Šta je novo?

DELL Vostro A840

miljenko

Slavan
Učlanjen(a)
12.03.2007
Poena
320
ima li ko iskustva sa ovim laptopom?
u metrou je nesto bas jeftin, cak jeftiniji od onih atom netbukova...i jaci...

Isto pitanje i meni treba savet

najniza cena 28000din po radnjama(ali sa 2gb rama + neki daju misa).
Ne znam da li je ovo dobar opis iz kataloga.
Ako jeste,ne znam jel bas cena ok.
Nema kameru,blutooth,GARANCIJA SAMO 1 GOD?
Moram da zovem da vidim jel opis ok,jer ima verzija sa 1 i sa 2gb rama,koliko sam ja na netu video.
Ne znam da li da ga uzimam.
Pozzz

Da li je neko uzeo ovaj Vostro A840 i probao koliko mu dugo drži baterija?
Celeron nema speed step (ili kako se to sada već zove), ali predpostavljam da može da se zatamni ekran ili ima još neke načine štednje.

Je l' može ovaj Celeron u kombinaciji sa X3100 normalno da pušta filmove. Ima dosta tema o tome da je X3100 smeće, ali valjda može filmove da sažvaće? Namena je Word, internet, filmovi, bez igranja, znači kancelarijska upotreba.

Kupio sam ga u metrou i zadovoljen sam za sad videcemo.... Imao je na sebi ubuntu, instalirao sam Xpsp3 i sve radi bez problema sve otvara u trenutku.
Konfiguracija je Celeron 2,13, HDD 250 gb, 1gb ddr2, video do 128 mb, wifi i bluetooth, dvd rezac, PCI Expr. 54/34, SD card reader, modem, LAN, VGA, 2xUSB ... nema kameru.
Baterija je bila napunjena do prvog praznjena izdrzala je oko 1,5 do 2 sata obzirom da sam podizao sistem mislim dovoljno...
Ima jedan taman mrtav piksel, kod mene a znam i za jos jedan slucaj... mada je toliko sitno da se nevidi uvek ma toliko beznacajno uopste mi nesmeta. U Direkt linku koji ih uvozi priznaju reklamaciju ako ih ima 6 do 7. Kazu da je 1 moze da ima, fabricka greska, E.U. standard je do 3 mrtva piksela to ne priznaju kao reklamaciju ...

Imajte u vidu 23.000,00... za te pare je vise nego dobar.

Nisam nasao imenovani dell u metrou

@postar: kada si kupio taj Dell, ako smem da pitam? I u kom metrou si ga nasao posto ga ja u onom u Beogradu, u Krnjaci nisam nasao? Veoma sam zainteresovan za taj laptop. Pozdrav

Narucio sam A840 vec u presales, tako da mi je stigao odmah sutra po dolasku u veleprodaje. Uzeo sam model sa 2GB rama i 36 meseci garancije kod ovlastenog uvoznika, ne onaj sljam poluispravan iz metroa (ponudio mi ga drug sa zlatnom karticom kome uvek ostave akcijsku robu, nisam hteo ni da cujem za njihovu poluispravnu robu). Cenu od 6000,00 dinara vise lako cu vam opravdati: 2GB rama, 36 meseci garancije. Da sam kupio 2GB za onaj iz metroa, dao bih na to oko 4000,00 dinara. Znajte da dolazi ne sa 1GB vec sa 2X512MB, znaci memorija koja nikome ne moze da se proda. I onda mi ostaje kusur od 2000,00 dinara, a mislim da 2 godine garancije vise vrede 2000,00 dinara, zar ne? A ako neko pita zasto 2gb rama, odgovor je zato sto mi super radi Windows 7 ultimate na tom notebooku sa 2Gb rama. Sa 1gb bash i ne bi radio kako treba.
E sad sto se performasni tice: bio sam sumnjicav oko onog X3100. Medjutim, u Win7 sa najnovijim kmplayer-om idu mi 720p filmovi bez da secnu, i to sa dvd-a. Premotavanje ide instant. 1080p idu solidno, premotavanje ide dobro, nemam desinhronizaciju slike i zvuka, ali ipak 1080p ide sa niskim fps. Znaci nije opasno, ali kada se bolje zagleda nije bash extra. U svakom slucaju, radi bolje od ocekivanog sa HD materijalom.
Doticni celeron ima 1mb l2 cache, tako da su mu i performanse u nekom obicnom radu vise nego dobre.
Baterija, posle formiranja, drzi 2,5 do 3h sa ukljucenim WIFI i surfom po netu, kako u Win7 ultimate, tako i u ubuntu linux-u. Vise sam nego zadovoljan i time.
Zvuk je blago receno tuzan, cak nije ni stereo (negde su sakrili jedan bedni zvucnicic). Ali ima stereo izlaz za sluske i ulaz za mic, tako da je i to ok.
Izrada: nije losa ali nije ni dobra. Kuciste je cvrsto, bolje od FSC koji se prodaju za po 35-40k dinara u svakom slucaju. Tstatura je dosta jadna, puno se ugiba (bolja od FSC, losija od MSI/Acer/Asus). Ne greje se puno sa gornje strane, ali se posle 2 sata zamlaci bash na touchpadu. Nisu se potrudili mnogo da odvedu toplotu tamo gde treba, ipak je prejeftin za ozbiljan projekat. Sa donje strane se vec puno greje, ali ja ne drzim notebook na krilu tako da mi to ne smeta.
Tezak 2kg, zgodan za nosenje....
Ekran nije glare (meni je to veliki plus, ipak sam ga uzeo za ozbiljniji posao, ne za multimediju kojoj nije ni namenjen). Nije bash kralj zivih boja, nije bash kralj uglova gledanja... Ali za tu kintu je dobar.Verujem da je tu vise kriva ona X3100 nego sam screen.
U svakom slucaju, topla preporuka modelu od 28000,00 dinara sa 2GB DDR2 i 36 meseci garancije. Jeftin, solidan, prenosan, solidnih performansi...

P.S. Zaboravih da napomenem, ukoliko to uopste nekom treba u ovoj klasi notebookova, ovaj ima firewire.

Poslednja izmena:
Puno ti hvala na ovom iscrpnom izvestaju, dobro je dosao svima nama koji jos uvek razmisljamo da li da ga kupimo ili ne :)

Baterija, posle formiranja, drzi 2,5 do 3h sa ukljucenim WIFI i surfom po netu, kako u Win7 ultimate, tako i u ubuntu linux-u. Vise sam nego zadovoljan i time.
Zvuk je blago receno tuzan, cak nije ni stereo (negde su sakrili jedan bedni zvucnicic). Ali ima stereo izlaz za sluske i ulaz za mic, tako da je i to ok.

U vezi baterije: negde sam procitao da je ipak ne bi trebalo formirati (jer su Li-ion baterije vec formirane tokom proizvodnje)? U vezi zvuka: da li si probao da preko tog stereo izlaza povezes neke externe zvucnike (2.0 ili 2.1) i kakav je onda zvuk? Nadam se nista losiji od ostalih laptopova?

I, pretpostavljam da bi bez problema rasirio sliku na neki veci externi monitor?

Svaka čast kobaya. Drug hoće da ga uzme, ali se dvoumi zbog Celerona. Po ovome što si napisao, mislim da će mu biti odličan.

Puno ti hvala na ovom iscrpnom izvestaju, dobro je dosao svima nama koji jos uvek razmisljamo da li da ga kupimo ili ne :)

U vezi baterije: negde sam procitao da je ipak ne bi trebalo formirati (jer su Li-ion baterije vec formirane tokom proizvodnje)? U vezi zvuka: da li si probao da preko tog stereo izlaza povezes neke externe zvucnike (2.0 ili 2.1) i kakav je onda zvuk? Nadam se nista losiji od ostalih laptopova?

I, pretpostavljam da bi bez problema rasirio sliku na neki veci externi monitor?

Pa pazi, sto se tice baterija tako i meni pricaju, ali Li-ion koji koriste mobilni telefoni treba da se formira, bar iz nekog mog iskustva. E sad, jeste ta baterija formirana u fabrici, dolazi puna do korisnika, ali ipak 3 punjenja nije tesko odraditi, jer Li-ion ima efekat memorije. Li-polimer nema efekat memorije, ima tacno odredjeni broj punjenja, ali je skuplji i ne ugradjuje se bash cesto u jeftinije uredjaje. Dodatni problem kod Li-polimer je taj sto su to baterije manjeg kapaciteta, jos jedan razlog zasto se koriste samo u uredjajima kojima trajanje baterije nije od presudnog znacaja.
Sto se zvuka na externim zvucnicima tice, vidis nisam ga ni probao, to mi je bilo apsolutno nebitno, ali probacu veceras na sistemu iz potpisa,pa cu napisati utiske.
Probacu i externi monitor, mada kolko znam ova grafa nije bash kralj kvalitetne slike u visim rezolucijama.

Poslednja izmena:
kobaya, ako ti je iskustvo sa baterijama za telefone, kao i ono gore opisano sa kupovinom u Metrou, onda te razumem i tvoje postove ne uzimam za ozbiljno ;)

Ako u Metro katalog piše 1x1024, onda je tako i nikako drugačije. Ako je garancija 12 meseci, onda je garancija 12 meseci i proizvod će u tom vremenu biti ili ispravan ili zamenjen/popravljen, a ne "poluispravan". Uostalom, ne bih te više zadržavao, posveti se formiranju baterije....koja kad se napuni, prestaje da ima bilo kakav uticaj od strane priključenog punjača, ali koga briga :d

kobaya, ako ti je iskustvo sa baterijama za telefone, kao i ono gore opisano sa kupovinom u Metrou, onda te razumem i tvoje postove ne uzimam za ozbiljno ;)

Ako u Metro katalog piše 1x1024, onda je tako i nikako drugačije. Ako je garancija 12 meseci, onda je garancija 12 meseci i proizvod će u tom vremenu biti ili ispravan ili zamenjen/popravljen, a ne "poluispravan". Uostalom, ne bih te više zadržavao, posveti se formiranju baterije....koja kad se napuni, prestaje da ima bilo kakav uticaj od strane priključenog punjača, ali koga briga :d

Ako je ekran sa mrtvim pixelima ispravan, i ako je garancija od 12 meseci isto sto i garancija od 36 meseci, onda je sve to ok. Ako na dell.com pise da je to 2X512, ne zelim da probam da li je mozda u metrou to 1X1024, jer mnogo toga u metrou nije ono sto pise (zajedno sa onih 500 refubrished televizora od prosle goidine).
A ako Li-ion ima efekat memorije kod svih ostalih osim kod tog notebooka kupljenog iskljuicivo pored police sa banama, onda je i to ok. I onda i ja tebe shvatam ozbiljno. Jer ipak, moguce je da baterije kupljene u metrou i nemaju efekat memorije, ko bi ga znao? Ili bi mozda u nekoj radnji koja ne prodaje macku u dzaku i mogao taj dell da upalis pa da vidis da li je mozda i skroz ispravan, a ne sa "malim fabrickim greskama koje se tolerisu".
A sto se tice poluispravnih proizvoda, puna ih je Srbija, mnogo njih je kupljeno u Metro/Tempo/Idea, i garancija je nenaplativa, jer zaboga "kod njih to dobro radi, nije to neispravan proizvod". Ali o tome vec postoji i druga tema...

Poslednja izmena:
Nisam nikad bio u metrou i nemam karticu. Trebalo bi da se dobije regularan garantni list cak i kod kupovine u Metrou, zar ne? Ovlasceni servis onda mora da servisira proizvod u garantnom roku koji je naznacen na garantnom listu.

Pretpostavljam da je u Metrou za ovaj laptop smanjena garancija na 1 godinu iako se kod uvoznika za ovaj laptop daje garancija od 3 godine (i ima 2gb memorije), ali je i cena veca.

Nego, jel moze neko da me posavetuje jel mogu u Metrou da pazarim sa pozajmljenom karticom, posto je nemam.

lolek je manje-više odgovorio. Sasvim slučajno imam pristup B2B portal uvoznika tog računara koji već neko vreme sarađuje sa lancem Metro. Razlika od 6 hiljada je zbog dve godine garancije i 1GB memorije. Mislim da ta razlika nije u ceni i da se isplati uzeti verziju sa 36 meseci i 2GB, kao što si ti uradio, ali nema svako mogućnost da ga uzme na tom mestu, a u redovnoj maloprodaji je to već 30k din i razlika od gotovo 50%...
Garanciju i ti i kupac u Metrou imate kod istog uvoznika.

Za mrtve pixele ne znam šta da ti kažem, jer takva je tehnologija...

Važno je da si ti zadovoljan svojim Vostrom i da si to preneo ovde. Ako budeš imao još neka zapažanja, bilo bi mi drago da ih ovde podeliš, jer sa ovakvom cenom, mnogi od nas bi mogli da se zainteresuju.

Kada budeš imao vremena, ako budeš gledao neki film, probaj na baterije, baš me interesuje koliko će da traje u tom slučaju. Ipak mi 3h zvuči mnogo za tu klasu CPU-a, a računam da će ga video opteretiti.

Retko idem u Metro, ali banane se nalaze na sasvim drugoj strani hale :banana:

Što se procesa kupovine u Metrou tiče, može sa bilo čijom karticom, ali procedura nakon kupovine nije baš jednostavna i ko želi regularno da koristi karticu, verovatno je neće pozajmljivati tek tako. Potrebno je da račun zavede, podigne novac sa bankovnog računa za tu kupovinu, a kupljenu robu ili proda dalje (preko računa ili kroz fiskalnu kasu) ili evidentira kao inventar/osnovno sredstvo/finalna potrošnja/kako_god u pravnom licu, vlasniku kartice.

Odgovor "kobaji" i ostalima

Lap topove dell vostro a840 iz Metroa uvozi firma "Directlink" iz ul. Mike Alasa 9 koja je direktni uvoznik istih (uvezeni su u novembru ove godine znaci pre nepunih mesec dana). Oni su i serviseri i daju garanciju 12 meseci , tj. to je ona garancija koju daje proizvodjac. Sto se tice mrtvih piksela raspitaj se malo posto ja jesam namoj samo da se pravis pametan i da lozis ljude. U Directlinku u servisu su mi rekli da reklamaciju uvazavaju tek ako ima vise od 6 (sest) mtvih piksela, pa ti vidi sta ti onda znaci ova produzena garancija(36 meseci) koje daju neke nase "sklj" firme koje se bave prodajom na malo. Danas prodaju racunare dodjes za 2 godine ono mesara "Papak". A taj jedan koji postoji na mom racunaru se uopse i nevidi dok ne startujes neki program za otkrivanje mrtvih piksela.
Znam sta sam kupio i za koje pare veruj mi imam iskustva sa tim isto bi bilo i da je kupljen u Nemačkoj jedino što je EU standard 3 mrtva piksela. tj tek ako ima 4 mogu da ti zamene monitor.
Ponovo se prodaje u Metrou za 24.829,20 od 17.12.2009 od 06,00 ja sam moj kupio u Zemun Polju. Ko god misli da je njegov vostro a840 drugaciji ako nije kupljen u Metrou grdno se vara, samo te ovi drugi urade za vecu marzu nazalost to je sve. Sve je to ista "krompir" klasa
Radim u IT sektoru duze nego sto mnogi od vas imaju godina tako da znam sta pricam, nemojte da se razmecete svi ste vi "pametni ljubi vas majka", pomozite ako mozete ljudima ako ne cutite ne kazu dzabe cutanje je zlato.

Ok, ja sam svoj kupio u EWE comp za 255+PDV sto je bila presales cena, pa kada sam odbio PDV na sta imam pravo, kostao me je 25550,00 dinara. Slazem se da ne moze svako da ga kupi za tu kintu, *** i dileri automobila voze golfa VI za bar 20% manje od obicnih smrtnika.
Sto se garancije tice, garanciju ne daje "maloprodaja umesto koje ce sutra doci mesara papak", vec uvoznik. E sad Directlink je uvezao ove sa 1GB rama i 12 meseci garancije, od njih je npr Alti uzeo pa ih gura kroz WinWin shopove. Ewe je uvezao ove sa 2gb i 36 meseci garancije. Meni je tu racunica jasna: za neki dinar vise vise rama, 24 meseci garancije preko...
inace ako te bash interesuje, za sve ove godine rada imam 0 nenaplacenih garancija, sto sam naplatio od uvoznika, sto sam u par kriticnih slucajeva izvukao pare iz dzepa i platio novi deo. Nemoj da mislis da je 36 meseci garancije bez veze, gro maticnih ploca i hard diskova mi crkne izmedju 2 i 3 godine starosti. Na svaki je garancija naplacena. I svaki deo je korisnik dobio nov, makar to bilo 360-og dana na isteku druge godine. Licno sam slao jedan CPU skoro u Asbis jer mi veleprodaja nije uvazila reklamaciju. Ljudi su mi poslali novi o svom trosku, imao sam naravno kutiju, racun i overen garantni list.
Znaci za 2k dinara vise mogucnost da se PC isproba pre kupovine, 1GB rama vise i 2 meseci overene uvoznicke garancije vise, ne zelim da komentarisem da li se isplati ili ne.
Sto se tice banana, ne znam gde su, ne pazarim u metrou ni banane :).
Sto se baterije tice, naravno da ne drzi bash 2,5 -3h kada se gleda film. Sinoc sam pustio 15-ak minuta neki 1080p da vidim kakvu sliku daje na mom montoru.U tom rezimu rada mi je pokazivao oko 1h 40 minuta, sto je, ukoliko moze da izdrzi toliko, meni ok. Slika je ok, nije ni losa ni sjajna. Povezao sam i pojacalo sa njime, ni zvuk nije losh, ali je plitak pomalo. Sve u svemu, dosta losiji od recimo Realtek HD audio koji se cesto srece na drugim laptopovima. Ali o5, sve za svoje pare... Za 45000,00 Asus/Acer/MSI, za 55000,00 Toshiba/HP, za 100000,00 + Dell iz D serije, Lenovo T serije...
Za 29000,00 Dell Vostro A840 :) .

P.S. Moj monitor eto u Srbiji ima garanciju 3 godine na 0 mrtvih piksela (ne na 0 mrtvih subpixela). Sve zavisi od uvoznika koliko je voljan da ispostuje fabricke garancije...

P.S. 2: postare, ako radish toliko dugo u IT, zashto ne kupi kao ja za 25550,00 dinara u ewe, vec za 23000,00 u metrou? Bre brate, to je 2550,00 dinara razlike za 36 meseci garancije i josh 1Gb rama. 9ukoliko mislish da te "lozim", rado cu okaciti otpremnicu ovde na benchu).

Poslednja izmena:
postar, možda prosek godina na ovom forumu nije visok, ali veliki procenat stalnih posetilaca ima godina više nego što ti je potrebno da odeš u penziju ;)
Želim Ti dobrodošlicu na forum i nadam se da će sledeće poruke biti malo umerenije :)

kobaya, ostavio sam cenu i ako je to VP cena (bez rabata) koju ne bi trebalo da iznosiš u javnost.

Mrtvi pixeli su mana tehnologije i možemo da ih prihvatimo ili batalimo LCD ekrane. Koliko ko mrtvih (sub)pixela prihvata je vrlo rastegljiv pojam, ali kobaya, EWE ti gotovo sigurno ne bi zamenio notebook sa jednim mrtvim pixelom. Doduše, mrtav pixel je retkost, gotovo uvek je subpixel.

Znam da ne treba iznositi VP cene, niti pisati imena firmi kod kojih se nesto kupuje zbog reklamiranja. Medjutim, to je bilo u ovom slucaju jace od mene. U svakom slucaju, hvala za needitovanje posta, iako nije napisan bash po pravilima.
Znam ja da mi Ewe ne bi zamenio konkretan notebook sa 1BP, to wej vise nego ocigledno., Doduse, zvacu da ih pitam da li je politika zamene sa 3 ili 6, cisto me interesuje, 6 mi je nesto malo previse. Ali, ja stavljam ljude u poziciju krajnjeg korisnika, a ne veleprodavca: krajnji korisnik moze u svakoj vecoj maloprodaji da upali notebook, proba ga (ukoliko ima OS instaliran, a Dell uvek dolazi sa Ubuntu 8.04 ukoliko nema licenciranu vistu/win7). E taj luksuz u metrou ne mogu sebi da dozvole, jer se doveze jedna paleta Notebookova i grabi ko stigne. Prvo ovi sa zlatnim karticama jer ulaze nesto ranije od ostalih na poseban ulaz, a onda ako nesto ostane i obicni smrtnici. I nema tu probe, nego daj sta das pa da idem.
Kad je mene recimo drug pitao da mu narucim Samsung T220, ali da mu garantujem 0 BP, rekao sam mu posteno da dolaze sa raznim panelima, pa ne samo da ne mogu da mu garantujem da je defect free, vec ne mogu da mu garantujem ni kakvu ce sliku da ima, jer nemam trenutno nijedan u radnji. Covek je upalio auto, obilazio radnje, palio monitore, potrosio gorivo i vreme, platio monitor vise nego sto bi kod mene kostao, ali je na kraju zadovoljan, jer je nasao jedan cija mu se slika svidjala. Tako nesto nikad ne bi dobio da je kupovao na slepo na akcijama po raznim megamarketima. Posle toga je notebook kupio u tempu, dobio ga sa poluispravnom grafom, koja ponekad zabrljavi na paljenju, pa razlije sliku. Ali ne cesto. Nije ni probao da ga reklamira, *** ustedeo oko 5k dinara na njemu a zna da u tempu nema reklamacija, pogotovo ne takve vrste. Sad hoce da ga se ratosilja, ali ne pominje nesto da ce ponovo kod njih da pazari tehniku :) .

Poslednja izmena:
Ja sam isto kupio vostro 840 u Metro-u i definitivno dolazi sa jednim modulom od 1gb a ne sa 2 x 512mb provereno.
Nego ja jedino nisam uspeo da nateram bluetooth da proradi, wireless funkcionise sasvim ok ali bluetooth "nein" kakva je situacija kod vas.
I sto se tice garancije jeste da pise da ima 1 god. ali kad odete na dell-ov sajt mozete da proverite da vam garancija traje jos nekih 34 meseca posto su isporuceni u novembru, e sad pitanje je dal je uvoznik duzan da ispostuje

Ja sam isto kupio vostro 840 u Metro-u i definitivno dolazi sa jednim modulom od 1gb a ne sa 2 x 512mb provereno.
Nego ja jedino nisam uspeo da nateram bluetooth da proradi, wireless funkcionise sasvim ok ali bluetooth "nein" kakva je situacija kod vas.
I sto se tice garancije jeste da pise da ima 1 god. ali kad odete na dell-ov sajt mozete da proverite da vam garancija traje jos nekih 34 meseca posto su isporuceni u novembru, e sad pitanje je dal je uvoznik duzan da ispostuje

Da li je u pitanju XP? Da li si uspeo da pronadjes sve potrebne drajvere - sem ovog za bluetooth? Koliko znam, ljudi se uglavnom zale na drajvere za zvuk i modem.

Jeste XP je u pitanju pronasao sam drivere za sve i sve se uredno instaliralo i radi bez problema osim BT-a, wireless radi ali kad treba da ukljucis BT prijavi gresku kao da nije ukljucen adapter ...

Znaci svi zadovoljni ovim laptopom? Meni treba laptop posto idem na neku razmenu studenata pa sam u dilemi sam dal da uzmem ovaj i lepo ustekam pare da sredim comp kad se vratim ili da idem na asus K70 sto je nekih 18000 preko.

Mislim da redosled nebi trebao da predstavlja problem, mada ja uvek krenem od chipseta

Lap topove dell vostro a840 iz Metroa uvozi firma "Directlink" iz ul. Mike Alasa 9 koja je direktni uvoznik istih (uvezeni su u novembru ove godine znaci pre nepunih mesec dana). Oni su i serviseri i daju garanciju 12 meseci , tj. to je ona garancija koju daje proizvodjac. Sto se tice mrtvih piksela raspitaj se malo posto ja jesam namoj samo da se pravis pametan i da lozis ljude. U Directlinku u servisu su mi rekli da reklamaciju uvazavaju tek ako ima vise od 6 (sest) mtvih piksela, pa ti vidi sta ti onda znaci ova produzena garancija(36 meseci) koje daju neke nase "sklj" firme koje se bave prodajom na malo. Danas prodaju racunare dodjes za 2 godine ono mesara "Papak". A taj jedan koji postoji na mom racunaru se uopse i nevidi dok ne startujes neki program za otkrivanje mrtvih piksela.
Znam sta sam kupio i za koje pare veruj mi imam iskustva sa tim isto bi bilo i da je kupljen u Nemačkoj jedino što je EU standard 3 mrtva piksela. tj tek ako ima 4 mogu da ti zamene monitor.
Ponovo se prodaje u Metrou za 24.829,20 od 17.12.2009 od 06,00 ja sam moj kupio u Zemun Polju. Ko god misli da je njegov vostro a840 drugaciji ako nije kupljen u Metrou grdno se vara, samo te ovi drugi urade za vecu marzu nazalost to je sve. Sve je to ista "krompir" klasa
Radim u IT sektoru duze nego sto mnogi od vas imaju godina tako da znam sta pricam, nemojte da se razmecete svi ste vi "pametni ljubi vas majka", pomozite ako mozete ljudima ako ne cutite ne kazu dzabe cutanje je zlato.

Daj' ne bulazni! Dobija se garancija uvoznika ili bar onoga cak i ako nije uvoznik prve ruke, preko koga maloprodaja uzme taj laptop i to pisana garancija na 36 meseci, i zbog toga je za oko 30000 ovaj laptop trenutno najbolja kupovina kod nas, kod notebookova presudni faktor je garancija to jest duzina iste, dzaba ti sve ostalo, ako nesto rikne posle godinu dana mozes da bacis taj laptop. Ovaj sa 2GB moze i da posluzi za neko relativno normalno koriscenje i rad, a taj sa 1gb rama su bacene pare, ma koliko bio jeftin plus samo jedna godina garancije.

Ti ocigledno nisi pametan ljubi te majka, a u kakvom sektoru radis to samo ti znas.

Poslednja izmena:

Prvo ocigledno ne znas da dell u srbiju stize preko cak cetiri uvoznika i svi daju razlicite garancije. DL daje godinu na ovaj model dok iz Ewe-a daju 3.
Meni bi trebalo da stigne danas ovaj laptop.

Vrh Dno