Ne bash, tek sad sam video da si editovao post za VRaptora, pa sam tek sad odgovorio.Znaci sa svim ostalim se (sada) slazemo, i za VRaptor?
Za WA se sada slazemo manje/vishe.
Ne bash, tek sad sam video da si editovao post za VRaptora, pa sam tek sad odgovorio.Znaci sa svim ostalim se (sada) slazemo, i za VRaptor?
alfaunits imam pitanje za tebe da li se smanjenjem particije (na 80/90% kapaciteta diska i ne koriscenjem preostalih 20,10%) povecava dugotrajnost diska i koliko?
EDIT: u stvari sa losim/specificnim Garbage Collector-om. Ako je dobar, kao na Intel SSD-ovima, performanse ne treba da trpe primetno bez obzira na velicinu particije. Ako je los, onda bolje radi sa vishe slobodnih polja.
E, sad, problem je tip workload-a. Prosecan korinsik ce verovatno imati WL koji nece praviti probleme jer je primarno linearan, ali random writes hoce.
U sustini - ti jesi u pravu (po pitanju performansi, ali nema razliku po pitanju trajanja SSD-a), za vecinu korisnika.
Napisah gore, ali nisi citaoZnaci siguran si da ne postoji znacajna razlika (tipa vise od 20%) u trajanju SSD diska ako mu smanjis kapacitet (particionises samo prvih 80%, 20% ne particionises i ne koristis tih ne particionisanih 20%) cak i ni pri malim upisima recimo 4KB sekvencijalno ili random?
Nije isto - SSD kod kojih moze ovo da se uradi imaju firmware koji drugacije radi kad je particija manja od max. i kad je usable capacity manji od max.EDIT: govorimo o slucaju kada je na glanc nov disk ili secureerase obrisan disk napravljena particija od 80% kapaciteta diska i preostalih 20% se ne dira (efekat je ista kao da toolboxom smanjis vidljiv SSD)
Ne bavim se ja izdrzljivoscu flash-aHoces svoj profesionalni integritet posto se bavis ovom oblascu da stavis na liniju da nema razlike![]()
Napisah gore, ali nisi citaoNe. Nema razlike.
Da:Da relaksiramo malo raspravu, ima li ko info da će neko krenuti sa 1.8" diskovima i SandForce kontrolerima uskoro?
Da relaksiramo malo raspravu, ima li ko info da će neko krenuti sa 1.8" diskovima i SandForce kontrolerima uskoro? I ja pogledah test iz susednog topica i ono u nekim stvarima prevazlazi i E SSDove Intela, pa bi vredelo sačekati te modele. Opet, ako ih ne planiraju tako skoro, mislim da je ipak M serija Intela i dalje najbolja kupovina sudeći po ovoj listi. Uz malu ogradu da ih ipak nema u Evropi po ovim cenama.![]()
Ovo sto si linkovao je marketing na deluGresis opasno, razlika je 2,5 do 3.7x (PUTA!) za gore opisani scenario. Sem ako ti i ovo ne znas bolje od Intela
Nije jos uvek listan njihov SSD koji koristi Sandforce kontroler.Hvala za info, ali ovo je smešno ako su im to performanse koje treba očekivati, a ni kapaciteti nisu neki. Jedino ako ne planiraju da koštaju 50€. :d
Nista se oko VRaptora nisam slozio sa tobom - a za to sam rekao da lupetasPrvo mi kaze da lupetam a posle: 'a upravu si za ovo, pa i za ovo, pa manje/vise se slazemo'...![]()
Iskreno, ja nisam verovao da ce kod nas neko napraviti prezentaciju koja nije cist marketing i da ce uopste doci neko ko je iole bitan a kamoli zna nesto sto nas tehnicki interesuje. Inace bih dosao.nisam te ni na Kingston SSD prezentaciji video (koja je bila odlicna! - Hvala Peco sto si nam to omogucio!)
Ne treba da verujes jednom ili drugom nego treba da umes da razumes brojke.Sad da li da verujem tebi ili Intelu... i vrlo ozbiljnoj prezentaciji na IDFu gde dolaze puno obrazovanih ljudi
Zaključci:
2) Ako imate puno random write ili read/update, SSD neće baš mnogo dugo živeti.
Ti si bas odlucio da lupetas u ovoj temi napamet vidim (izvini, ali def. nemam drugu rec za komentare)
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari