Selektivna neka radoznalost
Radoznalost je kada ja zelim da znam koliki mi je IQ, oko toga cemo se sloziti.
Medjutim, kada neko nepoznat trazi moj broj telefona da bi mi poslao nesto sto ja mislim da je besplatno, umesto da, kada je vec besplatno i ne trebaju mu moji podaci, ucini to odmah na sajtu, a ja se ne zapitam zasto je to tako, onda se to u najblazem obliku moze podvesti pod manjak radoznalosti zar ne?
Nemaju nasi stavovi veze sa time, niti su oni validna opravdanja pred sudovima. Oni su ili krsili zakon, ili nisu.
Oni koji su se pretplatili za uslugu treba da je plate.. Oni koji su ilegalno prijavljeni na taj servis treba da ne plate i da tuze sve one koji su omogucili i cinili takvo nesto.
Zakon kaze da se to ne sme raditi, tako da ne znam cemu takvo pitanje.
Ono sto ova strana zeli da kaze, a sto ne pise u zakonu, je da nije toliko pogubno razmisljati svojom glavom i shvatiti da ne zivis u diznilendu gde ce cika da dodje i da besplatne bone ...
Toliko prevara se desava svakodnevno, od TV kvizova i vakcina do nadrilekarstva i lecenja raka za saku dolara, od prodavanja vere do prodavanja egotripova ... ne znam sto sada ocekujete da ljudi svesni svega ovoga reaguju kao da je ovo sada najgora prevara koju su ikada videli.
Bezveze ... iskoristili su nepaznju da skinu po koji dinar, drugi koriste poslednje nade kod ljudi da im otmu poslednji dinar, pruzajuci im laznu nadu da ce njihov bliznji biti izlecen ... treci osvojise svet pricajuci bajke i zaglupljujuci ljude ... ako cemo oko neceg da se borimo ajmo oko toga ... bas me briga da se borim za necijih 500 dinara.