Šta je novo?

Dragon Age !

Meni na konfi iz potpisa zakucava ce komp, nekad posle 1min, nekad posle 20min. Probao sam svasta, ne vredi, ovo je prva igra zbog koje mi ceo komp zakuca da ne mogu ni task manager da otvorim, zvucna pocne da krci, usb uredjaji se pogase, haos :D
U pitanju je win7 x64.

I kod mene slična situacija.Totalni "zakuc" sistema, što mi se nije desilo godinama.
Isto mi se desilo i sa "narodnom" a i sada sa legalnom verzijom.Samo kompletan reset računara rešava problem.

Sta je bilo Vuce, i tebe Alistair nesto cudno gleda :D

Meni ne deluje "sumnjivo", mada, opet, treba biti oprezan, nikad se ne zna... :D Vodio sam ga u partiju, konstantno se nadajuci da ce me konacno nauciti templar specijalizaciji. Medjutim, posto sam konstantno dobijao "I'm not ready to teach you yet" kao odgovor, izbacio sam ga iz grupe i zamenio sa mojim vernim Marabi houndom. :)

P.S. Prospartao sam mage tower uzduz i popreko i opet nikako da nadjem "Place Of Power" koji mi treba za side quest. Da nije neko slucajno nabasao na njega? :)

Obojica imate Radeone...***, zar je moguće da i dalje tu ima toliko problema (nerviram se jer uskoro ide apgrejd, pa merkam Radeta). Ja imam Win7 x64 i nema nikakvih problema na 8800.

onaj Sten iz lotheringa mi je mnogo gotivan :) , po prichi me podseca na onog crnju iz filma green mile :)

Prešao baš sve? Za koliko vremena?

Da sve sto sam imao ponudjeno od questova, verovatno ima jos tu dosta party based questova koje nisam uspeo da triggerujem i ko zna sta jos, ali nakon 37 sati (boze da li je moguce da sam toliko igrao) zavrsio final quest kao goodie goodie :)

I kod mene slična situacija.Totalni "zakuc" sistema, što mi se nije desilo godinama.
Isto mi se desilo i sa "narodnom" a i sada sa legalnom verzijom.Samo kompletan reset računara rešava problem.

Hm isti problem ima i ortak sa i5 CPU/4 GB memorije i r5870... (W7 x64).

Procitah negde da rollback na catalyst 9.7 resava freezove i crasheve na Ati kartama.

Da, to je jedino sto moze da se pokusa. Niko ne garantuje da resava problem.
Znaci Catalyst 9.7 i XP compatibility. Tek sam igrao nekih 30min u toj kombinaciji, tako da ne mogu nista da tvrdim.
Inace i kod burazera na E8400 i 3850 oce da zakuca, ali posle tipa 5 sati igranja, i moze da se zatvori u task manageru.

Meni je igra za ovih 10-ak sati igranja zakucala samo jednom, kada je restart bio jedino resenje.

Da sve sto sam imao ponudjeno od questova, verovatno ima jos tu dosta party based questova koje nisam uspeo da triggerujem i ko zna sta jos, ali nakon 37 sati (boze da li je moguce da sam toliko igrao) zavrsio final quest kao goodie goodie :)

i koliki ti je ukupni predjeni precentage ? :)

Zakucao i sa 9.7 catalystima, definitivno nema igranja za mene do nekog patcha ili novih drajvera...

Nisu ni zeleni imuni na zakucavanje, tako da što se DA tiče, ni to nije rešenje.

Najsmesnije je sto raspameceni kupci na oficijalnim DA forumima dobijaju odgovore tipa: "Contact EA about tech support." Znao sam da ce nesto krenuti kako ne treba, cim je najveci zlotvor gaming industrije umesao svoje kandze u ovaj proizvod... :trust:

Btw, ja koristim catalyst 9.10 i, osim jednog random izletanja na desktop, nisam imao problema sa igrom...

Btw, ja koristim catalyst 9.10 i, osim jednog random izletanja na desktop, nisam imao problema sa igrom...

Ista prica s tim sto kod mene nije bilo random nego prilikom loadinga. Mada jos nisam igrao PC igru koja je toliko stabilna da ne izleti bar jednom na desktop iz neobjasnjivih razloga. Doduse ja jos nisam migrirao na W7 tako da mozda u tom grmu lezi zec :)

Ja recimo ne pamtim kad mi je poslednji put neka igra pukla na desktop, a kamoli upucala masinu, tek tako reda radi:) Vista64.

Meni na XP-u nema takvih problema, ni kod drugih novih igara kada su se drugi zalili na pucanje.

Sta da kazem, bez starca nema udarca :D

Stavio patch i sad ne mogu da udjem u igru. :wall: Overeno lekom, sve uredno kao sto pise u receptu, medjutim prc! Klikcem na Play u launcheru, pokrecem .exe iz bin dir-a, nista... :smash: Jel moguce da sam trebao da vratim original .exe pre patchovanja? Ili to Sp2 zeza, nisam pametan... Jel imao ko slicha iskustva?

