Šta je novo?

Iskustva sa USB memorijama

DARK SIDE

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
04.01.2005
Poena
470
U pitanju je firma PLATINET.
Flash memory je od 32gb.Prva je radila mesec dana i pojavile su se greske na njoj a sto je i program otkrio(write error).Zamena je izvrsena.Sledeca je radila 2 meseca sa sporadicnim cudnim greskama i na kraju i ona je crkla.Kvalitet-NULA!Zato sam mislio da ne budem sebican nego da druge upozorim na ovaj model.
Pozdrav!

Cini mi se i da im DVD-i nisu neki vrh kvaliteta. :d
32GB? To je bilo nesto extra povoljno? :)
Nije ni cudno...

Oko 5500din je bila.Mislim da je Platinet Poljska firma.

Pa za te pare ima kingston :) sto tu uze ?
ili su tad bile tolko skuplje ?

Meni je memorija Kingston od 4 GB crkla ni na pola garantnog roka. Od kad su počeli sve da proizvode u mega serijama , sve se polako pretvara u škart za kratkoročnu upotrebu. Transcend od 512 MB od pre 5-6 godina , eno ga još radi...

Srbija genrealno dobija c klasu proizvoda cega god moze... od praska za ves do tih memorija...

Meni je memorija Kingston od 4 GB crkla ni na pola garantnog roka. Od kad su počeli sve da proizvode u mega serijama , sve se polako pretvara u škart za kratkoročnu upotrebu. Transcend od 512 MB od pre 5-6 godina , eno ga još radi...
Isti slučaj sa istom memorijom, samo takva je situacija godinama u nazad ... Ja takve i slične medije u smislu pouzdanosti doživljam kao flopy diskete, takav stav me je spasao neprijatnih situacija...

e ***. A ja razmisljam o nekom Kingstonu....:(

Nema sta mnogo da razmisljas o bilo kom brendu, sve se stancuje po kojekakvim kineskim fabrikama, na brodovima i ko zna gde jos.
Kupi sta god ti se svidja, ako imas srece, sluzice te dugo, ako nemas, ***, opet ces da menjas.
Ne postoji nijedan fles za koji neko moze da ti tvrdi da ce te pouzdano sluziti u nekom duzem periodu.
Meni je hvaljeni Transcend V10 od 8GB crkao posle 3 dana. Sada vozim Corsair Flash Voyager i zadovoljan sam.
Imam i Samsunga od 2GB koji me sluzi vec ~2.5 godine bez problema.
Znaci, sve ti zavisi od primerka do primerka.

Poslednja izmena:
Ja takve i slične medije u smislu pouzdanosti doživljam kao flopy diskete, takav stav me je spasao neprijatnih situacija...

Ne pomaže stav kad propadnu bitni podaci, kao što je meni bila izgubljena jedna napola popunjena velika excel tabela, koju sam morao iz početka da popunjavam od jutra do večeri, i koja je morala da bude predata zadnjeg dana mog "vojnog" roka. Posle sam čekao zamenu 3 nedelje , kao da je crkao neki monitor ili grafička karta, a ne pišljiva memorija :rtfm:

Slažem se sa pejom, svako ima različita iskustva, kupi koju bilo od ovih "poznatijih", ali važne materijale uvek drži i na drugom flešu ili hard disku

Backup je keva, uvek obavezno drzati bitne stvari na jos jednom medijumu i nema glavobolje. :)

Nema sta mnogo da razmisljas o bilo kom brendu, sve se stancuje po kojekakvim kineskim fabrikama, na brodovima i ko zna gde jos.
Kupi sta god ti se svidja, ako imas srece, sluzice te dugo, ako nemas, ***, opet ces da menjas.
Ne postoji nijedan fles za koji neko moze da ti tvrdi da ce te pouzdano sluziti u nekom duzem periodu.
Meni je hvaljeni Transcend V10 od 8GB crkao posle 3 dana. Sada vozim Corsair Flash Voyager i zadovoljan sam.
Imam i Samsunga od 2GB koji me sluzi vec ~2.5 godine bez problema.
Znaci, sve ti zavisi od primerka do primerka.

Potpuno se slazem sa Pejom, ne postoji savrseni flash. Svi riknjavaju.

Upravo tako. Zato bitne podatke nikako ne treba držati samo na flešu. Po meni, najbolji fleš je onaj koji ima najbolju garanciju (i neku razumnu brzinu i dizajn).

ja imam kingston data traveller 16g i mogu reći da je ***** teško. prvi nije hteo da prebaci preko gigabajta ništa veće, pa sam zamenio za drugi (jedva) i ovaj kao radi ali samo kad on hoće. tj u prevodu da bi prebacio neki iso od 6-10 gb treba mi jedno 15-ak pokušaja, tek negde 16-ti put uspe da prebaci. u fat32 ne mogu npr. da prebacim sezonu neke serije (26x350mb) odjednom već samo epizodu po epizodu. i takođe odmah se isključi ako je nešto u folderima, može samo čiste fajlove da prebacuje i to jedan po jedan.

Koliko mi se cini- od pojeftinjenje USB memorija -kvalitet je drasticno opao.
Nema izuzetaka.
Meni su crkavali i Kingston(1Gb) i Kingmax (4Gb), a prastari Transcend od 265Mb sa 1.1 standardom radi vec, cini mi se, 5-6 god.

