Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Download stao skroz. Čak i sa mirror.etf.bg.ac.rs se vuče na 30-50 KB/s. Mogu samo da se nadam da nešto rade, ali slutim agregaciju, shaping ...

nema od toga nista, torrenti rade u full-u, http isto tako, rapid se meni vuko dok sam imao 4 mb kod verata i sada kada imam 2 mb kod telekoma tako da meni rapid nikada nije bio merodavan za merenje brzine ali zato torrenti jesu (bar meni).

Oni ne rade ni radnim danom a kamoli nedeljom;)

Oni ne rade ni radnim danom a kamoli nedeljom;)

ama rade samo marva nece da se javi na telefon ali koliko sam skonto a to sam vec napomenuo ranije ili rano ujutru se jave ili posle 20h a ovo u toku dana nema sanse da ubodete slobodnog operatora! ili jednostavno nece da se jave pod izgovorom nas je toliko a celu srbiju zastupamo pa dok svakom korisniku posvetimo potrebno vreme i razna izvlacenja koja sam vec imao prilike da cujem iz prve ruke!

ama rade samo marva nece da se javi na telefon ali koliko sam skonto a to sam vec napomenuo ranije ili rano ujutru se jave ili posle 20h a ovo u toku dana nema sanse da ubodete slobodnog operatora! ili jednostavno nece da se jave pod izgovorom nas je toliko a celu srbiju zastupamo pa dok svakom korisniku posvetimo potrebno vreme i razna izvlacenja koja sam vec imao prilike da cujem iz prve ruke!

Ja mislim da 0800 100-100 servis radi do 19h, barem je tako bilo pre.

Kako vam radi Youtube ovih dana? Meni katastrofa, protok se krece od 20-70kb/s treba mu citava vecnost da ucita clip :smash:
Download ide normalno, ne znam o cemu se radi, da li je problem do mene, Youtube-a ili Telekoma?

i ja imam ovaj problem :smash:
da li je to samo privremeno usporen youtube?

Imao sam 1Mbit Telekom,podneo zahtev preko neta za ubrzanje na 2Mbita i sve ok sutradan stvarno 2,ali onda misteriozno u jednom trenutku skoci na 4Mbita i tu ostane.
WTF!?
Jel to kao neko dupliranje ili greska ili sta?
Kako ja njima da se zalim kad dodje racun za 4Mbita,a ja hteo dva?
Na osnovu chega?

prvo se preko njihovog sajta uloguj kao kad si podnosio zahtev i videces pored imena vlasnika telefona i koja je brzina,ako je click 2,nema sta da brines,a ako je click 4,a ti hteo dva onda se zali mejlom ili pozovi tehnicku,mada jesi ti siguran da si tamo u padajucem meniju odabrao clic 2,da nisi ti pogresio,proveri ti to,i onako samo jednom mesecno mozes da podignes brzinu.

nema neta

Meni ne samo da nece youtube il tako nesto, vec uopste nema neta vec skoro 7 dana!? Ne treba ni naglasavati da se osecam kao hendikepirani neandertalac, imam paranoju ko da sam zatvoren u 4 zida svo vreme. Dodje mi da im odem tamo i da ih polupam sve bez ikakvog objasnjenja, na prvu. Al reko da pitam ovde, jel se nekome desava sta slicno u zadnje vreme? Sve sam proverio par puta i sa kablovima je sve u redu, a nakon troubleshotinga kaze da je nesto greska kod dsn-a, i keyportova valjda, sta li. To bi trebalo da znaci da je do njih? Zvao sam ih naravno, ali proverice pa ako zatreba poslace operatera, njima tamo izgleda da je sve ok!? Pa naravno da jeste kad ja placam:mad:

Meni ne samo da nece youtube il tako nesto, vec uopste nema neta vec skoro 7 dana!? Ne treba ni naglasavati da se osecam kao hendikepirani neandertalac, imam paranoju ko da sam zatvoren u 4 zida svo vreme. Dodje mi da im odem tamo i da ih polupam sve bez ikakvog objasnjenja, na prvu. Al reko da pitam ovde, jel se nekome desava sta slicno u zadnje vreme? Sve sam proverio par puta i sa kablovima je sve u redu, a nakon troubleshotinga kaze da je nesto greska kod dsn-a, i keyportova valjda, sta li. To bi trebalo da znaci da je do njih? Zvao sam ih naravno, ali proverice pa ako zatreba poslace operatera, njima tamo izgleda da je sve ok!? Pa naravno da jeste kad ja placam:mad:

pa onda zovi telefonom i insistiraj da ti poslaju odgovrni lice da vide jer ako ti smatras da je kod tebe uredu i oni smatraju da je kod njih uredu onda neka posalju odgovorno lice da proveri kod tebe i naglasi jos da u ovom periodu koji nisi imao net da za to neces platiti ako se ustanovi da je greska kod njih ako je kojim slucajem kod tebe bilo ok plati sta sada!

znam da je cimanje ali jesi mozda pokusao da stavis svez windows (xp sp3 ili win 7) vec sta koristis, mozda se nesto zesce zabagovalo. pokusaj da sve sto ti pada na pamet pa cak i ono sto mislis da nije moguce proveri za svaki slucaj!

p.s. koji modem ili ruter imas?