Stavio patch i sad ne mogu da udjem u igru. :wall: Overeno lekom, sve uredno kao sto pise u receptu, medjutim prc! Klikcem na Play u launcheru, pokrecem .exe iz bin dir-a, nista... :smash: Jel moguce da sam trebao da vratim original .exe pre patchovanja? Ili to Sp2 zeza, nisam pametan... Jel imao ko slicha iskustva?

Staro, nepisano (i logicno) pravilo je da pecujes originalne fajlove, a ti budi srecan sto je i sam proces pecovanja prosao bez pucanja ili gresaka. :)
Sacuvaj save-ove, pa reinstaliraj igru.

Poslednja izmena:
Staro, nepisano (i logicno) pravilo je da pecujes originalne fajlove, a ti budi srecan sto je i sam proces pecovanja prosao bez pucanja ili gresaka. :)
Sacuvaj save-ove, pa reinstaliraj igru.

Bice da se ovo kod mene desilo:
Now the 'Play' button on the loader doesnt do anything... is this a cruel joke?

the patch makes the game executable not run. Vista 64-bit here.

S' pretpostavkom da ovaj lik poseduje original igru, neverujem da bi se sa piratom zalio na oficijelnom forumu. :D Izgleda da se to desava random od OS-a do OS-a, drugar je patchovao izlecenu igru i njemu radi (Win7), pa reko' ajd' i ja onda... :S:

\/ loooooooooooooooooooooooooool :d :d :d

Prilozi

• Screenshot20091107203944281.jpg
    Screenshot20091107203944281.jpg
    209.9 KB · Pregleda: 257
:laugh:

Vuce, sad lepo pokazi coveku kako se to radi, 1 na 1 :eyebrows:

Instalirao sam igru i imam nekoliko pitanja..

Kada vodim konverzaciju sa npc nemam prevod, odnosno pojavi se samo tekst poslednje recenice koju je izgovorio, i to nakon nekoliko sekundi od kada zavrsi. Moze li se namestti da ide subtitle uvek?

Imam vec dosta itema, a vidim da vecina ima neku cenu, mogu li ih i gde prodati da ih ne unistavam? Na pocetku sam igre, pa moguce da to jos nije moguce?

:laugh:

Vuce, sad lepo pokazi coveku kako se to radi, 1 na 1 :eyebrows:

Ja cu 1 na 1 sa Lelianom, a on moze da viri i uci, ako hoce. :eyebrows:

Sva sreca, Alistair nije male romace option, tako da mogu da ga za*ebavam za nevinost do mile volje. :D Sa druge strane, onog elf assassina, (koji jeste male romace option), sam ubio sa zadovoljstvom i bez kajanja! :-devil-:

Imam jedno glupo pitanje - kako da podesim taktiku da me saborci stalno prate, ma gde god da krenem posto trenutno ja idem napred a oni stoje tamo gde su bili zadnji put tokom odredjene aktivnosti?
Jednostavno nervira me kad me neprijatelj negde zaskoci u vecem broju a njih nigde nema jer su ostali nazad ko zna gde, pa moram da ih lagano po jednog dovodim tamo gde je borba, umesto da su tu negde pored mene.

Da nisi možda kliknuo na 'hold position' dugme? (ispod slika karaktera)

Instalirao sam igru i imam nekoliko pitanja..

Kada vodim konverzaciju sa npc nemam prevod, odnosno pojavi se samo tekst poslednje recenice koju je izgovorio, i to nakon nekoliko sekundi od kada zavrsi. Moze li se namestti da ide subtitle uvek?

Imam vec dosta itema, a vidim da vecina ima neku cenu, mogu li ih i gde prodati da ih ne unistavam? Na pocetku sam igre, pa moguce da to jos nije moguce?

ukljuci subtitle u opcijama ;)

prodaj iteme, one obicne unisti po koji, mozes da nosis 70 itema, svaki item zauzima po jedan slot a isti se stackuju i ne zauzimaj nista... ja one najobicnije unistavam kad sam daleko od prodavca, mrzi me da se setkam...

p.s. mozes da kupis i torbu /zaboravio sam kako zove u originalu/ koja ti prosiruje inventar za jos 10 mesta

Stavio patch i sad ne mogu da udjem u igru. :wall:
Mnogi imaju taj problem na oficijelnom forumu. Rješenje je da skineš Microsoft Visual C++ 2005 Service Pack 1 Redistributable i to x86 verziju bez obzira koji OS imaš (vcredist_x86.exe). Kako neko reče: The main issue that people seem to be having is that the patch is built with a newer version of a Microsoft library than what DAO originally installs. You can find the latest version here, the x86 version.

Nazad
Vrh Dno