@DARKSIDE
Ti rece, kad si uzeo quad core (pre god-dve), da preskaces Nehalema, sta bi da se predomislis?

ja imam kingston data traveller 16g i mogu reći da je ***** teško. prvi nije hteo da prebaci preko gigabajta ništa veće, pa sam zamenio za drugi (jedva) i ovaj kao radi ali samo kad on hoće. tj u prevodu da bi prebacio neki iso od 6-10 gb treba mi jedno 15-ak pokušaja, tek negde 16-ti put uspe da prebaci. u fat32 ne mogu npr. da prebacim sezonu neke serije (26x350mb) odjednom već samo epizodu po epizodu. i takođe odmah se isključi ako je nešto u folderima, može samo čiste fajlove da prebacuje i to jedan po jedan.

Da li je ovo kopiranje obavljano iz total komandera (ponaša se kao tvojo) ili iz windows eksplorera gde radi normalno?

Ja sam nedavno uzeo Verbatimov flesh od 8gb i radi sasvim ok...
Bolje je kupiti neki hd i rack jest da ces vise da das ali imas vise prostora...

Meni 3 kingsotna od 4 gb su radila vise od godinu dana
A svaki dan sam koristio sto zbog muzike za kola sto za razna prebacivanja

vise nemam ni jedan jer sam sve izgubio :) ali ni sam jednim problema nisam imao

Koliko sam ja video kingston bas skrtari (lose kuciste, gomila onih na izvlacenje se raspadne) i sporije brzine...
Ja licno imam dobra iskustva sa Apacerom (3 komada svi rade, 2 3+ godine, 1 ~1.5)...
Ali sve zavisi od primerka, verujem da ce neko da napise da mu je crkao posle mesec dana ili sl :)

Koliko sam ja video kingston bas skrtari (lose kuciste, gomila onih na izvlacenje se raspadne) i sporije brzine...
Ja licno imam dobra iskustva sa Apacerom (3 komada svi rade, 2 3+ godine, 1 ~1.5)...
Ali sve zavisi od primerka, verujem da ce neko da napise da mu je crkao posle mesec dana ili sl :)

E, tu je drugi problem, sto bismo svi hteli fleske od 8GB koje imaju upis od 20MB/s, a da kostaju ~1500 din. :)
Ako hoces i brzinu i kapacitet, onda lepo odvojis ~2800-3000 din. i uzmes nesto tipa SanDisk Contour i sl. :)

Imam SanDisk Micro od 4gb oko godinu i savrseno sluzi, dok mi je Apacer od 2gb crko posle 2 meseca, a Kingstone od 4gb se znatno usporio posle 3-4 meseca, mada jos uvek radi. Mada verujem da je sve pitanje primerka, moram da naglasim da je SanDisk kupljen u Italiji pa mozda je i boljeg kvaliteta...

Kod mene Transcend 4GB radi vec skoro 2 god. bez problema, a ima pristojne preformanse :).
Takodje, ortak ima Transcend 8GB, i on radi 1. godinu... ja se drzim Transcend-a, jer su se kod mene dobro pokazali.
Ali od Kingstona bezim kao lud...

Koliko mi se cini- od pojeftinjenje USB memorija -kvalitet je drasticno opao.
Nema izuzetaka.
Meni su crkavali i Kingston(1Gb) i Kingmax (4Gb), a prastari Transcend od 265Mb sa 1.1 standardom radi vec, cini mi se, 5-6 god.

@DARKSIDE
Ti rece, kad si uzeo quad core (pre god-dve), da preskaces Nehalema, sta bi da se predomislis?
"Predomislio sam se" jer sam sinu poklonio celu konfiguraciju sa q9450.
Kupio i7 870 i ne vidim nikakav boljitak ali ajd' kad vec kupujem novo da kupim ovu vrucu dranguliju.:type: PO meni nista posebno.I dalje je usko grlo Hard disk.Precicu na SSD pa cu videti tek onda sta je brzo.I to uslovno receno.....,)
Elem,sto se tice Platineta:
write error............
A drugi primerak"uredjaj nije prepoznat ":d
KAnta.:wall:

Isti slučaj sa istom memorijom, samo takva je situacija godinama u nazad ... Ja takve i slične medije u smislu pouzdanosti doživljam kao flopy diskete, takav stav me je spasao neprijatnih situacija...

Ista memorija, razlicit slucaj. Radi vec par godina besprekorno. Formatirao sam je hiljadu puta. Nikad nikakva greska.
Ako mislis na Kingston 4GB datatravel....

Moj slucaj:
Trascend 4GB - crko posle 3 meseca (kupljen u Srbiji)
Neki no-name 256mb - radi ko zna koliko godina (kupljen u Americi)
Sony Micro Vault 1GB - radi vec 5 godina (kupljen u Americi)
Kingston 8GB - radi 6 meseci (kupljen u Americi)

U Srbiju stize sam skart, slicne mi se stvari desavaju sa hard diskovima, napajanjima...

Sto je najgore placamo i skuplje za taj skart nego sto na zapadu plate za prvu klasu.

Meni je PQI radio odlicno.Imam utisak,da kada su poceli da napucavaju gb da su pukli sa kvalitetom.Nabavio sam prosle godne USB hard disk od 120 gb i radi kao lud.Ebesh flash/Ali ajd',pomislih da imam i nesto manje.Da ne vucaram HD svuda.Ali shipak.Crkavaju kao ribe na suvom a u cemuje onda problem-nemam pojma.

Corsair Voyager 8GB star 2.5 godine sljaka ko prvog dana... :type:

Vrh Dno