Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
na kablu bi ti islo oko 240, tako da bude presrecan ako ti zaista toliko ide... kapiram da si i ti aktivirao onaj SpeedUp, pa ti zato i ide brze, posto bi inace zbog standardnih gubitaka na ADSL-u trebalo da ti ide max 215-220...

Nije 232 nego je 230 kB/s :) Pisao sam sa posla a kuci sam skidao a ujutru kad sam se probudio nisam dobro pogledao... I da aktiviran je SpeedUP.

Pre ovog ADSL-a sam imao kablovski ( odnosno josh uvek imam poshto imam ugovor sa ovim djubrem od provadera na josh neshto vishe od godinu dana :wall: ) a na 1mbps prosechna brzina mi je bila 123 kB/s.

8ad416d62c.jpg

Bilo mi je chudno shto na 4mbps nisam mogao da izvuchem vishe od 400kB/s a prosek je bio 380 kB/s shto je premalo...

Poslednja izmena:
2KB/s gore-dole, nije strasno :)
dobra vam je ta SpeedUp opcija, meni ide do 105, preko toga tesko...
a koje je to djubre od provider-a i jel si kod njih imao tih jadnih 380 (za 4Mbit-a) ili na ovom adsl-u?

2KB/s gore-dole, nije strasno :)
dobra vam je ta SpeedUp opcija, meni ide do 105, preko toga tesko...
a koje je to djubre od provider-a i jel si kod njih imao tih jadnih 380 (za 4Mbit-a) ili na ovom adsl-u?

Na ADSL-u sam mislio. Videcu sad kad sledeci mesec opet se prebacim na 4mbps ako mi speedUP ostane aktivan koliko ce vuci.
Kabal ( STCABLE ) mi je uvek vukao punom brzinom samo mi je tamo bio problem ping i izgubljeni paketi i zadnje vreme nisam mogao da igram online. A nedaj boze da pada kisha - ping poraste u nebesa i brdo izgubljenih paketa, poshto je optika ishla samo po selu a izlaz na net preko wi-fi-ja.... :wall: Bem ti takav kablovski....

Eee toshapn, zar ti nisi deaktivirao speed up? :) Ja ga nikad nisam aktivirao citajuci ranije tvoje komentare. Reci mi sada jel si zadoviljan? Meni na click 1 nikad ne prelazi brzinu od 105

Pa kad su mi napravili onu glupost ja sam ih molio da mi deaktiviraju,ali nije uspelo,tj popravili sve i vratili nazad speed up,znaci kako je bilo.
Otkad ga popravili,ja zadovoljan.Eto download je malo jaci,upload malo jaci,ping malo manji.

\jel se naplacuje speedup kod telekoma>
Meni na jdownloaderu brzina najvise 115KB/s
Jel moze brze na paketu 1024/128

speed up se naplacuje,ali sama aktivacija usluge se ne naplacuje,pisano je dosta o tome,pretrazi forum.

Ovde na poslu gde imam Telekom i Click 1 paket idu 115-117 kB/s sa aktiviranom uslugom Speed Up.;)

Potpisujem sa jos 5 razlicitih prikljucaka...haha,cuvena speed up usluga koja plasi ljude a vise od godinu dana bar potire adsl gubitke...samo bih dodao jos i veci upload oko 015-020 Mb/s,realno provereno satima i vecinom je oko 0,16 sto moze pomoci bar skype...toliko je pisano o tome ali kad ljudi vide 50 din za placanje odmah beze i nikome ne veruju da se ne placa...:smash:

Poslednja izmena:
Ma ne radi se o placanju, jasno je da je sama aktivacija besplatna, mene brine napomena koja stoji na samom dnu njihove stranice gde govore o usluzi ADSL Speedup-a:
"Napomena
Usluga SPEED UP nije omogućena svim korisnicima Open IPTV usluge, zbog garancije kvaliteta IPTV signala.":trust:
Da li to znaci da ne garantuju kvalitet ako aktiviras ovu uslugu?
Hvala na odgovoru toshapn:wave:

Poslednja izmena:
pa nemoze IPTV i speed up zajedno.Ili jedno ili drugo :)
A ako bude nekog povecanja za iste pare,speed up korisnici zadnji dobiju to povecanje,tj sinhronizuje se ruter na novu brzinu,speed up ostaje aktiviran,ali prodje jos dan dva tri do pet :) dok ne podese nove parametre za speed up.Znaci nista ne cackajte tj ne zovite da pitate kako ovo kako ono,pise mi ovo pise mi ono a ustvari imam tu brzinu,da vam ne urade ko meni sto su uradili :)

Poslednja izmena:
izvinjavam se onda.Moze.Ma to mi je pricao neko iz KC telekoma,kao IPTV i speed up nemogu zajedno,a ja budala poverovao :D

Usled problema sa drastičnom manjom brzinom u odnosu na onu koju sam platio, pozvao sam mog ADSL provajdera (nije mi Telekom provajder!) da proverim o čemu se radi a dobio sam povratnu informaciju da Telekom izvodi radove na proširivanju kapaciteta linkova, a na moje pitanje da li to znači i veće brzine, operater it tehničke podrške mi je rekao da ćemo i dalje imati iste brzine ali da će rad interneta zbog proširivanja kapaciteta biti stabilniji.

Dokle ovaj Telekom misli da nas pravi ovcama?
Samo zato što nemam mogućnost za SBB ja trpim ovu tiraniju.
Samo da mi stigne SBB i ima da odem pa nek se ovi iz Telekoma češu.
Beograd - Svetski grad?
Da li je baš tako???

ADSL provajderi će, baš kao i oni Wireless propasti zbog previsokih cena, mnoge stalne mušterije će, ako već nisu, otići.

Ja ovde nikog ne mogu da nazovem lopovima.
Oni imaju svoju cenu pa ako ti se svidja ti se priključi, ako ti se ne svidja onda nemoj da se priključiš, ali razumem gnev svih ADSL korisnika (medju kojima sam i ja) koji su besni zbog ogromne razlike u odnosu na ono što dobijaju korisnici SBB-a.
Još ministarka telekomunikacija (ako se ne varam zove se Jasna Matić???) mrtva ladna kaže da je Telekom totalni monopolista, a da pri tom oni koji nemaju mogućnost kabla a žele internet MORAJU da se, hteli to ili ne, priljuče (in)direktno na Telekom.

Imao bi još mnogo toga da kažem ali bi prekršio pravila foruma pa ću ipak ostati nedorečen

Verujem da nece moci ovako da nas zezaju ako udjemo u Uniju. U Uniji su ozboljni igraci ciji je cilj "veliki profit" a ne sitno zickanje ...
Jedan glupi primer. Da li znate da Britanci obicno za vikend idu Francusku da kupuju hranu i da se pri tom malo zezaju uz put (rucak, izlet, vino )
Kada ovi nasi nauce kako se igra, bice kasno ....

o kakvoj Uniji ti pricas?

During the American Civil War, the Union was a name used to refer to the federal government of the United States, which was supported by the twenty-three states which were not part of the secession attempt by the 11 states that tried to form the Confederacy.

:D

da da mozda tu, jel u ovu drugu necemo skoro

Možda u onu sa Rusijom i Belorusijom :d

Realno više nikad neće biti povećanja na adsl, imaju ponudu do 16mbit, više od toga teoretski ni ne može (može 24, ali to će ostati za IPTV). Jedino čemu možemo da se nadamo je korekcija cena...

Poslednja izmena:
Realno više nikad neće biti povećanja na adsl, imaju ponudu do 16mbit, više od toga teoretski ni ne može (može 24, ali to će ostati za IPTV). Jedino čemu možemo da se nadamo je korekcija cena...

Bas tako. Eventualno mogu da ukidaju najnize pakete i te korisnike da prebacuju na vece brzine uz korekciju cena.

rekao bih da ce ova tri najstandardnija paketa da povecaju, a da ce onim vecim spustiti cene...
telekom ce najverovatnije ostaviti paket od 1Mbit-a uz korigovanu cenu...

Paketima kojima više ne može da se duplira download zbog tehničkih razloga tj. ograničenja samog ADSL-a, može da se poveća upload i da ih do razlikuje od onih sa istom brzinom download-a.

Sumnjam da će biti kao što kažeš jer ako smanje cene, direktno su izbacili iz džepa gomilu para, retko ko će se prebaciti na brži paket, dok ako povećaju brzinu, većina će po inerciji ostati na istom paketu tj. nastaviti da im plaća isto.

Verovatno ce nas vratit i na one stare pakete?Ma sta pricate ,mozda trenutna infrastruktura ne dozvoljava vece brzine od 16(mada i danas retko ko moze da dobije toliko),ali neverujem da su toliko ograniceni da ne razmisljaju o buducnosti,a buducnost(mislim bliska) nije 16Mb/s,pre svega zbog konkurenata,trenutno mislim na SBB(na koji bih vec presao da u mom gradu nevaze jos one stare brzine),a u skorijoj buducnosti mozda Telenor (kao drugi fixni operater).

Evo jedne zanimljive vesti.

Tender za drugog operatera
20. novembar 2009. | 09:43 | Izvor: Beta
Beograd -- Republička agencija za telekomunikacije objavila je tender za drugog operatera fiksne telefonije u Srbiji.

Kako se navodi u oglasu objavljenom u listu Politika, pravo učešća na tenderu imaju telekomunikacione kompanije koje imaju više od milion pretplatnika telekomunikacionih usluga i koje su u 2008. godini imale prihod veći od 200 miliona evra.

Najpovoljnija ponuda biće izabrana na osnovu iznosa ponuđenog za licencu za fiksnu telefoniju, a ako budu podnete najmanje dve kvalifikovane ponude, održaće se aukcija na kojoj će početna cena biće najviši ponuđeni iznos za licencu.

Uslov za učešće na tedneru je uplata depozita ili dostavljanje bankarske garancije od 10 miliona evra, a prijave za tendersku dokumentaciju moći će da se podnesu od 30. novembra do 4. decembra, uz uplatu 25.000 dinara i 500 evra.

Rok za dostavljanje ponuda je 12. januar 2010. godine u 12.00, a ponude će biti otvorene u prostorijama Ratela u Beogradu u 12.30.

Pobednik tendera biće izabran do 10. februara, a licenca će biti izdata u roku od osam dana od uplate celokupne naknade u budžet Srbije.

Licenca se izdaje na 10 godina uz mogućnost produženja za narednih 10 godina u skladu za propisima, navodi se u oglasu.

Ako pobednik na tenderu nema sedište na teritoriji Srbije, dužan je da u Srbiji osnuje kompaniju u kojoj će biti jedini vlasnik i na koju će biti preneta licenca.

Verovatno ce nas vratit i na one stare pakete?Ma sta pricate ,mozda trenutna infrastruktura ne dozvoljava vece brzine od 16(mada i danas retko ko moze da dobije toliko),ali neverujem da su toliko ograniceni da ne razmisljaju o buducnosti,a buducnost(mislim bliska) nije 16Mb/s,pre svega zbog konkurenata,trenutno mislim na SBB(na koji bih vec presao da u mom gradu nevaze jos one stare brzine),a u skorijoj buducnosti mozda Telenor (kao drugi fixni operater).

Rukovodstvo Telenora ne razmišlja o budućnosti. Nijh zanima da njihov trenutni mandat potraje što duže.

SBB i nema neku konkurenciju, njima zameram jedino što su slabo zastupljeni u unutrašnjosti i što se presporo šire.

Nadam se da će novi operater operater da uvede neku dinamiku, mada postoji velika šansa da se i on utopi ovu našu monotoniju.

Dosta će vode proteći Dunavom dok se nešto kod nas ne pomeri sa mesta.

Verujem da nece moci ovako da nas zezaju ako udjemo u Uniju. U Uniji su ozboljni igraci ciji je cilj "veliki profit" a ne sitno zickanje ...
Jedan glupi primer. Da li znate da Britanci obicno za vikend idu Francusku da kupuju hranu i da se pri tom malo zezaju uz put (rucak, izlet, vino )
Kada ovi nasi nauce kako se igra, bice kasno ....

Ne bi imao takve nade. Operateri su svuda isto ponasaju.
Jedina razlika je sto tamo ponekad proradi moc udruzenja potrosaca, dok smo ovde prepusteni sami sebi.

Bas je polemika u .FR oko 3G neta, Orange je poslao coveku, koji se pretplatio na neogranicen 3G za 90€ mesecno, fakturu od preko 46000€.
Net je mogao da koristi neograniceno u vremenu, do 1GB podataka....

SBB se povukao iz trke za licencu drugog operatera... :(

SBB se povukao iz trke za licencu drugog operatera... :(

Jel to nesto lose? Sta fali da se pojavi jos neki operater fiksne telefonije, interneta pa i digitalne TV? Ove nase smo videli: Telekom se jos bakce sa dvojnicima i losom infrastrukturom, SBB sa novo postavljenim banderama pokupljenih sa neke deponije za koje se svi mole bogu da ne ubiju nekog kada budu pukle, nestabilan signal.....
Sve ovo do sada vidjeno je prilicno jadno i predstavlja krpacinu.
Licno smatram da treba da postoji sto raznovrsnija ponuda pa sami korisnici nek odluce sta je najisplativije. Sta ce nam novi monopolista SBB, ponudio je TV i Internet onoliko koliko je u njihovoj mogucnosti ajmo dalje da vidimo sta jos moze da se ponudi :)

Jel to nesto lose? Sta fali da se pojavi jos neki operater fiksne telefonije, interneta pa i digitalne TV? Ove nase smo videli: Telekom se jos bakce sa dvojnicima i losom infrastrukturom, SBB sa novo postavljenim banderama pokupljenih sa neke deponije za koje se svi mole bogu da ne ubiju nekog kada budu pukle, nestabilan signal.....
Sve ovo do sada vidjeno je prilicno jadno i predstavlja krpacinu.
Licno smatram da treba da postoji sto raznovrsnija ponuda pa sami korisnici nek odluce sta je najisplativije. Sta ce nam novi monopolista SBB, ponudio je TV i Internet onoliko koliko je u njihovoj mogucnosti ajmo dalje da vidimo sta jos moze da se ponudi :)

Fali to, sto neci doci novi, nego ce telenor da dobije lincencu, i onda ce samo da deli kolac sa telekomom, kao sto to sad cini u moblinoj telefoniji. A sbb, i pored svih mana drugacje nastupa na trzistu, agresivno, sa cenama, uslogoma i sl..

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno