Šta je novo?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne znači. Ali ću te ja još jednom pitati... Šta u ovoj priči u opšte znači "biti u pravu"?
Pokušavam da izbegnem odgovor, ali teraš me u hardcore filozofiju. Ne postoji nešto kao što je "biti u pravu", jer je to stvar lične percepcije. Sve što je stvar lične percepcije, faktički ne može da bude stvarno :).

In 1991, this film was deemed "culturally, historically, or aesthetically significant" by the United States Library of Congress and selected for preservation in their National Film Registry.
Ne očekuješ valjda da institucija koja je deo sistema koji se kritikuje u Paklenoj pomorandži istu tu Paklenu pomorandžu izabere kao najbolji film. Paklenu pomorandžu uzimam samo kao primer, pošto sam je već ranije spomenuo, ima bezbroj drugih filmova.

Kao što je Odiseja bila woow nekome ko je 68 imao 15 godina, tako je Avatar woow nekome ko danas ima 15 godina. Ali kao što Odiseju danas ne mogu da gledam (osim u obliku neke istorijske analize razvoja filmske tehnike), bojim se da ni Avatar neću moći za 40, ako doživim. U stvari, pitanje je da li će iko Avatar gledati za 40, obzirom da je Kameron ipak tek do kolena Kjubriku.

Svako ima neka svoja očekivanja od "dobrog filma", ništa čudno... Avatar nije ispunio tvoja - to je sve.
Avatar je ispunio moja očekivanja. Ja se ovde ne suprostavljam Avataru i Kameronu, jer sam od njih znao šta ću dobiti i dobio, nego pojedinim viđenjima o filmu koja ja prosto ne mogu da podelim, a forumi valjda za to i služe. Rekao bih da to radim na prilično normalan način, da se niko u diskusiji ne uvredi.

Poslednja izmena:
Dajte ljudi upropastiste temu vi koji ne volite ne samo ovaj film već sve što ovaj čovek radi ,nema smilsa *** ,).
Savetujem onima kooji su pogledali ovaj film a nije im se svideo da ga pogledaju jos jednom ali ovaj put kako treba , oni koji su ga odgledali 2 puta njima je pravo vreme za treći , a oni koji samo ke*aju a nisu ga pogledali ja ne znam šta baljezgaju ovde koji djavo :banana:

@BaneR
Ja odgledah Odiseju 2001 baš pre neki dan ponovo i sigurno ću još mnogo puta. Postoji neka magija u klasičnoj muzici i svemiru...

Mene uskoro čeka četvrto gledanje Avatara :p

@Dandy

da ne obrcem sad strane, ako si vec pisao, koje si bioskope sve dosad posetio ta 3 puta, i gde planiras 4 put, ne verujem da je sve u rodi :)

Pokušavam da izbegnem odgovor, ali teraš me u hardcore filozofiju. Ne postoji nešto kao što je "biti u pravu", jer je to stvar lične percepcije.
Upravo!

Ne očekuješ valjda da institucija koja je deo sistema koji se kritikuje u Paklenoj pomorandži istu tu Paklenu pomorandžu izabere kao najbolji film. Paklenu pomorandžu uzimam samo kao primer, pošto sam je već ranije spomenuo, ima bezbroj drugih filmova.
Bez obzira da li je neko naneo nepravdu Paklenoj pomorandži ili ne, time ne može da se negira kvalitet Odiseje.

Kao što je Odiseja bila woow nekome ko je 68 imao 15 godina, tako je Avatar woow nekome ko danas ima 15 godina. Ali kao što Odiseju danas ne mogu da gledam (osim u obliku neke istorijske analize razvoja filmske tehnike), bojim se da ni Avatar neću moći za 40, ako doživim. U stvari, pitanje je da li će iko Avatar gledati za 40, obzirom da je Kameron ipak tek do kolena Kjubriku.
Dobro... Odiseja je glup i dosadan film, a smisao života i naše egzistencije je tema za decu do 15 godina.
rolleyes.gif

Ja se ovde ne suprostavljam Avataru i Kameronu, jer sam od njih znao šta ću dobiti i dobio, nego pojedinim viđenjima o filmu koja ja prosto ne mogu da podelim...
A zašto uopšte imaš potrebu da se suprotstavljaš viđenjima koja ne deliš? :trust:

Savetujem onima kooji su pogledali ovaj film a nije im se svideo da ga pogledaju jos jednom ali ovaj put kako treba , oni koji su ga odgledali 2 puta njima je pravo vreme za treći...
Ne znam... al' ja sam se zaljubio u onu Nejtiri. :D

Ja odgledah Odiseju 2001 baš pre neki dan ponovo i sigurno ću još mnogo puta. ...
Pa ***... nismo mi tako pametni da skapiramo sve iz prvog gledanja... Vidiš, neki čak ni ne moraju da je odgledaju celu da bi sve shvatili i smorili se. :S:

Brate magick, stariji si od mene, ne moraš da diskutuješ kao dete :).

@Dandy

da ne obrcem sad strane, ako si vec pisao, koje si bioskope sve dosad posetio ta 3 puta, i gde planiras 4 put, ne verujem da je sve u rodi :)
Nažalost jeste sve u Rodi, samo sam menjao redove i društvo :D
***, stvarno mi je najbliža, a i potpuno sam zadovoljan doživljajem pa nisam imao potrebu da eksperimentišem dalje.

Hoću i ja u Rodu još jednom, pa me zovite :).

Magic, ne izvrći teze i ne guraj mi reči koje nisam rekao u usta.
Dobro... da vidimo:
A realno, Odiseja je bila krš i kad se pojavila, a kamoli danas. Odiseju posle onog dela sa majmunima (zbog muzike) jedva mogu da gledam... može da izazove samo neku prizemnu, primitivnu, petparačku reakciju u meni, koja me prođe kao i novi singl Vlade Georgijeva.
...
Kao što je Odiseja bila woow nekome ko je 68 imao 15 godina...
Znači, po tebi je Odiseja krš film za petnajstogodišnjake, koji izaziva prizemnu, primitivnu i petparačku reakciju. Da li je onda previse konstatovati da je po tebi film glup i dosadan, te da je smisao života i naše egzistencije, kojima se film bavi, tema za decu do 15 godina?

Zato što nevolim hajp i polutačne informacije.
I ti misliš da si Bogom dan da proceniš šta je kvalitet a šta hajp? A šta bi sa:
Ne postoji nešto kao što je "biti u pravu", jer je to stvar lične percepcije.
???

Da zaključimo... Avatar je za veliku većinu dobra zabava, ali ne može da zadovolji sve ukuse i podnese kritiku svih aspekata.

Poslednja izmena:
Magic, ne bih da gušim temu, tako što ću vaditi iz mojih usta ono što mi stalno guraš, a što nisam rekao ili što sam rekao uzimaš sirove reči i stavljaš ih u kontekst misli koju ja uopšte nisam izneo. Takvu diskusiju ostavljam političarima za predizbornu kampanju.

Ako nisi shvatio šta hoću da kažem, žao mi je, ja sam ili loš pisac ili nam je jezik loš ili si ti loš čitaoc. Da crtam, ne mogu.

Samo sam rekao da kada je neko glasniji po automatizmu ne znači da je u pravu.

A realno, Odiseja je bila krš (osim efekata, živeo Crysis i 3D Mark :D) i kad se pojavila, a kamoli danas. 3 godine kasnije Paklena pomorandža je pokazala šta znači napraviti kvalitetan, vanvremenski film. Odiseju posle onog dela sa majmunima (zbog muzike) jedva mogu da gledam, a Paklenu pomorandžu kad god da odgledam (u jednom dahu) u meni izaziva snažne emocije koje ostaju u meni prilično dugo, jer nosi i danas danji modernu, ljudsku, priču, za razliku od Odiseje koja može da izazove samo neku prizemnu, primitivnu, petparačku reakciju u meni, koja me prođe kao i novi singl Vlade Georgijeva.

Naravno da imaš pravo na svoje mišljenje, samo što u slučaju odiseje ono prosto nije "tačno".
I skrnavo je porediti kjubrika sa kamerunom i filmom tipa avatar.
Meni se avatar ne svidja, prosto radije cu gledati dinu, igrati wow, i slično. Film je prosto zabavan za nove klince i vanredno dosadan bez trunke magije.

Naravno da imaš pravo na svoje mišljenje, samo što u slučaju odiseje ono prosto nije "tačno".
Meni se avatar ne svidja, prosto radije cu gledati dinu, igrati wow, i slično. Film je prosto zabavan za nove klince i vanredno dosadan bez trunke magije.

E sad si ga ti lupio za sve pare. Još si i WoW ubacio u kombinaciju...

Ko god kaže da je Odiseja krš film, samoga je sebe eliminisao iz diskusije o filmu, i filmu kao umetnosti.

Taj ne razume film, i film kao umetnost.

Ti nas samo zezas, jel da?

Sutra cu valjda navatati karte u koloseju pa da mogu i ja da se svadjam :d

Sutra cu valjda navatati karte u koloseju pa da mogu i ja da se svadjam :d
Samo obavezno kupi u prvoj apoteci dosta vlažnih maramica - onih alkoholnih (asept ili slično). A ponesi i suve, papirne. Cvikeri su im jezivo prljavi/masni. :S:

Ipak... ja sam morao da pogledam kako danas izgleda eklipsa. :) A ovih dana idem i u Rodu na interferente filtere. :D

Poslednja izmena:
Samo obavezno kupi u prvoj apoteci dosta vlažnih maramica - onih alkoholnih (asept ili slično). A ponesi i suve, papirne. Cvikeri su im jezivo prljavi/masni. :S:

Ipak... ja sam morao da pogledam kako danas izgleda eklipsa. :D

Hvala na savetu, poslusacu...jel si bio danas tamo? Kakva je situacija sa kartama? Posto je telefon za rezervacije klasicna prevara u slucaju ovog filma (non stop zauzeto a kad dobijes vezu nece da se jave), planiram da zapucam iz PA u 20:00 i da budem tamo oko 20:30 pa me zanima jel da se nadam projekciji u 21:20 ili u 23:20 ili ni jednoj ni drugoj :D ???

... planiram da zapucam iz PA u 20:00 i da budem tamo oko 20:30 pa me zanima jel da se nadam projekciji u 21:20 ili u 23:20 ili ni jednoj ni drugoj :D ???
Ja bio tamo u nedelju u 21:00, hteo optimistično da kupim karte za projekciju u 21:20, ali je bilo samo još par slobodnih mesta na onoj poslednjoj, od 23 i nešto.

Kupio sam na kraju odlična mesta, ali za sutra u 21:20. :D

Kupio sam na kraju odlična mesta, ali za sutra u 21:20. :D

Koji smor, sutra je tvz pravoslavna nova godina, ne znam sta da ocekujem, da niko ne ide u bioskop ili da svi pohrle :D Hvala na vrednim informacijama, probacu da navatam nekog da mi kupi karte popodne. :wave:

Koji smor, sutra je tvz pravoslavna nova godina, ne znam sta da ocekujem, da niko ne ide u bioskop ili da svi pohrle :D Hvala na vrednim informacijama, probacu da navatam nekog da mi kupi karte popodne. :wave:

Kad je u Uscu bilo ko u mravinjaku za reprizu NG, onda ne sumanjam da ce i sutra biti slicna situacija.
Najbolje da odes ranije i kupis kartu gde oces.

Sto ne bi u Rodu otisao, kad se vec cimas idi na proveren(iju) kombinaciju?

@borab i g@w
Ne zezam se avatar me je smorio onako mega.
Ne kazem da to nije zato sto sam ja svoj mana pool potrosio na star wars, dinu, blade runnera i ostalo ,)
Verovatno je mladjima avatar hit i zaljubljuju se masovno na plavu zenku.

A ono posto igram wow, bas sam se sa par drugara smejao kolko ima wowolikih detalja :)
Kao i jako puno dinolikih mesta, ali ok to je nesto sto se provlaci kroz mnoge legende i price.

Dakle avatar je superhit, brzo ce naravno biti zaboravljen. Fransiza ce se nastaviti kroz igrice, fan-art, majice, neki potencijalni MMO, konzolni TPS, cak mozda i neki nastavak....iscedice ga samo tako :banana:

Tako je, svako kome se ne svidja neki film se drogira! Cak postoji i takav test u Drajzerovoj.

Da i obavezno kome se ne sviđa film, neka napusti temu :D

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno