Šta je novo?

Beotel ADSL - očaj

Moj savet je MIK i tutanj kod drugog provajdera.:) Ocigledno je da se u Beotel-u nikada nece opametiti da prestanu da koriste traffic shaping.:wall:

Naravno da je to jedino resenje, ali kako kada imam uplatu 6 meseci (zbog promocije od 6+6) na 4mbit koja traje do 1.1.2011??? Jedino sto me tesi je da to izadje mesecno oko 1445 (kada se prepolovi 2890) pa ispada kao da sam platio 1mbit a "dobijem" na kasicicu 4mbit... Ne znam da li moze da se ponisti uplata ako Beotel nije u stanju da konstatno svojim korisnicima obezbedi brzinu koju su uplatitli i da ostatak novca vrate??

Mislim mogu da razumem da ponekad nastane problem, koji se resi i fura se dalje, ali ovo nije problem nego njihov nacin poslovanja... Zamislite jos da u dogledno vreme Telekom poveca brzine...

Da li neko ima ideju sta mozemo da uradimo a da to ne bude prelazak kod drugog provajdera (jer smo vecina verovatno vezani ugovorom) ?? :crash:

"1024/128" paket.

Beotel.jpg

Sta reci, skida oko 30 kb/s, youtube je nemoguce gledati.:mad:

Zato je meni i bilo sumLJivo to 6+6...iako sam kod beotela 4-5 godina, reshio da sacekam i vidim hoce li biti ovakvih problema...***a, zao mi zbog vas, ja od februara odoh na ikom

Evo kakva je situacija kod mene u ovom trenutku:
http://www.speedtest.net/result/700262844.png

Pre neko vece odgovaram na mailove i nece poslednji da prodje.
Pomislim da mi je pobrjlavio server zbog priloga od ~1,5MB i probam da se nakacim preko webmail-a kad isto, ajde na Google kad ni on ne radi.
Isljucim ruter i ponovo ga ukljucim kad opet isto.
Skoro pola sata nisam imao net.
To se jos 1-2x desilo u poslednje 2-3 nedelje.

Meni radi normalno, paket 1 mbps, dl mi je oko nesto preko 100 KB/s.:)

Naravno da je to jedino resenje, ali kako kada imam uplatu 6 meseci (zbog promocije od 6+6) na 4mbit koja traje do 1.1.2011???
mozes da trazis da ti vrate pare. ja sam pricao sa nekom zenom iz prodaje pre nego sto sam uplatio 6+6 i pitao sam sta se desava ako hocu da predjem sa 1 na 2 mbps. rekla mi je da mogu da predjem i na veci i na manji, kao i da prekinem da koristim njihove usluge, i da ce u svim tim slucajevima da preracunaju ko kome koliko duguje, tj u tvom slucaju bi trebalo da ti vrate tacan deo uplacenih para

mozes da trazis da ti vrate pare. ja sam pricao sa nekom zenom iz prodaje pre nego sto sam uplatio 6+6 i pitao sam sta se desava ako hocu da predjem sa 1 na 2 mbps. rekla mi je da mogu da predjem i na veci i na manji, kao i da prekinem da koristim njihove usluge, i da ce u svim tim slucajevima da preracunaju ko kome koliko duguje, tj u tvom slucaju bi trebalo da ti vrate tacan deo uplacenih para

Super, hvala za informaciju, ja sam se mnogo dvoumio da li da uplatim 6+6 ili ne i pre nove godine resim da smanjem brzinu sa 4mbit na 1mbit pa da uplatim 6+6 za 1mbit - to mi izadje manja cena na mesecnom nivou od parkiranja ADSL-a. Medjutim kada sam otisao u njihovu poslovnicu saznao sam da promenu brzine moram da uradim pre 20-og u mesecu i tako sam jedino imao mogucnost da uzmem 6+6 za 4mbit pa sam to i uradio... Mislim da cu od nedelje otici tamo da vidim kako stoje stvari, ovo zakidanje necu vise da trpim.

Ja nisam vezan ugovorom i zanima me postoji li provajder kod koga bih mogao da se prebacim a da ne dozivim iso ogranicavanje kao od strane Beotela? Kakva su vasa iskustva?
edit. Osim Telekoma,odnosno da ne moram da se obavezem godisnjim ugovorom

Poslednja izmena:
Ako imas mogucnosti samo za ADSL onda ti preporucujem Verat, davali su TPlink ruter novi neotpakovan kada sam ih koristio i radio je odlicno (mada je kod njih 3 meseca ugovorna obaveza bila). Sezampro mi je bio ok (daju onaj sivi poluraspad usb modem koji radi nekako :D a ugovorna obaveza je bila samo 1 mesec).. nadam se da sam ti pomogao ;)

Jos jedna preporuka za Verat, pricao sam juce sa kolegom koji je hteo da predje sa Verat-a na Beotel (zbog promocije), na svu srecu me je zvao pa je cuo kako stoje stvari na Beotelu, posle mi je pricao u iskustvima sa Veratom i bila su samo pozitivna i sto se tice neta i sto tehnicke podrske - samo reci hvale.

Evo i njihovog odgovora na moj mejl kada sam ih pitao sta se desava sa internetom:

Poštovani,

Istina je da u toku dana dolazi do izvesne degradacije performansi Vaše
internet konekcije, što je uzrokovano radovima na linku ka našem
natprovajderu. Inženjerski tim čini sve što je u našoj moći da radovi što
manje remete brzinu konekcije i da se završe u najskorije vreme.

Hvala na razumevanju.

Srdačan pozdrav,

Technical support
BeotelNet-ISP d.o.o.

Istina?! :laugh: :bottle:

KAko mogu voline da to ne objave na sajtu uz duboko izvinjenje vec odgovaraju na pojedinacne mejlove ako ih neko pita ??!!:mad: U svakom slucaju za mene su istorija, potpisao sam kod ikom-a i cekam uvodjenje.

kada upalim utorrent od juce puca mi veza obavezno svaki put posle par minuta a dok surfujem radi normalno, pa jel moguce da su tolki klosari i da su oni namestili tako ili je mozda zbog onog odvratnog sagem modema mada mi je do juce radilo sve normalno???

inace isto ovo se desava nekom liku sa beotelovog foruma i ne desava se samo meni

pa i meni poslednje 2 nedelje puca cesto, ali sad svaki ali svaki put kad upalim utorrent puca veza kad skinem 30ak mb a kad skidam nesto preko chrome-a radi normalno

Meni puca veza u naletima, nekad je nedeljama sve ok, a nekada puca svakih par minuta (pre par dana). U trenucima kada pukne veza SNR za downstream padne sa 35-40 na 2-5, ponekad ode i u minus (za upstream je konstantan) . Menjan je ruter, spliter, kablovi, ma sve, rekonfigurisan port par puta, ali se problem ponavlja. Sad je vec 2 dana sve ok, a pre toga 2-3 dana je bila katastrofa.

Beotel kaze da ne mogu nista da urade sem da prijave telekomu, telekom uvek odgovara da je sve ok i vrtimo se u krug. Sad se samo nadam da ce sto duze da potraje period kad sve radi.

Mozda bi neko ko se razume malo vise mogao da mi da savet?

Meni puca veza u naletima, nekad je nedeljama sve ok, a nekada puca svakih par minuta (pre par dana). U trenucima kada pukne veza SNR za downstream padne sa 35-40 na 2-5, ponekad ode i u minus (za upstream je konstantan) . Menjan je ruter, spliter, kablovi, ma sve, rekonfigurisan port par puta, ali se problem ponavlja. Sad je vec 2 dana sve ok, a pre toga 2-3 dana je bila katastrofa.

Beotel kaze da ne mogu nista da urade sem da prijave telekomu, telekom uvek odgovara da je sve ok i vrtimo se u krug. Sad se samo nadam da ce sto duze da potraje period kad sve radi.

