Šta je novo?

Preporuka za RPG

maciguZ

Cenjen
Učlanjen(a)
20.07.2009
Poena
169
Pozdrav...posto sam se razocaro u Dragon Age...pitam ja vas imateli neki RPG da predlozite,moze i starije stivo nemojte samo THE WITCHER-a :)....Hvala :d

Pozdrav...posto sam se razocaro u Dragon Age...pitam ja vas imateli neki RPG da predlozite,moze i starije stivo nemojte samo THE WITCHER-a :)....Hvala :d

Pa zavisi sta volis... Ajd daj neki primer igre koju volis pa cemo pomoci!
Bladur's Gate je odlican ali ne prija svakom, fenomenalna prica i sve.
Icewind Dale dobra prica i malo vise hack&slash
PLANESCAPE: Torrment ---- FENOMENALNO!!!!! Ako hoces pricu u prvom planu... (puno ljudi je ne voli, jer trazi da pratis pricu, a ima relativno malo akcije)
Od novih /nisam probao/ su nahvalili Risen i Drakensang, ali ne bi znao da ti kazem nesto vise o njima.
Pozdrav!

Pa zavisi sta volis... Ajd daj neki primer igre koju volis pa cemo pomoci!
Bladur's Gate je odlican ali ne prija svakom, fenomenalna prica i sve.
Icewind Dale dobra prica i malo vise hack&slash
PLANESCAPE: Torrment ---- FENOMENALNO!!!!! Ako hoces pricu u prvom planu... (puno ljudi je ne voli, jer trazi da pratis pricu, a ima relativno malo akcije)
Od novih /nisam probao/ su nahvalili Risen i Drakensang, ali ne bi znao da ti kazem nesto vise o njima.
Pozdrav!

Najjednostavnije receno volim sve sto se svrstava u RPG od Kotor-a i Neverwinter Nights-a pa na dalje...hvala:)....Obozavam The witcher-a,i Oblivion mada mnogi kazu da je Morrowind cak sam i jedno vreme imao takvo misljenje...ali eto odjedanput sam ga zavoleo i dan danas tvrdim da je Oblivion jedno od najboljih RPG single player ostvarenja u poslednjih nekoliko godina :)

Poslednja izmena:

A u čemu je to razočaranje oličeno?

A u čemu je to razočaranje oličeno?

Hmm jednostavno igro sam je 5,6 sati i obrisao je isto tako sam se i u FALLOUT 3 malo razocarao....nekako nije mi igra legla kako treba tako je kako je :d.... npr. nema one slobode kao u Oblivion-u postoji mapa sveta ali u sustini odem na neko mesto i samo na tom mestu je koristim i obelezim gde hocu da idem i stvorim se tamo...po meni nije to bas pravi RPG nemam neku slobodu da odem da trazim po pecinama,da se izgubim negde i te stvari e to je pravo iskustvo :)

Poslednja izmena:
Pa ono.... instaliraj ga opet :D Realno od Dragon Age-a bolje nema :)
Od malo novijih igrao sam Risen i mislim da ga vredi probati najvise je slican Gothic-u ako si ga igrao.
Gore pomenuti Drakensang je dosta dobro koncipiran ali je meni (a citao sam i mnogima na ovom forumu) postao dosadan pa su ga retki zavrsili.

po meni nije to bas pravi RPG nemam neku slobodu da odem da trazim po pecinama,da se izgubim negde i te stvari e to je pravo iskustvo :)

Ako od RPG trazis da mozes slobodno da setas instaliraj GTA 4 pa setaj :d

Salu na stranu,daj jos jednu sansu DA.Kao sto White_Dragon rece nema bolje,barem ne skorijeg datuma.Dragon Age je igretina koja se ne propusta. :)

Probaj Divinity 2. Dosta ljudi ga je nahvalilo. Sasvim solidan RPG sa zanimljivom pričom.
Mislim da u njemu možeš da se izgubiš :)

Ma to je djubre od igre. Uzmi igraj Risen, posle ces mi zahvaljivati ;)

Risen ja na foru Gothic-a,a posle treceg dela neprelizim toj igri a kamoli slicnima,u svakom slucaju hvala :)

Poslednja izmena:
Risen je na foru Gothic keca, nema veze sa trecim delom, bugovima i losom optimizacijom. U prevodu radi ko podmazan, jedino je kraj igre zbrzan.

Ali zato na mnogo mesta mozes da se izgubis, pecine su nesto najbolje u zanru (na foru Tomb Raidera sa sve zamkama) :)

Poslednja izmena:
Ne slazem se, borba u Risenu je najbolje odradjena borba u nekom akcionom RPGu. Moras biti aktivan i spretan ali statovi itekako uticu na borbu. Na primer u G3 borba jeste krsh, uopste nemas osecaj da zamahujes macem a cak i kad nabudzis skill i dalje imas ista 4 poteza. U Risenu imas mnogo vise varijacija, vise nego sto ima Oblivion sa modom za melee borbu.

Ako to krsh znaci igra mi je teska, ubija me svaka zivuljka koju sretnem, moram tri puta reload i ostatak QQ arsenala lenjog gejmera onda je bolje da igras nesto drugo. G3 na najvecoj tezini, sa poslednjim community patchom i ukljucenim Alternative AI je mnogo teza igra od Risena na hard, koji je izazovan ali ne nemilosrdno tezak.

Zapravo Dragon Age, iako igra sa potpuno drugacijim sistemom borbe je manje frustrirajuca na nightmare tezini od Risena na hard. A posto velika vecina vas igra na normal tezini a kazete da je DAO tezak, onda mogu da razumem zasto ne volite Risen. Nije svaka igra krojena po standardima lenjog gejmera, neki ljudi vole da se malo pomuce da dodju do kraja igre. Ostali neka igraju Betmena i MW2 :)

Ja sa DA nisam imao problem na hard,bilo je par izazonih borbi.Taman kako treba,ti mozda uzivas u mucenju ja ne. :) "Lenjog gamera" LOL,mislis nolifra i nekog kome su igre sporedna stvar u zivotu. :d

posle 5 sati igranja si zakljuchio da je DA fail ? you fail, sir. ja sam samo codex chitao bar 20 sati od ukupno 80 sati igranja.

neke firme su odradile veliki FAIL sobzirom da su izbacile RPG-ove mesec dana pre ili posle pojavljivanja Dragon Age-a, pa u sushtini niko ni ne zna na shta to lichi, al aj da ti preporuchim, u pitanju su tri RPG-a:

Divinity II (kazu da je ok)
Fairwell to Dragons (misterija, shto se kvaliteta tiche)
Torchlight (pozitivne ocene)

Risen ja na foru Gothic-a,a posle treceg dela neprelizim toj igri a kamoli slicnima,u svakom slucaju hvala :)
E tako sam i ja razmisljao, medjutim nekako se nakanih da probam Risen. Vrlo brzo sam shvatio da nema veze sa G3. Znaci, solidno je optimizovan, nema bagove, i najbitnije combat elementi su mnogo dobro uradjeni. Lokacija tj ostrvo na kome se desava radnja je mozda manje nego u G3, ali ni to nije minus. Ima sasvim dovoljno prostora za istrazivanje, a cak i da se pogubis. U svakom slucaju, moje pocetno razmisljanje se svakako promenilo, od ocekivanja zesceg promasaja dosao sam do toga da je Risen mozda i najbolje sto sam odigrao tokom ove godine.

A ono sto si ranije pominjao da volis da istrazujes po raznim pecinama i slicno, to si u pravu, za to jeste najbolji TES serijal ali ne Oblivion. Morrowind je tu daleko bolji. U stvari, Morrowind je sveukupno daleko bolja igra, al kapiram da o ukusima ne vredi raspravljati.

Ne slazem se, borba u Risenu je najbolje odradjena borba u nekom akcionom RPGu. Moras biti aktivan i spretan ali statovi itekako uticu na borbu. Na primer u G3 borba jeste krsh, uopste nemas osecaj da zamahujes macem a cak i kad nabudzis skill i dalje imas ista 4 poteza. U Risenu imas mnogo vise varijacija, vise nego sto ima Oblivion sa modom za melee borbu.

