Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Koliko znam, ubuduce ce svi modemi biti sa wireless-om.

Koliko znam, ubuduce ce svi modemi biti sa wireless-om.

Super vest :)

Prvi modem koji sam dobio 2007 je bio onaj Huawei 882,ubio ga grom :p ,pa sam u prelaznom periodu dok je reklamacija isla dobio braon Sagem,pa su posle 10 dana ponovo doneli 882 pa je i njega posle godinu dana ubio grom,potom sam sa reklamacije dobio huawei 510,a sad svima dele 520,moram naci neki nacin da ga sprzim pa da dobijem taj novi 520 sa wirelessom,bash mi je neophodan :D

Evo odgovorio mi Telekom pa da podelim to sa vama, izgleda da spremaju nešto:

Поштовани,

тренутно не постоје прецизне информације о повећању брзина Пакета услуге ADSL Телеком Србија а.д.

Телеком Србија а.д. свакако мисли на своје верне, постојеће, кориснике услуге ADSL и истима периодично организује Кампање у оквиру којих остварују погодности приликом коришћења других услуга Телекома Србија а.д, у одређеном временском периоду. До сада смо нпр. нудили Kампањe бесплатних услуга: Speed up-a, IPTV, prepaid 066 SIM картице, Omnifon, у оквиру које су услуге (Идентификација позивајућег претплатника, Преусмеравање долазних позива-безусловно, Конференцијска веза три учесника, Позив на чекању)...

Сходно наведеном Телеком Србија а.д. у будућем периоду припрема изненађења за своје постојеће кориснике услуге ADSL, о чему ће корисници бити благовремено обавештени путем средстава јавног информисања и нашег сајта на адреси: http://www.telekom.nadlanu.com/

С поштовањем, Телеком Србија а.д.

www.telekom.rs

Super vest :)

Prvi modem koji sam dobio 2007 je bio onaj Huawei 882,ubio ga grom :p ,pa sam u prelaznom periodu dok je reklamacija isla dobio braon Sagem,pa su posle 10 dana ponovo doneli 882 pa je i njega posle godinu dana ubio grom,potom sam sa reklamacije dobio huawei 510,a sad svima dele 520,moram naci neki nacin da ga sprzim pa da dobijem taj novi 520 sa wirelessom,bash mi je neophodan :D

Iskljuci sve po kuci, spoji nulu i ima da svetli ko novogodisnja jelka :D

A ovaj mail od Telekoma je ono, pricamo ti pricu a u stvari nisu nista konkretno rekli. Znam samo da ima masa ljudi koji nemaju ni telefon a kamoli ADSL, neki pak imaju ali nema portova u centrali dok treci imaju sve ali nema modema :wall:

Ma Telekom je to ,monopolista ali docice i njima kraj kad tad... Ja cekam na fiksni telefon vec 4 godine,podneo sam zahtev za IPTV,u mojoj posti nije postavljena oprema za to,i ne zna se kad ce... e jedino sto sam video novo,bar je meni novo fiksni telefon HUAWEI koji ima fiksni lokalni broj(a u njemu ima Telekomova MTS kartica) i zakljucan je recimo za podrucje u kojem zivish,mada sam ja imao priliku da nosim jedan otkljucan za celo moje podrucje,zgodna stvarcica nosish fiksni broj sa sobom :D

poceo i SBB sa reklamom na tv-u tj uzvraca "udarac" telekomu za njihovom "ubrzanju" od jedan dinar u prva 3 meseca...

Baš čitam odgovor koji je Zooo dobio. Omnifon, prepaid kartice... Koliko su nas, Telekomove dužnike, zanimale takve " pogodnosti ", opšte? A, ADSL? Većinu interesuje ADSL, isključivo. Jedva da se oglašavaju o tome, kamoli da ponude ikakve pogodnosti... Pogodnosti, u pravom smislu te reči. :(

Ostaje nam da sačekamo to iznenađenje. It better be a damn good surprise, in a positive manner! :D

Pa da, baš nam je do konferencijske veze i omnifona (koji sam ekspresno odjavio), o prepaid karticama da ne pričam, ajde živi bili pa videli šta su sad smislili. Sigurno je ponovo nešto epohalno, a možda se i obistini ono pojeftinjenje koje je bilo spominjano pa nikako da se desi... Ajde insajderi, ima li kakvih vesti?

Poslednja izmena:
Ne verujem da ce biti bilo kakvog snizenja,jer dosta ljudi ceka ADSL,a oni koliki su zahtevi gradjana,ne mogu da dovuku modema iz Kine :D A na b92 slusham pre par dana da je u srbiji potraznja za Internetom pala za 30%.... Mislim kakva laz

ja sam vise za to da ne bude pojeftinjenje vec da ostane ista cena ali da ubrzaju adsl za 4x :)

Bice ovih dana... Lakse mi je kada lazem sebe :D

Hmm, nije nemoguće. Kroz 2, 3 godine u odmerenim koracima, eto! :D

Bojim se da nas ne iznenade još kojim " pogodnostima ", sličnim gore-pomenutima.

ja sam vise za to da ne bude pojeftinjenje vec da ostane ista cena ali da ubrzaju adsl za 4x :)

Ovo se nece desiti nazalost, jer 24Mbit/s je teoretski plafon za ADSL2+ standard. Kad bi povecanje bilo makar 2x, korisnici koji koriste 16Mbit paket bi ostali debelo uskraceni.

Najrealnije sto se moze desiti jeste da se koriguju cene paketa... i to debelo. Morali bi skresati cene nekih paketa za vise od 50% ako misle da ostanu koliko toliko konkurentni.

Danas mi je stigao rachun za modem. Ladno su mi poslali rachun od 1.18 din ( 1din + PDV ) ovaj mesec nisu mogli sachekati da mi ga poshalju zajedno sa prvim rachunom za ADSL. Ochekivao sam da mi naplate i dan i po shto sam koristio ADSL u oktobru ali nishta od toga :d Vishe ih je koshtao papir i slanje :D

Poslednja izmena:
Danas mi je stigao rachun za modem. Ladno su mi poslali rachun od 1.18 din ( 1din + PDV ) ovaj mesec nisu mogli sachekati da mi ga poshalju zajedno sa prvim rachunom za ADSL. Ochekivao sam da mi naplate i dan i po shto sam koristio ADSL u oktobru ali nishta od toga :d Vishe ih je koshtao papir i slanje :D

haha ma sta da naplate kad i ovako deru :D
12 e 1 Mbit...

Pa meni jeste :( Bio sam na 2 Mbit pa su mi gasili svaki drugi mesec tel jer mi je racun za dva meseca bio 8600 din
Kad na ovo dodam 1000 din mobilnog,2000 struje,400 din Digi,ispiti na faxy i moje trnutno primanje kojeg nemam ...
Bili su mi skoro dva drugara jedan iz Danske i drugi iz Francuske,nisu mogli da veruju koliko placam brzinu od 1 mbit...

12 x 94 = 1128 din
sta oces.. to nije skupo
Malo matematike :d
Tacnije 1208din.+PDV= 1425,44din
ali ako oduzmemo 3 meseca besplatno dolazimo do sledece racunice na godisnjem nivou:
1425,44 x 12 = 17105,28din. za 12 meseci, od toga oduzmemo 3 meseca besplatno i dobijemo iznos koji cemo platiti za godinu dana koriscenja ADSL-a 12828,96din.
Opet to podelite na 12meseci i ispada da ces godinu dana placati mesecno po 1069,08 din. 1MB brzinu :eyebrows:

E sad, SBB sa nesto vecom brzinom od 1,5 ili ako se obavezes ugovorom drasticno vecom brzinom od 2 ili 4MB, placas godisnje 16680din. ili mesecno 1390din. pa ti sad vidi....:D
PS. ovo je mala uteha za telekomovce, nije sve tako crno:guitar:

Poslednja izmena:
ispada da ces godinu dana placati mesecno po 1069,08 din. 1MB brzinu :eyebrows:
Da.. to je racunica za prvu godinu koriscenja. Da bi ta cena ostala u drugoj godini, mora da se menja provajder i trazi novi koji ce imati akciju "prva 3 meseca besplatna".. i tako svake godine

:laugh: hahahahahhah jaoo koji loodaci ne verujem :lupko:

Ko ih ferma kada im je los softwar-e za generisanje racuna, trebali su da ubace samo jedan if:

if iznos na racunu>= od cene papira then print
else
iznos za sledeci mesec=iznos za sledeci mesec+iznos na racunu

:)

Ljubav Telekoma je greje...pa sad vi recite kako je Telekom loš...

Prilozi

• 09112009129.jpg
    09112009129.jpg
    485.1 KB · Pregleda: 239
Hahha Bash lepa cica maca :D

Pazi samo da se modem ne nakupi macijih dlaka :D Posalji ovu sliku telekomu,mozda se tvoja maca pojavi u novoj tv reklami Open Adsl

Poslednja izmena:
Da li se nesto zna za povecanje, da li ce ga biti ili da nastavim da kukam sto je u mojoj zgradi KDS? :D

Još uvek ništa, nažalost. Mada, treba očekivati " reakciju " Telekom-a na pogodnosti koje SBB nudi od nedavno. Šta će tačno preduzeti, ostaje nam da nagađamo.

Poslednja izmena:
Sad dobijaju neke nove. Nije vise Huawei, vec neka druga firma i imace i WiFi.

U pitanju su Pirelli Discus DRG A226G :)

drg_a226m_210.jpg

Još uvek ništa, nažalost. Mada, treba očekivati " reakciju " Telekom-a na pogodnosti koje SBB nudi od nedavno. Šta će tačno preduzeti, ostaje nam da nagađamo.

Verovatno ce nam josh dici cene posto je po nekima ovde nas internet izuzetno brz i jeftin :-devil-:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno