Šta je novo?

Ma konzole su zakon!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Danasnje igre za konzole i PC se NE razlikuju u 99% stvari, u stvari izlaze ISTI naslovi za 'obe tri' :) platforme. Cak mislim, da su ove next-gen konzole izgubile onaj stari zanrovski smek (platforme, akcije i sl.).

Upravo o tome sam i ja pricao. Nazalost, neki ljudi citaju i razumeju samo onako kako se njima svidja...

Dve godine star Crysis i dalje ocitava bukvicu aposlutno svim igrama po pitanju vizualne prezentacije

Nije tacno :) ^
Granturismo5 ce da ocitava bukvicu Crysisu ;)
Ja sam licno nezadovoljan novom generacijom konzola.
Generalno sam nezadovoljan da se razumemo.

Poslednja izmena:
Granturismo5 ce da ocitava bukvicu Crysisu ;)

Sto se tice gameplay-a, svakako. Uopste ne sumnjam da ce igra biti neuporedivo bolja od Krize, svaki GT do sada je bio remek delo.

Ali, sto se tice grafike... nema sanse. Potpuno drugaciji zanr, potpuno drugaciji pristup razvijanju... Crysis je od starta pucao na fascinantan vizuelni prikaz, koji ce da obara igraca sa nogu i da na sjajan nacin zamaskira sve mane igre. GT5 puca na sto realisticniji prikaz voznje, ciji ce upravljacki sistem opet biti dovoljno user friendly, da omoguci sjajnu zabavu svim igrackim krugovima. Sve ostalo je manje relevantno.

GT5 ce ponosno poneti titulu najlespe voznje, sto je, opet, samo slag na tortu, s obzirom na sve sto ce igra ponuditi...

Inace i ja mislim da bi GT5 trebalo da obelezi narednu godinu sto se tice voznji.
Takodje i od WRC (ofocijalne reli igre) i Formule 1 ocekujem dosta.

Sto se tice gameplay-a, svakako. Uopste ne sumnjam da ce igra biti neuporedivo bolja od Krize, svaki GT do sada je bio remek delo.

Ali, sto se tice grafike... nema sanse. Potpuno drugaciji zanr, potpuno drugaciji pristup razvijanju... Crysis je od starta pucao na fascinantan vizuelni prikaz, koji ce da obara igraca sa nogu i da na sjajan nacin zamaskira sve mane igre. GT5 puca na sto realisticniji prikaz voznje, ciji ce upravljacki sistem opet biti dovoljno user friendly, da omoguci sjajnu zabavu svim igrackim krugovima. Sve ostalo je manje relevantno.

GT5 ce ponosno poneti titulu najlespe voznje, sto je, opet, samo slag na tortu, s obzirom na sve sto ce igra ponuditi...

Pa dobro ipak si upravu ali mislim da modeli automobila izvlace maximum iz soniske :)
Inace gt je linearan plus nije fps tako da ja verujem da moze da izgleda bolje i od krize(tehnicki)
Verujem da bi na kompu moglo bolje ali dok ga neurade za komp,dzabe bi mi ovde diskutovali dalje:)

Mack 10:
Za novu formulu kazu da ce bti najbolja ikada ali ostaje da vidimo :)

Prilozi

• oqg77k.jpg
    oqg77k.jpg
    178.8 KB · Pregleda: 58
  • 2rcogeq.jpg
    2rcogeq.jpg
    160.9 KB · Pregleda: 59
Poslednja izmena:
Imao konzole od '92 do '06. Za to vreme "pojeo" Mega Drive, PS1 i PS2. :)

Stvarno mi nije jasno zashto si sve to vreme imao konzole kada one nemaju igre koje ti igrash na PCu ? :) Ono kako ti prichash je tipichan korisnik PCa koji nishta u zivotu nije video, znam neke koji su PC koristili od 286 i tada su govorili kako je PC neprevazidjen za igranje, pa 386, pa 486, pa PI i tako po redu :) Ali u svako to vreme bilo je uvek boljih igara na konzolama ili Amigi, isto kao i danas. PC ima igre samo na silu, jer ako vec imash komp zashto bi kupovao josh jedan uredjaj za igranje, i tako su nastale igre na PCu. To shto PC najbolje od svega radi excel, a u svemu ostalom mu treba duplo vishe raw snage da bi se poredio sa konzolama, je za neku desetu prichu, ali stanje sa igrama na PCu u poslednjih 10ak godina pokazuje ovo shto ja pricham, igru na PCu su tu samo zato shto ima dovoljno kupaca, a kako i ne bi bilo kada PC nema konkurenciju pa svako mora da ga ima i tu se krug zatvara.

A btw, ja zbog posla imam mashinu koja moze da gura sve igre, ali nishta na njemu ne igram, i Xbox360 ima bolje igre a prodao sam ga :)

Taj zanr je mrtav, tako da... :)

Pa danas ima vishe platformi nego RPG ili MMO igara, pa ti razmisli ko je tu mrtav :d:d

Poslednja izmena:
Auuu, kakve hardcore izjave... Nisam valjda dirnuo u zivac?... :d

Po ovome sto Ragnarok rece, da bih razumeo Uncharted 2 u potpunosti, morao bih da se spustim na vas nivo. Neka hvala... :)

Najozbiljnije, da li ste vi kad odigrali neku point&click avanturu, ili izometrijski RPG? Nesto sto zapravo trazi koriscenje mozga?...

Da se spustis na nas nivo? O cemu ti pricas? Ko smo to "mi"? Sta znaci "spustiti se na nas nivo"?

inace nadam se da nece biti arkada tj da ce vise vuci na simulaciju.

Ako od ovakvog, amerikanizovanog "Dirt", "awesome destructions" Codemasters-a ocekujete da naprave simulaciju, onda ***.. :)

cut scene od po 45 minuta nisu bile merilo kvaliteta

Izgleda da se nisi mnogo igrao kad su se pojavile (i ubrzo zatim nestale) interaktivne avanture... :) Tu je bilo nekih 90ak minuta filma pri cemu si mogao da biras sta ce sledece da se desi... Ne znam da li ih je ubila sopstvena glupost ili to sto su dolazile na vise CD-ova (mislim da je rekord 12) Ali slazem se da je igrivost najbitnija... U to vreme sam zavrsavao skoro svaku igru koju pocnem dok se sada obicno smorim na pola...

Haha, a najjache je u Shiftu gde dobijash zvezdice kada udarish nekog :d:d:d

I nije mi ovo jasno za izometrijski RPG, pa to je ono poslednji nolife, nisam ga igrao ni kada je samo to jedino bilo da se igra na PCu tamo krajem 90ih :) Sve sam se nadao prsnuce, a onda su izashle grafichke, Microsoft naravno podrzao, izbacio budjavi D3D, ubio glide, i eto mu nastavka monopola, mada evo pochelo da se klima opet, shta ce sad da izmisle da prodaju neobaveshtenom narodu :)

Poslednja izmena:
Ako od ovakvog, amerikanizovanog "Dirt", "awesome destructions" Codemasters-a ocekujete da naprave simulaciju, onda ***.. :)

Pazi ne znam ko pravi F1 verovatno ti sto su napravili Dirt cim ih pominjes :D
Ali pazi F1 prave vec dugo vremena, trebala je ona jos u septembru da izadje.
Inace ne ocekujem ja da bude skroz simulacija u pravom smislu te reci, ali nadam se barem da ce bolidi imati malo tezinu da nece leteti kao da su od kartona.

Po meni recimo da su u Dirt-u 2 malo nabacili tezinu automobilima da ne lete onako, da nisu ubacivali one Baja staze i one monster track-ove i ona cuda Dirt 2 bi bio stvarno igretina ipo.

Inace da se razumemo nisam ni ocekivao da ce Dirt 2 biti simulacija, nit sam ocekivao nesto od te igre, ali iskreno donekle sam se prijatno iznenadio, bilo mi je zaista uzivanje voziti one Subaru Impreza-e po onim reli stazama.

Inace nadam se kad stigne WRC da cemo napokon dobiti pravu reli igru. (Ko zna mozda cak i IRC ubace)

Poslednja izmena:
Ma nemate vi konzolasi pojma dok ne probate WoW sa svojom DirectX11 grafikom tek tad vidite sta je igra, a ne neki Uncharted ili KZ2. A PC platforma je najbolja pa GTA4 je to dokazao.

Ma nemate vi konzolasi pojma dok ne probate WoW sa svojom DirectX11 grafikom tek tad vidite sta je igra, a ne neki Uncharted ili KZ2. A PC platforma je najbolja pa GTA4 je to dokazao.

golfclap.gif

:d

Je*ote freak show danas na Benchu :)

Sto je sa obzirom na njegov nick i jedino realno :d

Zasto mi se cini da je broj cipela prosecnog korisnika ove sobe veci od IQ-a istog... :d

Zato sto mlogo igramo Warcraft pa smo postali trolovi

Nemojte da se zezate sa Vukom, on je pametniji od nas.

^ Bez ljutnje, ali od tebe nije tesko biti pametniji. :d

Zato sto mlogo igramo Warcraft pa smo postali trolovi

15 poruka za prakticno 2 godine. Ovo je garantovano neciji spamming alt profil... :d

^ Bez ljutnje, ali od tebe nije tesko biti pametniji. :d

Zao mi je svake osobe koja mora svoju superiornu inteligenciju da izrazava na internetu pokazujuci nize rasnim ljudima (u ovom slucaju "konzolasima") njihovu urodjenu stupidnost i nedostatak hardcore iskustva u igranju izometrijskih RPG-ova i point and click avantura.

Ustvari, skoro da mi te je zao.

Vuk je jedan od retkih ovde koji voli da se pravi pametan a koji moze da vidi samo jednu stranu, tacnije ne treba mu ona druga jer misli da sve zna :D
Jednostavno nije kompetentan za ovu pricu...

Ma, kakvi! Vuku je jedino krivo sto se mi, konzolasi, ne lomimo na stolicama za PC. Pa da vidite sta je pravo gaming iskustvo! Kada igrate neki RPG, stvarno imate osecaj da su vas, licno, tabali, jer vas bulja rastura od sedenja. E, sad, da li se to zove RPG ili, nekako, drugacije...,)

Ah, radosti igranja na PC, samo kad sam te se resio...:banana:

Pa nema svako od nas hemoroide mozda je u tome trik :d

Ne znam za RPG, ali meni prva asocijacija bude japanski RPG a on se opet proslavio na konzolama :)

Zao mi je svake osobe koja mora svoju superiornu inteligenciju da izrazava na internetu pokazujuci nize rasnim ljudima (u ovom slucaju "konzolasima") njihovu urodjenu stupidnost i nedostatak hardcore iskustva u igranju izometrijskih RPG-ova i point and click avantura.

Ustvari, skoro da mi te je zao.

***, sta cu kad me vasa SS-ovska fanaticnost s vremena na vreme inspirise da pocnem da se zezam, sto vi naravno docekujete naoruzani do zuba i sa tesko povredjenim ponosom: "Kako li se samo onaj zli PC igrac usudio da nam kaze par realnih cinjenica, pa zar ne zna on da je KZ2 UBBERMEGAOMGWTFPWNAGE!!!!" :d

Ono sto ja pokusavam da stavim do znanja sve ovo vreme je da ako ste vi toliko izbezumljeni i odusevljeni igrama poput Uncharteda ili Killzone-a, ne mora da znaci da mora svako da bude. Ukusi se razlikuju, a nisu sve platforme pogodne za sve zanrove... Dodao sam, naravno, i neoborivu cinjenicu da igre iz godine u godinu postaju sve gluplje, sto mozemo da zahvalimo naslovima poput COD, KZ, Halo i sl...

Ma, kakvi! Vuku je jedino krivo sto se mi, konzolasi, ne lomimo na stolicama za PC. Pa da vidite sta je pravo gaming iskustvo! Kada igrate neki RPG, stvarno imate osecaj da su vas, licno, tabali, jer vas bulja rastura od sedenja. E, sad, da li se to zove RPG ili, nekako, drugacije...,)

Ah, radosti igranja na PC, samo kad sam te se resio...:banana:

Pre nego sto sledeci put ispadnes som, obrati paznju na "moja masina" sekciju lika kojeg citiras i vidi na cemu se igra... Zamisli, i mi posedujemo LCD TV-ove... :)

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno