Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nešto se čudno dešava...Do skoro mi je download bio oko95 kb/s a od 31.12.2008 pa sve do danas je 120 kb/s.Paket koji koristim je 768/64... Ima li još koga sa ovim 'problemom'...:D

Ako nisi obavesten, ti si od juce na 1024/128 paketu, bilo je ubrzanje.

Ko ima speed-up njemu ide do 120 KB/s

Imam ja jedno pitanje: Da li je speed up i dalje besplatan do kraja februara onima koji su dobili mail od tehničke podrške početkom Decembra, imajući u vidu nedavno ubrzanje? Ako je bilo odgovora ranije na ovakvo pitanje, ja se izvinjavam.

Imam ja jedno pitanje: Da li je speed up i dalje besplatan do kraja februara onima koji su dobili mail od tehničke podrške početkom Decembra, imajući u vidu nedavno ubrzanje? Ako je bilo odgovora ranije na ovakvo pitanje, ja se izvinjavam.

Jel' moz' neko da mi objasni kakav je fazon sa tim speed up-om, kakva je fora sa tim besplatnim do februara i da li je sada kasno da se ukljucuje covek u to? Koliko se dodatno placa taj speed up i koja je realna primena?

Pa na 3 sata te prebace na sledeći paket, ali posle ta tri sata ti ostaje brzina malo ubrzana, tj. imas puni npr. 1024 - nemas gubitke a upload ostaje kao kod jaceg paketa. A cena je ako se dobro secam 54 din. To je bilo isplativo pre - kada je speedup ostajao zakucan, sada bas i ne. Sada je isplativ jedino ako ti treba nesto hitno skinuti. Besplatno do februara imaju samo neki izabrani korisnici, mislim da su to oni koji su na Telekomu vise od godinu dana.

Poslednja izmena:
Jel' moz' neko da mi objasni kakav je fazon sa tim speed up-om, kakva je fora sa tim besplatnim do februara i da li je sada kasno da se ukljucuje covek u to? Koliko se dodatno placa taj speed up i koja je realna primena?

Ne placas nista jer ne moras zaista da "aktiviras" tu uslugu, vec je dovoljno samo da popunis Zahtev za ADSL SpeedUP koji se nalazi na stranici http://www.telekom.nadlanu.com/isp/default.aspx?ac=solo&br=1. Idi tu popuni podatke i u roku od 24 sata trebaju da ti "oprave" konekciju na pun paket koji imas. Nije mi jasno kako nisu svi culi za ovo, a toliko se mota po forumima, a nije mala stvar.

Anyway podneo zahtev da se prebacim na 4mb paket, a oni me sa 1mb vratili na 768 paket hehe. Brzina u ruteru mi je 4095/253, znaci slicno nesto kao sto je bilo nekima pre novog ubrzanja, nego me samo buni sto su mi zaturili stvarnu brzinu od 768 haha.Hteo ubrzanje dobio usporenje :),trebaju to da srede sutra ili u ponedeljak najkasnije

SpeedUp im bas i ne radi od kad su ubrzali link korisnicima.
Na najnizem paketu (512->768->1024) normalan DL bi trebao da bude oko 105-107KB/s, nema logike da bi sa SpeedUp-om trebao da bude 114KB/s:S:

Prilozi

• telekom.png
    telekom.png
    13.4 KB · Pregleda: 122
Kad prebacim u G.DMT mod konekcija mi rikne ... Jel neko imao ovaj problem? BTW ova tehnichka podrshka subotom im je totalno nesposobna.

Poslednja izmena:
Molim odgovor za jedno glupo početničko pitanje...

Uskoro očekujem da me prebace na ISDN. Podneo sam zahtev za ADSL još u septembru 2007. pa kad me budu prebacili na ISDN ostvariće mi se i ta tehnička mogućnost...

E sad, u Pančevačkoj pošti tvrde da nema ADSL-a?!?!?
Mene zanima da li za ADSL mora da bude slobodnih portova ili mi je dovoljno samo da kupim ADSL modem i da im prijavim da ja imam svoj modem????:wave:

neophodan je i adsl port na razdelniku tako da dzaba ti i da imas adsl ruter za isdn liniju ako nisi vezan na port, takodje nema potrebe ni da kupujes ruter jer isti dobijas (hg520i) od telekoma kad budu postojale tehnicke mogucnosti tj. slobodni portovi u tvom slucaju...

neophodan je i adsl port na razdelniku tako da dzaba ti i da imas adsl ruter za isdn liniju ako nisi vezan na port, takodje nema potrebe ni da kupujes ruter jer isti dobijas (hg520i) od telekoma kad budu postojale tehnicke mogucnosti tj. slobodni portovi u tvom slucaju...

A da li postoji mogućnost da tražim od drugog provajdera ili svi zavise od Lelekoma?

kod adsl-a telekom je svima nadprovajder po pitanju infrastrukture i on drugim provajderima naplacuje zakup porta, tako da su ti nazalost najvece sanse da dobijes port upravo preko telekoma... u principu uvek ima u steku nekih portova za zaposlene u telekomu, bitne ljude i slicno tako da ako regularnim putem nema slobodnih portova sa vezom moze da ih bude, samo treba naci vezu... za pocetak probaj da saznas na kom si razdelniku, nadjes taj broj razdelnika (imaju te brojeve na 977 i 988 samo nece uvek da daju) i popricas sa nekim iz razdelnika da steknes uvid u situaciju sa portovima, jel planirano prosirenje, koliko ja lista cekanja i slicno...

Poslednja izmena:
ja probao speedtest a on mi javlja Latency test error
poshto nem blage veze shta mu to znachi molio bih vas ako mozete da mi objasnite...

1024/128 oko 600m od centrale sam udaljen skida 114-115,u zadnje vreme varira brzina,ili ide preko navedene ili spusti ispod,sto mu dodje na isto prosek...Skoro sam imao problema sa pucanjem veze,2x menjao telefonski kabl od uticnice do rutera,i nista,okacio im screenshot iz konfiguracije modema,i naveo problem...U prvom mailu mi kazu da ih pozovem itd...Ja njima "zakljucana mi nula na fixnom" sutradan su me zvali na mobilni i dali par saveta,tako da sam se iznenadio njihovim postupkom...elem to im je i duznost,bar da znam zbog cega placam,a ne koristim 60% protoka mesecno...:wave:

sutradan su me zvali na mobilni i dali par saveta,tako da sam se iznenadio njihovim postupkom...elem to im je i duznost,bar da znam zbog cega placam,a ne koristim 60% protoka mesecno...:wave:

Evo da i ja prenesem iskustvo..
U petak Telekom izvodio neke radove i u celom gradu nije bili neta oko 2h. Meni net
pukao usred slanja vaznog mail-a i ja resim da pozovem tehnicku podrsku. Posle cekanja od 5-6 min. javi se neki Djordje i ja mu iznesem problem, on pita ono standardno, koje lampice svetle, da li ste resetovali ruter i tako to. Posto smo tu proveru izvrsili kaze on da probamo nesto drugo i da kliknem sada na dugme "start".
Kazem ja da nema dugmeta start a on u cudu kako to nema, mora da ima u donjem levom uglu. Na to ja kazem da na Linux Ubuntu Stoner edition v1 nema tog dugmeta. E, gospodine, ne dajemo podrsku za Linux tako da ne mozemo da vam pomognemo.
Od tog momenta pa nadalje razgovor izmedju njega i mene bio je vrlo neprijatan, cak
sam mu trazio pare da mi da za kupovinu Win:d posto ne daju podrsku za Linux.
Toliko o njihovoj duznosti i brizi o korisnicima koji koriste Linux i redovno placaju racune.

