Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Od insajderskih najava i argumentovanih rasprava sa kraja prošle godine stigli smo da gomile speedtest screenshot-ova i postova o aktivaciji speedup-a. I sve to u iščekivanju da se ubrzo nešto promeni kod omiljenog nam monopoliste po pitanju cene i/ili protoka (mislim, naravno - na bolje). Ja sa svoje strane mogu da ponudim (bar delimični) odgovor zašto Telekom ne uspeva da ogovori na izazov narastajuće i sve agresivnije konkurencije. Odgovor je, kao i uvek u - novcu. Investicioni plan Telekoma za 2009.god. bio je, grubo, tek polovina onog za 2008-u. Pri tome je taj plan pravljen i donet još pre SEKE. Zato su paketi takvi, zato su im cene takve, i zato MTS nema pristojni billing sistem. Zašto je Telekom morao da smanji investicije u protekloj godini duža je priča, a nije ni mesto, a i baš me briga. Čekam do iza Srpske Nove pa onda: "Dobar dan, Vi ste SBB?" - "Mi smo!" - "Dajte mi ovog od 4Mb i D3 pride, neće da se baci"

Moraću da se prijavim za ADSL jer mi je alternativa PTT kabl. Promocija do 31.12 3 meseca free, a potom sledi dranje. Preostaje mi da se nadam da će do marta ubrzati malo. Šta daju od opreme a da radi za 2 kompa? Da li može ovaj huwei modem ili neki ruter ali da ima eternet ne samo wifi?

Kako mislis da radi za 2 kompa? Bilo da dobijes Huawei ili novi Pirelli, oba poseduju 4 porta iza, tako da mozes da imas net na 4 kompa ako hoces.

Kako mislis da radi za 2 kompa? Bilo da dobijes Huawei ili novi Pirelli, oba poseduju 4 porta iza, tako da mozes da imas net na 4 kompa ako hoces.

Kako mi rece devojka iz njihovog info servisa, kada me je zvala za serijski broj uredjaja, kako bi mi poslali korisnicko ime i lozinku, da vise nemaju Huawei, vec Pirelli i Intracom uredjaje.

Aha a koji je bolji? Speedup-dal kad se prijaviš imaš duplo na 3 sata ili kol'ko? A ugovor je na 12 meseci? Ako iskoristim ova 3 meseca free, da li mogu da raskinem i pre isteka i pod kojim uslovima

e brate mili ne moze!!!
procitaj zadnjih 10 strana i skoro na svakoj strani imas nekog ko je pitao za speed up, a imas i na telekomovom sajtu..sve lepo pise

Moze li neko da pojasni to oko speed up-a i koliko se naplacuje?

koliko ali KOLIKO prokleto ljudi mogu biti lenji ?.................................
Uzmes lepo mesecni racun za fon , pogledas kod , odes na sajt "nadlanu" odes na speedup , aktiviras i uzivas ................................ ILI meni postedis 15 sekundi mog zivota i kliknes na dugme "stranica unazad" i procitas isto ovo .................

koliko ali KOLIKO prokleto ljudi mogu biti lenji ?.................................
Uzmes lepo mesecni racun za fon , pogledas kod , odes na sajt "nadlanu" odes na speedup , aktiviras i uzivas
ocigledno mnogo nas :-devil-: Tnx na odgovoru :eyebrows:
danas mi ne radi ADSL.:smash:
imam ovaj novi ruter Pireli
i kada ga upalim sve lampice svetle zeleno sem lampice internet koja je crvena/narandzasta. i ne mogu da se konektujem. *( i phone koja ne svetli uopste i ni treba tako pise)
kada odem u network connections
ikonica Local area Connection 2 pise da je connected -pirelli discus multiplay ag
ali ikonica Internet Connection => status je connecting

Poslednja izmena:
Ni meni ne radi od jutros. Hg520i pokazuje sve uredno, a protoka nema.

Meni nocas nije radio neko vreme, ali sad je kul...

Ja cu raskinuti ugovor sa telekomom i preci na sbb mix paket od 8 mb i uzeti d3 digitalnu televiziju.Vise mi se telekom smucio_Ok radi,imam paket od 2 mb ali svi provajderi su povecali brzine jedino se telekom pravi pametan.Posto necu da dozvolim da me neko *****ava potpisao sam ugovor sa sbb-om i sada cekam da mi ukljuce net i onda istog dana raskidam ugovor kod telekoma.

Izvinjavamo se, mnogo se izvinjavamo! Ali ja eto nemam Telekomov ADSL, zapravo nemam nikakav, pa čak ni tel rč sa tim brojem, jerbo je isti već plaćen-na vreme:) Ali sam zato zainteresovan za uvođenje ADSLa pa mi znači da znam detalje koje nisam našao na telekomovom sajtu vezano za SPEED UP jer je očito reč o bugu! A bitan mi je faktor prilikom odlučivanja,jer ako već plaćam više, možda može nešto da se izvuče iz toga. Elem, da skratim:), kada se prijaviš, a ne aktiviraš uslugu, koliko to ubrzanje vremenski traje, 3 sata ili stalno, kao da imaš skuplji paket? I da li iko ima predstavu do kada će to trajati, dok ne provale ili je možda reč o namernom propustu-nezvaničnom "dupliranju" brzine. Zahvaljujem na vašem dragocenom vremenu!

Preterujete malo sa trazenjem objasnjenja speedup-a. Zar ocekujete da na svakoj strani dajemo po jedno objasnjenje, iako sve imate par strana unazad.

Strana 211 pa nadalje.

Uzmes lepo mesecni racun za fon , pogledas kod , odes na sajt "nadlanu" odes na speedup , aktiviras i uzivas ................................ ILI meni postedis 15 sekundi mog zivota i kliknes na dugme "stranica unazad" i procitas isto ovo .................
Uradio i ja sve ovo, pre 2 dana, pa opet nista...:trust:

Uradio i ja sve ovo, pre 2 dana, pa opet nista...:trust:
Ljudi, aman zaman, imate kontakt centar za podrsku Telekom korisnika, zovite, pitajte. U principu treba do 48h za aktivaciju speed-up usluge, iz dosadasnjih iskustava korisnika.

Ni meni ne radi od jutros. Hg520i pokazuje sve uredno, a protoka nema.

Jesi li uspeo da popravis?

Meni i dalje ne radi. Lampica -internet na ruteru je i dalje narandzasta a sve ostale uredno zelene:eyebrows:
Zvao sam ih rekli su da ce doci za 24-48 sati da vide u cemu je problem.
Pokusao je covek iz telekom centra da mi opravi preko telefona tako sto mi je rekao da ugasim i izgasim ruter:smackbum: A rekao sam mu da sam to vec radio 5 puta i da ne pomaze:eyebrows:

Jesi li uspeo da popravis?

Meni i dalje ne radi. Lampica -internet na ruteru je i dalje narandzasta a sve ostale uredno zelene:eyebrows:
Zvao sam ih rekli su da ce doci za 24-48 sati da vide u cemu je problem.
Pokusao je covek iz telekom centra da mi opravi preko telefona tako sto mi je rekao da ugasim i izgasim ruter:smackbum: A rekao sam mu da sam to vec radio 5 puta i da ne pomaze:eyebrows:

Nisam, vratilo se samo. Kod njih je sigurno bio problem. Resetovao sam 5 puta i nije pomoglo, vratilo se posle 15 minuta kako sam odustao :d

Da se i ja pohvalim,prijavio se za speedup a nisam ga aktivirao;)

predlažem da se napravi jedna tema "telekom speed up" sa svim objašnjenjima i postavi kao "sticky" u ovom podforumu

Ja sam isto bio predlozio da se ovo odradi odavno, ali modovi izgleda nemaju vremena ili tako nesto.

@waikiki

Au. Ovo kod nas nece biti ni 2023.

da li smo mi svesni o kolikim se brzinama tu radi.... pa mi to necemo videti za 10 godina... ej, 72Mbita naspram mojih 1.
Svetlosna godina daleko.

Ja malopre uputio mail RATEL-u ( [email protected] ) sledece sadrzine:

Postovani,
Zbog Vas i Vama slicnih, zbog Vaseg rada ili bolje reci nerada, mi gradjani Srbije danas imamo ovo http://www.telekom.nadlanu.com/isp/Privatni/Cenovnik.aspx?ac=solo&br=1 umesto ovo http://www.rcs-rds.ro/4-servicii-la-pret-de-2/promo.html
Ako ne razumete Rumunski jezik da Vam prevedem:
TV + Fiksni + Mobilni + Internet (50 Mbit) = 52 Lei (1200 din)

i malo pojasnim:
50 x brzi internet
i ponovim, 50 x
I jos pride KTV, fiksni i mobilni tel..
i sve to zajedno je JEFTINIJE od nasih sramotnih 1 (jedan) Mbit za 1400din..

Neka si im rekao mada sumnjam da ce puno da se nasekiraju:D

sramota koliko nas unazađuju nisu u stanju ni da dupliraju trenutne brzine a kamolo ovako nešto:bottle:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno