Šta je novo?

Graficka se gasi

• Začetnik teme Začetnik teme beagle
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

beagle

Cenjen
Učlanjen(a)
14.04.2009
Poena
170
Ljudi, imam problem i ne znam kako da ga resim. Desava mi se da se graficka karta iz cista mira ugasi. Npr. startujem windows i slika nestane ili uopste nece da se upali pri startu racunara. Temperature kartice su u normalnim okvirima, nema pregrevanja. Terao sam i FurMark jedno sat vremena, i igrao CoD:WaW i sve najnormalnije radi, ali iz cista mira zna da zabode kada sam na desktopu i ne radim nista. Ovo se desava potpuno nasumicno. Operativni sistem je Win 7. Kartica je zasrafljena, ne koristim nikakav mehanizam za fiksiranje.

Posto sam komp kupio u delovima i sam sastavio, zvao sam firmu i pitao ih o mogucnostima reklamiranja (posto je sve pod garancijom), a oni mi traze ceo komp kako bi proverili neispravnost (iskreno, ne daje mi se celo kuciste, ako znam u cemu je problem). Zanima me da li oni imaju pravo da traze ceo moj komp ako zelim da reklamiram jednu komponentu (sto je po meni totalno *****ski i nelogicno).

Nemaju pravo. Mada, to je mozda i pametnije, mozda ce raditi na drugom kompu bez problema, jer neki hardwer/softwer konflikt postoji samo na tvojoj masini. Najbolje da testiras gpu na drugom kompu, pa ako radi bez problema, nosis ceo komp, ako i na 2. kompu zakucava odneses samo graficku

Nikad ne slusaj kako oni kazu, zacudio bi se koliko su neki prodavci tupi. Kupujem pre 2 nedelje memoriju ddr3, pitam za neku geil, koja joj je latencija, a on blene u mene kao tele u sarena vrata 😀

Koje verziju driver-a koristis?Probaj sa nekim starijim driver-ima...ili ako ima noviji...Takodje probaj da ocistis driver-e sa nekim driver cleaner-om,pa da ih opet instaliras...

Poslednja izmena:
Nemaju pravo. Mada, to je mozda i pametnije, mozda ce raditi na drugom kompu bez problema, jer neki hardwer/softwer konflikt postoji samo na tvojoj masini. Najbolje da testiras gpu na drugom kompu, pa ako radi bez problema, nosis ceo komp, ako i na 2. kompu zakucava odneses samo graficku

Jednostavno nemam nameru da im dajem moj komp. Ja nisam kod njih kupio celu masinu, vec samo jedan deo. Kontaktirao sam uvoznika, oni su spremni da istestiraju karticu. Pre toga cu pratiti sta se desava kod mene, a po potrebi i menjati karticu sa drugarom.

Koje verziju driver-a koristis?Probaj sa nekim starijim driver-ima...ili ako ima noviji...Takodje probaj da ocistis driver-e sa nekim driver cleaner-om,pa da ih opet instaliras...

Drajver je 191.07, skinut sa Windows Update-a. Taj mi je radio bez problema do skoro 🙂. Sad cu da probam i najsvezije drajvere.

Siguran si da je u pitanju grafika? Jesi li možda testirao memoriju?

Siguran si da je u pitanju grafika? Jesi li možda testirao memoriju?

Memorija je perfektna 🙂 Vrtio sam memtest pre neki dan, dok sam lovio nizi radni napon.

Desilo mi se jednom da uopste nije hteo da staruje grafiku, ali sam nasao krivca: stajala je krivo, posto lim za fiksiranje ne vrsi svoj posao na najbolji nacin. Sada sam je zasrafio, i to je radilo lepo dve-tri nedelje, medjutim sada me opet zeza. Evo sad pola dana radi komp bez problema, a zlostavljao sam komp sa FurMarkom i Prime-om u isto vreme :-devil-:

Nazad
Vrh Dno