..mislim da su ti vec prethodno replicirali a i ja sam potvrdio ,uz par hintova.
Nekada (pre 10tak godina) je Symantec Ghost bio ono sto je danas Acronis True Image.Najjednostavnije,nadji Hiren's Boot,to je kumulativni paket alatki koje su ti uvek potrebne za rad pod DOS okruzenjem.Boot-uj ga i tu ces pronadji Acronis True Image,veoma je intuitivan,nista ne mozes da pogresis.Kada kreiras na nekoj particiji ghost C:\ particije,vrati se u OS,pronadji VMware Workstation( u njemu radis virtuelnu instalaciju sistema koji sredjujes,da se ne bi uvek zezao sa full reinstall-om).E sad,sve zavisi sta i kako zelis da sredis sistem,ali moj ti je savet,napravi jednu 'DOBRO UTEGNUTU' verziju OSa,sa poslednjim SP-om(ako je to XP,onda ce biti SP3),odradi dobar tweak,sredi sistem,oslobodi ga raznih servisa koji su ti u RAMu,a ne koristis ih nikada,narocito za mrezu ..i tako sredjen sistem ghost-ujes,Acronis True Image-om.Posle toga,instaliraj drajvere za sav hardware koji imas i opet kreiras jos jedan ghost istog tog sistema,samo sa +drajverima,tako da ih sada imas ukupno 2,nisu oni veliki,od 300MB u row verizji(tj.samo OS) do max 1.5GB u full verziji,tj kada si instalirao kompletno sve sa aplikacijama.Tako sredjen sistem i ghostovan uvek mozes da update-ujes novim verzijama programa i drajvera i sve traje par minuta.Kao preventivu,mozes da koristis SystemRestore,ali on ne radi bas najpouzdanije u XPu,ja sam ga ubio u mojoj unattended verziji OSa.Pronadji nLite i probaj sa njim da se igras,tu ima puno opcija,najbolje se informisi na forumima,jer jedino tako mozes sve to nauciti,nije bas mali posao,potrebno je vreme..ali kao sto rekog,za najosnovniji ghost sistema,to odradis iz Acronis True Image-a uz sve hintove koje sam ti vec naveo.