- Učlanjen(a)
- 03.07.2000
- Poena
- 810
Pokušavam da izbegnem odgovor, ali teraš me u hardcore filozofiju. Ne postoji nešto kao što je "biti u pravu", jer je to stvar lične percepcije. Sve što je stvar lične percepcije, faktički ne može da bude stvarnoNe znači. Ali ću te ja još jednom pitati... Šta u ovoj priči u opšte znači "biti u pravu"?
Ne očekuješ valjda da institucija koja je deo sistema koji se kritikuje u Paklenoj pomorandži istu tu Paklenu pomorandžu izabere kao najbolji film. Paklenu pomorandžu uzimam samo kao primer, pošto sam je već ranije spomenuo, ima bezbroj drugih filmova.In 1991, this film was deemed "culturally, historically, or aesthetically significant" by the United States Library of Congress and selected for preservation in their National Film Registry.
Kao što je Odiseja bila woow nekome ko je 68 imao 15 godina, tako je Avatar woow nekome ko danas ima 15 godina. Ali kao što Odiseju danas ne mogu da gledam (osim u obliku neke istorijske analize razvoja filmske tehnike), bojim se da ni Avatar neću moći za 40, ako doživim. U stvari, pitanje je da li će iko Avatar gledati za 40, obzirom da je Kameron ipak tek do kolena Kjubriku.
Avatar je ispunio moja očekivanja. Ja se ovde ne suprostavljam Avataru i Kameronu, jer sam od njih znao šta ću dobiti i dobio, nego pojedinim viđenjima o filmu koja ja prosto ne mogu da podelim, a forumi valjda za to i služe. Rekao bih da to radim na prilično normalan način, da se niko u diskusiji ne uvredi.Svako ima neka svoja očekivanja od "dobrog filma", ništa čudno... Avatar nije ispunio tvoja - to je sve.
Poslednja izmena: