Šta je novo?

Pitanje u vezi grafike 9800GT ?

Bokers

Cenjen
Učlanjen(a)
25.12.2009
Poena
154
kupio sam graficku GeForce 9800 GT Leadtek 1GB/DDR3,/DVI/VGA/HDMI/256bit..Na grafickoj ima mali dzek na koji se stavi kabel,a drugi kraj kabla su dve zicice na kojima pise + i - ,e sad gde se utaknu te dve zicice?posto u upustvu nema nista...

kupio sam graficku GeForce 9800 GT Leadtek 1GB/DDR3,/DVI/VGA/HDMI/256bit..Na grafickoj ima mali dzek na koji se stavi kabel,a drugi kraj kabla su dve zicice na kojima pise + i - ,e sad gde se utaknu te dve zicice?posto u upustvu nema nista...

To ti je verovatno kabli za HDMI zvuk koji moras da bodes u plocu (kabli) pogledaj u knjizici gde se nalaze na ploci.

Vazi pogledacu,bas je glupo kad nema upustvo,pise samo ako ima 6 pinova da se zakaci napajanje a to nema ima samo zalemeljene rupice gde treba da budu pinovi ali to je opste upustvo za sve njihove graficke...a kad se stavljaju 2 grafice ne treba da se povezu nekim kablom ja sam mislio da je za to?

Povezuju se SLi mosticem. (sli bridge)

A taj kablic o kome pricas je najverovatnije HDMI kao sto rece Prostreet. Ako zelis bas siguran odgovor, okaci sliku, pa da vidimo o cemu se radi. I stavi podatke u "moja masina" u svoj profil.

Sta da ne zna niko, pa odmah sam ti napisao za sta sluzi taj kabli samo moras na ploci da nadjes odgovarajuci konektor i tu ga prikljucis.

Jel treba i treci put da ti napisem???

Ako nece da koristi HDMI onda i ne mora da kaci.:cigar: ili?:trust:
Kod atija to nema:bottle:

Napisao si verovatno je to to,ja sam samo hteo da budem siguran..U svakom slucaju hvala..

Ja imam GTX260 i recimo kad budem kupio LCD TV, i povezem graficku/komp sa televizorom preko HDMI izlaza na grafickoj.
Da bi materijal, koji preko kompa budem pustao na TV, imao zvuk, znaci moracu da kacim ovaj kabl ?
Ili to vazi samo ako se koristi hdmi to dvi pretvarac/veza izmedju graficke i TV-a ?

Poslednja izmena:
Odgovoricu sam sebi :D.

you can get sound only from hdmi to hdmi connection, dvi is display only connection

Dakle, ko ima hdmi izlaz na grafickoj, ovaj kabl mu nije potreban.

Dakle, ko ima hdmi izlaz na grafickoj, ovaj kabl mu nije potreban.

Kabl je potreban ako se koristi HDMI za sve karte sa NVidia cipovima, izuzev najnovijih GT210, 220 i 240.

Edit: Odnosi se na zvuk, naravno ;)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno