Šta je novo?

Novi best buy!

To ti nije losa ideja, i naravno da ga slikas i postujes iste, samo nemoj puniti "amburator".

Da se vratimo na temu, gde mogu da se kupe ova napajanja (Corsair) ?

Oni su i uvoznici, kad sam bio pre par dana u njihovoj prodavnici kod Vuka bilo je nekih 10ak kom cx400. Prodavac mi je rekao da nabavku istih vrse svakih mesec-dva. Cena je i vise nego fer jer toliko kosta i u Nemackoj.

Naravno da je marketing. :)
Niko normalan ne veruje u MTBF od 100k sati ni za jedno napajanje, bilo da je to LC, Corsair ili neko deseto. :)

Nije marketing, proveri koliko kosta 105c a koliko 85c kondenzator.

CX ima neke KZE kondenzatore, koji se meni ne svidjaju. Menjao sam ih par puta na Epox plocama.

Napajanje ces u proseku menjati na 3-5god tako da razlika izmedju tih 85-105c ne dolazi da izrazaja, osim u ceni, a vec proizvodjac istih je druga stvar.

Nisam siguran

Oni su i uvoznici, kad sam bio pre par dana u njihovoj prodavnici kod Vuka bilo je nekih 10ak kom cx400. Prodavac mi je rekao da nabavku istih vrse svakih mesec-dva. Cena je i vise nego fer jer toliko kosta i u Nemackoj.

da su oni bas uvoznici... Ajd vlasnici sta pise na carinskoj deklaraciji?

G*g*tr*n jeste uvoznik Corsair napajanja, verovao ili ne. ;)

Poslednja izmena:
Pre nego sto postujes nesto prvo proveri da li je vec bilo na forumu
http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=186104&page=5
Nesto bas i ne lice...

Huntkey,Ever Green, North Q, Dynex, LC-power su sve brendovi iste kineske kompanije SHENZHEN CHI YUAN INDUSTRIAL CO LTD. Uglavnom su sva njihova napajanja preporucena za izbegavanje na svim ozbiljnim forumima, osim nekih jacih modela koje su kupovali od Enhance-a. Ova dva napajanja su ista osim sto je LcPower slagao jos za nekih 50 wati vise u odnosu na Huntkey. Inace ovo napajanje ne moze da da vise od 450W.

GP2 vidim da ima 17 i 19A na 12V, ajde da uzmemo da mogu toliko da istrpe istovremeno, to je 36A. Po danasnjim standardima to je max. 500W (Corsair VX450 ima 33A).
MTBF nije toliko bitan, tj ono sto pise, a sto se temp tice bitno je na koliko je deklarisano napajanje, standard je 40/50C za kvalitetna napajanja. LC svoju snagu deklarise na 25C sto nije realna situacija u praksi, jedino ako stoji u frizideru. :d

vx450 i spada u grupu 500w jer je identicno sa silencer 500, antec earthwatts 500-starija seasonic ver i ac 550, znaci corsair malo slaze spec u pozitivnom smislu. Eto i na testiranju su iz cx400 max izvukli oko 480w, malo li je...

silencer 500 ne da bude isto :) i ja sam mislio ali izgleda da je fps

Meni CHIEFTEC 250w radi od vec 7 god 24/7 neka Msi integrusa + Duron 900mhz.
Leti je u toj prostoriji 30c, zimi padne na +2 kada je mraz napolju.

vx450 i spada u grupu 500w jer je identicno sa silencer 500, antec earthwatts 500-starija seasonic ver i ac 550, znaci corsair malo slaze spec u pozitivnom smislu. Eto i na testiranju su iz cx400 max izvukli oko 480w, malo li je...
Jaci je malo Silencer 500 od VX450, 35 naspram 33A.:)
silencer 500 ne da bude isto :) i ja sam mislio ali izgleda da je fps
Ne, Silenceri su Seasonic.;)

Dobro ti ime

Huntkey,Ever Green, North Q, Dynex, LC-power su sve brendovi iste kineske kompanije SHENZHEN CHI YUAN INDUSTRIAL CO LTD. Uglavnom su sva njihova napajanja preporucena za izbegavanje na svim ozbiljnim forumima, osim nekih jacih modela koje su kupovali od Enhance-a. Ova dva napajanja su ista osim sto je LcPower slagao jos za nekih 50 wati vise u odnosu na Huntkey. Inace ovo napajanje ne moze da da vise od 450W.

:) Mada znam da nema neke veze sa "lupanjem", al ama bas ni jedna stavr koju si napisao nema veze sa istinom, ali objasnjavanje bi odvelo i suvise daleko. Zanimljivo je samo sa kakvom sigurnoscu iznosis te podatke tako da bi neko mogao da pomisli da "poznajes tematiku".

:) Mada znam da nema neke veze sa "lupanjem", al ama bas ni jedna stavr koju si napisao nema veze sa istinom, ali objasnjavanje bi odvelo i suvise daleko. Zanimljivo je samo sa kakvom sigurnoscu iznosis te podatke tako da bi neko mogao da pomisli da "poznajes tematiku".
A posto se vi razumete u tematiku zamolio bih vas da postavite jedan ( evo i slovima J e d a n ) NORMALAN test tih LC krsheva koje hvalite na sav glas u kojima ima barem ovakve tabele http://www.hardwaresecrets.com/article/548/7

E moj gospodine

A posto se vi razumete u tematiku zamolio bih vas da postavite jedan ( evo i slovima J e d a n ) NORMALAN test tih LC krsheva koje hvalite na sav glas u kojima ima barem ovakve tabele http://www.hardwaresecrets.com/article/548/7

Mogao bi ti da sa tim svojim napajanjem napravis neki normalan test tog krsa koje imas u konfiguraciji pa da nam ga prikazes. To ce biti jedan normalan test LC napajanja. Takvog vidim imas u konfiguraciji... Al taj tvoj LC ne proizvodi ni HUntkey ni Andyson, ni CWT, a pogotovo ne Enhance koji nije napravio NI JEDNO lc napajanje ( kamo srece da jeste )> Stvar je samo u cinjenici da ako nesto neznas ne treba da se ponosis svojim ne znanjem. Testove ces ipak morat sam da trazis...

Mogao bi ti da sa tim svojim napajanjem napravis neki normalan test tog krsa koje imas u konfiguraciji pa da nam ga prikazes. To ce biti jedan normalan test LC napajanja. Takvog vidim imas u konfiguraciji... Al taj tvoj LC ne proizvodi ni HUntkey ni Andyson, ni CWT, a pogotovo ne Enhance koji nije napravio NI JEDNO lc napajanje ( kamo srece da jeste )> Stvar je samo u cinjenici da ako nesto neznas ne treba da se ponosis svojim ne znanjem. Testove ces ipak morat sam da trazis...
vec sam napravio ubo 4870 i neije htelo da radi ( inace vec duze vreme ne posedujem doticnu konfiguraciju) napajanja su sam prosek i u to vreme nije imalo nista pametnije da se kupi za taj novac , sda svaki cors ili silverstone ili ocz iz najnize klase kosta skoro isto kao tak LC i trebao bih biti lud da ga stavim u kuciste poz, inace ako bas zelis mozemo da organizujemo poluprofi test posto posedujem neke otpore kojima bi mogli da opteretimo neki LC koji ces ti da doniras posto ja necu da bacam pare imam i osciloskop a mislim da bi svima bili zanimljivi rezultati....

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno