Šta je novo?

XBOX 360 - opšta diskusija i blic pitanja

ja samo da pitam nesto.
Sta mi treba odnosno koji kabl mi treba da povezem XBox i PC (pitam posto nisam to nikad radio dosad)

treba ti povezivanje sa monitorom, ako imas analogni monitor trazis vga kable za x360. on na sebi ima stereo chinceve i opticki izlaz za audio.

Ima i povezivanje sa PC-jem preko LAN kabla, za upotrebu Windows Media Centra za strimovanje video materijala na konzolu.

Ima i povezivanje sa PC-jem preko LAN kabla, za upotrebu Windows Media Centra za strimovanje video materijala na konzolu.

Hmmm to sam pokusao, ali nece nesto.
Tj LAN kabl mi povezuje ruter sa kompom, i ja sam bas probao da kabl istaknem iz rutera i utaknem ga u konzolu i nece.
Tj tamo u dashboardu se ne desava nista, a i na kompu se ne desava nista, ne prepoznaje konzolu kao novi hardver.

Pa to neće da radi iz više razloga.

Ako ideš kablom direktno iz konzole u računar (mrežni kabl) onda ti treba čuveni cross-pver kabl koji se razlikuje od običnog mrežnog kabla po rasporedu žica na konektoru. Zatim, treba i na računaru i konzoli ručno da podesiš IP adrese. I naravno kada tako povežeš konzolu, računar je neće prepoznati kao nov komad hardvera. Media player će se pohvaliti da je našao još jedan uPnP uređaj u mreži.

Najkulturnije je da oba uređaja povežeš na ruter. Ruter im dodeli IP adrese i sve radi kako treba.

Hmm kako oba uredjaja da povezem na ruter, pa na ruteru ima samo 1 LAN ulaz i one je povezan sa kompom, a ako ocu na XBox Live onda kabl vadim iz kompa i utaknem ga u konzolu (bar sam dosad tako radio) :D

Ok, hvala na informacijama, otici cu verovatno sutra da uzmem nesto.

Hmm kako oba uredjaja da povezem na ruter, pa na ruteru ima samo 1 LAN ulaz i one je povezan sa kompom, a ako ocu na XBox Live onda kabl vadim iz kompa i utaknem ga u konzolu (bar sam dosad tako radio) :D

da li si siguran da je to ruter? ako imas samo jedan izlaz onda pricas o modemu. na kom si provajderu i koji je internet u pitanju(kabl, adsl)? ako imas modem onda moras da kupis ruter, a ako imas modem sa ruterom onda ti je dovoljan switch.

^Jel to Driver sa tajnim nalogom? :p

Kako mozes biti siguran da je dzasper ploca,mozda tip i ne zna sto je dzasper,ali dobro moze biti,mada je vise nista ne verujem dok ne vidim mojim ocima.

Pa naravno da to nisam vidio svojim ocima (bas sam sad posalo poruku da mi procita koliko je ampera na napajanju), ali onaj drugi poruke je sigurno tacan (ono u zagrebu)....

Poslednja izmena:
da li si siguran da je to ruter? ako imas samo jedan izlaz onda pricas o modemu. na kom si provajderu i koji je internet u pitanju(kabl, adsl)? ako imas modem onda moras da kupis ruter, a ako imas modem sa ruterom onda ti je dovoljan switch.

pazi siguran sam da je ruter, jel imao sam vec USB modem, inace u pitanje je ADSL kod Euneta.
Secam se kad sam isao da zamenim onaj stari modem i oni su mi dali ruter a ja nisam instaliranu mreznu kartu, i 2 dana sam se *****avao sa tim.

Evo dobio sam odgovor na pitanje u vezi rrod-ovanog xbox-a:

17.12.2009 u 20:11
Prije 1 sati i 37 minuta
Artikal: XBOX 360 RROD

"Pozdrav,

Ako Vam nije tesko mozete li mi procitati sta pise pozadi xbox-a ili na napajanju - - koja je amperaza a koja voltaza ( je li pise 12V 16.5 A ili 12V 12.1A?)

Hvala unaprijed"

ODGOVOR
17.12.2009 u 21:05
Prije 43 minuta
Artikal: XBOX 360 RROD

"12V 12.1A"

Evo Smallville je dobio warn za vređanje, kako i pravila kažu, ali ti Bob Marli, mislim, banovan si, koliko puta? 3, 4 možda i više puta sa foruma. Opet si se registrovao. Imaš 15 poruka dnevno! Pogledaj malo najkvalitetnije ljude na forumu, pa vidi koliko imaju postova dnevno, 3-4, ne više.

Realno, 90% stvari koje pišeš su junk i ako smo već progledali kroz prste i ostavili te na forumu, onda imaj malo razumevanja zašto ljudi popizde na tvoje ponašanje.

Znaš dobro, svi znamo, da se Jasper kvari i spamuješ.

U ostalom, ko god bude najuren sa bencha, a voli da se igra, brzo postane legenda na emulation galaxy, pa da znaš tako da imaš alternativu :D...

Poslednja izmena:
Nije istina da je 90% junk, mozda ti upadnu u oci postovi kad se zezam. Mislim da 90% vremena pisem samo o igrama.
Banovan sam jedno trajno, nisam ja Gruja.
Naucio sam kako ne moze da se ponasa na ovom forumu i ne padam na kojekakve provkacije.
Hvala bogu ovde ima mnogo vise gotiva ljudi nego ljudi tipa Smallvile.

Je l ti shvataš da bilo koji mod može da ti nakupi dovoljno poena za ban za 5 minuta? Bolje ćuti i razmisli o svom nastupu na forumu i budi zahvalan što te tolerišemo.

Ok, ako ti smatras tako. Nemam nameru da se sa bilo kim svadjam ovde.
Ja sam te samo zamolio ko coveka da kaznis ovog Smallvile, imas na PM sta sve like pise/preti.

Ipak se desava RROD i na jasper plocama... Evo jedne takve na http://www.pik.ba/artikal/146970/xbox-360-rrod/#sta=detaljno
a cuo sam i od poznanika koji je kupio nov box sa jasper plocom u sophosu u Zagrebu, upalio ga i dobio 3 crvena :(

Pa vanzemaljci da ga prave na nekoj bi morao da se pojavi. Poenta je da se procenat toga svede u okvire od par procenata. Ne postoji konzola, TV, auto, frizider, bilo sta, sto se apsolutno ne kvari. Da rezimiram, jedno je kad imate seriju konzola gde ce se kad tad svaka od njih pokvariti a potpuno drugo kad se to krece u okviru od po nekoliko procenata.

Tačno, ali opšte je poznat procenat za većinu elektronskih uređaja koji riknjavaju još od 70ih godina. A onda se pojavi xbox koji u svakoj reviziji ima taj procenat 3-5x veći, ali ne, opet se pojave ljudi koji će nam objasniti da je to normalno :), mislim...

Da li postoji mogucnost povezivanja Xbox 360 sa WD Passport HDD i instaliranja igara na njega?

Sry ako ste vec pisali.. Zanima me da li postoji jos neki nacin da se igraju XBLA igrice osim FreeBOOTA i XBReboota? Iskljucivo zbog TRIALS HD-a... Videh da na sve strane sevaju Open 360 XBLA igrice..

Sry ako ste vec pisali.. Zanima me da li postoji jos neki nacin da se igraju XBLA igrice osim FreeBOOTA i XBReboota? Iskljucivo zbog TRIALS HD-a... Videh da na sve strane sevaju Open 360 XBLA igrice..

Nemoj da me drzis za rec jer jos nisam probao ali bi trebalo da se mogu prebaciti tako sto se xbox HDD poveze sa PC-ijem pa onda prekopira na odredjeno mesto. To povezivanje moze ili preko adaptera ili tako sto se izvadi iz svog kucista i poveze na SATA. Za vadjenje HDD-a iz njegovog kucista prvo pogledaj tutorial-e na netu kako nesto ne bi zeznuo. Inace adapter se krece od 10$ pa navise (za kompleksnije varijante) i ne znam da li ga ima ovde.

O samom prebacivanju ne bi ovde kako eventualno ne bi krsio pravila ali imas tutoriala na netu koliko volis. Uz svaku XBLA igru ti u nfo i pise gde je prekopirati.

Nemoj da me drzis za rec jer jos nisam probao ali bi trebalo da se mogu prebaciti tako sto se xbox HDD poveze sa PC-ijem pa onda prekopira na odredjeno mesto. To povezivanje moze ili preko adaptera ili tako sto se izvadi iz svog kucista i poveze na SATA. Za vadjenje HDD-a iz njegovog kucista prvo pogledaj tutorial-e na netu kako nesto ne bi zeznuo. Inace adapter se krece od 10$ pa navise (za kompleksnije varijante) i ne znam da li ga ima ovde.

O samom prebacivanju ne bi ovde kako eventualno ne bi krsio pravila ali imas tutoriala na netu koliko volis. Uz svaku XBLA igru ti u nfo i pise gde je prekopirati.

Tako sam i mislio.. Ipak nije TRIALS nije vredan otvaranja boxa.. Neka.. :smoke:

ne znam da li je dobra tema ali eto da pokusam ... ;) imam crni ( mislim elite ) xbox 360 ( modovan ) i bez problema sam do sada " skidala igrice " sa neta i igrala :) ( rezala preko programa " imgburn " ) ... Ono sto pokusavam vec dve nedeje je igirca Madagascar Kartz :( unistila sam vec jedno 10 DL DVD-a :( i ne mogu nikako da je pokrenem :wall: Skidala sam je sa torrenta, rapida itd. Pitanje je: da li je iko imao slicnih problema i da li neko ima proveren link do " ispravne " igrice koja provereno radi. Oduzila bih mu se zaista .

P.S. narezala sam do sada jedno petnastak igrica i sve rade :party: :)

Poslednja izmena:
problem je u tome sto je verovatno igra wave4 a imas vec na forumu sta konkretno trebas da pokrenes to, treba ti neki specijalan disk za aktiviranje cini mi se.

Hmm imam ja sad neki problem sa rezanjem, skinuo sam NBA 2K10, ono proturio kroz abgx sve zeleno, sve uredno i sad kad sam otvorio IMGBurn i krenuo da rezem igru, izbaci mi neko prozorce gde pise "data zone capacity failed" , ne znam stvarno uo cemu se radi ?

Evo ovako kupujem XBOX 360 pa mi treba pomoc.
1.Zivim u Beogradu i zanima me kako se krecu cene konzola.
2.Zanima me da li bih mogao da stavi cip na konzolu i da li je to nece pokvariti?
3.Zanima me gde bih mogao da nadjem cipovanu konzolu?
4.Ako ja kupim original GTA 4 mogu li igrati LIVE sa nekim clanom bez ikakvog placanja i pretplacivanja na LIVE,ili mogu igrati LIVE sa piratima?
5.Ako imam jednu oreginalnu igru koju igram na LIVE i neke druge pirate koje ne mogu LIVE da li to moze tako da radi.Da li ce Microsft pokusati da mi s**** konzolu zbog cipa?

Vrh Dno