Šta je novo?

BenQ G2420HD

• Začetnik teme Začetnik teme Raynor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
@ [SAJ]ber Kurajber

o mojoj verziji iz potpisa 🙂

meni probija uz gornju ivicu, pola cm, na donjoj manje, nema mrtvih pixela posle 3.5 meseci, duhovi nista strasno. Samo u dirt-u sam ih na jednom mestu primetio sto se igara tice, a ovako u radu kad su povrsine u velikom kontrastu. Ali mi ne smeta, nije to bog zna kako izrazeno, i nadjem ih tek kad ih trazim

Poslednja izmena:
Probaj i sa masazom malo. Zvuci glupo ali pomaze. Samo prstom malo stisni tu gde je pixel i vidi jel zmirne malo kad stisnes. Trebalo bi da pomogne u kombinaciji s nekim programom koji ce ti raditi tipa bar 24h. Ja sam uspeo svoj svetlo plavi da odglavim tako.

Ima ga u NS-u u "Megastores Elektroniki" za 15999.
Po koji "duhić", malčice probijanja odgore i odole, možda malo lošiji horizontalni uglovi gledanja i to samo kada priđem preblizu (na ovu dijagonalu ko priđe bliže od 80 cm ili treba da se zamisli ili već sedi ispred nekog profi modela), vertikalni uglovi - who cares...

Za te pare - best buy.

Poslednja izmena:
Probaj i sa masazom malo. Zvuci glupo ali pomaze. Samo prstom malo stisni tu gde je pixel i vidi jel zmirne malo kad stisnes. Trebalo bi da pomogne u kombinaciji s nekim programom koji ce ti raditi tipa bar 24h. Ja sam uspeo svoj svetlo plavi da odglavim tako.

pa masirao sam par puta po minut,dva...pustao sam udpixel da radi po 2h...nista za sada.e da..nisam siguran da li je u medjuvremenu, ili od pocetka tu prisutan jos jedan pikselchic!ovaj se uocava na beloj i sivoj...verovatno se vidi na jos nekim..kada sam ga ugledao pomahnitalo sam poceo da trazim svuda po okrenu jos mrtvaca.onda sam skapirao da ih vidim svuda,i da su poceli da mi se prividjaju i bez gledanja u monitor.pa sam brzo ugasio monitor i otisao da spavam...evo sad dok citam benchmark,ovaj ud masira ovu dvojicu zombija,a ostali su nestali s jutrom...LOL

--i see dead pixels--

2h je nista. Ostavi komp upaljen i neka udpixel sljaka svoje, neka zamara taj pixel do sutra a onda probaj malo masazu prstom. Ako ni o ne pomogne... Mozda si mogao da probas da ga vratis. Ili to ili da se naviknes

moj utisak posle oko 2meseca koriscenja je da nema velike razlike izmedju ovog i dosta skupljeg samsunga

Danas uzeh 2420HD BE, čisto zbog toga da vidim tu "razliku" u skolovanju teksta 😛... Mrtvaka nema.
2420HD "običan" je otišao u komšiluk.
Ljudi, jednostavno, nema tolike razlike da odluči u korist bilo kojeg modela. HDMI ili manje TOTALNO NEPRIMETNIH duhova.
Imao sam oba (i HD i HDBE) monitora i ako bih već morao da izaberem, po meni je BE ipak malo bolji, zbog odsustva duhova, ali ni HDMI nije za bacanje, kome treba naravno.

Evo malko slika 2220HDa vs 2420HD BE u atachu 😉

Poslednja izmena:
E ***. sad, ja bio danas u Mega. El. i tamo vise nemaju BE model, samo ovaj "duhoviti" :d

E ***. sad, ja bio danas u Mega. El. i tamo vise nemaju BE model, samo ovaj "duhoviti" :d

Ako ti ne treba hdmi, sačekaj BE. Inače, zaboravih da okačim service meni, evo 🙂
Ima li još ko ovaj firmware? Vlasnici 2420HD modela, da li je rešen ghosting na 2420HD sa novim firmware-om?

Poz

Poslednja izmena:
2h je nista. Ostavi komp upaljen i neka udpixel sljaka svoje, neka zamara taj pixel do sutra a onda probaj malo masazu prstom. Ako ni o ne pomogne... Mozda si mogao da probas da ga vratis. Ili to ili da se naviknes

e dakle ovo prerasta u pravu komediju..posle 7 dana koriscenja izbrojao sam ukupno 4 sto mrtvih, sto onih izmedju!! 3 komada su potpuno crna i vide se na gotovo svakoj osim crne pozadine, a crveni uglavnom na tamnim. Sve ih drzim na okupu sa onom default windows xp plavom! Sad ce makar moci bez izgovora da mi zamene ovo sakato "chudo tehnike"!huahuahua

Gde si kupio monitor?
U ME ne daju da se proba.

Ma, ne znam, tamo su jako neljubazni i sve rade preko one stvari. Ja sam danas podneo zahtev za kredit, ali jos cu razmisliti da li da uzimam kod njih!

Ni sa mnom nisu cvetali od ljubaznosti, bio je neki izlozen primerak, i kad sam trazio njega, jel sam ga pogledao i uverio se da je ok, oni se prave da me ne cuju?!? Ja opet, oni opet?!!! Ali nisam mogao da ne uzmem, za to sam i otisao tamo. Bilo je jos nekih neljubaznosti, ali sam zaboravio kojih

inhumanx je napisao(la):
e dakle ovo prerasta u pravu komediju..posle 7 dana koriscenja izbrojao sam ukupno 4 sto mrtvih, sto onih izmedju!! 3 komada su potpuno crna i vide se na gotovo svakoj osim crne pozadine, a crveni uglavnom na tamnim. Sve ih drzim na okupu sa onom default windows xp plavom! Sad ce makar moci bez izgovora da mi zamene ovo sakato "chudo tehnike"!huahuahua
Ma da, to je jos i najbolje. Ti crni su definitivno mrtvaci, dobio se feler, menjaj ga odmah i nemas frke 😉

A sad... Ozbiljno se razmisljam ova 2 dana da kupim PS3. Nebih ja menjao ovaj moj HDMI ni za sta ,)

kakvi su to duhovi jer moze neko da mi obljasni ako ima neki video na youtube da vidim sta je to?

kakvi su to duhovi jer moze neko da mi obljasni ako ima neki video na youtube da vidim sta je to?

[YOUTUBE]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/mZPGrOMi02E&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/mZPGrOMi02E&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/YOUTUBE]

Ni sa mnom nisu cvetali od ljubaznosti, bio je neki izlozen primerak, i kad sam trazio njega, jel sam ga pogledao i uverio se da je ok, oni se prave da me ne cuju?!? Ja opet, oni opet?!!! Ali nisam mogao da ne uzmem, za to sam i otisao tamo. Bilo je jos nekih neljubaznosti, ali sam zaboravio kojih

Slicna situacija je bila i samnom , i ja sam trazio izlozeni primerak , posto rekose da ne moze da se proba , al ipak sam ih na kraju nagovorio ... Znaci da nisu popustili , ne bi ga ni uzeo , *** , bojim se mrtvaka ... 😛

Ja sam juce uzeo jedan isto, i bili su vrlo neljubazni. Vidim jedan izlozen i pitam jel moze da se proba on kaze pa eto vidis, a na njemu slika sa web kamere. :d ****** i ja kao ok. I pityam jel moze da se vrati oni kazu da ako nisi zadovoljan mozes da vratis prizvod u roku od 7 ili 10 dana ne znam sad tacno. Tako da sam uzeo monitor i nisam probao, ali kuci sve perfektno radi. Nema dp, a ja duhove nisam primetio. 😛

Ma sad me boli glava, uzeo bih ovaj HDBE, ali ga vise nema:wall:
a da ga platim na drugom mestu skoro 2000 vise, mislim da je glupo:S:
U stvari, navodno ima jos jedan "izlozbeni primerak" za 16200, samo pitam se koliko je pametno to uzimati, ipak radi 24/7 pitaj boga kolk'o vec dugo.

Poslednja izmena:
Ma sad me boli glava, uzeo bih ovaj HDBE, ali ga vise nema:wall:
a da ga platim na drugom mestu skoro 2000 vise, mislim da je glupo:S:
U stvari, navodno ima jos jedan "izlozbeni primerak" za 16200, samo pitam se koliko je pametno to uzimati, ipak radi 24/7 pitaj boga kolk'o vec dugo.

Ja na mom HD primerku nikakve duhove ne vidim, ako samo zbog toga hoces da uzmes HDBE, iako mi je trenutno povezan vga kablom.

EFG banka mi je olaksala , s obzirom da su me odbili za kredit :zgran:
kupicu na drugom mestu na cekove, proveren monitor :type:

[YOUTUBE]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/mZPGrOMi02E&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/mZPGrOMi02E&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/YOUTUBE]

Da li možda postoje neki snimci avetinja u realnom radu?
Mislim, zašto bi neko ovo radio? U kojoj je to situaciji u realnom radu potrebno njakati točkić miša da bi se ovo postiglo?

Iskreno, kad sam video ovaj snimak pokušao sam isto to na tamno plavoj podlozi i ne vide se uopšte.

Mislim, zašto bi neko ovo radio? U kojoj je to situaciji u realnom radu potrebno njakati točkić miša da bi se ovo postiglo?

Iskreno, kad sam video ovaj snimak pokušao sam isto to na tamno plavoj podlozi i ne vide se uopšte.

Nema u realnom radu, slika je perfektna, u PES 2010 igri ponekad ima nesto malkice duhova, ali ja ne znam za monitor na kome nema duhova u PES2010, inace tu igru ne igram, a u ostalim igrama nigde nisam primetio od COD4 multiplayer do Resident Evil 5, GTA4 itd... Filmovi perfektno izgledaju, crna boja je crna, i tako dalje.

Ja sam pokusavao na nekoliko nacina da vidim neku avet, ali stvarno nisam nista primetio. :banana:

ehtelion je napisao(la):
Ja sam pokusavao na nekoliko nacina da vidim neku avet, ali stvarno nisam nista primetio. :banana:
Blago tebi! Nemoj ni da se trudis vise posto imas dar od Boga da ne primecujes sitnice 😉

@ironmanbg Taj izlozbeni primerak monitora nije mogao godinu dana da radi pa da te plasi da ga uzmes jer je poprilicno nov model a garanciju imas u svakom slucaju. Za mesec dana koriscenja i kod tebe ce isto toliko raditi pa mu opet nista nece faliti.

Jos bolje sto je malo radio, ionako se mrtvi pikseli najcesce pokazu u prvom mesecu koriscenja

Sigurno nije ni ovoliko radio
12012010.jpg
zato uzimaj dok jos ima.
U svakom slucaju je ekstra monitor za te novce.

Nazad
Vrh Dno