Šta je novo?

KBCnet radi li to?

asacchi011

Slavan
Učlanjen(a)
02.07.2006
Poena
304
Cao,
treba mi mali savet jer sam se preselio (kod Genexa), do sada sam bio na kablovskom sbb, a nova zgrada nema kablovsku, a telefon ima dvojnika tako da je i ADSL cao. KBCnet hvatam sa prozora, zvao sam ih i kazu da mora da se kupi 5ghz oprema (5000+2000 montaza). Pa me zanima kakvo je iskustvo korisnika, da li ima problema. Cene su kao na SBB, sto je korektno.

Fala puno na savetu.

Kad radi - radi OK. Kad ne radi, ne mogu da se konektujem, a ako ih pozoveš, greška je obavezno kod mene :d

Prestao sam da ih zovem, ako neće da radi, sačekam neko vreme, pa se sredi...obično su u pitanju minuti, ne sati...

Kako vreme prolazi, imam sve manje problema.

Gde si kod Genexa? Možda vidiš www.maksnet.net? Sa njima stvarno nema problema. A i ako se deis, pre nego što ja primetim, neko im već skače po glavi i odmah reše :)

Ja sam kod njih i svaka preporuka, doduse ja sam kod njih na kablu ali moja prporuka ako vidis uzmi MaksNet.

Ako imas pare, uzmi na 5ghz i radice ok. Ja sam vec 3god kod njih ali na 2.4ghz i imao sam dosta problema, brdo kvarova, reklamacija, zvanja tehnicke podrske... A udaljen sam 30m od njihovog AP-a. Nije sve idealno, pogotovo kod wireless neta. Prvih godinu dana je sljakalo ok, a sad je sve vise uredjaja koji rade na 2.4ghz pa su smetnje i mesanja signala sve vece... uskoro cu i ja morati na 5ghz...

Da pripomognem, kada već imam vremena. ;)

Njihov sam korisnik (kao i Milan) preko 3 godine. U početku je net na 2.4Ghz radio lepo, pa onda sve lošije, lošije i lošije do bukvalno nemogućnosti korišćenja interneta. Prešao sam na 5Ghz i nisam bio baš zadovoljan. Ali, pošto sam bio nakačen na AP koji bukvalno svaki dan ima neki problem rešio sam da okrenem antenu na drugu stranu (Zemun, oko 7000m daleko od moje kuće vazdušnom linijom) i od tada net radi bolje od DSL-a (npr.). Preporodio sam se, da tako kažem i od tada sam vrlo zadovoljan uslugom. Ako te zanima kako to izgleda, evo ti pas ss-ova.

Samo napominjem, ako nisi sa Leve Strane Dunava (a vidim da nisi), uživaj. Pošto ovde malo po malo i nestane net ili bude neko zagušenje. Pretpostavljam da link zeza ali kada će da ga poprave, ko zna.

... Cene su kao na SBB, sto je korektno.

Pročitaj pažljivo opis za svaki paket koji nude.

Poslednja izmena:
Ja sam kod KBCNeta na ozloglasenoj levoj strani Dunava, a pritom sam i na 2.4GHz, internet mi relativno dobro radi ali kad zeza onda zeza za sve pare, *** od 2.4GHz ne mogu mnogo ni ocekivati... Evo vec neko vreme mi radi relativno dobro da kucnem u drvo.

6253064.png
662574453.png

Inace vec sam odlucio da predjem na kablovki kad vec imam mogucnosti, kad sam uveo wireless tad nisam imao, tako da ovih dana treba to da sredim. Pre cu preci na kabal nego na 5Ghz opremu...

pre svega batali Wireless... a pre pre pre svega ovu firmu...kod KBCneta vise ni za zivu glavu pa makar da su poslednji provajder koji daje interenet na celoj planeti ...bolje idi na Dial -up :)
cim im pukne AP niko se ne javlja na CALL CENTAR ...pustaju neku muziku tra la laalalaa i tako po ceo dan...

sto kaze onaj kolega gore...kad god nestane signala problem je do mog kompjutera nikada do njih...fora je sto su se ukenjali od ADSL-a izgubili su brdo svojih dugogodisnjih korisnika koje su maltretirali i naplacivali debelo za internet... a sad kao 5GHz sve je extra ovo ono... :)))

pali brate ADSL je zakon...

Poslednja izmena:
pre svega batali Wireless...

pali brate ADSL je zakon...

Znas...probacu da zvucim civilizovano i umereno. Ako si ti mozda imao neka losa iskustva sa bezicnim internetom ne treba da generalizujes situaciju. Ja sam na bezicnom od 2004 godine (nije kbcnet) i ni u jednom trenutku mi nije palo na pamet da predjem na ADSL. Sada naravno ovde treba da napisem neko obrazlozenje zasto. Pa 'ajde...navedi mi bar jednu prednost ADSL-a u odnosu na bezicni internet. Da nije mozda brzina? Ista ona koju platis a nema sanse da dobije ono sto si platio? Ili mozda upload. Mislim da je suvisno da obrazlazem. Cujem li da neko spominje ping? I tako dalje...
Mogu samo da konstatujem da je zbog pojedinih firmi bezicni internet kod nas prilicno "ocrnjen" ali na svu srecu postoje i oni koji znaju kako treba da se radi.

Znas...probacu da zvucim civilizovano i umereno. Ako si ti mozda imao neka losa iskustva sa bezicnim internetom ne treba da generalizujes situaciju. Ja sam na bezicnom od 2004 godine (nije kbcnet) i ni u jednom trenutku mi nije palo na pamet da predjem na ADSL. Sada naravno ovde treba da napisem neko obrazlozenje zasto. Pa 'ajde...navedi mi bar jednu prednost ADSL-a u odnosu na bezicni internet. Da nije mozda brzina? Ista ona koju platis a nema sanse da dobije ono sto si platio? Ili mozda upload. Mislim da je suvisno da obrazlazem. Cujem li da neko spominje ping? I tako dalje...
Mogu samo da konstatujem da je zbog pojedinih firmi bezicni internet kod nas prilicno "ocrnjen" ali na svu srecu postoje i oni koji znaju kako treba da se radi.

Ala i ti njaske tebra. Ja sam bio na 3 wi fi providera (2.8 kao i na 5 GHz) kao i masa mojih prijatelja na raznim lokacijama u gradu i nikad, ali nikad ne moze da se wi fi meri sa bilo kojim kablom sto se tice kvaliteta signala i konstantnosti pinga. To je najvaznije za online igre. Protok i cena dolaze na drugo mesto. Tako da kad u tu pricu ubacimo i WiMAX eto veselja. cheers

To je definitivno prevazidjena tehnologija u urbanim sredinama. Pogledaj na zapadu, sada je trend da svi prelaze na fiber koji je decenijama ispred ispred svega sto moze da ponudi wi fi. A da ti ne pricam koji mutni likovi su vlasnici mnogih wi fi providera. Sve u svemu, moj vam je savet: WiFi samo u krajnjoj nuzdi, za torrentovanje i surf ok, za sve ostalo batalite. Sad sam na kablu kod Ptt-a i pevam, ali bukvalno. Na svakom game serveru imam najmanji ping. Download uvek cepa full. nema agregacije na koju sam se tako lepo navikao dok sam bio na wifi-u. Toliko.

Ala i ti njaske tebra. Ja sam bio na 3 wi fi providera (2.8 kao i na 5 GHz) kao i masa mojih prijatelja na raznim lokacijama u gradu i nikad, ali nikad ne moze da se wi fi meri sa bilo kojim kablom sto se tice kvaliteta signala i konstantnosti pinga. To je najvaznije za online igre. Protok i cena dolaze na drugo mesto. Tako da kad u tu pricu ubacimo i WiMAX eto veselja. cheers

To je definitivno prevazidjena tehnologija u urbanim sredinama. Pogledaj na zapadu, sada je trend da svi prelaze na fiber koji je decenijama ispred ispred svega sto moze da ponudi wi fi. A da ti ne pricam koji mutni likovi su vlasnici mnogih wi fi providera. Sve u svemu, moj vam je savet: WiFi samo u krajnjoj nuzdi, za torrentovanje i surf ok, za sve ostalo batalite. Sad sam na kablu kod Ptt-a i pevam, ali bukvalno. Na svakom game serveru imam najmanji ping. Download uvek cepa full. nema agregacije na koju sam se tako lepo navikao dok sam bio na wifi-u. Toliko.

Izgleda nisi bio kod pravog WiFi provajdera. Ja sam isto na WiFi i net mi bolje radi nego ADSL i kablovski. Ping jako mali, nema oscilacija u protoku, nema zagusenja i sl. Ne moze se slika generalizovati na celinu na osnovu iskustva sa pojedinima.

Izgleda nisi bio kod pravog WiFi provajdera. Ja sam isto na WiFi i net mi bolje radi nego ADSL i kablovski. Ping jako mali, nema oscilacija u protoku, nema zagusenja i sl. Ne moze se slika generalizovati na celinu na osnovu iskustva sa pojedinima.

A kod kojeg si provajdera?

alo....

ADSL>>>RADI ili ga nema nikako...nemoze da prekida itd....shvatite to jednom...

Wireless je najveci SHIT na koji sam i ja bio osudjen da ga koristim par godina,dok nije svanulo jednog dana sa ADSL-om kod mene ..

Vi sto hvalite bezicni ste ili vlasnici ili radnici u nekoj od firmi koja pruza wireless net... ili ste jednostavno pocetnici kad je u pitanju koristenje interneta bezicnoga....

kod mene je radio 3godine i ja znam sta znaci bezicni internet i muke sa njim i provajderom kao sto je KBCNET....dzaba ti najsavremenij oprema,najskuplja oprema kad su smotlje u kancelarija ina call centru....

Ako je mreža internet provajdera korektna, dobra pristupna tačka provajdera, dobro postavljena oprema na strani klijenta, e onda je wireless u najmanju ruku na ravnoj nozi sa ADSL.
Veje sneg, pljušti kiša, duva vetar, ja na Maksnet nemam nikakvih problema!
Sa KBC-om imam povremeno, ali tu je oprema stvarno loše postavljena, a i oni su trolovi.

Wireless je dospeo na loš glas zbog ljudi koji su mislili da mogu da koriste antene napravljene od konzervi ili bilo koja druga home made varijanta, da uštede 20€ na ruteru ili 5€ na kablu...

Ko ima mogućnost za ADSL, svakako je jeftinije u startu i nema cimanja sa opremom, staviš ruter i ćao, ali nikako ne bih otpisao wireless...

alo....

ADSL>>>RADI ili ga nema nikako...nemoze da prekida itd....shvatite to jednom...

Wireless je najveci SHIT na koji sam i ja bio osudjen da ga koristim par godina,dok nije svanulo jednog dana sa ADSL-om kod mene ..

Vi sto hvalite bezicni ste ili vlasnici ili radnici u nekoj od firmi koja pruza wireless net... ili ste jednostavno pocetnici kad je u pitanju koristenje interneta bezicnoga....

kod mene je radio 3godine i ja znam sta znaci bezicni internet i muke sa njim i provajderom kao sto je KBCNET....dzaba ti najsavremenij oprema,najskuplja oprema kad su smotlje u kancelarija ina call centru....
Potpuno si u pravu mozes na prste jedne ruke da nabrojis provajdere koji davaju uslugu kvalitetno. Wi-Fi provajderi nicu kao pecurke posle kise i koriste priliku da oderu korisnike koji nemaju uslove za neku vezu putem zice. Kod mene u selu ima 5 mreza neznas koja je gora. Svima bih sretno pozelio davanje interneta po lokalima jer taj internet koji oni davaju je samo za te stvari.

Proveri za tih 5 mreža da li je bar jedna registrovana kao ISP ili je divljina ;)

NAravno, to što je neko ISP ne garantuje kvalitet usluge, ali je dobar početak, da znaš da su ozbljni da taj posao rade neko vreme...

A kod kojeg si provajdera?

Kod istog providera kao i PJ.

@valerian
Nisam vlasnik WiFi provajdera, ne radim kod WiFi provajdera, ne radim u firmi koja koristi WiFi, koristim WiFi vec 5 godina tako da sam daleko od pocetnika u ovim vodama. I svih 5 godina sam kod istog provajdera. Nazalost, tvoje iskustvo sa KBC-om je kod tebe stvorilo iskrivljenu sliku o WiFi. Kladim se kada bi bio na MaksNetu da ne bi ni pomisljao na ADSL. ;)

Svih 5 su registrovani ISP koliko znam. Ne bih sad o tome kako koji radi posto je komentar suvisan.
Uglavnom se svodi na pricu loseg kvaliteta usluge i raznorazne mahinacije tipa blokiranje p2p portova ogranicenja broja konekcija trafic shaping itd.

Ja sam koristio Madnet godinu dana. Oni sui jedan od boljih wireless provajdera bili tada (verovatno su i danas). Radilo je sasvim solidno, ali se na svakih par sati gubila konekcija sa access pointom na po par sekundi. Sve ostalo je bilo relativno ok za te pare. Ali realno, kablovski net mi je dosta bolji i pouzdaniji u odnosu na wireless kod Madneta.

Nothingman, ako se gubi veza sa AP-om, znači da nešto nije uredu, a ako je tako, onda to nešto treba popraviti :)
Dobro, sada si na kablu i više nije bitno.

stivbmw, prosto bi se iznenadio koliko se ljudi naziva ISP-ovima, a imaju po 10-20-30 korisnika :)
Na sajtu Ratel.rs je moguće proveriti ko je reistrovan, naravno, potreban je naziv pravnog lica, a ne ime pod kojim su poznati kao distributer internet signala. Npr. KBC jeTruf doo, jer su svojevremno imali neke probleme pod imenom KBC (kako i ne bi pored toliko nezadovoljnih korinika), pa su promenili ime...

Citao sam za KBC sta je sve bilo i ovde i na drugim forumima. Sad sam na Panline napokon su se setili da zamene pokvaren ili neadekvatan uredjaj i sad rodi solidno, samo trafic shaping ubija preko dana torrent kao nesto radi 15 kb ako navuce puna kapa a nocu ide 40 do 45 kb a imam protok 512/? upload jako varira. Naveo sam u jednom postu kakva im je tehnicka podrska.

Poslednja izmena:
Sve sve sve, ali kbc ne.Bezi sto dalje od njih. Bolji ti je dial up, on barem ne prekida svaka dva sata....

Da potvrdim da u psoeldnje vreme i kod mene ima dosta problema. Ranije je stvarno radilo besprekorno, a sada se desi da po nekoliko sati nemam konekciju. Smarači.

Mrzi me da okrećem antenu, jer na tom mestu koristim vrlo malo protoka, pa 3G završi posao.

Nazad
Vrh Dno