Zvao sam ih opet, kazu moj su slucaj primili k znanju, pa ako ne bude sve ok do prekosutra, da ih zovem opet, sto jedva cekam jer neizmerno uzivam tih pola sata dok uspostavim vezu sa slobodnim operaterom! Naravno da im necu platiti za ovo vreme sto nema neta, ali nije ni u tome poenta. Dok sbb urnise sa cenama, mi kod telekonja ne samo da placamo za iste novce ponudu slabiju 4 puta od sbb-ove, nego nemamo net uopste i cekamo operatera citavo poluvreme. Jedino bi me razveselilo da kad napokon stigne donese sa sobom povecanje protoka pa bar upola sto nudi sbb. Ali posto se to 99,99% nece desiti, zelim telekomu za novu godinu da im isto tako 99,99% korisnika predje kod sbb-a i ostalih kuca koje ce u buducnosti nadam se bar, istupiti sa slicnom takvom ponudom.
PS koristim win 7 x64, na drugom kompu xp sp3, probao sam sve moguce kombinacije i jednostavno nema sanse. A sad su me i oni tamo nesto zabagovali, tako da cekam da vidim njihovo resenje. Uglavnom, morao sam da se izjadam i jedan veliki minus za telekom u 2010!

Zvao sam ih opet, kazu moj su slucaj primili k znanju, pa ako ne bude sve ok do prekosutra, da ih zovem opet, sto jedva cekam jer neizmerno uzivam tih pola sata dok uspostavim vezu sa slobodnim operaterom! Naravno da im necu platiti za ovo vreme sto nema neta, ali nije ni u tome poenta. Dok sbb urnise sa cenama, mi kod telekonja ne samo da placamo za iste novce ponudu slabiju 4 puta od sbb-ove, nego nemamo net uopste i cekamo operatera citavo poluvreme. Jedino bi me razveselilo da kad napokon stigne donese sa sobom povecanje protoka pa bar upola sto nudi sbb. Ali posto se to 99,99% nece desiti, zelim telekomu za novu godinu da im isto tako 99,99% korisnika predje kod sbb-a i ostalih kuca koje ce u buducnosti nadam se bar, istupiti sa slicnom takvom ponudom.
PS koristim win 7 x64, na drugom kompu xp sp3, probao sam sve moguce kombinacije i jednostavno nema sanse. A sad su me i oni tamo nesto zabagovali, tako da cekam da vidim njihovo resenje. Uglavnom, morao sam da se izjadam i jedan veliki minus za telekom u 2010!

Tako je slicno i kod mene bilo. Bez neta 7 dana, jedno 15-ak puta zvao podrsku, i uvek isto prosledili zahtev,i naravno opet pametovanje jer svetli ovo jer svetli ono.
Problem je bio kao sto sam i ja njima rekao u centrali, tacnije nikako nisam imao izlaz na Internet, sve ostale lampice su bile ok. Oni su primili dva moja zahteva i kao prosledili centrali,i opet nista. Na kraju je dosao lik, veoma "strucan", verujte mi da je jedino sto zna, da prikljuci novi modem, nista drugo. Znaci odmah mi je zamenio modem,ali opet nije radilo. Onda je zvao centralu 2 puta, i jos neke valjda njemu nadredjene i tek posle drugog puta su oni u centrali resetovali, ili proveravali i onda je proradio net.
Sve u svemu problem je bio kod njih i nisu mogli da ga rese 7 dana. Tako da se nemoj nervirati, oni nisu normalni, ali skupo ce ih kostati.

Ok, da se zahvalim na odgovorima dok sam jos na poslu tj netu. Ja sam takodje ubedjen da je nesto do njih u centrali, jer takvi mi se bagovi ranije nisu desavali. I takodje se nadam da ce im se odbiti od glavu, jer je ovakav nivo usluge do sada bio vezan jedino za salterske radnice. Al sreca je da ovi imaju konkurenciju.

Sta se desava sa mojom vezom,radi neko vreme pa momentalno stane i ne reaguje dok ne restartujem ruter.
Naime to se desava samo u vecernjim satima.
U statistici rutera primetio sam mpovecanje CRC FEC I HEC vrednosti kada se to desi.
4gjg2s.jpg

Evo i ja se javljam i meni takodje poslednjih dana net u raspadu, a danas pogotovo. Imam Click 4 i download ide do 1.5Mb, katkad proradi i lepo, a surf katastrofalan. Za dve godine (koliko koristim ADLS) nije bilo ovakvih problema.

Mozda nam spremaju VEEELIKU akciju kao za IPTV, platish 4675din +pdv i imash promo brzinu od 16Mbps :)

ja se sad izvinjavam sto uskacem u sred teme ali nema vremena da citam sve, jel se pominje povecavanje brzine ili smanjenje cena i kad?

ja se sad izvinjavam sto uskacem u sred teme ali nema vremena da citam sve, jel se pominje povecavanje brzine ili smanjenje cena i kad?

Pominje se, sve od prve strane pa do tvog posta.:d Ma, kakvo crno povecanje, vidis da i ovo sto imamo jedva radi u poslednje vreme i bice dobro ako i to odrze da se ne pogorsa jos vise.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno