Slazem se za Dreamweaver, bas zbog te opcije sa kojom switchujes code i design, ali se ne slazem da je takav alat ocajan za pisanje recimo php. Ocajan je mnogo gruba rec, da mu fale alatke za laksi radu u php to stoji. Ja sam bas poceo sa njim da pisem php i danas posle 3-4 god, ne znam ni ja tacno, sve sto mi treba za rad je neki text editor koji ima bojenje koda (npr, VIM editoru u Linuxu) i phplog. Naravno postoje i bolji alati od DW za php,asp i td., ali ja se vodim time da se ne treba previse ulenjiti sa alatima koji koriste npr. intellisense do maximuma. ****s ti to kad za pisanje koda koristis 2 prva karaktera reci, strelicu i enter. To mi je nekako rad sa pola mozga, a cini mi se da i manje kapiras stvari na taj nacin, a samim time si i manje kvalitetan programer.
Sve u svemu, DW je dobro resenje za pocetak ucenja html-a i css-a.
I jos jedna stvar, ponekad nije lose poceti i sa nekim kursom, jeste da je trosenje novca, ali ako nadjes pravog predavaca, koji pored toga sto ce da ti pokaze kako sta radi moze i da "probudi" u tebi programera, web designera ili sta vec, da ne kazem da te napali 🙂 to bi bio pun pogodak. Ovo kazem jer sam vidjao ljude koji su pocinjali, puni volje i strpljenja, ali je napredak bio bas spor, doziveli su kvantni skok u kvalitetu rada tek posle nekog kursa.