Šta je novo?

CM Stacker 831 SE Custom Water Cooling

studiovpc

Čuven
Učlanjen(a)
21.01.2003
Poena
650
Evo ovako, malo sam se igrao sa kucistem, male modifikacije na samom kucistu, nisam hteo da farbam unutrasnjost jer kuciste inace ima odlicnu boju unutrasnjosti tako da nisam hteo da je upropastim... Dakle odradio sam vodeno hladnjenje montirao triple radiator na dnu, malo farbao fan-ove, malo sredio kablove... evo slike ovde pa prosudite sami....

http://www.flickr.com/photos/studiovpc/sets/72157623222489886/

i po neka da zagolica mastu sta se krije na linku iznad :)

4278959421_9b3b6b0ca7_o.jpg

4278956575_e40104569e_o.jpg

Poslednja izmena:
Odlican posao jel si kupio hladjenje ili je custom build.Jos jednom odlicno uradjen poso :)

custom build sa kupljenim delovima, sve je zasebno, imas na slikama gore na linku koji sam ostavio :), 190 evra je sve izaslo + 10 za fitinge pod uglom, nije neki all in one sistem...

Kazi mi koja su ovo creva i gde si ih nabavio.

Uf i ja bi hteo nesto slicno ali sam duduk sto se tice gradjenja sa svojim rukama tj. ne znam ni odakle bi poceo sto se toga tice nemam nikakvog iskustva :( zato merkam CM V10 :)

Uf nikad nisam nista narucio nesto preko neta ovde a kamoli iz belog sveta i kakva su iskustva jel si dugo cekao isporuku il kako :)

sve je porucio brat iz Nemacke tamo da stigne kod njega i stiglo mu za 3 dana sve, posle sam cekao nedelju dana njega da dodje i da donese, upakovano je bilo sve extra znaci nigde nista da mrdne ni da susne, mada narucivao sam i ja karticom, ceka se po 3-4 nedelje, ali imas zezanje veliko oko carine ako ti ne stave da je vrednost manja od 20e, pa onda postarina izadje dosta, razna cimanja ima... ovo mi je bilo sigurica

Da sta ima lepse od rodbine u inostranstvu :)

Poslednja izmena:
idite na link koji sam ostavio ima iz milion i jednog ugla :)

Pa kad si ti u inostranstvu :d

Lepo skockano pvc, malo neobično zbog BTX-a, ali fino izgleda.
nije BTX u pitanju nego na ovom kucistu moze da se okrece ploca naopako tako da izgleda kao BTX... mnogo jace izgleda ovako nego standardno

ljudi evo ga i klip pa lakse je sve videti odjednom :p

[YOUTUBE]iilaEoEpF6s[/YOUTUBE]

Poslednja izmena:
Extra slike su ispalo odlicno ovo za ferari izgled ventilatora je bombona... Sve u svemu superiska... Ali naj bitniji je klok procesora.... :-D

nemam zivaca za njega sad da ga fino stelujem za sada stabilan na 3.93 na 4.026 prosao validaciju i pukao u LINX-u... videcemo sutra kako ce dalje

Nema potrebe vise od toga ta bebica je i tako dovoljno jaka :-D E i ova roze boja tecnosti nije losa bas je onako zanimljiva malo gey ali zanimljiva...

nagrdi me covek ahahaha ispala je roze zbog blica, inace je ljubicasta zbog antifriza, uzecu boju za tecnost pa ce biti crvena

Lepo izgleda. Odličan posao!
Sa tim tripple rad-om bi možda mogao da hladiš i grafiku jer imaš lepo provetreno kućište.

Ma sa tripple radijatorom možeš da hladiš dve grafičke, ploču i pola frižidera pride, samo ako imaš ok pumpu. Ja na dual radijatoru hladim proc i grafičku i temperature ne prelaze 48C za proc i 42 za grafičku pri punom opterećenju (30-35 idle). Inače planiram da dodam još jednu grafičku u sistem. Ako dođe do značajnijeg skoka temperatura u tom slučaju (čisto sumljam) jednostavno ću da dodam još jedan dual radijator koji će da hladi samo grafičke.

Ma sa tripple radijatorom možeš da hladiš dve grafičke, ploču i pola frižidera pride, samo ako imaš ok pumpu. Ja na dual radijatoru hladim proc i grafičku i temperature ne prelaze 48C za proc i 42 za grafičku pri punom opterećenju (30-35 idle). Inače planiram da dodam još jednu grafičku u sistem. Ako dođe do značajnijeg skoka temperatura u tom slučaju (čisto sumljam) jednostavno ću da dodam još jedan dual radijator koji će da hladi samo grafičke.

Teško u njegovom slučaju...

Čisto poređenja radi, ti imaš 65W E6300 (studiovpc 125W ili 140W :zgran: model quad-a) i 110W HD4830 (studiovpc 200W GTX285) pa sve to treba ubaciti u kalkulaciju. Slažem se da je pumpa bitan faktor ali ne i presudan.

Ja hladim moju naklokovanu mašinu (CPU, NB i GPU WB) sa dva 2x12 rad-a + Noctua-e i pristojom pumpom i temperature su oko 65C za procesor, ispod 50C za NB i 42C max za grafiku.

Poslednja izmena:
Moze bez problema da hladi i grafiku i plocu radijator je kvalittan kao i pumpa creva su sireg promera tako da tecnost lepo kruzi za sada znam da ce da hladi samo grafiku na vodu plocu mislim da nece...Jer moj komsija ima 745 to znaci ima 1 radijator od 12cm i 1 od 24 cm malo slabiju pumpu ali tanja creva i hladi procesor e7200 na 4.2ghz i maticnu plocu GIGABYTE P45 extrim koja na sebi ima odradjeno vodeno i kaze mi da su mu temperature extra moze cak da nakaci i grafiku da ce sve i dalje da radi besprekorno. Ma vlada kada ubaci na bok 4x12cm venta ni grafika mu nece biti problem+ ce to da dodaje dosta svezeg vazduha za kulere koje hlade radijator...

@pixell
da da imas pravo ja imam 140W TDP a ovako naklokovan mislim da sam negde video na netu da je oko 160 ili 168W TDP u svakom slucaju extra se hladi jos uvek pod linx-om nisam prebacio 41 stepen i to u dosta zagrejanoj prostoriji

a sad vracamo se na topic...
uzecu sledeceg meseca najverovatnije Swiftech Komodo za GTX 285 full cover block, ili ce da ide u isti loop ili ce da ide na odvojeni dual radiator posto imam jos jednu pumpu od TT BigWater 735 sistema koja bi bila dovoljna za to, mada mislim da moze i na ovo da ide bez problema, no otom potom dok stigne kinta, u sredu mi stizu jos 4 fan-a za ova vratanca sa strane oni bi trebali da lepo ubacuju hladan vazduh unutra za sve komponente

Moze bez problema da hladi i grafiku i plocu radijator je kvalittan kao i pumpa creva su sireg promera tako da tecnost lepo kruzi za sada znam da ce da hladi samo grafiku na vodu plocu mislim da nece...Jer moj komsija ima 745 to znaci ima 1 radijator od 12cm i 1 od 24 cm malo slabiju pumpu ali tanja creva i hladi procesor e7200 na 4.2ghz i maticnu plocu GIGABYTE P45 extrim koja na sebi ima odradjeno vodeno i kaze mi da su mu temperature extra moze cak da nakaci i grafiku da ce sve i dalje da radi besprekorno. Ma vlada kada ubaci na bok 4x12cm venta ni grafika mu nece biti problem+ ce to da dodaje dosta svezeg vazduha za kulere koje hlade radijator...

Pominješ drugarev Core2Duo E7200 koji duplo manje discipira toplote od ovog 140W monstruma + P45 čipset koji je "mala beba" za npr. moj X38 + drugar nema grafiku u loop-u. Neka drug lepo stavi Core2Quad Q6600 i neka ga klokne na, lupam, 3.5GHz (opet manje od tih defaultnih 140W) i izvrti par sati Linx-a pa neka onda kaže svoje mišljenje i da li je voljan da priključi grafiku u taj sistem ;).
Hajde da ne lupamo glavu mnogo. Vidi se da studiovpc zna šta radi. Čak su nam i Masterkleer creva maltene ista (imam UV red varijantu).

@studiovpc
Sorry za kvarenje teme.
E, da. Imam i ja TT BigWater 735 na standby-u. Kakva slučajnost :d

@pixell
evo cisto poredjenja radi, imao sam E6600 pa posle njega Q6600 pa nebo i zemlja sto se tice temperatura i to na istom kloku stavljeni da rade, Q se greje skoro pa duplo vise. Imao sam i Gigabyte X38-DQ6, ploca se greje kao luda iako ima dual heat pipe ne smes prst da stavis na hladnjak, posle nje DFI P45 koji je bio led ledeni za X38, ovaj Phenom mi se za nijansu greje vise od Q6600 koji je bio na 3.6, ali ne mogu da tvrdim 100% tacno jer sam imao losije vazdusno hladnjenje na Q6600 nego posle na Phenom-u, Q6600 nije ni video vodu, ali evo mogu da potvrdim recimo Titan Fenrir koji je bio na Phenomu sa Noctua NF-P12 fanom nije mogao da prismrdi ovom vodenom.
E sad sto se tice grafike mogla bi da ide na isti loop skocile bi temperature malo ali bolj je da ide na odvojeni loop s obzirom da ce pumpa od tt-a biti sasvim dovoljna za taj posao, no to cemo tek da vidimo kad uzmem blok :)

Bice i vise nego dovoljna nisam ja rekao da je neki grejac e7200 u odnosu na QQ procesore samo sam rekao da je studiovpc hladjenje super i da mu nece biti problem da se izbori sa dodatom grafikom na isti sistem. Nadam se da sam ti sada razjasnio pentu price :)

Ono što sam hteo da kažem je da veličina hladnjaka nije najbitnija stvar. Mnogo više donosi dobar water block i dobra pumpa.

Lepo odrađeno, nema šta. :)

@pixell
evo cisto poredjenja radi, imao sam E6600 pa posle njega Q6600 pa nebo i zemlja sto se tice temperatura i to na istom kloku stavljeni da rade, Q se greje skoro pa duplo vise. Imao sam i Gigabyte X38-DQ6, ploca se greje kao luda iako ima dual heat pipe ne smes prst da stavis na hladnjak, posle nje DFI P45 koji je bio led ledeni za X38, ovaj Phenom mi se za nijansu greje vise od Q6600 koji je bio na 3.6, ali ne mogu da tvrdim 100% tacno jer sam imao losije vazdusno hladnjenje na Q6600 nego posle na Phenom-u, Q6600 nije ni video vodu, ali evo mogu da potvrdim recimo Titan Fenrir koji je bio na Phenomu sa Noctua NF-P12 fanom nije mogao da prismrdi ovom vodenom.
E sad sto se tice grafike mogla bi da ide na isti loop skocile bi temperature malo ali bolj je da ide na odvojeni loop s obzirom da ce pumpa od tt-a biti sasvim dovoljna za taj posao, no to cemo tek da vidimo kad uzmem blok :)

Upravo tako.

Pre ovoga imao sam Q6600 na 3.6Ghz i overclockovani HD4870 koji je jedan dual radijator uspevao da ohladi ali jedva.

Nazad
Vrh Dno