Ako to krsh znaci igra mi je teska, ubija me svaka zivuljka koju sretnem, moram tri puta reload i ostatak QQ arsenala lenjog gejmera onda je bolje da igras nesto drugo. G3 na najvecoj tezini, sa poslednjim community patchom i ukljucenim Alternative AI je mnogo teza igra od Risena na hard, koji je izazovan ali ne nemilosrdno tezak.

Zapravo Dragon Age, iako igra sa potpuno drugacijim sistemom borbe je manje frustrirajuca na nightmare tezini od Risena na hard. A posto velika vecina vas igra na normal tezini a kazete da je DAO tezak, onda mogu da razumem zasto ne volite Risen. Nije svaka igra krojena po standardima lenjog gejmera, neki ljudi vole da se malo pomuce da dodju do kraja igre. Ostali neka igraju Betmena i MW2 :)
Ja nisam reko da je DA teska samo da se zna :D...Hvala ljudi na predlozima stvarno ste mi nasli mnogo zanimacija za raspust :) E sad sto se meni nesvidja DA to je sad tako kako je valjda smo tu da se razlikujemo npr. kad su svi mlatili Bioshock govereci da je igra decenije ja sam ih samo bledo pogledo,a ponekad sam reko da je System Shock 2 bolji :d (znam da je obe igre radio isti covek :d) ...nemojte me pogresno svatiti ja samo iznosim svoje misljenje nepametujem ja nista eto Igoritzi mnogo ceni DA ali zato ja obozavam Geralata od Rivije :)

Poslednja izmena:
Sve zavisi od tvojih licnih preferenci i ocekivanja od RPG naslova. Ako volis da istrazujes i gubis se u nepreglednom prostranstvu, a borba i prica ti nisu najbitniji faktori, onda definitivno probaj nesto iz TES serijala (Morrowind, Oblivion...). Ako, pak, vise volis snazan storytelling, dobre dijaloge i razradjene likove, uz popriliucno linearnu kampanju, onda igraj nesto od Bioware-ovih ili Black Islovih starijih naslova. Obsidianov NWN2 + ekspanzija (sa patchevima) su jedna od retkih dobrih preporuka u zadnje vreme. Igra ne mora striktno da bude fantasy; probaj Mass Effect, ili SW Kotor. Obe igre koketiraju sa TPS izvodjenjem, ali su sjajne u svakom pogledu, pogotovo Kotor. Ukoliko grafika ne mora da bude po modernim merilima, a iznad svega cenis kvalitet, onda ti od srca preporucujem old school antologije, tipa Planescape Torment, Baldur's Gate I i II, ili Fallout. Ovi naslovi predstavljaju vrhunac ovog zanra i bukvalno blistaju po svim RPG merilima. Ako ti 2D izometrijska grafika ne predstavlja nepremostivu prepreku, ovo bi trebalo da ti bude na samom vrhu liste. :)

Ja sa DA nisam imao problem na hard,bilo je par izazonih borbi.Taman kako treba,ti mozda uzivas u mucenju ja ne. :) "Lenjog gamera" LOL,mislis nolifra i nekog kome su igre sporedna stvar u zivotu. :d

U poslednje vreme igre iskljucivo igram na najvecem dostupnom stepenu tezine iz jednog jedinog razloga. Danasnje igre su toliko postale lake da je Super Mario izazov u odnosu na njih. Tacnije danasnje igre se koncipiraju kao filmovi: skines, odigras za 3-5 sati, obrises. Ja igre nikada nisam dozivljavao na taj nacin i to mi ne predstavlja ama bas nikakvo zadovoljstvo. Mozes me zvati noliferom ali cinjenica da su danasnje igre ***** friendly i da sve sto zahteva malo truda bude okarakterisano kao krsh.

Mozda nisam ni trebao da se guram, posto, tu je Igoritza, veliki mag RPG igara da posavetuje...

Vuce dobra ti je podela, samo si smetnuo sa uma Gothic serijal koji je nesto izmedju TESa i ovih igara "sa jakom pricom". Ali eto, te evropske igre, to mora da je krsh. Ko je lud da igra Gothice, ARMA i STALKER kad imamo "sarene" igre sa zapada...

Takodje si zaboravio Arcanum ali eto i ta Troika, bas nekako evropski zvuci...

Poslednja izmena:
Mozda nisam ni trebao da se guram, posto, tu je Igoritza, veliki mag RPG igara da posavetuje...

nisam ovo skapira, al mi zvuchi kao zlonamerno .. :\

elem, nisam igrao ni jednu od ovih igara, naveo sam ih jer su na prvi pogled kvalitetne, a izashle su u isto vreme kad i DA, pa je retko ko zapravo obratio paznju na iste ..

Mozes me zvati noliferom ali cinjenica da su danasnje igre ***** friendly i da sve sto zahteva malo truda bude okarakterisano kao krsh.

Ih pa sprdam te malo :D Slazem se da su danasnje igre ***** friendly ali ne sve,DA to svakako nije cak i na normal.Nightmare je pretezak,mislim verovatno bih mogao i tako da ga igram ali zasto da se nerviram.(tu je NBA 2K10 za nerviranje:d)

Vuce dobra ti je podela, samo si smetnuo sa uma Gothic serijal koji je nesto izmedju TESa i ovih igara "sa jakom pricom". Ali eto, te evropske igre, to mora da je krsh. Ko je lud da igra Gothice, ARMA i STALKER kad imamo "sarene" igre sa zapada...

Covek rece da voli da se izgubi proucavajuci pejzaze u ogromnim prostranstvima. U Gothicima prvih 10 lvla ne smes da skrenes sa puta, pa velim, da se ne smori covek dok malo ne ovlada... :D Gothiova mracna atmosfera i "topao" docek svih stanovnika doticnog sveta (dok ne izgradis sebi ime), kao i level based raspored zona meni licno odgovara, ali nije bas za siroke narodne mase... ;)

P.S. Covece, de strpa armu u isti kos sa stalkerom i gothicom??!... :d

Vuce skoro sve igre koje si nabrojo sam igrao i vise puta prelazio pogotovo one starije jel mozete malo da mi pojasnite tj. da me uputite za ove dve igre Torchlight i Fairwell to Dragons....malo me sramota sto prvi put cujem za njih a sebe smatram RPG frikom :d...Jos jednom hvala za savete :)

Preskoči obe.
Torchlight je dobar ali brzo dosadi, A Farewell to Dragons je ruski low budget RPG koji nije vredan tvog vremena sem ako baš nisi toliko zaludan.

Vuce skoro sve igre koje si nabrojo sam igrao i vise puta prelazio pogotovo one starije jel mozete malo da mi pojasnite tj. da me uputite za ove dve igre Torchlight i Fairwell to Dragons....malo me sramota sto prvi put cujem za njih a sebe smatram RPG frikom :d...Jos jednom hvala za savete :)

Druze, ako si odigrao sve ove velicine, koje smo nabrojali, onda si svestan koliko je RPG zanr disolvirao u zadnjih par godina, (cast izuzecima), te je ove najnovije naslove najbolje preskociti. :) Probaj Risen, vuce na prva dva Gothica, sto moze da bude samo dobro. Torchlight je simpa hack & slash zabava, ali nije za duze staze. Farewell to Dragons je Akellin ultra low budget naslov, ciji kvalitet je na nivou budzeta, dakle nikakav. Ako bas hoces da se igras u role playing okruzenju, jedini trenutni izbor (ako te ne mrzi da cekas Mass Effect 2) je da se isprobas u nekom od mnogih MMO naslova. WoW i Aion se treuntno naturaju kao jedina vredna solucija, mada je ovaj prvi mnogo manje no-liferski i vise nagradjuje vreme utroseno u njega... ;)

aj ja da pitam - kakav je divinity 2 ?

lepo ti je rekao G@W igraj Risen, ako si voleo Oblivion i Ghotic 1 voleces i Risen koji je jedna od najboljih igara ove godine...Dragon Age nije klasican rpg ali je odlicna igra. Od rpg-a jedino jos masseffect koji je light rpg u svemiru ali iam story a mozes malo i da lutas u svakom slucaju krajem januara izlazi nastavak pa nije lose da se uputish u stanje u Univerzumu...:d

Vrh Dno