Šta je novo?

AMD Athlon II X2 i Phenom II X2

Mislim da si zeljom da clock-ujes NB ubio memoriju (666MHz) sto i nije neko resenje.. ;)
Organizuj to malo. :p

Meni memorija i jeste na 667 Mhz-a.
A povecanjem NB-a memorija nije mrdnula ni za jedan Mhz jer je na tom taktu i bila pre povecanja NB-a.;)
P.S.
Zasto je uopste stavljena opcija za povecanje napona na NB-u kada i ovako na defu radi na maksimumu(2500mhz)?

Poslednja izmena:
Pa ti si sve napone stavio na auto... Smanji mnozilac NB, povecaj malo napon na procesoru i probaj da podignes FSB iznad 250...
Pitanje da li je max NB 2500... zato i sluzi napon...

Napone nisam ni dirao uopste.
Na koliko da smanjim mnozilac NB?
Za koliko da podignem na procesoru?
Hvala

Nema frke.cheers

Smanji mnozioce i za CPU i za NB da bi utvrdio koliki max. FSB trpi ploca.
Za CPU stavi npr. 11 da pokusas 11X300, a u tom slucaju NB mnozioc stavi na 8 ;)

edit: sad vidim koja je ploca... Cini mi se da sam procitao da nece preko 260 :S:

Evo i mojih najnovijih rezultata! :banana::banana:
Posle 10 sati mucenja sa prime95, unlock,overclock,3dMark score i ostalo. :D

Prilozi

• Quad-B50.jpg
    Quad-B50.jpg
    480.6 KB · Pregleda: 398
Smanji mnozioce i za CPU i za NB da bi utvrdio koliki max. FSB trpi ploca.
Za CPU stavi npr. 11 da pokusas 11X300, a u tom slucaju NB mnozioc stavi na 8 ;)

edit: sad vidim koja je ploca... Cini mi se da sam procitao da nece preko 260 :S:

Sta mi savetujes sad da probam s' obzirom da si video koja je ploca?
@matijainspace,lepo,lepo.;)

Poslednja izmena:
Stavi fsb 260
Napon na procesoru stavi da bude 1.4
Smanji NB mnozilac na 9
sve ostalo ostavi na normal za sada... probaj stress procesora...

Imam problem sa Athlon II x4 620 , radi samo na 800 Mhz ... iskljucio sam AMD Cool'n'Quiet i jos uvek radi na 800 Mhz...maticna je Gigabyte MA790FX-DS5 (pitao sam gigabyte-ov support da li radi ovaj cpu na ploci i rekli su da radi sa najnovijim BIOS)...dalje memorija je ocz 2x1gb 800Mhz ...u cemu je problem (ja mislim da je u ploci :S: )?

Imam problem sa Athlon II x4 620 , radi samo na 800 Mhz ... iskljucio sam AMD Cool'n'Quiet i jos uvek radi na 800 Mhz...maticna je Gigabyte MA790FX-DS5 (pitao sam gigabyte-ov support da li radi ovaj cpu na ploci i rekli su da radi sa najnovijim BIOS)...dalje memorija je ocz 2x1gb 800Mhz ...u cemu je problem (ja mislim da je u ploci :S: )?

Ucitaj optimised defaults, iskljuci CnQ, ako ne pomogne namesti mnozilac rucno na 13.

Ovako izgleda bas kad radi CnQ, vidi kolicki je napon :) Mozda se ploca zaglupila? Sta se desava kad pokrenes, recimo, prime95?

Vrlo verovatno. Dve ploce mogu da imaju istu oznaku, ali razlicit PCB i da zbog toga ne podrzava procesor. Da li postoji napomena na Gigabyte-ovom sajtu koja verzija PCB-a je potrebna za taj procesor?

Stavi fsb 260
Napon na procesoru stavi da bude 1.4
Smanji NB mnozilac na 9
sve ostalo ostavi na normal za sada... probaj stress procesora...

Izvinjavam se sto se tek sad javljam,nisam bio u mogucnosti ranije.
Evo slika:
[img=http://img46.imageshack.us/img46/5268/60516150.th.jpg]
Sta da radim dalje?
Pustio sam orthos pa cemo da vidimo da li je stabilan.
Samo me malo brine temp.
Posle 5 minuta temp procesora je 60C a po jezgrima je 53.
Do koliko bi smelo da ide po jegrima a koliko na procesoru uopste?Pozdrav
EDIT:
Vratio sam napon na def i procesor na 3500Mhz-a jer se dosta vise greje(a i ploca se vise greje) na 3640 a preko toga ne moze(ipak ploca nece preko 260).
A tih 140Mhz-a mi ne znaci nista,samo se dosta vise greje.Zadovoljan sam i ovim.;)Pozdrav

Poslednja izmena:
Vrlo verovatno. Dve ploce mogu da imaju istu oznaku, ali razlicit PCB i da zbog toga ne podrzava procesor. Da li postoji napomena na Gigabyte-ovom sajtu koja verzija PCB-a je potrebna za taj procesor?

ima 1 verzija PCB-a .. pitao sam i support pre nego sto sam kupio cpu i rekli su da podrzava... tako da :d

Prilozi

• untitled.JPG
    untitled.JPG
    95 KB · Pregleda: 44
Poslednja izmena:
Izvinjavam se sto se tek sad javljam,nisam bio u mogucnosti ranije.
Evo slika:
[img=http://img46.imageshack.us/img46/5268/60516150.th.jpg]
Sta da radim dalje?
Pustio sam orthos pa cemo da vidimo da li je stabilan.
Samo me malo brine temp.
Posle 5 minuta temp procesora je 60C a po jezgrima je 53.
Do koliko bi smelo da ide po jegrima a koliko na procesoru uopste?Pozdrav
EDIT:
Vratio sam napon na def i procesor na 3500Mhz-a jer se dosta vise greje(a i ploca se vise greje) na 3640 a preko toga ne moze(ipak ploca nece preko 260).
A tih 140Mhz-a mi ne znaci nista,samo se dosta vise greje.Zadovoljan sam i ovim.;)Pozdrav

Pa ti si taj koj nije bio zadovoljan ;)
Uzivaj.

@xphreak
Jel si podesio rucno mnozilac na 13?

ima 1 verzija PCB-a .. pitao sam i support pre nego sto sam kupio cpu i rekli su da podrzava... tako da :d

Na nekim plocama da bi uspjesno odradio clear CMOS moras da izvadis bateriju i stavis jumper.... i naravno da iskljucis napajanje iz struje :)

PS Sad sam vidio da ti u orthosu pokazuje 2600MHz sto je def za ovaj proc. Znaci CnQ ti je ukljucen :D

Poslednja izmena:
Na nekim plocama da bi uspjesno odradio clear CMOS moras da izvadis bateriju i stavis jumper.... i naravno da iskljucis napajanje iz struje :)

PS Sad sam vidio da ti u orthosu pokazuje 2600MHz sto je def za ovaj proc. Znaci CnQ ti je ukljucen :D

Bas tako.
Samo iskljuci u biosu C&Q i iskljuci smartfan ako vec nisi.;)
Pozdrav

Sto onda ne pokazuje CPU-Z promenu frekvencije (a trebao bi)? I zar nije rekao da je vec ugasio CnQ u biosu? I 3d markova ima premalo (treba da ima barem 9k, a on jedva 5). I smartFAN nema veze sa CnQ

Poslednja izmena:

Sto onda ne pokazuje CPU-Z promenu frekvencije (a trebao bi)? I zar nije rekao da je vec ugasio CnQ u biosu? I 3d markova ima premalo (treba da ima barem 9k, a on jedva 5). I smartFAN nema veze sa CnQ

Znam da nema veze smartfan nego sam samo dodao da ga iskljuci(nevezano za C&Q) posto je bez njega temperatura veca.;)
Stvarno je cudno da orthos pokazuje normalno a ostali programi ne.
Mozda bi resio problem flesovanjem novog biosa?

xphreak
ako koristis Win 7 proveri u control panel-u performance information and tools, pa pod adjust power settings stavi High performance, to je bar kod mene zezalo i obaralo takt na cpu...
pozz

Vrh Dno