Matijainspace
Slavan
- Učlanjen(a)
- 16.02.2008
- Poena
- 309
@beagle
ne postoje glupa pitanja...
a u ovom slucaju koristan odgovor.
thx
ne postoje glupa pitanja...
a u ovom slucaju koristan odgovor.
Mislim da si zeljom da clock-ujes NB ubio memoriju (666MHz) sto i nije neko resenje..Izvinjavam se zbog double posta ali ovako je preglednije.
Evo slika iz biosa i cpuz-a:
http://img15.imageshack.us/gal.php?g=cpuzfk.jpg
Sta da menjam da dobijem veci klok?
Mislim da si zeljom da clock-ujes NB ubio memoriju (666MHz) sto i nije neko resenje..
Organizuj to malo.![]()
Napone nisam ni dirao uopste.Pa ti si sve napone stavio na auto... Smanji mnozilac NB, povecaj malo napon na procesoru i probaj da podignes FSB iznad 250...
Pitanje da li je max NB 2500... zato i sluzi napon...
Nema frke.cheers@owerkloker
E ***. Moja greska.taj detalj nisam zapazio
![]()
Napone nisam ni dirao uopste.
Na koliko da smanjim mnozilac NB?
Za koliko da podignem na procesoru?
Hvala
Nema frke.cheers
Smanji mnozioce i za CPU i za NB da bi utvrdio koliki max. FSB trpi ploca.
Za CPU stavi npr. 11 da pokusas 11X300, a u tom slucaju NB mnozioc stavi na 8
edit: sad vidim koja je ploca... Cini mi se da sam procitao da nece preko 260 :S:
I jesi li stavio poslednji BIOS?
onca CMOS ili cupanje baterije![]()
Imam problem sa Athlon II x4 620 , radi samo na 800 Mhz ... iskljucio sam AMD Cool'n'Quiet i jos uvek radi na 800 Mhz...maticna je Gigabyte MA790FX-DS5 (pitao sam gigabyte-ov support da li radi ovaj cpu na ploci i rekli su da radi sa najnovijim BIOS)...dalje memorija je ocz 2x1gb 800Mhz ...u cemu je problem (ja mislim da je u ploci :S: )?
Ucitaj optimised defaults, iskljuci CnQ, ako ne pomogne namesti mnozilac rucno na 13.
Ovako izgleda bas kad radi CnQ, vidi kolicki je naponMozda se ploca zaglupila? Sta se desava kad pokrenes, recimo, prime95?
Stavi fsb 260
Napon na procesoru stavi da bude 1.4
Smanji NB mnozilac na 9
sve ostalo ostavi na normal za sada... probaj stress procesora...
Vrlo verovatno. Dve ploce mogu da imaju istu oznaku, ali razlicit PCB i da zbog toga ne podrzava procesor. Da li postoji napomena na Gigabyte-ovom sajtu koja verzija PCB-a je potrebna za taj procesor?
Izvinjavam se sto se tek sad javljam,nisam bio u mogucnosti ranije.
Evo slika:
[img=http://img46.imageshack.us/img46/5268/60516150.th.jpg]
Sta da radim dalje?
Pustio sam orthos pa cemo da vidimo da li je stabilan.
Samo me malo brine temp.
Posle 5 minuta temp procesora je 60C a po jezgrima je 53.
Do koliko bi smelo da ide po jegrima a koliko na procesoru uopste?Pozdrav
EDIT:
Vratio sam napon na def i procesor na 3500Mhz-a jer se dosta vise greje(a i ploca se vise greje) na 3640 a preko toga ne moze(ipak ploca nece preko 260).
A tih 140Mhz-a mi ne znaci nista,samo se dosta vise greje.Zadovoljan sam i ovim.Pozdrav
Pa ti si taj koj nije bio zadovoljan
Uzivaj.
@xphreak
Jel si podesio rucno mnozilac na 13?
ima 1 verzija PCB-a .. pitao sam i support pre nego sto sam kupio cpu i rekli su da podrzava... tako da :d
PS Sad sam vidio da ti u orthosu pokazuje 2600MHz sto je def za ovaj proc. Znaci CnQ ti je ukljucen![]()
Na nekim plocama da bi uspjesno odradio clear CMOS moras da izvadis bateriju i stavis jumper.... i naravno da iskljucis napajanje iz struje
PS Sad sam vidio da ti u orthosu pokazuje 2600MHz sto je def za ovaj proc. Znaci CnQ ti je ukljucen![]()
Bas tako.
Samo iskljuci u biosu C&Q i iskljuci smartfan ako vec nisi.
Pozdrav
Na nekim plocama da bi uspjesno odradio clear CMOS moras da izvadis bateriju i stavis jumper.... i naravno da iskljucis napajanje iz struje
Sto onda ne pokazuje CPU-Z promenu frekvencije (a trebao bi)? I zar nije rekao da je vec ugasio CnQ u biosu? I 3d markova ima premalo (treba da ima barem 9k, a on jedva 5). I smartFAN nema veze sa CnQ
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari