Šta je novo?

[MON] BenQ 2420HD / Be

Kikibgd

Slavan
Učlanjen(a)
07.04.2007
Poena
350
Odlucio sam se da napisem ovaj review jer mislim da je tema o istoimenom monitoru jako velika i veoma posecena od strane korisnika.

No pre kupovine procitao sam celu temu dva puta i bio sam veoma skeptican sto se tice kupovine.

Osnovne specifikacije monitora (2420HD Be)*
Specifikacija.webp
*razlika izmedju 2420HD i 2420HD Be je sto "Be" model nema HDMI i nema headphone jack

U pakovanju se nalaze D-sub kabal, kabal za napajanje, i uputstvo.
IMG_0111.webp
Razlika u velicini 🙂
Design monitora je veoma dobro odradjen, kvalitet izrade je stvarno dobar nema nigde krckanja prilikom pomeranja.
Nagib monitora moze da se podesava i nije potrebna velika sila za to, po visini nema podesavanja.
IMG_0129.webp
24l3m02.jpg

Postolje je stabilno i cvrsto i ima opciju cable management-a sto je po meni malo glupo odradjeno ali nema veze. Power led nije toliko jak i lepo izgleda.
IMG_0131.webp

od podesavanja ima:
- on/off
- enter
- strelica na desno
- strelica na levo (dugme za brzo podesavanja moda slike : standard, movie, dynamics, photo, sRGB)
- Menu
- Auto (auto podesavanje slike)

Slika:
Kvalitet slike je odlican, boje, kontrast, ostrina.
Untitled.webp
Mrtvih pixela nisam nasao, probijanje boje je takodje(ili sam slep :d )

Nisam nasao Ghosting prilikom scrollovanja po tekstu ma koliko se trudio.
napominjem ovo jer je pao flame war na temi o ovom monitoru :d

Trenutna podesavanja su postavljena na : Brightness 60, Contrast 52,
Sharpness 3. R=95 G=95, B=95

Crna boje je crna, Bela je ko sneg 😀 , probijanja nema kao sto sam vec naglasio,

Ugao gledanja je veoma dobar, ocekivao sam mnogo losije, ali dobar je i sa strana kad se gleda i odozgo.

Igrice rade perverzija, GTA 4 nije me nesto iznenadio, ali COD 6 totalno druga igra.
pogotovo ako moze da radi na high.

Od filmova nisam imao neki 1080p film da pustim ali 720p izgleda prelepo.

Sve u svemu odusevio sam se kako izlgeda monitor, i mislim da dosta hater-a 😡 posecuje BenQ 2420HD temu :d

Svima koji zele da kupe full HD monitor preporucujem da kupe ovaj ustvari nek odnesu neke sample-ove u megastore i pogledaju konkurentne modele koji kostaju mnogo vise. Sve u svemu veoma losu sliku sam stvorio sebi u glavi citajuci temu o ovom monitoru.

Sve je snimano/slikano Canon Full HD HG20 camerom.

Sledi jos slika 🙂

jel ce skoro taj video, spremio sam kokice i pivo ali filma nema 🙂😀:d😉

matori gde da okacim 1.2GB snimak

evo nesto slika iz raznih uglova

IMG_0137.webp

IMG_0138.webp

IMG_0139.webp

IMG_0140.webp

IMG_0143.webp

Poslednja izmena:
svasta ljudi pricaju... i ja sam se dvoumio oko kupovine svog BENQ2220HDA, sada ga obozavam i znam kakvog djubreta ima. boje vrh, slika vrh, uglovi vrh, nema probijanja, dizajn taman kakav treba da bude, sta ljudi vise hoce? svaka pohvala za ove serije

[YOUTUBE]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/mZPGrOMi02E&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/mZPGrOMi02E&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/mZPGrOMi02E&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/mZPGrOMi02E&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/YOUTUBE]

A jel znas sta je problem? Jel su to duhovi na snimljenom monitoru ili na mom? 😀

Pa ako je to problem onda to nije nista. Kome smeta neka skroluje tockicem🙂
Neki su rekli da se vidi ghosting na PES2010, to bi mi vec smetalo. Jel si probao pes?

Nema na cemu. Ali probaj 2010, mozda bude dugacije,da ne bude posle da sam lagao 🙂

Na Benq 2420HD se vidi na bilo kom PES-u. Najvise kada je u pozadini igraca nebo. Onda je taj efekat narocito izrazen. Takodje i u igri Trackmania narocito kada autic skoci pa je u pozadini nebo. Ubija ga ta kombinacija boja.

@alister
Na tom snimku se bas vidi ghosting, narocito na tim crnim podebljanim slovima gde ostaje svetlo sivo-beli trag tj inverse ghosting, e sad G2420HD ima deklarisan odziv 2ms (tj ima ukljucen overdrive), a model G2420HDB ima odziv 5ms tj verovatno nema ukljucen pixel overdrive, pa da li mu onda dodje da je G2420HDB bolja kupovina tj ima manje izrazen inverse ghosting ?

Ja imam ovaj monitor i na Pes-u nisam video do sada nikaki zli dusi.

Takodje imam taj monitor i na pesu 2010 nema nista od duhova. Cesto igram pes i primetio bih, ali nisam. 😀

Pa dobro, igrao sam verovatno na svim trenima i u svim uslovima ali ih nigde nisam primetio. 😀

Nazad
Vrh Dno