Šta je novo?

Instalacija XP-a sa programima

• Začetnik teme Začetnik teme Lukisa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Lukisa

Slavan
Učlanjen(a)
25.10.2007
Poena
320
Na primer,instaliram xp zatim instaliram drajvere,onda potrebne programe kao firefox,microsoft office,bluetooth i slicno.
Kako da odradim i sa cime da u slucaju pucanja sistema dignem sa sve programima koje sam instalirao da ih ne bi svaki put installirao?.

Acronis true image, sa njim odradi image sistema i instaliranih programa i to je ono sto tebi treba.

:wave::wave::wave:

Koristi Acronis True Image.
1. Napravi back up C particije.
2. Kreiraj Acronis bootabilan disk koji ce ti pomoci da podignes sistem ukoliko se nesto zezne.

Sad sam poceo da ga skidam
Acronis True Image Home 2010 v13 Build 5055 BootCD 215mb
Videcu sta nudi od opcija pa cu pokusati,ako mi nesto nebude bilo jasno javljam se!

Hm, meni taj isti ima 110 MB.
Pa skinulo mi BootCD_ATIH_13.5055_EN 107mb i TrueImage2010_s_en_5055 110mb
ovaj BootCD_ATIH_13.5055_EN je u iso fajlu,nisam probao da narezem pa da butujem. Pise da je recovery manager

Poslednja izmena:
Nego odradi li ti image sistema?
Naravno,isao na backup center-backup your computer onda odabrao particiju C i sacuvao backup na particiju D i backup je 3.48gb
E sad kad mi pukne sistem i nemoze da butuje windows,kako se ovo koristi? Jel treba da narezem na disk? Napravio sam i recovery disk iz acronisa,predpostavljam da recovery disk sto sam napravio ima opciju da preko njega na particiji D nadjem backup i odradim restore. Acronis ima i neke opcije poput mount image i unmount image,zasta to sluzi?

Poslednja izmena:
Acronis true image je najbolji za to,stim sto ti je flexibilnije da testiras operativnost sistema u nekom od Virtuelnih Masina,koristim VMware Workstation,ima sve sto mi treba.
Takodje,savet,da se ne bi cimao preterano,kreiras ghost sistema odmah nakon podizanja sistema(ako radis tweak)+drajveri.To moze da ti bude osnova za dalje sredjivanje.Mozes i da spustis nivo,bez drajvera,cist tweak-ovan OS.

Acronis true image je najbolji za to,stim sto ti je flexibilnije da testiras operativnost sistema u nekom od Virtuelnih Masina,koristim VMware Workstation,ima sve sto mi treba.
Takodje,savet,da se ne bi cimao preterano,kreiras ghost sistema odmah nakon podizanja sistema(ako radis tweak)+drajveri.To moze da ti bude osnova za dalje sredjivanje.Mozes i da spustis nivo,bez drajvera,cist tweak-ovan OS.
Sa kojim programom radis ghost sistema? U odnosu na moj prvi post tj postavljeno pitanje,jel bi sa ghost-stom to sve resio?

RE

..mislim da su ti vec prethodno replicirali a i ja sam potvrdio ,uz par hintova.
Nekada (pre 10tak godina) je Symantec Ghost bio ono sto je danas Acronis True Image.Najjednostavnije,nadji Hiren's Boot,to je kumulativni paket alatki koje su ti uvek potrebne za rad pod DOS okruzenjem.Boot-uj ga i tu ces pronadji Acronis True Image,veoma je intuitivan,nista ne mozes da pogresis.Kada kreiras na nekoj particiji ghost C:\ particije,vrati se u OS,pronadji VMware Workstation( u njemu radis virtuelnu instalaciju sistema koji sredjujes,da se ne bi uvek zezao sa full reinstall-om).E sad,sve zavisi sta i kako zelis da sredis sistem,ali moj ti je savet,napravi jednu 'DOBRO UTEGNUTU' verziju OSa,sa poslednjim SP-om(ako je to XP,onda ce biti SP3),odradi dobar tweak,sredi sistem,oslobodi ga raznih servisa koji su ti u RAMu,a ne koristis ih nikada,narocito za mrezu ..i tako sredjen sistem ghost-ujes,Acronis True Image-om.Posle toga,instaliraj drajvere za sav hardware koji imas i opet kreiras jos jedan ghost istog tog sistema,samo sa +drajverima,tako da ih sada imas ukupno 2,nisu oni veliki,od 300MB u row verizji(tj.samo OS) do max 1.5GB u full verziji,tj kada si instalirao kompletno sve sa aplikacijama.Tako sredjen sistem i ghostovan uvek mozes da update-ujes novim verzijama programa i drajvera i sve traje par minuta.Kao preventivu,mozes da koristis SystemRestore,ali on ne radi bas najpouzdanije u XPu,ja sam ga ubio u mojoj unattended verziji OSa.Pronadji nLite i probaj sa njim da se igras,tu ima puno opcija,najbolje se informisi na forumima,jer jedino tako mozes sve to nauciti,nije bas mali posao,potrebno je vreme..ali kao sto rekog,za najosnovniji ghost sistema,to odradis iz Acronis True Image-a uz sve hintove koje sam ti vec naveo.

..mislim da su ti vec prethodno replicirali a i ja sam potvrdio ,uz par hintova.
Nekada (pre 10tak godina) je Symantec Ghost bio ono sto je danas Acronis True Image.Najjednostavnije,nadji Hiren's Boot,to je kumulativni paket alatki koje su ti uvek potrebne za rad pod DOS okruzenjem.Boot-uj ga i tu ces pronadji Acronis True Image,veoma je intuitivan,nista ne mozes da pogresis.Kada kreiras na nekoj particiji ghost C:\ particije,vrati se u OS,pronadji VMware Workstation( u njemu radis virtuelnu instalaciju sistema koji sredjujes,da se ne bi uvek zezao sa full reinstall-om).E sad,sve zavisi sta i kako zelis da sredis sistem,ali moj ti je savet,napravi jednu 'DOBRO UTEGNUTU' verziju OSa,sa poslednjim SP-om(ako je to XP,onda ce biti SP3),odradi dobar tweak,sredi sistem,oslobodi ga raznih servisa koji su ti u RAMu,a ne koristis ih nikada,narocito za mrezu ..i tako sredjen sistem ghost-ujes,Acronis True Image-om.Posle toga,instaliraj drajvere za sav hardware koji imas i opet kreiras jos jedan ghost istog tog sistema,samo sa +drajverima,tako da ih sada imas ukupno 2,nisu oni veliki,od 300MB u row verizji(tj.samo OS) do max 1.5GB u full verziji,tj kada si instalirao kompletno sve sa aplikacijama.Tako sredjen sistem i ghostovan uvek mozes da update-ujes novim verzijama programa i drajvera i sve traje par minuta.Kao preventivu,mozes da koristis SystemRestore,ali on ne radi bas najpouzdanije u XPu,ja sam ga ubio u mojoj unattended verziji OSa.Pronadji nLite i probaj sa njim da se igras,tu ima puno opcija,najbolje se informisi na forumima,jer jedino tako mozes sve to nauciti,nije bas mali posao,potrebno je vreme..ali kao sto rekog,za najosnovniji ghost sistema,to odradis iz Acronis True Image-a uz sve hintove koje sam ti vec naveo.
Ok,hvala na opsirnom odgovoru

Slobodno pitaj sve sto ti nije jasno ovde,znam sigurno da imas jod nedoumica,..

Sto se tice nedoumica mogao bih ceo dan da pisem :d
Trenutno sta sam uradio,sa Acronis True Image Home 2010 backup C particije i sacuvao na D. Narezao butable rescue media i uradio start up recovery manager koji pokrecem prilikom boota na F11. Predpostavljam to je to sto se tice,ako nesto zeznem pa da odradim restore.
E sad sto ti kazes da napravim utegnut OS SP3 na primer sa drajverima i programima. E sad,hocu sve to da narezem na disk i da formatiram ceo hard disk i da sa tim diskom koji sam narezao dignem sistem da mi bude sa sve drajverima i programima,jel moze to da se odradi?

Moze,naravno,kreirao sam Unattended verziju XPa koju sam sa 700MB sveo na 250MB :crash:
Da ne govorim o tweak-u sistema,nevezano za sam gabarit sto sam ga sveo na tih 250MB.Da bi kreirao boot CD sa svojom Unattended verzijom OSa,to sam ti vec napomenuo,najbolji za to je nLite,instaliraj ga igraj se,experimentisi,to je vec ogromno poglavlje,najbolje po nekim forumima malo se informisi pre nego krenes u akciju kreiranja svoje Unattended verzije.Tu mozes sve da integrises,od SPa,preko drajvera,WMP,Java,IE(poslednju verziju),tweak celokupnog sistema i na posletku kreiras ISO boot CD,koji posle mozes da cuvas ili na HDu,ili na tom CDu.
Dakle,sve je moguce i sve moze,samo je potrebno vremeda se sve to skapira..

Poslednja izmena:
Skinuo sam nlite,dobar program. Al za pola mojih programa je potreban cra...ck,tako da to nemogu ubaciti, kada bi se sistem instalirao oni ne bi radili. Meni treba kad instaliram OS SP3 ubacim drivere,sve programe sa crac...kom,onda napravim ISO file OS-a sa kojim mogu da dignem sistem.

Poslednja izmena:
Sto banovaste ovog big benga (velikog praska),treba covek da mi da odgovor na pitanje.
Sad procitah temu http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?p=1979961#post1979961
Pa gde banovaste coveka toliko se trudio na napakuje 100 postova,staz vec ima,taman za oglase.
Naravoucenije nemojte se mnogo truditi. Salu na stranu.
Ajde neka mi neko da lep odgovor na moju temu 😀

Poslednja izmena:
Instaliraj sve sto ti treba i sve sto hoces, napravi image sistema sa Acronisom, snimi taj image na DVD (ako moze da stane) ili na DL-DVD (ako i dalje moze da stane), napravi Acronis Boot CD i to je sve.

Kada hoces da vratis sistem, bootuj se sa Acronis Boot CD-a, ubaci DVD sa imageom sistema, i zavrsi posao. Posle restarta imaces sistem kakav je bio.

Koliko je pametno stavljati sve programe? Npr.. Ja bih izbacio AV, ne bih konfigurisao email klijent, ne bih stavljao browsere, igre, ... sve ono sto mozes skinuti sa interneta veoma brzo i najsveziju verziju.

Imam 3 particije C,D,Q na Q sam instalirao Ubuntu i tako da mi se instalirao Grub. Kada sam formatirao particiju Q u NTFS gde mi je Ubuntu Grub mi je i dalje ostao ali ima neki error. Onda sam pokrenuo Accronis sa diska i uradio restore XP sistema na C medjutim Grub i dalje je tu. XP sad dizem sa G-parted Boot on I partition. Kako ovo da resim?

Poslednja izmena:
Imam 3 particije C,D,Q na Q sam instalirao Ubuntu i tako da mi se instalirao Grub. Kada sam formatirao particiju Q u NTFS gde mi je Ubuntu Grub mi je i dalje ostao ali ima neki error. Onda sam pokrenuo Accronis sa diska i uradio restore XP sistema na C medjutim Grub i dalje je tu. XP sad dizem sa G-parted Boot on I partition. Kako ovo da resim?
Kako da skinem grub? Zna li neko?

Nazad
Vrh Dno