Šta je novo?

PES 2010

Jedna stvar mi isto ide na zivce, mozda se nisam jos navikao, ali kontrola igraca je vrlo losa. Kad lopta ide ka autu, moj igrac trci na nju i koliko god ja pokusavao da stane i da je pusti u aut, on je naravno, jos i zakuca u aut i naravno lopta za protivnika. Onda trcim sa igracem i hocu da stanem, ali on ode jos jedan, dva koraka napred i naravno izgubim loptu. Onda ispucavanje ispred mog sesneserca. Pa mi se desava da is cista mira defanzivac krene na napadaca, projuri pored njega i ovaj ostane sam i da gol, a dzabe sto ja drzim da ne ide i da ide u nazad, on pici napred. I to su neke gluposti sto stvarno strasno iritiraju. :mad:

Potpuno tacno, u 2009 su to ispravili da ti lopta zajedno sa igracem ode ne u aut nego u reklame, sada evo te greske gore nego u PES5, plus sto je ispucavanje iz svog sesnaesterca upravo to sto si pomenuo, postao najtezi element igre, nema vise ni fizickog odnosa igraca krupan da oduva fizicki slabijeg, dzaba meni sve cepanke u odbrani, kada ih Messi ispoobara kao kegle, a Japanci ne znaju da je neki lik iz Rubina, i to klinac, stavio Messija u dzep. I naravno ne samo Messi sve zvezde "Granda", ja uzmem ekipu sa navodno fizicki jakim igracima, dzaba kada su oni od pamuka, gradjenje lopte takodje nemoguca misija, to su bar napravili bili u 2009-ci, ne znam sta da kazem, uzme covek 24" monitor i kaze ala cu lepo da opalim sa drustvom PES, i hocu, ali verovatno neku stariju verziju, sem ako ne izadje neki ultra-mega-giga patch da popravi ovo sr*nje. Najgore od svega je to sto ta "fizika" vise ne postoji u igri, ni velicina ni snaga niti bilo sta slicno, samo se deli na bodove i ko ima zvezdicu, a ko nema.

Poslednja izmena:
A sta mu znaci ta zvezdica, bas sam se to pitao? :) I odsustvo onog grafickog prikaza karakteristika igraca je skroz bez veze, overall ocena mi nicemu ne sluzi.:crash:

Pa, to valjda znaci da je on zvanicno zvezda "Granda"!
Odustvo 90% stvari iz menija, jednostavno onemogucava neko ozbiljno igranje, jer je odredjivanje sastava pred utakmicu, besmisleno, kao i dalje izmene i podesavanje strategije, koja od ranijih 30 opcija, sada se svela na 3 opcije.

Ovo kao da je neko rekao, 'ajde sad da upropastimo sve sto je bilo dobro u ranijim verzijama PES-a, a da naglasimo sve dosadasnje mane serijala i jos da ih prosirimo.

Jedna stvar mi isto ide na zivce, mozda se nisam jos navikao, ali kontrola igraca je vrlo losa. Kad lopta ide ka autu, moj igrac trci na nju i koliko god ja pokusavao da stane i da je pusti u aut, on je naravno, jos i zakuca u aut i naravno lopta za protivnika.
Kontrola uopste nije losa. To o cemu ti pricas se oduvek desavalo u PES-u a resava se vrlo prosto, samo uradis SUPER CANCEL i gle cuda, igrac staje ili menja pravac ukoliko nakon SUPER CANCELA stisnes neki od pravaca.
Onda trcim sa igracem i hocu da stanem, ali on ode jos jedan, dva koraka napred i naravno izgubim loptu.
Da li si ti ikad video nekog igraca koji je trcao punim trkom a onda stao u mestu?
Fizicki nemoguce.:wave:
PES je simulacija a ne arkada.

Postoji resenje za igru protiv super mega giga timova:
1-Nemojte da igrati protiv njih.
2-Povuci odbranu skroz do 16M, ne juriti ih vec se povlaciti, udvajati ih i to je to
3-Ako se igra kod vas, editujte super mega igrace tako sto im stavite B za povrede sto u prevodu znaci - jedan SKRS po nogama bez kartona i eto ih na klupi povredjeni. :D

Poslednja izmena:
Da li si ti ikad video nekog igraca koji je trcao punim trkom a onda stao u mestu?
Fizicki nemoguce.:wave:
PES je simulacija a ne arkada.
To se nije desavalo ni u jednom prethodnom pesu. I uopste ne mora da bude pun trk, a i kad jeste on napravi jos jedan dugacak korak umesto da bar pokusa da stane.

I takodje vrlo cesto treba da pritisnem 3x pas da bi dodao loptu. A vecnost mu treba da sutne. U vise od 50% slucajeva mi protivnicki igrac blokira sut i ako je 10m ispred mene.

To se nije desavalo ni u jednom prethodnom pesu. I uopste ne mora da bude pun trk, a i kad jeste on napravi jos jedan dugacak korak umesto da bar pokusa da stane.

Jesi probao da stisneš R1?

Što se tiče igranja odbrane moj ti je savet da radiš sledeće - na kocku radiš presing a sa igračem koga kontrolišeš pokrivaš rupu tog igrača koji je izleteo na presing i tako naizmenično - na taj način ne samo da kontrolišeš prostor već i smanjuješ vreme protivniku za reakciju.

Poslednja izmena:
To sa R1 je radilo fantasticno na 2009-ci, ovde su zesce zasrali. Mislim stane on, ali ne uvek i ne tako dobro kao na 2009-ci. Ovde prosto moras par puta da pritisnes R1 dok on kao skonta da treba da stane. Jos jednom, kontrola igraca na 2010 nije najbolje odradjena. ***. kao da igram FIFU.

Poslednja izmena:
Jesi probao da stisneš R1?

Što se tiče igranja odbrane moj ti je savet da radiš sledeće - na kocku radiš presing a sa igračem koga kontrolišeš pokrivaš rupu tog igrača koji je izleteo na presing i tako naizmenično - na taj način ne samo da kontrolišeš prostor već i smanjuješ vreme protivniku za reakciju.

Probao R1, to je pre normalno radilo, u ovom pesu radi u 15% slucajeva.

Sto se tice takvog pokrivanja, tako i radim i to obicno kada stoper krene na krilo i ostavi rupu, a u ovom slucaju ja ne ocekujem da to uradi(jer se pre to nije desavalo) i samo spici pravo, dzabe ja drzim nazad i stiskam ostale dugmice. Njemu bog rekao pravo i on tako i radi. :p

Znam ja sve te fore, fudbal igram na PC-u od fife 98, a pes od treceg dela cini mi se vise se i ne secam. :d

Ali dzabe . . . :wall:

To sa R1 je radilo fantasticno na 2009-ci, ovde su zesce zasrali. Mislim stane on, ali ne uvek i ne tako dobro kao na 2009-ci. Ovde prosto moras par puta da pritisnes R1 dok on kao skonta da treba da stane. Jos jednom, kontrola igraca na 2010 nije najbolje odradjena. ***. kao da igram FIFU.

U potpunosti se slazem. :D

Hmm, pa iskreno, način na koji je to pre PES radio te "stajke" je bio poprilično nerealan (da ne kažem arkadan) a moguće je da je inercija sada ipak previše izražena pa su otišli u drugu krajnost :)

Posle relativno duzeg vremena igranja ove verzije moram da konstatujem da je ovo najvece mlacenje prazne slame koje sam ikada video! Igra je toliko dosadna da to boli! Ali bukvalno! Zabolela me je glava malopre dok sam igrao. Ne znam da li od toga sto sam igrao sa Interom protiv Livorna, i sto je bilo isto kao da sam igrao protiv Mancestera, jer u polju jednostavno nisam mogao da im uzmem loptu, ili zbog ocajne audio pozadine (neprestano ponavljanje Inter, Inter, Inter, Inter....od pocetka do kraja utakmice). Igrali protiv Mancestera ili Livorna isto je. U stanju su da drze loptu u svom posedu celo poluvreme. Uklizavanje ne pomaze jer ne stignem ni da pridjem protivnickom igracu, on je doda drugom. Sto neko rece, kao bilijar. Jedino mogu da uzmem loptu ako je oni bace u aut ili ako pokusaju neki sut. Ako mi neko kaze "pa ovo je SIMULACIJA, i treba da bude dosadno" povraticu! Ovo je IGRA i treba da bude zabavno. A ovo je smaracina! Veeeelika! Yebote, kada smo igrali pes i winning eleven pre ne znam ni ja, 10 godina, bila je nikakva grafika, nije bila similacija, ali je bilo ekstremno zabavno. Ovo sad mora kao neke taktike da se podesavaju, neke zvezdice, strelice, i slicne zavrzlame, i opet startujes utakmicu, i isto sranye pocne, bilijar na travi. I ako uzmes malo loptu, izdrzaces 2-3 pasa i gotovo. I onda dodje ovde neko i cim pomene neko kao ja da mu se igra ne svidja, on odmah "to ti je brale SIMULACIJA, i ti to ne znas da igras"! uuu...a ti si u neku skolu isao, a, pa znas? Do pre 3-4 godine svi smo znali da igramo, a sada odjednom niko ne zna, svi su zaboravili, samo su odabrani isklesali znanje, i sada predaju neznalicama. Ili to....ili je Konami ponovo napravio jos jedno sranye od igre....izvinite....SIMULACIJE. Uninstall.

Druze, ne znam zasto igras protiv kompa, to jednostavno ne ide u PES-u, nikad nije bio za to. Ja igram protiv burazera i online i bas sam na zanimljive protivnike nailazio. Komp se SAMO dobacuje, ali bukvalno, i to sve na prvu, bas da te glava zaboli.
A sto se tice ove verzije, pa neke stvari su cak i unazadjenje, zbog odziva vise nemam totalnu kontrolu nad svojom igrom (ali ni ne zelim kao ranije da igraci mogu da skrecu superbrzo i menjaju pravac, tako da ne znam koji je kompromis za ovo), sudija je uzas, prednost NE POSTOJI, odbrana je cesto mrtva i sve ono sto sam vec pisao u konzolnom delu, da ne ponavljam..
***, ovakav kakav je meni je i dalje bolji za igranje od FIFE (i konzolne verzije), jedino da se nadamo da imaju neki novi engine za 2011-u, jer ovo ne vredi vise da se budzi ovaj 20 godina star engine.

Poslednja izmena:
Druze, ne znam zasto igras protiv kompa, to jednostavno ne ide u PES-u, nikad nije bio za to. Ja igram protiv burazera i online i bas sam na zanimljive protivnike nailazio. Komp se SAMO dobacuje, ali bukvalno, i to sve na prvu, bas da te glava zaboli.
A sto se tice ove verzije, pa neke stvari su cak i unazadjenje, zbog odziva vise nemam totalnu kontrolu nad svojom igrom (ali ni ne zelim kao ranije da igraci mogu da skrecu superbrzo i menjaju pravac, tako da ne znam koji je kompromis za ovo), sudija je uzas, prednost NE POSTOJI, odbrana je cesto mrtva i sve ono sto sam vec pisao u konzolnom delu, da ne ponavljam..
***, ovakav kakav je meni je i dalje bolji za igranje od FIFE (i konzolne verzije), jedino da se nadamo da imaju neki novi engine za 2011-u, jer ovo ne vredi vise da se budzi ovaj 20 godina star engine.

Kako ide online Borise? Razmisljam da kupim igru pa me zanima posto dosta ljudi kaze da online nesto ne valja ili sta vec?

Pa ne znam za PC verziju (cujem da ima neki problem da ljudi sa AMD procesorima ne mogu da igraju protiv Intela, i obrnuto, ali verujem da se radi neki patch jer je to nedopustivo).
Ja igram na PS3 i sa ovim mojim netom koji imam (1mb/128) skroz sam zadovoljan. Fora je sto je bitno koliki upload ima host, tako da kad meni upadne da sam host radi malo losije (nekad, nekad je i odlicno), a kad sam ja gost onda uglavnom radi odicno, nekad i kao da igras offline.
Dakle lag se odrzava u vecem odzivu na komande, pa ako je bas losa veza onda dodaj na to vec ugradjeni odziv na komande i ne bude bas prijatno iskustvo. Ali ko ima 192 upload i vise, ne bi trebalo verovatno da brine da li ce biti domacin ili nece..

Pa ne znam za PC verziju (cujem da ima neki problem da ljudi sa AMD procesorima ne mogu da igraju protiv Intela, i obrnuto, ali verujem da se radi neki patch jer je to nedopustivo).
Ja igram na PS3 i sa ovim mojim netom koji imam (1mb/128) skroz sam zadovoljan. Fora je sto je bitno koliki upload ima host, tako da kad meni upadne da sam host radi malo losije (nekad, nekad je i odlicno), a kad sam ja gost onda uglavnom radi odicno, nekad i kao da igras offline.
Dakle lag se odrzava u vecem odzivu na komande, pa ako je bas losa veza onda dodaj na to vec ugradjeni odziv na komande i ne bude bas prijatno iskustvo. Ali ko ima 192 upload i vise, ne bi trebalo verovatno da brine da li ce biti domacin ili nece..

Ok hvala na odgovoru. Posto prvi put bih zeleo da kupim PES pa ne znam kakav im je menu online i to sve jer sam navikao na Fifin koja btw ocajna verzija 2010 koju necu kupiti.

Ja licno nisam zadovoljan sa online, pola meceva mi se prekine na pola, mada je to verovatno zbog AMD/Intel problema o kome je pricano. Cesto mi se desava da imam veliki lag, tako da je igranje skoro nemoguce, tj. komande imaju toliki dilej da svaka vestina igranja ide do djavola.

Ja licno nisam zadovoljan sa online, pola meceva mi se prekine na pola, mada je to verovatno zbog AMD/Intel problema o kome je pricano. Cesto mi se desava da imam veliki lag, tako da je igranje skoro nemoguce, tj. komande imaju toliki dilej da svaka vestina igranja ide do djavola.

Znaci ne vredi kupovati? Ako je tako kao sto kazes zaboravi nema sanse da uzmem igru. Jel' to bas tako kao sto si rekao ili mozda blaze? Jel' ti mozda do brzine neta?

Ti sa tvojom konekcijom ne bi smeo da imaš nikakve probleme. Ali nikakve. Jedino gde bi moglo da bude problema jeste kada igraš protiv Evropljana zbog fizičke udaljenosti, ali to je opet stvar samog net-koda. Ako misliš da kupiš PES i da igraš sa Srbima odavde ne polaži neke velike nade jer PES nikad do sada nije to mogao da istera bez laga.

PS - Ako hostuješ utakmicu, trebalo bi da imaš 0 laga bez obzira na konekciju.

PPS - Ako je ovo tačno za Intel vs AMD problem, ja onda stvarno ne znam šta su to oni testirali ako bi im ovako nešto promaklo. Pogotovu kada ih bije loš glas za online a oni još najavljivali da će ove godine biti super :(

Poslednja izmena:
Sta mu sad naprica, totalno kontradiktorne stvari :) Prvo da mu je vrh konekcija i da ce mu odlicno raditi, pa onda da mu nece dobro raditi sa nasim ljudima, pa onda ako hostuje da ce raditi savrseno :D

Ako bi možda čitao njegove podatke levo video bi da je čovek iz Kanade a čak i da ne čitaš kada bi kliknuo na njegov speedtest link video bi da je testirao u New Yorku... Ne znam zašto bi bilo koji čovek iz Srbije merio svoj net sa NY linkom.

Odjednom sve ima smisla a? :)

Naravno, ovo da "ne bi smeo da ima probleme" odnosi se na kvalitet njegove veze odnosno ako bude imao problema da je u pitanju ili loš net kod ili prevelika fizička udaljenost (ili možda oba zajedno) a ne njegova veza.

Poslednja izmena:
Znaci ne vredi kupovati? Ako je tako kao sto kazes zaboravi nema sanse da uzmem igru. Jel' to bas tako kao sto si rekao ili mozda blaze? Jel' ti mozda do brzine neta?

Ja sam kupio igru juce, igrao 6 utakmica, ali ni jednu nisam uspeo da zavrsim. kada mi je protivnik bio intel tada se igra prekinula posle manje od minuta igranja a kada je bio amd igra se obicno prekinula u drugom poluvremenu. Laga uopste nije bilo.
Ali prvi put kada se ulazi u online play ima obavestenje da konami zna za sve bugove i da radi na njihovom otklanjanju.

Hvala wladymeer i zeroberto :)
I sta kazu znaju za sve bagove:d smejurija a tako dobar fudbal.
Da hteo bih da znam da li je igrivo sa ljudima iz Evrope i naravno najbitnije da igram sa burazerom iz BG-a. Znaci da si mi odgovor da ce biti laga i neigrivo, a on upravo ima AMD, a ja Intel znaci "dobitna kombinacija" za propast u startu.:S:
Fifa08 i 09 su za online bile dosta dobre ali eto nazalost ne moze Konami da napravi nesto slicno tome. Ne znam kakve veze ima sa CPU-om igra?!?!:trust:
zeroberto- Gde si uzeo igru(koliko kosta?) i sa kim si igrao online? Kakvu konekciju imas?

Ja sam kupio igru juce, igrao 6 utakmica, ali ni jednu nisam uspeo da zavrsim. kada mi je protivnik bio intel tada se igra prekinula posle manje od minuta igranja a kada je bio amd igra se obicno prekinula u drugom poluvremenu. Laga uopste nije bilo.
Ali prvi put kada se ulazi u online play ima obavestenje da konami zna za sve bugove i da radi na njihovom otklanjanju.

Bukvalno sve zavisi od srece, ali do sada u svakom slucaju vise tekmi nisam zavrsio nego sto jesam, a od onih koje jesam zavrsio, 50% je bilo sa lagom. Imam ADSL 2MB. Mozda neko ovde ima vise srece, ne kazem da ne treba da se proba, dobra je igra... kad se covrk navikne na tempo i inerciju igraca koju su solidno povecali :)

Hvala wladymeer i zeroberto :)
I sta kazu znaju za sve bagove:d smejurija a tako dobar fudbal.
Da hteo bih da znam da li je igrivo sa ljudima iz Evrope i naravno najbitnije da igram sa burazerom iz BG-a. Znaci da si mi odgovor da ce biti laga i neigrivo, a on upravo ima AMD, a ja Intel znaci "dobitna kombinacija" za propast u startu.:S:
Fifa08 i 09 su za online bile dosta dobre ali eto nazalost ne moze Konami da napravi nesto slicno tome. Ne znam kakve veze ima sa CPU-om igra?!?!:trust:
zeroberto- Gde si uzeo igru(koliko kosta?) i sa kim si igrao online? Kakvu konekciju imas?

Sto se tice intel/amd bug-a, to ce ispraviti (nadam se), tako da nakon toga mozes sa burazerom da igras bez problema, ja sam odigrao jednu partiju sa likom odavde (prekinula se) i jednu sam zavrsio sa nekim hrvatom i mogu reci da su to bile jedne od boljih konekcija (pa ako ne racunas prekid, ali to vrlo lako moze da bude zbog gore pomenutog bug-a)

Pročitaj opet, dečko je iz KANADE. Brat mu je u BGu. Realno, ne kažem ništa na osnovu iskustva ali PES kada je imao najbolji net kod jedva da si mogao da igraš dalje od Slovenije.

Tu je već bio gadan lag. Jednom mislim da sam probao sa nekim Brazilcem da igram i to je bio super secko :D

Pročitaj opet, dečko je iz KANADE. Brat mu je u BGu. Realno, ne kažem ništa na osnovu iskustva ali PES kada je imao najbolji net kod jedva da si mogao da igraš dalje od Slovenije.

Tu je već bio gadan lag. Jednom mislim da sam probao sa nekim Brazilcem da igram i to je bio super secko :D

Sry, nisam video odakle je, my bad.
Super secko je manje od dva zla, lag kod unosa komandi je mnogo gori, bar meni.

Pa ono, kad je offline igra sa znatno manje laga, verujem.

Ali od ovog super secka koji sam ja tada bio doživeo ne da je bilo laga već nisam mogao da napravim jedan for a da mi igra ne secne 5 puta u medjuvremenu i to bukvalno.

Ovo navodim jer je bilo u vreme kada je PES imao konekciju koja je bila da kažemo igriva pa čak ni tada nije moglo da se igra sa drugim kontinentima. Ako mu je prioritet za kupovinu originala to što želi da igra sa bratom, ja bih ipak sačekao još malo, mada eto, ne bih polagao neke velike nade u sve to.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno