Šta je novo?

PES 2010

Ovo za Top Player mi nije jasno?

Kako ti nije jasno, igraju PES protiv kompa samo, i na tome baziraju svoje komentare i utiske o igri. Ovo je uvek bila drustvena igra, i da je AI odlican (a nije bio ni u jednoj verziji), opet je smor, nista dok ne igras protiv coveka, po mogucstvu nekog ko prati i voli fudbal i ne koristi bagove i forice da dobije mech..

Mislio sam da mi nije jasno u smislu da mi neko ne veruje da igram na Top Player od pre 5 pes-ova...to je retardirano pricati...to je glupo izjaviti :S

Pa to se i ne spominje...medju ljudima s kojima ja igram i diskutujem o pes-u :S to kao da igrate sah a tabu tema je da li znash da uradish malu i veliku rokadu...

Mozda Nabukodonosor nije mislio tako kako sam ga ja shvatio, da mi neveruje da u 10 od 9 partija mogu pobediti kompijuter na Top Player i da mogu da ga driblam ko magarca...i da to nije nikakvo umece, nesto s cime se treba diciti...

Ljudi s kojima sam igrao i igram pes, su putovali na svetska prvenstva u Pariz, osvajali X domacih turnira...to su mi sve dobri drugari...njih da pobedim mi je imperativ, s kompom igrati je sr@nje...

Poslednja izmena:
Tek kada počneš da igraš online ili protiv drugih protivnika shvatiš zapravo koliko znaš ili ne znaš. Mada ukoliko redovno pobedjuješ komp na Top Player, to može biti dobar indikator da znaš da igraš, mada i ne mora biti :d

Ako već misliš da komp ne predstavlja izazov a ne možeš igrati online dok drugari oko tebe nemaju pojma a ti daj kompu crvenu formu a sebi sivu i eto izazova, ionako se PES najbolje uči kada igraš sa slabijim klubovima :)

Poslednja izmena:
Ma igrati protiv kompa na ovom pes-u je cisto mucenje i to sve zbog glupog sudije. Mucim se da kombinujem, trazim slobodnog igraca i taman kad ga nadjem, stisnem da sutnem i niotkuda tri protivnicka igraca se stvore ispred mene, polome mi noge, a sudija samo iskulira u fazonu: "Ajde bre ustaj, nije ti nista, sad ti dam zuti za glupiranje". Mnogo propustenih sigurica za gol na ovaj nacin nateraju coveka da poludi. Ostalo je OK...

Nažalost, zaista je tako - ponavlja mi se iz utakmice u utakmicu. Faulovi se sviraju jako retko (do sada nisam imao slobodni udarac na barem 35 metara od gola), kartoni daju još ređe, a čini mi se da protivnički igrači mnogo bolje blokiraju šuteve. Trenutno igram na 10 minuta, ali dajem i primam užasno mali broj golova.

Mislio sam da mi nije jasno u smislu da mi neko ne veruje da igram na Top Player od pre 5 pes-ova...to je retardirano pricati...to je glupo izjaviti :S

Pa to se i ne spominje...medju ljudima s kojima ja igram i diskutujem o pes-u :S to kao da igrate sah a tabu tema je da li znash da uradish malu i veliku rokadu...

Mozda Nabukodonosor nije mislio tako kako sam ga ja shvatio, da mi neveruje da u 10 od 9 partija mogu pobediti kompijuter na Top Player i da mogu da ga driblam ko magarca...i da to nije nikakvo umece, nesto s cime se treba diciti...

Ljudi s kojima sam igrao i igram pes, su putovali na svetska prvenstva u Pariz, osvajali X domacih turnira...to su mi sve dobri drugari...njih da pobedim mi je imperativ, s kompom igrati je sr@nje...

Ehm, za zivota se vise gluposti nisam nachitao u jednom-jedinom postu, al' ajde...:trust:

1st, josh samo mala deca (tipa mog bratanca od nepune 4, i slovima chetiri, godine) igraju PES vs kompa na Top player... A da je neshto (odnosno o nechemu), ma shta to bilo, 'retardirano prichati & glupo izjaviti', to je savrshen primer pleonazma koji ce verovatno imati samo tako edukativnu ulogu prilikom spremanja osnovaca za prijemni ispit za upis u srednju shkolu... ;)

2nd, molim moderatore da izbrishu barem ovaj deo poruke gore-citiranog chlana koji se odnosi na demistifikaciju termina "taboo tema" (nadam se da bi ovaj forum barem donekle trebalo da ima koliko-toliko edukacioni karakter), jer ako su u shahu tabu teme mala i velika rokada, onda, stvarno, ***e . . . !?! :wall:

3rd, ma da li sam ja uopshte nomalan kada citiram choveka koji 'ladno koristi kao sasvim adekvatan termin - 'kompIjuter'??? :S:

E sad, ono u chemu sa Playboy-em moram da se slozim je sledece: igra (ne 'igrica', naravno) je skoro pa savrshena!!! Mozemo svi odreda da kukamo na brzinu odziva, agilnost igracha, retardirane golmane, etc..., ali je de facto PES2010 dosad najbolja verzija u serijalu! O PES-u 2008 ne treba troshiti ni rechi, definitivno najveca glupost ikada, PES3 kao prva verzija za PC je sigurno bila otkrovenje u odnosu na FIFU, 4-orka i 5-ica dijametralno suprotne (kao i u odnosu na PES3), PES6 - najbolji izdanak serijala (mada mu 10-ka dishe za vratom, samo-tako), i na kraju izdanje 2009 - veeeeliki korak unapred u odnosu na PES2008, ali ni prici 6-ici i aktuelnom Konamijevom favoritu...

