MBit paket) a seedera ima kolko hoces (u pitanju je privatni tracker). Onda pauziram jedan i ovaj drugi "dogura" opet do 200KB/s i zalepljen ni vise ni manje... Ko sada tu koga za****va???? Zovem odmah tehnicku podrsku, cakam 20min, svakih pola minuta mi se javi traka i kaze da sacekam da ce mi se uskoro javiti operater i na kraju izgubih zivce...

Sve vise mi lici da je ta njihova linija za podrsku u stvari HOT-LINE pa nas deru za impulse... Sramota.

drugar je isto imao dosta problema sa njima, slab download, cesto pucanje veze, presao je na drugi provajder i sad mu sve radi najnormalnije

Ma protok u zadnjih nekoliko dana ubija, a podrska = cekanje na vezi dok ne izgubis zivce a ako ih i dobijes kukace kako nije do njih :wall:

Evo koliko je konstantan protok, "normalna" brzina se postize samo u pik-ovima :cigar:

attachment.php

Prilozi

• protok.JPG
    protok.JPG
    70.8 KB · Pregleda: 309
Danas ista situacija ili gora , oko 165 KB/s izvlacim prosek na 4mb paketu (premium rapidshare, newzbin serveri itd ) speedtest i slicni oko 1.8mb/s ... Zovem ih sutra ali cisto da ih malo napljujem i pitam za raskid ugovora. Jedino sto jos nisam odlucio za Ikom vs Telekom.

@zli Sto se tice stabilnosti veze Telekom je odlican. Za 2 godine kod njih mozda sam 2-3 puta imao neke sitne probleme, ali sve je brzo reseno. Jedino sto su klosari za ove brzine, tj sto ih nikako ne povecavaju

Za IKOM ne znam. Uporedi cene i proveri kako IKOM-ov net radi u tvom kraju

Ovaj beotel je raspad nacisto zadnja 2 dana. Em sto ogranicavaju protok ko najgori pilicari tokom dana (na 2Mb/s paketu nema teorije da se izvuce preko 110 KB/s i to ako se pusti minimum 4-5x simultano za download) vec na to puca veza na svakih par sati na po 5-10 min izgubi se IP i skidaj sve iz pocetka ako ne moze resume... realno ko ima tanke zivce i koristi net vise od 2h dnevno nek bezi od ovih lopova sto pre :(

Meni je na beotelu ocaj,doduse ne puca mi veza ali sa 1mb vezom ne secam sa kada sam poslednji put video 80kb/s,obicno je od 5-60. Nisam neki daunlouder ali ovo je neozbiljno... morace da padne mik

Meni je na beotelu ocaj,doduse ne puca mi veza ali sa 1mb vezom ne secam sa kada sam poslednji put video 80kb/s,obicno je od 5-60. Nisam neki daunlouder ali ovo je neozbiljno... morace da padne mik

Ovo je moguce da je do tih rutera sto daju ili sta vec. Ja sam bio na Sezamovom USB modemu jedno 4 godine, nikad nisam problema imao, download uvek preko 100.. a sad kad sam presao na ruter Planet, ne ide preko 80, danas nekih 30kbps.. :mad: U cemu je fora??

Mogao bih da poverujem da je do virusa na mom racunaru, do rutera, do splitera, do parica, do plime i oseke, do polozaja Saturna.... kada bi ovo zezalo 24h... ali kad gledam u sat i svaki dan u isto vreme dodje do "zagusenja" e to se ne desava ni na mostu Gazela svaki dan u isti minut. Znaci download ide max do 12h pre podne i onda samo umre ko dinosaurusi pre milion godina... i naprosto ozivi ko fenix cim prodje 1 uvece. Toliko o slucajnosti...

Stvarno je moguce da je do modema ili mozda do veze izmedju centrale i provajdera, ko ce ga znati... Evo kako meni trenutno radi na Linksys-u:

Probaj da na eunetovom sajtu napravis test nalog za adsl u trenutku kad ti Beotel bude lose radio, tako mozes biti siguran da li je do provajdera...

Agonija na beotel adsl-u se nastavlja. 1Mb/128Kb konekcija se u realnosti ponasa u toku dana kao 256/64 (ili jos gore od toga)... Vec 2 nedelje je situacija ovakva,bez znakova da ce se nesto promeniti.

Agonija na beotel adsl-u se nastavlja. 1Mb/128Kb konekcija se u realnosti ponasa u toku dana kao 256/64 (ili jos gore od toga)... Vec 2 nedelje je situacija ovakva,bez znakova da ce se nesto promeniti.

Probaj da ugasis ruter skroz pa upalis.

I kod mene radi užasno, maksimalna brzina downloada čak i sa Majkrosoftovog sajta je možda 40 kB. Response bilo kog sajta/servera je loš, tj. spor. Odem na Speedtest.net, Veratov server koji je preporučen, dobijem brzinu od maksimalno 0.80 Mbit za d/l već nekoliko dana za redom. Da bar ide tom brzinom, nego pomenutih 40 kB jedva. Sa Gmaila skida attachment ~30 kB. Paralelan d/l ne može, kao da s eguše medjusobno, a ukupan protok nije ni primeti maksimalnom.

Poslednja izmena:
Meni se gushe dva torrent fajla...

Tj, normalno su mi torrenti isli 205 kb average...

Pustim nikad zdraviji torrent (50 seedera, 5 leechera), Brzina 160-170kb. Pustim drugi zdrav torrent pored njega, zajednicka brzina padne na 140 kb.

Popizdeh pre nekih 5-6 dana, downloadujem solidno zdrav torrent (ogroman), varira izmedju 180-200...Probudim se ujutru, brzina 15 kb. Pogledam netgraph za poslednjih 6 sati...Prvo je islo konstantno, pa sinusoida, pa zalepljeno na ispod 30kb. Dok je skidalo max, nije islo od jednog peer-a 180kb a od ostalih dopuna, nego fino rasporedjeno.

Istina?

Vise godina sam adsl korisnik Beotela i nikada nisam imao neki veci problem da bih pozeleo da promenim provajdera. Ovih dana je i kod mene problem i juce sam pozvao tehnicku podrsku da vidim u cemu je problem. Ono sto sam cuo je najverovatnije tacno, ali mi nije jasno da Beotel o tome cuti: trenutno je kod njih neko povecanje kapaciteta i zbog toga ce, najverovatnije, do kraja nedelje biti problema u radu. Cini mi se da sam video skoro neko obavestenje, ali to se odnosilo na problem kod Telekoma i da je taj period prosao. Zar im je toliko tesko da nas o eventuelnim problemima na vreme upozore. Ljudi smo, razumecemo.

Bilo je vec tih prosirenja kapaciteta u skorije vreme, ne znam da li to koriste kao izgovor ili.... Bitno je da su korisnike navukli da uplate 6 meseci unapred (u mom slucaju preko 17000 din) i onda posle kako bude bilo - svakako smo vezani za njih pa im se moze... Torrenti retko kada su mi radili punom brzinom, znaci uvek je to oko 200-250 KB/s, dok download sa recimo Rapid-a ide 400KB/s naravno kada je sve u redu...

I kod mene je potpuni ocaj vec nekih nedelju dana.

Paket je 4mbit, a brzina u toku dana ne prelazi 50ak kb/s...prosto strasno!:mad:

I kod mene je potpuni ocaj vec nekih nedelju dana.

Paket je 4mbit, a brzina u toku dana ne prelazi 50ak kb/s...prosto strasno!:mad:

Ja sam prosao malo bolje od tebe (isto 4mbit paket):

Probao danas da dobijem tehnicku podrsku, i sve se svelo na slusanje one debilne muzike. Ne mogu da verujem da ama bas uvek mora toliko da se ceka, a u ostalom zasto i da zovemo kada nema nikakvog efekta... Oni da cene svoje pretplatnike, ne bi ih lagali za protok i prodavali vise nego sto mogu da ispostuju...

Moj savet je MIK i tutanj kod drugog provajdera.:) Ocigledno je da se u Beotel-u nikada nece opametiti da prestanu da koriste traffic shaping.:wall:

Vrh Dno