Šta je novo?

DELL Vostro A840

Ugibanje tastature u odnosu na moj fujitsu je vise nego primetno, a inace poredimo sa najlosijim siemensima, ima i tu drugih, znaci po ceni najjeftinijim, pa je kvalitet izrade i izgled ipak bolji nego na najjeftinijim modelima.
A preporuku sto se tice kvarova nadam se da neces dobiti (prerano je) :) tj nadam se da ljudi nece imati problema, ali inspekcijom pretis vec posle sedam dana jer je zakonski rok i pored toga sto pise u garanciji mnogo manji od tih 40-45 dana.

Htedoh da prenesem moje utiske jer sam citao ovu temu pre nego sto sam uzeo a840:

Lap je uradjen dosta profi za svoj cenovni rang tj. plastika je dosta kvalitetna verovatno ista koja se koristi za skuplje modele, tastatura se ne ugiba dosta je kvalitetna, dugmad nisu bas meka ali nisu ni mnogo tvrda (tvrdja su u odnosu na acer 6590 neznam kakva je kod ovih novijih modela) u svakom slucaju verovatno je u klasi boljih tastatura.
Glossy finis na poklopcu i iznad tastature oko tuchpada i sa strane dosta kvalitetna plastika.
Nema kamere bluetooth i jedina mana je dosta slab zvucnik koji se instalacijom drajvera malo poboljsa ali u svakom slucaju nije za uzivanje u muzici (zvucna je ok proverio sam sa slusalicama i zvuk je dobar).
Instaliran ubuntu odma sam instalirao win 7 koji je sve prepoznao i mogu vam reci da sam se odusevio brzinom. Price kako je za komotan rad na win 7 obavezan dual core uopste ne stoje.Celeron se dobro snalazi sa svim zadacima jedino sto se greje (50-60stepeni kod igara predje 70) .Tuchpad je ok sa drajverima radi scrool nema OSD nisu valjda uradili softver za win7.
Baterija 2,5 -3 sata u zavisnosti od power plana.
Sve u svemu mnogo bolja kupovina od netbooka (14" ekran ,celeron koji je jaci od atoma 2 gb mem) ako vam nedostaci (zvucnik bluetooth kamera) nisu presudni.
Ako vam treba zamena za desktop mislim da je bolje uzeti neki drugi notebook sa numerickom i 15'6 ekranom a ako vam treba manji i kompaktan notbook koji odlicno radi na win 7 vostro 840 je pravi izbor.

prava mera za velicinu monitora, 15.6 su preveliki

do koliko je prosiriva memorija na dell vostro a840, varijanta sa 2 gb rama, moze li da primi vise ! ne bih bas napamet da ga otvaram ! ima li ko ga je otvorio, koliko mem slotova ima!

Poteraj CPU-z (jezicak SPD) pa ces videti. Gotovo svaki laptop danas ima 2 slota. Ali pre toga treba videti da li je 2x1 GB ili 1x2 GB fabricki.

Nema.
Inace, laptop nije losa kupovina za te pare, imao sam prilike da se igram s njim mesec dana. Lepa office masina, dobar za surf, po koji filmic. Za muziku ipak neki zvucnici moraju da ga dopune, makar oni od 500 dinara... Win7 je sve prepoznao, kao sto su neki pre mene vec naveli, izuzev card reader-a. Ovaj nije imao BT. Mana su samo 2 USB-a, i to sa leve strane. Punjac ide sa desne, sto je meni kao desnorukom malo nezgodno.
Pozz:wave:

Gde ima jos uvek ovaj 840 da se kupi, u beogradu?

I sta se na kraju desilo sa bluetooth. Ima ili nema? Ja mislim da pored drajvera treba poseban software. Jel mozda to problem?

Ja sam ga uzeo u List ... i nema bluetooth, ima WiFI, LAN, USBx2 itd. Ne znam da li ih jos ima. Zadovoljan sam, jedino sto sam instalirao neku losu verziju Win 7. Inace iznenadilo me to sto se prodaje sa Ubuntu operativnim sistemom. Uzasno je spor sa Ubuntu, a sa Win 7 leti. Ko jos koristi Ubuntu na laptopu

Poslednja izmena:
Ja sam ga uzeo u List ... i nema bluetooth, ima WiFI, LAN, USBx2 itd. Ne znam da li ih jos ima. Zadovoljan sam, jedino sto sam instalirao neku losu verziju Win 7. Inace iznenadilo me to sto se prodaje sa Ubuntu operativnim sistemom. Uzasno je spor sa Ubuntu, a sa Win 7 leti. Ko jos koristi Ubuntu na laptopu
Обавезни су да продају рачунаре са легалним оперативним системом. Лиценца за Win кошта, за Linuxe углавном кошта мало или ништа.

Ma daj to zavisi sta ocekujes.. Na 2 giga rama spor? Cak i na tom celeronu moze da se tera OK... ne bi ga stavljali da ne valja nista.

A postoje pametni ljudi koji su odlucili zasto je bolje da dodje makar sa nekim sistemom nego bez OS. Npr. moja drugarica je pre kupovine upalila i gledala kakav je ekran itd.. bez sistema mogla bi da gleda samo u BIOS screen :D

Jel ima jos negde da se nadje Vostro A840?
U Beogradu...

Ma daj to zavisi sta ocekujes.. Na 2 giga rama spor? Cak i na tom celeronu moze da se tera OK... ne bi ga stavljali da ne valja nista.

A postoje pametni ljudi koji su odlucili zasto je bolje da dodje makar sa nekim sistemom nego bez OS. Npr. moja drugarica je pre kupovine upalila i gledala kakav je ekran itd.. bez sistema mogla bi da gleda samo u BIOS screen :D

Pametni ljudi su to odlucili, zato da bi se bolje prodavao, jer ima OS.
Veruj mi da je jako spor sa ubuntuom, a i zezao sam se da ga se resim i instaliram
Win 7

Pametni ljudi su to odlucili, zato da bi se bolje prodavao, jer ima OS.
Veruj mi da je jako spor sa ubuntuom, a i zezao sam se da ga se resim i instaliram
Win 7

Imao sam ovaj lt i prodao ga i mogu da kazem da uopste nije spor na ubuntu. Mozda kod tebe nesto nije bilo kako treba. Coveku kom sam prodao takodje je zadrzao ubuntu.

I kod mene je Ubuntu bio spor, a igrao sam se na njemu 1 ceo dan. *** torent sa win7 bio bangav neki:d

Win 7 ultimate lepo radi, bas sam bio prijatno iznenadjen zivahnoscu laptopa jer mi je nekako u podsvesti stajalo da je vise za XP. Sve u svemu - Ubuntu sucks, na ovoj masini:rupa:

Ubuntu koji je instaliran na toj masini sux , i to na svakoj masini jer je ta verizija bagovita (8.04 cini mi se) inace masina tera sve sisteme bez problema probao sam jedno 7-8 distribucija linuxa sve rade.
Znaci ko zeli linux nece imati problema provereno.

Vrh Dno