MIK i put pod noge kod drugog provajdera ako se situacija nastavi. Naslusao sam se te price, sto Beotel svaljuje krivicu na drugoga, preko glave ali je ipak njihova krivica.:wall:

Dosta slican problem tvom smo imali u firmi gde radim, takodje Beotel, takodje menjan ruter i sve i svasta pokusavano, konekcija se dosta cesto zapucavala, a u slucaju da pustimo neki torrent odmah posle par minuta... Lepo smo iskoristili promociju Telekoma pred novu godinu, uzeli MIK i presli na Telekom - sve sljaka bez problema!

I ja imam problem sa Beotelo ADSLom. Kada ukljucim torent, radi neko vreme i onda stane sve, i torenti i surf. U treju mi stoji kao da je i dalje uspostavljena veza ali nista ne radi,tako da moram da se diskonektujem pa ponovo konektujem. Danas cu da probam bez ukljucivanja torenta da li ce da rad. Ukoliko se uspostavi da je sve OK i da pravi problem kada se ukljuce torenti, stvarno ne znam sta da radim. Inace sam na Visti i Sagem modemu, u proteklih par meseci sve je bilo kako treba. Ozbiljno razmisljam da predjem na SBB samo cekam da se u Nisu pojave ovi novi paketi.
Bilo koji savet oko ovog problema je dobro dosao :)

I ja imam problem sa Beotelo ADSLom. Kada ukljucim torent, radi neko vreme i onda stane sve, i torenti i surf. U treju mi stoji kao da je i dalje uspostavljena veza ali nista ne radi,tako da moram da se diskonektujem pa ponovo konektujem. Danas cu da probam bez ukljucivanja torenta da li ce da rad. Ukoliko se uspostavi da je sve OK i da pravi problem kada se ukljuce torenti, stvarno ne znam sta da radim. Inace sam na Visti i Sagem modemu, u proteklih par meseci sve je bilo kako treba. Ozbiljno razmisljam da predjem na SBB samo cekam da se u Nisu pojave ovi novi paketi.

Kada stignu novi SBB paketi u Nis zaboravi da Beotel postoji.:p

To je stari problem Sagem F@st modema, šta god da pokušaš i podesiš, posle kraćeg perioda neaktivnosti, veza je zvanično prisutna, ali je nemoguće ostvariti bilo kakav protok. Najbolje je uključiti neki program u pozaditi npr. instant messenger koji malo-malo pravi neki protok. Ili promeniti modem za ruter.

MIK i put pod noge kod drugog provajdera ako se situacija nastavi. Naslusao sam se te price, sto Beotel svaljuje krivicu na drugoga, preko glave ali je ipak njihova krivica.:wall:

Sad ne mogu, platio sam 6+6, tako da sam zaglavljen do decembra, ako bude lose cim istekne ugovor palim.
Do tada ce, nadam se, i ptt ponuditi nesto normalnije na kablovskoj.

Meni je stalno ukljucen MSN i Skype, KIS, i ranije je sve bilo OK (vec 3 god.), ali u poslednjih nedelju dana veza se nekako zaglavi.

To je stari problem Sagem F@st modema, šta god da pokušaš i podesiš, posle kraćeg perioda neaktivnosti, veza je zvanično prisutna, ali je nemoguće ostvariti bilo kakav protok. Najbolje je uključiti neki program u pozaditi npr. instant messenger koji malo-malo pravi neki protok. Ili promeniti modem za ruter.

ali je cudno sto se svima to desava samo u zadnjih par dana a pre je bilo sve ok, tako da ne verujem da je do modema nego mi vise lici da je beotel kriv

Ja sam presao na rapidshare i zaboravio kako izgledaju torenti, 500 kinti mesecno i nema nerviranja vishe

jeste rapidshare je dobar, ali postoje specificni privatni torent sajtovi ciji fajlovi se ne mogu naci na rapidshare...

ne bi me iznenadilo da su ogranicili p2p protok :(

Vrh Dno