Šta je novo?

Scythe Musashi

• Začetnik teme Začetnik teme beagle
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

beagle

Cenjen
Učlanjen(a)
14.04.2009
Poena
170
Evo kakava zverka je svratila u Srbiju preko firme na G 😀
musashi.jpg

Cena je oko 35 evra.

Mogo si staviti i na koje karte je sve moguce nakaciti to cudo kad vec reklamiras, ima nas lenjih da se cimamo sa google.com 😉

Za sve lencuge 😀
Dimenzije: 104 x 250 x 35 mm
Težina: 375g
Hladnjak: aluminijumska rebra, bakarne heat-pipe cevi, 251g
Ventilatori: 2x 100mm Sleeve Bearing(800-2000rpm, 12.50 - 29.22dBA, 11.45 - 27.60CFM)
ATI grafika: Radeon 9xxx, Radeon Xxxx, HD2600, HD2900XT, HD3650, HD3850, HD3870, HD4850, HD4870
NVIDIA grafika: GeForce FX5900, 6600, 6800, 7300, 7600, 7800, 7900, 8500, 8600, 8800GT, 8800GTS, 9600, 9800GTX
Dodatno: memorijski hladnjaci, kontrola broja obrtaja ventilatora

Ko ce to cudo uopste da stavi na 6600 GT ili 7300 😀
Sad ozbiljno: mocno izgleda, al je pitanje jel dobro radi posao?

Poslednja izmena:
Slabiji cooler od AC-ovih produkata (Twin Turbo, S1 Rev.2 sa ventom) i TR-ova (T-Rad², onih HR-03 GT(X))... sa kojima mislim da pretenduje da bude u klasi.

Kako se kaci? Tako sto se skine originalni pa montira taj ili se stavlja preko originalnog? Mozda glupo pitanje ali ima modela koji se stavljaju preko originalnog kulera. 🙁

Slabiji cooler od AC-ovih produkata (Twin Turbo, S1 Rev.2 sa ventom) i TR-ova (T-Rad², onih HR-03 GT(X))... sa kojima mislim da pretenduje da bude u klasi.

Ali verujem i primetno tisi.

Poslednja izmena:
Kako se kaci? Tako sto se skine originalni pa montira taj ili se stavlja preko originalnog? Mozda glupo pitanje ali ima modela koji se stavljaju preko originalnog kulera. 🙁

Prvi put cujem za takve kulere (no ne znaci da tako nesto ne postoji 🙂).

Skine se stari kuler i montira se ovo cudoviste. Citao sam test na itsvet.com i oni kazu da obara temperature do 20 stepeni u odnosu na referentni hladnjak, i da je vrlo tih kuler.

Iskreno, ja bih i kupio ovo cudo, ali moja graficka stvarno ne zasluzuje ovo (ovo je pre za neki GT2xx).

Jeste glupo pitanje, normalno da se mora skinuti fabrički hladnjak. Koji su to modeli koji se stavljaju preko originalnog kulera, daj link to bih baš voleo da vidim!

Ali verujem i primetno tisi.

AC Twin Turbo je i na 60-70% brzine okretanja ventilatora veoma tih (tiši od WD6400AAKS), a nikad ni ne dodje do situacije da se vrti na toliko (na 8800GT G92), a pri tom je i ispod 30 eur kod nas.

Prvi put cujem za takve kulere (no ne znaci da tako nesto ne postoji 🙂).
Imas varijantu za HD 48x0 seriju (ne znam da li vazi i samo za nju?) da ostavis fabricki hladnjak za naponsku jedinicu (jer je masivan i odlicno hladi, bolje nego ono prdavce sto se dobija uz S1/Twin Turbo), a namontiras cooler preko toga / uz to... 😉

Takav setup daje fenomenalne rezultate :smoke:

Kakve veze ima hladnjak na naponskoj jedinici? On je ionako odvojen od GPU hladnjaka. I ovde mozes da ga ostavis ,)

Ae nadji mi sliku tog kulera koji se kaci na fabricki, zivo me zanima na sta to lici.

GPU hladnjak se ceo menja, a hladnjak naponske (ako ga već ima) ostaje, jer je često masivniji od hladnjaka koji se u tu svrhu dobijaju uz ove aftermarket kulere. Tako sam i ja ostavio onaj plavi hladnjak naponske jedinice na Palitovoj 8800GT, a preko njega dolazi AC TwinTurbo i pokriva ga + duva kroz rebra GPU hladnjaka na memorijske čipove (na kojima su naravno aluminijumski heatsink-ovi) i naravno na naponsku - da pojednostavim ovo još više.

Nema tog kulera koji se kači na/preko fabričkog GPU kulera, može eventualno da se skarabudži neki ventilator preko fabričkog kulera, ali to je već druga tematika.

8800gt.jpg

Poslednja izmena:
OK, izlupetao sam ali sam mislio da sam video neke gluposti negde koje se kace preko orig kulera. Sorry 🙁 . Ovo je ocigledno totalno druga vrsta proizvoda. Koja model bi bio najboljih performansi(temperatura/tisina)? Izvinjavam se jos jednom na izazivanju bespotrebne konfuzije u temi.

Imas varijantu za HD 48x0 seriju (ne znam da li vazi i samo za nju?) da ostavis fabricki hladnjak za naponsku jedinicu (jer je masivan i odlicno hladi, bolje nego ono prdavce sto se dobija uz S1/Twin Turbo), a namontiras cooler preko toga / uz to... 😉

Takav setup daje fenomenalne rezultate :smoke:

Probao sam tu kombinaciju. Metalni ram od referentnog hladjenja i Accelero S1 rev2. Temperatura na naponskoj je bila malo niza u odnosu na temperaturu sa heatsinkovima sto dolaze uz Accelero, ali je temperatura memorije (memory IO valjda je to to) bila veca skoro za 10ak stepeni u odnosu na temperaturu sa heatsinkovima.
Ne znam kako, al' kartica je bila bucnija sa tim metalnim ramom i Accelero S1 kulerom iako je bio podesen isti broj obrtaja ventova.

Kakve veze ima hladnjak na naponskoj jedinici? On je ionako odvojen od GPU hladnjaka. I ovde mozes da ga ostavis ,)

Ae nadji mi sliku tog kulera koji se kaci na fabricki, zivo me zanima na sta to lici.
Mislio sam upravo na ovo sto je Zooo elaborirao 🙂 ... samo sam se lose izrazio 😀

2 Alvaro:
Ne znam, ovo stvarno sad prvi put cujem, da se neko "pozalio" na takav setup... obicno su svi odusevljeni rezultatima, pa i drugar koji je pazario S1, pa ga najpre namontirao onako kako je AC zamislio, i nije bio zadovoljan temperaturama memorije i naponske... onda je sve ponovo skinuo, vratio fabricki ram za hladjenje naponske, namontirao S1 preko toga... i sve mu je savrseno, drzi HD 4890 na 1GHz uz nesto dignut napon, temperature svega smesne, sve lepo i tiho.

Probao sam tu kombinaciju. Metalni ram od referentnog hladjenja i Accelero S1 rev2. Temperatura na naponskoj je bila malo niza u odnosu na temperaturu sa heatsinkovima sto dolaze uz Accelero, ali je temperatura memorije (memory IO valjda je to to) bila veca skoro za 10ak stepeni u odnosu na temperaturu sa heatsinkovima.
Ne znam kako, al' kartica je bila bucnija sa tim metalnim ramom i Accelero S1 kulerom iako je bio podesen isti broj obrtaja ventova.

Ispravka, nemam Accelero S1 rev2, vec Twin Turbo. Ne znam sta mi bi da napisem S1 rev2.

Ispravka, nemam Accelero S1 rev2, vec Twin Turbo. Ne znam sta mi bi da napisem S1 rev2.
Idi bre, vec me prepade... 😀
Znam da imas TT, pa se razmisljam "sto li je ovaj pa prelazio sa S1 na Twin Turbo, 'de ce bre sa konja na magarca?" :d:d:d

Idi bre, vec me prepade... 😀
Znam da imas TT, pa se razmisljam "sto li je ovaj pa prelazio sa S1 na Twin Turbo, 'de ce bre sa konja na magarca?" :d:d:d

Nije bas toliki magarac TT. 😀
Nikako da nadjem termalnu traku. A nesto me mrzi da se opet zezam sa metalnim ramom i da ga vracam. Obzirom da je hladno i da nemam nesto preterano vremena za igranje, super radi.

Nazad
Vrh Dno