Kikibgd
Slavan
- Učlanjen(a)
- 07.04.2007
- Poena
- 350
Odlucio sam se da napisem ovaj review jer mislim da je tema o istoimenom monitoru jako velika i veoma posecena od strane korisnika.
No pre kupovine procitao sam celu temu dva puta i bio sam veoma skeptican sto se tice kupovine.
Osnovne specifikacije monitora (2420HD Be)*

*razlika izmedju 2420HD i 2420HD Be je sto "Be" model nema HDMI i nema headphone jack
U pakovanju se nalaze D-sub kabal, kabal za napajanje, i uputstvo.

Razlika u velicini 🙂
Design monitora je veoma dobro odradjen, kvalitet izrade je stvarno dobar nema nigde krckanja prilikom pomeranja.
Nagib monitora moze da se podesava i nije potrebna velika sila za to, po visini nema podesavanja.

Postolje je stabilno i cvrsto i ima opciju cable management-a sto je po meni malo glupo odradjeno ali nema veze. Power led nije toliko jak i lepo izgleda.

od podesavanja ima:
- on/off
- enter
- strelica na desno
- strelica na levo (dugme za brzo podesavanja moda slike : standard, movie, dynamics, photo, sRGB)
- Menu
- Auto (auto podesavanje slike)
Slika:
Kvalitet slike je odlican, boje, kontrast, ostrina.

Mrtvih pixela nisam nasao, probijanje boje je takodje(ili sam slep :d )
Nisam nasao Ghosting prilikom scrollovanja po tekstu ma koliko se trudio.
napominjem ovo jer je pao flame war na temi o ovom monitoru :d
Trenutna podesavanja su postavljena na : Brightness 60, Contrast 52,
Sharpness 3. R=95 G=95, B=95
Crna boje je crna, Bela je ko sneg 😀 , probijanja nema kao sto sam vec naglasio,
Ugao gledanja je veoma dobar, ocekivao sam mnogo losije, ali dobar je i sa strana kad se gleda i odozgo.
Igrice rade perverzija, GTA 4 nije me nesto iznenadio, ali COD 6 totalno druga igra.
pogotovo ako moze da radi na high.
Od filmova nisam imao neki 1080p film da pustim ali 720p izgleda prelepo.
Sve u svemu odusevio sam se kako izlgeda monitor, i mislim da dosta hater-a 😡 posecuje BenQ 2420HD temu :d
Svima koji zele da kupe full HD monitor preporucujem da kupe ovaj ustvari nek odnesu neke sample-ove u megastore i pogledaju konkurentne modele koji kostaju mnogo vise. Sve u svemu veoma losu sliku sam stvorio sebi u glavi citajuci temu o ovom monitoru.
Sve je snimano/slikano Canon Full HD HG20 camerom.
Sledi jos slika 🙂
No pre kupovine procitao sam celu temu dva puta i bio sam veoma skeptican sto se tice kupovine.
Osnovne specifikacije monitora (2420HD Be)*

*razlika izmedju 2420HD i 2420HD Be je sto "Be" model nema HDMI i nema headphone jack
U pakovanju se nalaze D-sub kabal, kabal za napajanje, i uputstvo.

Razlika u velicini 🙂
Design monitora je veoma dobro odradjen, kvalitet izrade je stvarno dobar nema nigde krckanja prilikom pomeranja.
Nagib monitora moze da se podesava i nije potrebna velika sila za to, po visini nema podesavanja.

Postolje je stabilno i cvrsto i ima opciju cable management-a sto je po meni malo glupo odradjeno ali nema veze. Power led nije toliko jak i lepo izgleda.

od podesavanja ima:
- on/off
- enter
- strelica na desno
- strelica na levo (dugme za brzo podesavanja moda slike : standard, movie, dynamics, photo, sRGB)
- Menu
- Auto (auto podesavanje slike)
Slika:
Kvalitet slike je odlican, boje, kontrast, ostrina.

Mrtvih pixela nisam nasao, probijanje boje je takodje(ili sam slep :d )
Nisam nasao Ghosting prilikom scrollovanja po tekstu ma koliko se trudio.
napominjem ovo jer je pao flame war na temi o ovom monitoru :d
Trenutna podesavanja su postavljena na : Brightness 60, Contrast 52,
Sharpness 3. R=95 G=95, B=95
Crna boje je crna, Bela je ko sneg 😀 , probijanja nema kao sto sam vec naglasio,
Ugao gledanja je veoma dobar, ocekivao sam mnogo losije, ali dobar je i sa strana kad se gleda i odozgo.
Igrice rade perverzija, GTA 4 nije me nesto iznenadio, ali COD 6 totalno druga igra.
pogotovo ako moze da radi na high.
Od filmova nisam imao neki 1080p film da pustim ali 720p izgleda prelepo.
Sve u svemu odusevio sam se kako izlgeda monitor, i mislim da dosta hater-a 😡 posecuje BenQ 2420HD temu :d
Svima koji zele da kupe full HD monitor preporucujem da kupe ovaj ustvari nek odnesu neke sample-ove u megastore i pogledaju konkurentne modele koji kostaju mnogo vise. Sve u svemu veoma losu sliku sam stvorio sebi u glavi citajuci temu o ovom monitoru.
Sve je snimano/slikano Canon Full HD HG20 camerom.
Sledi jos slika 🙂