P.S Da ironija bude veca u mail-u koji sam slao u momentu nestanka neta nalazio se migracioni kod za prelazak sa Telekom interneta na Verat. Posle tog razgovora mi je jos draze sto sam migrirao.

BRzina

Evo zasta ja placam MAM**U im JE@em. Inace paket je 1024 mb/s

Prilozi

• speed test oktobar.jpg
    speed test oktobar.jpg
    53.5 KB · Pregleda: 136
Poslednja izmena:
Koliko iznosi mesecna pretplata paketa 1MB? Moze i link ka cenovniku ako je nekome pri ruci.

Hvala za link!

Cuo sam ranije da su postojali nekakvi vauceri za 3 besplatna meseca ako bih se odlucio da budem korisnik Telekom ADSL-a?

Evo i u ovom postu An Explanation of DSL Overhead

http://pflog.net/dsl_overhead/

i naravno usluga SpeedUP Telekoma za korisnike 'malih' paketa

https://www.telekom.nadlanu.com/secure/INTERNET/SpeedButtonPM.aspx

aktivacija usluge je besplatna
brzina na ruteru je 2048/192 realna ~1024/160kb

Koliko je ovo bezbedno uraditi a da nesto ne zeznem? Vec desetak dana razmisljam da aktiviram taj speedup ali su me malo obeshrabrile ove teme gde su ljudi po prelasku na veci paket imali problem sa protokom jer su imali speedup od ranije.
U tripu sam da ako budu uskoro podizali protok ne budem jedan od tih nesretnika. Imas li mozda licno iskustva sa tim?

Ja znam samo ljude koji su aktivirali tu uslugu i ostala im izbagovana tako za dz. :D

Koliko je ovo bezbedno uraditi a da nesto ne zeznem? Vec desetak dana razmisljam da aktiviram taj speedup ali su me malo obeshrabrile ove teme gde su ljudi po prelasku na veci paket imali problem sa protokom jer su imali speedup od ranije.
U tripu sam da ako budu uskoro podizali protok ne budem jedan od tih nesretnika. Imas li mozda licno iskustva sa tim?

najveca prednost samo aktivacije SpeedUP je sto se uplaoad brzina podize na sledeci paket (naravno ako ti treba)
brzine podizu jedanput godisnje a +15% vecu brzinu imas svaki dan...
kad podizu brzine tacno je da korisnici SpeedUP su uvek zadnji al za tih par dana ....

hahaha meni je ovo sada smesno, danas niej bilo, ali ne verujem da su toliki diletanti u svakom pogledu.
naime, odem danas da raskinem ugovor za telekom adsl i ponesem svu opremu i ugovor (sreca pa sam ga sacuvao). na ugovoru stoji kao korisnik ime i prezime moje majke koja se vodi kao vlasnik pretplatnickog broja preko koga je isao adsl. na dnu ugovora moj potpis sa mojim jmbg-om.
Kaze meni tip, pa ne mozete vi da raskinete ugovor. ja u zbunu. kaze, mora da dodje gospodja na koju glasi ugovor (gospodja se inace vrlo tesko krece). objasnim ja njemu to. ali ne vredi. ja ga pitam zasto ste mi dali da potpisem ugovor i zasto ste mi dali opremu kada ona nije dosla i potpisala ugovor. lik mi kaze pa ne znam ja gde ste vi potpisali ugovor. Sad ja kapiram da su onda po nekom automatizmu ugovor stampali prema vlasniku pretplatnickog broja, ali ni to nije moj problem. Pomislio sam na trenutak da me za..ebava. ali ne covek mrtav ozbiljan. kaze mogu da vam ucinim??? da donesete fotokopiju licne karte pa da to prilozimo. ja odlepim. sta bre vi meni cinite??? nemam reci i ne bih dalje da se nerviram. samo da sam malo bezobrazniji, zadrzao bih opremu, ne bih placao net pa neka me tuze. da vidim na kom sudu ce takav ugovor onda proci kad u njihovim rodjenim poslovnicama ne prolazi.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno