Šta je novo?

Platne kartice za Online internet placanje (FAQ u prvom postu)

Ne.
Partija ti je br. od 13 cifara (bez one prve tri).
LIB dobijas u banci na zahtev.

A da li mora da se pristupi serveru sa IE ili moze mozila sa onim adonom za IE

Samo IE. Na samoj stranici postoji uputsvo za podešavanja u security tabu.

jeste samo je moguce preko IE, to zna cesto da iritira

@markosvaba & Duke Nukem Kako vi prebacujete te pare na racun internet kartice preko moneybooker-sa, kad su meni u banci rekli da treba da se uzme neko uputstvo za ceo taj postupak primanja novca iz inostranstva? Jel vi to radite po tom uputstvu ili jednostavno na mb-u kliknete na sajtu da vam prebaci na racun kartice(ako to moze, posto se ja bas i ne razumem u ovu tematiku)?

Jel zna neko potpuno precizno koja je ovo fora sa dolarima i evrima sto se tice placanja(uzimanja malo vise od transfera)? Jel ste sigurni da ova uvecanja cifra za dolare nije ona suma koja se rezervise, pa posle vraca kada se zavrsi transakcija?

Kad imam evre na racunu, a placam nesto u dolarima, kako oni konvertuju to u dolare? Preko srednjeg kursa ili .....?

Hvala.

Poslednja izmena:
A da li mora da se pristupi serveru sa IE ili moze mozila sa onim adonom za IE

Meni je radio FF sa IE tab-om, ali tad ne moze da se koristi online placanje tj nalog, ali ja sam mogao da vidim sve transakcije sto mi je dovoljno

Jel zna neko potpuno precizno koja je ovo fora sa dolarima i evrima sto se tice placanja(uzimanja malo vise od transfera)? Jel ste sigurni da ova uvecanja cifra za dolare nije ona suma koja se rezervise, pa posle vraca kada se zavrsi transakcija?

Kad imam evre na racunu, a placam nesto u dolarima, kako oni konvertuju to u dolare? Preko srednjeg kursa ili .....?

Hvala.

Ovo ce neki bankar da ti odgovori :D

Poslednja izmena:
@MP Pa mnogo je lakse saznati od ljudi koji to rade u praksi, nego od ljudi od kojih dobijas par razlicitih informacija za istu stvar

Jel zna neko od korisnika kartice da odgovori na to pitanje za valute? Ovo prvo sam malo i skapirao u onoj moneybookers temi, jedino nisam skapirao gde, kako i sta, sto se tice ukucavanja onih swift i iban kodova pri registraciji i jel ima to(swift i iban) u tom uputstvu sto se dobija u banci

Poslednja izmena:
@markosvaba & Duke Nukem Kako vi prebacujete te pare na racun internet kartice preko moneybooker-sa, kad su meni u banci rekli da treba da se uzme neko uputstvo za ceo taj postupak primanja novca iz inostranstva? Jel vi to radite po tom uputstvu ili jednostavno na mb-u kliknete na sajtu da vam prebaci na racun kartice(ako to moze, posto se ja bas i ne razumem u ovu tematiku)?

Hvala.

Ne znam na kakvo upustvo mislis. PRebacim na mb i onda dalje gde mi treba i tako i isplatu.

sad sam pazario 10$ skype kredita i uzeli su mi 10.63 evra
sto znaci 1000 dinara za 650 dinara.
sto znaci da je u $ neisplativo kupovati.
pljacka :D

Poslednja izmena:
@ima-li-koga-tu, preko cega si to placao??

@markomix:
Jel' mislis na fore oko MB ili oko banke?
Ako mislis na banku:
Kad imas novac u valuti X a treba da platis u valuti Y, on ce ti X prodati po donjem a Y kupiti po gornjem kursu - konkretno kod Intese bi to bilo kao da imas 3.5-4.5% fee na srednji kurs (3.5% ako je neka od valuta EUR a nije USD, 4.5% ako je jedva USD a druga nije EUR).
E sad to je ako imas Hit nalog ako nemas onda je 4.5%. Online banking to automatski radi i nista te ne pita niti prikaze - sta vishe mislim da ako nemas valutu Y onda ti i fee naplati.. tj. vishe se isplati da rucno prodas X pa kupis Y valutu.
(ovo pricam iz iskustva, samo se za ovaj dodatni fee ako se to automatski radi ne secam tacno)

Ako placas kreditnom ili debitnom onda se po srednjem kursu placa (srednji kurs na dan izvrsenja transakcije). Neke transakcije se ne izvrse istog dana nego se rezervise suma (obicno primetno veca od kolicine po srednjem kursu) ali kad se izvrsi onda se uzme po srednjem kursu za taj dan.

Hvala.

Poslednja izmena:

Ja sam (pre jedno godinu ipo dana) naručio sa Amazona za $18.18 (uključujući S&H), i zaduženje kartice mi je bilo 11,77€

Sta bi na kraju, koliko se trenutno ceka u Intesi za karticu ?

De si nasao toliko jeftin Seedbox?

internet karta banka intese

greeeska, :wall:

celo vece sam bio placao neke gluposti na BHphotovideo u dolarima (ali ne sa svoje kartice :D ) i u bunilu kada sam narucivao skype da mogu da nastavim da brbljam sa USA, automatski sam uzeo zdravo za gotovo da je i to u dolarima. moja greska na KUB

izvinjavam se - :wall:

Prilozi

• intesazelenas.jpg
    intesazelenas.jpg
    36.6 KB · Pregleda: 172
Poslednja izmena:
@markosvaba Ma na ono sto daju u banci(ako trazis) "Instruction for customer transfers", sa podacima intermediary banke, Intezine podatke (SWIFT i adresa) i tvoje podatke (IBAN, ime i adresa).

Koliko znam twister je dao te podatke(mb-u) kad je povlacio pare s mb-a, tj taj Swift, Iban i sta vec jos(mada mislim da je on mb povezao direktno s onim 302 racunom)...

Zato te pitam jel si ti nesto dodatno od podataka(SWIFT, IBAN ...) ostavljao mb-u ili samo tvoj broj kartice, koji si kucao kad si se registrovao? (zanima me prvenstveno za internet karticu i racun 310)

@alfaunits Mislio sam na Intezu. Sad si me malo zbunio. Kada oni vrse tu konverziju, nisam te najbolje razumeo? Ja cu normalno sve placati internet karticom, koja je debitna, sto bi onda znacilo da meni ne rade tu konverziju?! Meni je u banci receno da se uvek konvertuje preko srednjeg kursa

@Avram83 Ako mislis od trenutka podnosenja zahteva u banci pa dok je ne dobijes - meni je proslo 16 dana (ja sam sada vadio, ne znam kako je bilo pre)

Poslednja izmena:
Zanima me i koja je fora sa placanjem u dolarima, kada imas dolare na racunu. Jer vidim da je ironman komentarisao da su mu skidali vise iako je placao u dolarima.

VS $
Da li se vise isplati imati evre ili dolare na racunu. Evo mog primera:

Kod:
Cena 63.55$ (4143DIN, po srednjem kursu NB na dan kupovine), skinuto 45.03€ (4198DIN)
Dalje sam kupovao samo u dolarima:
Cena 12.95$ , skinuli 13.44
Cena 48.92$ (3135DIN), skinuli 51.13$ i 0.08€(preostalih na rc) ukupno 3282DIN
Cena 28,75$ (1813DIN), skinuli 29.43$ i 0.36€, ukupno 1890DIN
Cena 109.04$ (6861DIN), skinuli 113$ i 0,11€, ukupno 7120DIN

Eto, mozda neko otkrije neku pravilnost, mada bih rekao da zavisi od odnosa $/€, najveca razlika je kod ove poslednje kupovine. U svakom slucaju, ja od sada uplacujem samo €, dosta mi je smaranja sa $.

Vec je odgovoreno, a i ja sam probao i uverio sam se.
Na racunu drzite samo evre, bez obzira sto kupujete nesto iz USA u dolarima.
Ako imate dolare na racunu, banka prvo ce pretvoriti te dolare u evre i onda evre opet nazad u dolare da bi platili amerima i zato je to neisplatljivo jer sve te konverzije kostaju.
Zasto to rade ne znam.

Poslednja izmena:
Evo sad sam primetio da za electron i internet kartice pise da se sve obracunava u evrima. To nisam primetio kad sam pre gledao. Stvarno ne znam da li je i pre pisalo, ali sam ja tek sada video, iako sam citao te opise dosta puta.

Internet kartica

Banca Intesa Internet je debitna platna kartica iz Visa programa platnih kartica, namenjena za plaćanje roba i usluga putem interneta. Ovu karticu nije moguće koristiti na POS teminalima i bankomatima i iz tog razloga se izdaje bez PIN koda.

Da biste postali korisnik Banca Intesa Internet kartice, potrebno je samo da imate stalno prebivalište na teritoriji Republike Srbije i da ste stariji od 18 godina. Za podnošenje zahteva dovoljna Vam je lična karta.

Ova kartica Vam omogućava da na internetu kupujete brzo, lako i sigurno. Potrebno je samo da se identifikujete brojem kartice, rokom važnosti i trocifrenim zaštitnim brojem (validation code), koji se nalazi u produžetku broja, na licu kartice. Limit potrošnje je određen visinom raspoloživih sredstava na računu Vaše Banca Intesa Internet kartice. Celokupna potrošnja zadužuje devizni račun za koji je Vaša kartica vezana i obračunava se u evrima.

Napomena: Preporučujemo Vam korišćenje Banca Intesa Internet kartice isključivo za kupovinu putem proverenih i poznatih sajtova, kako biste izbegli moguće zloupotrebe.
Visa Electron

Visa Electron je debitna kartica namenjena vlasnicima deviznih računa. Svi koji otvore devizni a vista račun dobijaju je besplatno. Omogućava Vam plaćanje roba i usluga na prodajnim mestima sa oznakom VISA Electron i podizanje gotovine u zemlji i inostranstvu. Celokupna potrošnja, čiji je limit određen visinom sredstava raspoloživih na deviznom računu, obračunava se u evrima, bilo da je izvršena u inostranstvu ili u zemlji.

Jedno [glupo] pitanje... da li kada se narucuje nesto treba kucati nasa slova? Tipa Uroš Jovanović ili je svejedno da li pise Uros Jovanovic?

Zato te pitam jel si ti nesto dodatno od podataka(SWIFT, IBAN ...) ostavljao mb-u ili samo tvoj broj kartice, koji si kucao kad si se registrovao? (zanima me prvenstveno za internet karticu i racun 310)
Ako nekome das samo broj kreditne on moze da ti je kredituje (tj. da ti uplati na nju).
Isto vazi i da je kartica debitna.
(ovo samo pominjem, nevezano za pitanje oko MB-a)

@alfaunits Mislio sam na Intezu. Sad si me malo zbunio. Kada oni vrse tu konverziju, nisam te najbolje razumeo? Ja cu normalno sve placati internet karticom, koja je debitna, sto bi onda znacilo da meni ne rade tu konverziju?! Meni je u banci receno da se uvek konvertuje preko srednjeg kursa
Da, ta konverzija ide preko srednjeg kursa.

Koriste se iskljucivo English Latin slova. Mislim da cak ne mogu ni spanski karakteri da se koriste (iako na kartici mogu da budu ucrtani).

Cek, znaci Electron je skroz u EUR??? Nema dinara??? IMBA!

Vrh Dno