Šta je novo?

DAN BOJKOTA MOBILNIH OPERATERA!!!

Podrzavam akciju. Moj telefon sigurno nece raditi ta va dana.
Hocu samo da ukazem nekima na to da svaki ugasen telefon nanosi visestruku stetu operaterima: prvo, onaj ciji je telefon ugasen ne trosi; drugo, oni koji ga zovu ne mogu da potrose.;)

pozz:wave:

Poslednja izmena:
je*es Skadinavce, snaga lezi u inatu, i u onoj staroj "ne daj bože da se Srbi slože"

Pa da je u inatu, mi bi bili najjači na svetu. A što se sloge tiče, pa evo, konkretno su Srbi trenutno složniji nego ikada i pitanje je li ikada bila gora situacija :).

Poslednja izmena:
možda nije lepo, ali mogli biste svojim bližnjim da posakrivate telefone (valjda se neće naljutiti). kao kad su se krile lične karte :d

Bojkotujem ih ja svaki dan, zadnji kredit uplatio sam jos letos i cepkam lagano :D, vecina komunikacije mi je na netu, uzivo isl.

Baš će šaka jada od nas nekoliko desetina koji planiraju da ugase telefon ili da ne šalju poruke,naštediti telekomu/telenoru/vip-u.

Ima da bankrotiraju,po meni glupost.Nista nećemo isterati sa tim,ako ima i neki cilj.

Jedino se slažem,da ne treba slati poruke na one reality gluposti.

a da se pobacaju mejlovi svim novinama n ostalim medijima. Jedan ce valjda da iskoristi vest...

Još jedan glas za, mada će se Srbi teško u nečemu složiti, osim u tome da nisu složni.

PODRZAVAM pogotovu tih dana i onako skoro da ne rade odnosno prezauzeto je, poruke kasne, nema mreze itd...

Baš će šaka jada od nas nekoliko desetina koji planiraju da ugase telefon ili da ne šalju poruke,naštediti telekomu/telenoru/vip-u.

Ima da bankrotiraju,po meni glupost.Nista nećemo isterati sa tim,ako ima i neki cilj.

Mislim da grešiš. Stalo je njima do svakog korisnika ponaosob, jer znaš kako se kaže "dobar glas se daleko čuje, a loš još dalje"...evo ti primer:
"Kad je Telenor uveo nove prepaid pakete, ja reko ajde da probam, nisu mi se svideli i ja pokušam da vratim na stari i ćorak, ne može. (bila je neka fora, može samo nakon mesec dana, ja to naravno ispoštujem). Pozovem call centar i oni mi kažu:
"ne može da se prebacuje sa novih profila na stare"
ja kažem:
"OK, ali ja sam imao taj stari i gde piše da ne može?"
-Pa trenutno ne piše, ali je tako...

OK, ja se zahvalim, sednem i napišem mail u kome izmedju ostalog kažem da ako me ne vrate na stari tarifni paket mogu slobodno da ugase ovaj broj (koji sam do tada imao punih 8 godina).
Nije prošlo 2 dana, meni stiže mail da me obaveste da su mi vratili tarifni paket, stiže mi poruka na mob. i još me zove ljubazna devojka iz call centra.

Tako da mislim da je njima i te kako stalo do svakog od nas.

BTW, podržavam ovu akciju, ni jedan od 4 telefona koje koristim neće biti uključen:wave:

Normalno, cale koristi isti broj 13 godina, kada je jednom hteo da mi uplati kredit preko poruke nije mu htelo nesto par dana, ne secam se razloga, zatim je zvao par puta korisnicki i svaki put kazu nema problema, sad cemo mi to da vam odradimo. Naravno, nisu odradili i kada je sledeci put nazvao (da napomenem da sam bio u inostranstvu) rekao je da ce doci da raskine ugovor i da su zavrsili. Sutradan ujutru se pojavio kurir sa novim ugovorom gde poklanjaju ne znam koliko minuta besplatno i poruka i daju rabat na novi ugovor.

a jeli, kod kog ste vi to operatora, ja za tako fine jos nisam cuo :D

Kakvo gubljenje vremena :)
Usluga je takva kakva je, bice bolja vremenom a dok ne postane takva imas prost izbor - ili je koristi ili ne pa nosi fixni telefon ili Motorolinu baznu stanicu sa sobom.

Kakvo gubljenje vremena :)
Usluga je takva kakva je, bice bolja vremenom a dok ne postane takva imas prost izbor - ili je koristi ili ne pa nosi fixni telefon ili Motorolinu baznu stanicu sa sobom.

ha ha ha:D
e neko nesto i pametno da napise u ovoj temi

Da, 2012. je sve bliza...

I namerno sam izabrao baš taj dan, jer:
a) tada je praznik, pa nema izgovora tipa "treba mi za posao"

Vidiš, ja ću 31. raditi barem do 18-19h, a gle čuda, 1. ću raditi godišnji popis, tako da na mene ne računajte, mujamkjkubžju :wave:

svidja mi se sto zelja kod nekih bar postoji i sto se ne ponasaju svi kao razmazena derista koja ne mogu bez svojih fensi mobilnih telefona

Hoćeš da kažeš da su svi koji ne podržavaju tvoju akciju zatucani ili, u najmanju ruku, lenji da se usprotive nečemu što im ne odgovara? Pratim ovu temu već neko vreme i nisam nalazio za shodno da se oglašavam, ali me je tvoj post naveo da kažem šta ja mislim na tu temu.

Kao prvo, ponašanje mobilnih operatera u našoj zemlji je posledica oligopola, tj. lažne konkurencije. Mobilni telefon je postao neophodna stvar u današnje vreme i, hteo-ne hteo, moraš da ga koristiš. Postoji izbor između 3 operatera:

MTS - Najjeftiniji telefoni koji se kupuju uz potpisivanje ugovora + najlošija usluga uz (verovatno) potkradanje korisnika + loši paketi

Telenor - Najbolja usluga ali ubedljivo najskuplji telefoni (tek nešto jeftiniji nego u slobodnoj prodaji)

VIP - Najprimamljiviji paketi ali najlošija infrastruktura (za sada) + prilično visoka cena uređaja

Da je VIP, kada je došao na naše tržište pre nekoliko godina bez ijednog korisnika, objedinio sve ovo (najbolja usluga uz najniže cene), danas bi verovatno bili operater sa najvećim brojem korisnika. Ili jako blizu. To bi značilo i postojanje prave konkurencije i "naterali" bi ostale da se drugačije ponašaju. Ovako, ostaje nam da se nadamo da će stvari krenuti nabolje kada Telekom bude privatizovan. To je, nažalost, i jedino što mi, kao potrošači, možemo da uradimo po tom pitanju.

Tvoj predlog da bojkotujemo mobilnu telefoniju u dane Novogodišnjih praznika nema nikakvog smisla iz više razloga:
Prvo, ciljna grupa je izuzetno mala. U pitanju su ljudi izmedju 25 i 40 godina starosti: mlađi ne mogu da zamisle svakodnevicu bez mobilnog telefona jer i ne pamte život pre njih. Stariji ionako nisu skloni da reaguju na način koji ti predlažeš, zapravo verovatno i ne primećuju koliko je usluga loša a operateri bezobrazni. Takođe, akcija se širi po forumima na internetu, što u kompjuterski nerazvijenoj Srbiji dodatno smanjuje broj ljudi do kojih će tvoja poruka dopreti. Primer sa ovog foruma (gde su korisnici verovatno najsvesniji onoga što sam iznad naveo, više nego bilo gde drugde) dodatno obeshrabruje ideju bojkota. Koliko sam primetio, najviše 30-ak procenata ljudi koji su se uopšte oglasili na tu temu podržava akciju. A i broj ljudi koji su se oglasili je prilično mali za ovdašnje standarde.

Na osnovu gore napisanog, šta misliš do kog broja ljudi koji će bojkotovati telefone možemo doći? Ja ne verujem više od 10.000 i to u najboljem slučaju. Podeli to sa tri (koliko ima operatera) i doći ćemo do cifre koju nijedan operater verovatno ne može ni da da primeti, a kamoli oseti. Pogotovo kada se radi o Novogodišnjoj noći kada je inače teško dobiti vezu, čak i ako se prilično trudiš.

Još nešto: neko je spomenuo da je najbolje isključiti telefone jer se tako postiže najbolji efekat. Nije mi jasno koja je razlika između ugašenog i "ignorisanog" telefona?

Zbog svega gore navedenog smatram da je akcija besmislena a tvoj poslednji post prilično uvredljiv.

Pozdrav

Poslednja izmena:
Ko se osetio prozvanim i uvredjenim, ja mu se najiskrenije izvinjavam, i žao mi je zbog toga.

Želim svima da lepo provedu praznike kako hoće i na način koji žele.

Pozdrav.

Ma dobro da su se ljdi podsetili da su nekad ljudi ziveli bez mobilnih pa je svet funkcionisao, a to da ce ljudi gasiti mob za novu godinu ti je isto kao kad bi im trazio za rodjendan da ugase mob. Znas li nekog ko je to uradio?

sjajna ideja, vadim karticu definitivno

svidja mi se sto zelja kod nekih bar postoji i sto se ne ponasaju svi kao razmazena derista koja ne mogu bez svojih fensi mobilnih telefona

Jel te neko tera da uopste koristis mobilni telefon? Imas po netu brdo promo sajtova za besplatno slanje sms-a, sto ih ne koristis ako su ti poruke preskupe?

Ako mobilni koristis kad zatreba, racun ce ti biti 200 din. Jel ti to mnogo? 2 bureka sa mesom + jogurt.

Hocete mozda da bojkotujete EPS, tako sto gasite sijalice???

Poenta je:

- Gasite sijalice da bi sebi smanjili racun i smanjili globalno rasipanje energije
- Ne koristite mobilni kad ne morate ako vam je preskupo, i tako smanjite lichne izdatke.

Niko nikog ne tera da placa racun od 1000 din mesecno! Mob nije igracka za ubijanje dosade nego sredstvo za nuzdu, i nemojte biti neozbiljni! Ko moze da priusti, ici ce kolima na posao, ko ne moze, gsp.

Znam ljude koji npr prvu smenu rade kao inzenjeri, a drugu smenu u pekari da bi sebi stvorili kakvu/takvu buducnost. Imam druga koji radi kao konobar na brodu, ima mesecnu platu 4000 usd, i nikakve izdatke. Ali radi 16 sati dnevno, i nikakva veza mu za to nije bila potrebna. Takvim ljudima koji se bore za svoju buducnost je prica o novogodisnjem bojkotu mobilnih operatera bitna koliko i istrosena cackalica. Jer su razgranichili bitno od apsolutno NEBITNOG!

:wave:

ovaj...mislim da si skroz promasio poentu
onaj ko iz svog dzepa vadi da bi platio ovako kvalitetnu uslugu verovatno zna zasto bi to uradio...svako ima svoj razlog

a eps ne moram da bojkotujem...sami su se pobrinuli za to...2 puta u 3 nedelje nisam imao struje vise od 24 sata (o dnevnim nestancima necemo)...ali verovatno treba da cutim i da budem srecan zato sto mi se racun umanjio

Vrh Dno