Sporija, realnija, vise je skoro pa nemoguce opichiti preko celog terene sa turbo-npr. Mesijem, Ibrom, E. Kolom i slicno, uz nekoliko sitnijih tweakova moze da postane skoro pa ultimativna simulacija fudbalske igra na PC-u...

Sporija, realnija, vise je skoro pa nemoguce opichiti preko celog terene sa turbo-npr. Mesijem, Ibrom, E. Kolom i slicno

Vazi, odigraj koji mech online, da vidis na sta se svodi igra sa Realom i Barsom..

S Mesijem se moze sve al tako i treba :D

Zato smo videli kako je taj Messi "mogao sve" protiv Chelsea kad je naleteo na normalnu odbranu koja ga je za promenu udvajala i čekala umesto da ga jure :)

Može Messi sve, ali u Primeri :)

Naravno da Messi ne moze sve, ne moze ni jedan igrac sve, ali si u prednosti kad imas vise kvalitetnih igraca.

Kako ti nije jasno, igraju PES protiv kompa samo, i na tome baziraju svoje komentare i utiske o igri. Ovo je uvek bila drustvena igra

Dobro, kad vec ima toliko inteligentne komentare...sta da radimo mi nindze sto volimo da igramo i master ligu, obicnu ligu ili ligu sampiona? Batalite vise te diskusije kako je igra go qurac dok se igra protiv AI-a a postaje remek delo kada igras protiv zivog protivnika. To moze da proguta samo dete od 3 godine.

Očigledno da ima likova kojima i ne treba full verzija igre, nego samo demo.

Dobro, kad vec ima toliko inteligentne komentare...sta da radimo mi nindze sto volimo da igramo i master ligu, obicnu ligu ili ligu sampiona? Batalite vise te diskusije kako je igra go qurac dok se igra protiv AI-a a postaje remek delo kada igras protiv zivog protivnika. To moze da proguta samo dete od 3 godine.

To je tuga...steta.

AI je slab i to je tako, ja volim master ligu ko leba, ali komp mnogo, mnogo davi.

Da li Messi može ili ne može sve ali u ovom PESu ko zna dobro da igra odbranu jako mu je teško dati gol iz igre, a zašto? Zato što konačno dolazi do izražaja sama konstitucija i snaga odbranbenih igrača. Remplovanje je odrađeno odlično i manji/brži igrač jako retko može da optrči nekog ko je masivniji, a da mu ovaj stoji na leđima. Hoću da kažem da je dosta izbalansiran odnos napadača i odbranbenih ali to sve pada u vodu kad upališ da se igraš protiv kompa.

e ljudi meni secka PES u windows 7 sa gts250 nvidia , ali strasno cudno secka u bilo kojoj rezoluciji da li mozda neko ima resenje :(

Iskljucis frame skipping?

probao , instalirao sam sad drivere za zvucnu realtek pa mi se cini da bolje radi ali vec sam poceo da se paranoisem

Ne verujem da ljudi i dalje pokusavaju da igraju na cutback kao u PES6??? Doduse to mu nije prolazilo!

AI je zaista oduvek razocaravajuci,ne razumem zasto je to tako!Ja koji sam sasvim prosecan igrac koji ne zna da izvede ni jednu fintu driblinga osim bicikle,za malo da osvojim premier ligu u prvoj sezoni sa "Kurtom i Murtom" u timu,sve to na top playeru!

realno finte ti i ne trebaju da bi bio pro igrac,ali ovaj top player je prelak usao sam bio pre neki dan prvi put u igru i osvojio ligu sampiona iz prve

Poslednja izmena:
mrzi me da pishem kilometarski post i odgovorim na ovo baljezganje...

Al' ti veze s pes-om nemash.

EDIT: al ajde ipak cu:

1. Fizika pokreta je perverzno odradjena kao i fizika kretnje lopte, ko zna sta si ti stavio u opcijama, jer je igra dosta brza, na demo-u je bilo problema s odzivom komandi, sad je savrsheno
2. Ako dribling ne postoji na pes-u, onda pes za tebe nije, moj kolega sa pes-serbia.com koji je aktivan i na ovom forumu pod nikom Maremas je napravio video tutorial o fintama u pes 2010...pogledaj video i videces sta pes moze, inace dobio je i unikatnu kopiju pes-a od konamija povodom tog videa.
3. individualna zavrshnica moze da se odigra na X nacina, samo ti izgleda ne znas, koliko tu stvari ima mrzi me i da kucam, al cinjenica je da nisi neki igrac cim ovako pishes, nemoj se vredjati al tako je.
4. Bagova je na svusrecu sve manje, 9ku nisam mogao da igram lepo od nekih "strasnih" bagova, sad mi se desi neki "nevazan" jednom u 10 tekmi.
5. Istina...odbijanje lopte nije vishe ko od zida, pa se ne moze prevideti...ako nemash srece primash lak pogodak
6. To je individualna stvar, to necu komentarisati.
7. Istina, smaranje tesko...umrem u master ligi koliko komp smara.
8. Verovatno imash problema sa setovanjm igre...igra je brza i ima dobar odziv jako, veoma je bitan reflex u 10ci.
9. Istina je...s kompom smara koliko davi sa nepotrebnim dodavanjima.
10. Tako i i treba, pogledaj neku utakmicu...sta rade Messi, Kun Aguero itd...evo primera juce...Madridski derbi: Drugi pogodak Atletika, Aguero trci kontru, Pepe koji je inace mnooogo snazan igrac ga sustize, ali Aguero ga otresa ko slinu i iz nekog nemoguceg polozaja tela pogadja pored Kasiljasa...Moj savet gledajte malo utakmice TIH fudbalera sto su NERELANI...da ne pricam da Messi na svakoj tekmi nosi na ledjima oba protivnicka stopera i daje golove k'o dobar dan
11. Ovo je igrica koja se josh vise od prethodnika priblizila relanom fudbalu...Niko ne bi igrao igiricu da je kao relani fudbal...treba teziti balansu "igra-realan fudbal"...ovaj pes je odlican po tom balansu.
12. Individualna ocena...necu komentarisati.
13. Isto tako...tvoje mishljenje i necu ga komentarisati.

Pozdrav

Gledaj to sto se ne slazemo oko igrice ne daje ti za pravo da ocenjujes kakav sam ja igrac na pesu. Hajde da pretpostavimo da sam jako jako loš. Jel ti sad lakse...Naravno malo ironije nije na odmet.

:)

Shvatio sam da ovde vecina clanova igricu ocenjuje na osnovu utiska koji ostavlja u duelu sa drugim igracem. Ja sam na svim dosadasnjim pes-ovima igrao ligu. Recimo,izaberem Cagliari i igram sa njim sezonu. Dobro na proslom fudbalu sam imao redovno skor 38 utakmica,38 pobeda,par primljenih golova (3,4 obicno) uz pomoc magija,magneta,bagova...E sad,ja znam da je to krajnje nerealno i glupo,ali sam ocekivao da cu i ovde imati mogucnost da uzivam igrajuci seriju A sa nekim slabijim timom. Od toga nazalost nema nista. Ne mogu da jurim za protivnicima,dosadno je. Kada sam rekao da postoje bagovi,to bih dokazao bezbrojnim primerima. Ne znam takodje da li treba nesto posebno da se podesava u settingsu,ali me mnogo smara kada ja odigram na prvu,kada sutnem na prvu,a kada me prokleti komp ne isprati. Naravno,nikada ne igram sa Realom,Barsom i ostalim klubovima tog tipa,pa da uzmem Ronalda ili Messija i da uzivam u fudbalu. Igra protiv drugog igraca je dosta zanimljivija,ali se desava da mi svaki drugi centarsut zavrsi golom,da prolazak igraca po strani i trougao ka petercu,zavrsi u 90% slucajeva golom itd. Takodje primecujem da mi neki driblinzi uopste ne prolaze,a onda se desi u gol sansi da mi kompjuter pomogne i moj igrac bez problema odradi dribling,sut- gol kao da protivnici ne postoje. Poslednji minut u prvom i drugom poluvremenu i dalje predstavljaju skup bagova u kratkom periodu. U prevodu udri loptu,bezi,spasavaj se... Inace ja sam profesionalni fudbalski trener i Playboyu bih porucio da je ovo samo razmena misljenja a ne takmicenje tipa alatke na sto,pa da vidimo ko cime raspolaze . :) Pozdrav svima

:d

Playboy: Nadji mi snimak gde Messi nosi na ledjima 2 štopera van španske lige i dobiješ lilihip od mene - to što nosi dva štopera iz legendarne defanzivne škole Real Sociedada ne znači da bi mogao duže od sekunde da izdrži duel sa Terryjem ili ne dao bog Vidićem :)

Dajte ljudi... Mlatite praznu slamu na 3 strane... Umesto toga, moze li neko da mi reshi problem??? Igra mi nenormalno secka... Probao sam sve shto mi je palo na pamet... I nishta... :(

Stvarno bih hteo da probam ovaj, po nekima losh a po nekima dobar PES :D

Ja sam imao problem sa najnovijim ati drajverima 9.10 i od kad sam ih snimio igra mi je trzala na high detaljima na 1680x1050 rezoluciji, i to radi jedno vreme lepo a onda pocne da secka. Kad sam vratio stare drajvere sve lepo radi.

Poslednja izmena:
Koje drivere imash sada?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno