Šta je novo?

Risen

Dodao bih jos i neshvatljivu neoptimizovanost razlicitih klasa, koje izaberete u toku storyline-a. Koliko primecujem, Donov fighter, sa titan two handed swordom je dovoljno da charguje vise puta na elite lizardmena i ovaj je majkao. Sa druge strane, ako ste izabrali da se pridruzite inkviziciji, sa stuff combatom nemate apsolutno nikakve sanse protiv elita. Ne samo da ce blokirati vas svaki udarac, vec je counter-block prakticno nemoguc. Jednostavno stuff-ovi su prespori, a eliti to itekako znaju da iskoriste. Ne znam da li je neko probao sa mage-om, moguce da je njima i najlakse, uz pametno koriscenje Freda.

Ja sam samo nabudzio fireball na max i eliti padaju samo tako...

Dodao bih jos i neshvatljivu neoptimizovanost razlicitih klasa, koje izaberete u toku storyline-a. Koliko primecujem, Donov fighter, sa titan two handed swordom je dovoljno da charguje vise puta na elite lizardmena i ovaj je majkao. Sa druge strane, ako ste izabrali da se pridruzite inkviziciji, sa stuff combatom nemate apsolutno nikakve sanse protiv elita. Ne samo da ce blokirati vas svaki udarac, vec je counter-block prakticno nemoguc. Jednostavno stuff-ovi su prespori, a eliti to itekako znaju da iskoriste. Ne znam da li je neko probao sa mage-om, moguce da je njima i najlakse, uz pametno koriscenje Freda.

Da, igra je prilicno lagana sa fighterom. Nisam koristio u igri ni jedan skrol osim levitacije, puza i onih za otvaranje barijere (znaci igrao sam kao pure fighter a magije sam koristio samo tamo gde moram jer drugi nachin ne postoji). Strength mi je u 4. chapteru bio oko 80-90 (znaci nista posebno), dexterity 110. Koristio sam onaj *******i sword sto ga nadjes ispod vodopada kad pobijes 5-6 ghoulova i jednog ash beasta. Bez problema sam ubijao po 3 elite lizarda odjednom. Prostom taktikom kretanja unazad i u stranu (prakticno kao da pravis spiralu koja se odmotava) i koriscenjem charge-ovanog udarca sa strane. Na taj nachin udaras po 2-3 protivnika odjednom. Ista taktika pali i za ash beasta, jer je bitno kretati se u stranu kako te ne bi on pogodio svojim charge-om.

p.s. bow je zakon, jer sa dexterity preko 100 mozes ubiti po 2 elita ili jednog ash beasta pre nego da stigne do tebe :d

Ne slazem se uopste sa ovim. To je tvoj licni ukus, ali moras da razumes da postoje ljudi koji obozavaju takve stvari. Dosta ljudi voli prekidache za skrivene prostorije koji nisu lako uochljivi.

razumem potpuno da svako ima svoj ukus lepo si to obrazlozio.Ipak su to samo nijanse koje ne moraju znacajno uticati na igru.
Sto se tice same igre slazem se sa ocenom koji su izneo. Ono sto fali igri je upravo neshvatljiv fail u 3 i 4 chapteru koji su, najblaze receno, nezanimljivi ako ne i iritirajuci obzirom da dolazis iz prva dva fenomenalna dela u rangu sa najboljim rpg naslovima.
fighter je neprikosnoven na polovini II chaptra sam imao sternght 118 i sword 7 sa iskovanim lizardom od obsidiana 78 - tako da mi vise nista nije predstavljalo izazov inventar mi je bio pretrpan imao sam po dvadeset najjacih health potiona i 5000 zlatnika uz sve rune o gomile skrolova od kojih sam koristio samo 50% fighting power boost..na kraju me mrzelo da zavrsim igru i deinstalirao sam je na pocetku 4 chaptera...sada igram tropico 3 dok se ne pojavi borderlands.

od ovogodisnjih igara prva dva chaptera su meni najbolje u 2009-toj godini.

Zavrsih Risen....jedva. :)

Nije losa igra ,ali nisam ni odusevljen. Zadnji chapter je samo borba i istrazivanje. kao Tomb Raider. :p Samo ruzna Lara. A i onaj oklop sto se dobija na kraju nemam gde da iskoristim. Mislim cemu takav oklop kad mi sluzi samo za zadnjeg glavnog i nista vise?

Enivej, cekamo Dragon Age. :D

Posle fenomenalnog prvog chaptera i jednim delom drugog, broj questova strasno opada.

Ne samo da praktično ima po jedan quest u 3. i 4. chapteru već sve postaje strogo linearno.

Ono sto fali igri je upravo neshvatljiv fail u 3 i 4 chapteru koji su, najblaze receno, nezanimljivi ako ne i iritirajuci obzirom da dolazis iz prva dva fenomenalna dela u rangu sa najboljim rpg naslovima

Zbog svega toga meni Risen nije bolji od Gothic 3. Da je nastavio u duhu prvog chaptera bio bi bolji. Ali ovako ipak ne.

Ma staff izuva,samo je poprilicno neupotrebljiv dok ne izuchish zananje skoro do kraja:D
Kad dobijesh charged attack i ono udaranje iz bloka,pa josh nadjesh onaj titan skiptar 'di udarish ne raste trava...:d

Nesto sad razmisljam...ne razumem ni zasto su pravili 4 chaptera. Drugi, treci i cetvrti chapter su komotno mogli da strpaju u jedan. Cak bi tako bolje sve izgledalo nego ovako :d

I ja zavrsih...potpuno se slazem...treci i cetvrti chapter su bili bzvz. Zadnji fajt sa Titanom- ocajno glup. Poslednji sinematik- skroz jadan i nikakav, kao sto je bio i onaj pocetni...kad vec pravite igru sa epic u mislima, dajte ljudi nek ondak sve bude - epic :p Imam osecaj kao da mi je igra pukla, a ne da je dosao kraj lol :D

Nikad kraj u Gothicu nije bio epic a bogami ni Final Boss. Kad se samo setim onog debilnog zmaja iz dvojke...

Predjoh je kao Bandit pa sad igram kao mage , ima nekih razlicitih questova sve zavisi kojim stopama krenes , nista specijalno ali ipak ih ima.
Istrazivanja sto se tice ja sam obisao skoro svaki cosak mape, nije preterano velika tako da je to moguce, evo i nekih slicica iz moje istrazivacke avanture ,u prevodu nema granica...( ps: Ko nadje put do iste lokacije nek mi javi!!!) :cigar:

risennicelookatthemonas.jpg

risennicelookatthemonas.jpg

risentitan1.jpg

A i onaj oklop sto se dobija na kraju nemam gde da iskoristim. Mislim cemu takav oklop kad mi sluzi samo za zadnjeg glavnog i nista vise?

Enivej, cekamo Dragon Age. :D

Pa ja sam snimoi Igru pred sam Ulazak kod Titana tako da mogu da izadjem i istrazujem dalje ,a da sam na maximalnom nivou snage itd... , ali cemu to kad mozemo igrati ispocetka ;)

i dok mi tako igramo , docekamo Dragon Age :eyebrows:

Konacno zavrsih ovu prokletinju... Posle agonije koje su mi priredili lizardman eliti i leaderi, glavni boss je bio toliko smesno prelak, da sam morao da se nasmejem. :) Posle toga, bedna cut scenica i naratorova odjava uz black screen: "Humanity has Risen!!!" ROFLMAO! :d

Iskreno se nadam da ce nas Dragon Age sve pozitivno iznenaditi, jer u suprotnom 2009. ostaje ubedljivo najsushnija godina sto se tice gaminga... :(

i onaj svet, ostrvo, je premalo
što se mene tiče, ostrvo je taman, da je veće, istraživanje bi mi dosadilo sigurno (ja sam od onih temeljnih).
Dosta ljudi voli prekidache za skrivene prostorije koji nisu lako uochljivi.
s tim što bi, bez obzira na ukus igrača, bilo glupo da je prekidač za jedan SKRIVENI prolaz lako uočljiv, naročito što za njega zna 2-3 čoveka u celom gradu (doduše, dođe mu više ko selo) ... da se pojavljuje ''fokus'' bilo bi čudno kako ga niko dosad nije našo? opet, prolaz se ne zatvara kad se jednom otvori, pa je još čudnije kako niko ne naleti na njega (niko ne ulazi u Olginu sobu? Olga ima sifilis? ... fali objašnjenje).
ljudi koji su opsednuti detaljnim istrazivanjem bi bili adekvatno nagradjeni opremom koja bi se nalazila u tim skrivenim prostorijama (delovima mape).
samo što bi trebalo da podignu težinu da bi se videla neka korist od te opreme.

Koju ocenu je Risen dobio u svetu kompjutera? Jel opis radio Slobodan Macedonic?

85

Opis je radio Aleksandar Dinić. Nema Macedonića odavno u SK čini mi se.

Pa ne chitam ih u principu vec 10+ godina :)
Poslednju deceniju SK chitam jedino kad odem kod druga, uzmem njegov sk (posto on kupuje redovno), na brzinu prelistam, i procitam ako ima neki opis od Macedonica. Bilo mi je cudno sto u zadnje vreme nisam vidjao njegove opise :)

Poslednja izmena:
da li neko zna ili ima neku shifru za igricu risen (u principu ja nadjem shifre ali ne mogu da ih ukucam ne kapiram kako molim vas ako neko zna neka mi objasni hvala unapred

da li neko zna ili ima neku shifru za igricu risen (u principu ja nadjem shifre ali ne mogu da ih ukucam ne kapiram kako molim vas ako neko zna neka mi objasni hvala unapred

:d

obzirom da ti je prvi post necemo se sprdati sa ovim pitanjem :d

nego ti lepo nama reci: koja sifra tebi treba? jel ona da instaliras igru?
objasni nam kako to da kad nadjes shifu ne možeš da ih ukucaš? mislio si ne znaš gde da ih ukucaš?

Poslednja izmena:
Pa ne chitam ih u principu vec 10+ godina :)
Poslednju deceniju SK chitam jedino kad odem kod druga, uzmem njegov sk (posto on kupuje redovno), na brzinu prelistam, i procitam ako ima neki opis od Macedonica. Bilo mi je cudno sto u zadnje vreme nisam vidjao njegove opise :)
Bilo je na njihovim forumima pitanja šta je s Macedonićem i što ga nema, mislim da je sad neki direktor :d

bas to sam naso ija ali kad pokusam da ukucam taj minsky i td nista se ne desava ja se izvinjavam ali ja to ne kapiram ako neko zna neka mi kaze u cemu je problem takodje ne mogu da vidim questove u jurnalu

@jocadok: čini mi se da mora prvo u nekom INI fajlu da se omogući test mod (kao u Gothic-u) - provjeri opet to uputstvo gdje si našao.

bas to sam naso ija ali kad pokusam da ukucam taj minsky i td nista se ne desava ja se izvinjavam ali ja to ne kapiram ako neko zna neka mi kaze u cemu je problem takodje ne mogu da vidim questove u jurnalu

Taj problem sa questovima u zurnalu je vec neko imao. Mislim da je trebalo podesiti fontove na normalnu velicinu u wundowsu ... ili nesto slicno.

problem sa questovima sam resio ali ne kapiram te ini fajlove i sta treba da radim

Ne treba nista da radis sa ini fajlovima. Sada sam pokrenuo igru bash da vidim u chemu je fora.
Sve sto treba da uradis je da u toku igre ukucas "minsky" (bez navodnika).
Fora je sto mozda nece uspeti od prve, ali ti nastavi da kucas minsky sve dok se na ekranu ne ispishe "test mode activated". Koliko sam skapirao da bi ovo uspelo treba malo brze da se kuca. Znachi, u toku igre samo pokusaj da otkucas na tastaturi dva-tri puta za redom rech minsky sto brze mozes.
Kada se na ekranu ispishe "test mode activated" pritisni F1 ili tildu da udjes u konzolu u kojoj kucash one cheatove.

A koja ti je fora da igras ovu vrstu igrice sa cheats??!!! U tome i jeste draz da istrazujes i sve sam bez (tudje pomoci/cheats) predjes.

Nazad
Vrh Dno