@Phenom II
Pa gledaj malo po forumu pa ces da vidis evo u ovoj temi bas mozes da vidis kolko stabilno moze nahvaljeni i5 stabilno na vazduhu a vec u ovoj koliko AMD i to 955
http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=212208
Nemas potrebe da ides daleko kada su ti odgovori tu ispred nosa.Ne vidim zasto davati vise novca za gori proizvod.
@Phenom II
Odnos cena kvalite je na strani AMD-a.
Pre ovoga si imao dva screenshota ispred nosa, ovog nikakvog i glupog i skupog i5 koji uopste nemoze da se clockuje, pogotovo nemoze na vazduhu da se clockuje,
pa onda jos su nam svima izgoreli socketi i procesori posto se grozno greje itd. ...
Niko od vas koji ste clockovali Phenom II nije stavio HW monitor/Realtemp da pokaze min/max temperaturu prilikom testiranja nemora biti LinX/Prime/OCCT dovoljno je Nuclearus i CB10 multi CPU render, eventualno neki x264 render
Ako treba odradicu i to, nekako cu se vec snaci za Phenom 955/965 MSI GD-70 , u ovoj mojoj ekipi svasta moze da se nadje ;-)
Vise novca za gori proizvod ?! Zanimljivo ! (mada nebih ovde dalje ulazio da li je gori ili bolji proizvod)
Pogledaj koliko kosta tvoja MB i CPU pa onda reci da je i5 daleko skuplji ili da kosta vise para ili sta god vec.
Phenom II 955 - 14500-15000 din.
Phenom II 965 - 16000-17000 din.
MSI GD-70 - 14500-15000 din.
P55 Motherboard - 12000-16000 din.
CPU - i5 750 17000 din.
@Phenom II
Intel nema svoju platformu
Uhh, pa ako Intel nema svoju platformu onda ja nebih znao ko ima
@Phenom II
Ne bavim se renderom ali mam komsiju koji je inzenjer arhitekture pa neke vece poslove koji zahtevaju render i po 2,3 dana odradi kod mene.
Kaze da mu je 2-3 puta brze da odradi to kod mene nego na njegovoj masini ima Intel E-8500.
Ehh te komsije, oni su chudo.
Da si rekao da komsija ima Q8400 onda bih se vec zabrinuo za Intela i to da je tvoja masina 2-3 puta brza od njegove u CAD renderu,
ovako nevidim uopste smisao poredjenja E8500 koji je Dual-core CPU sa bilo kojim quadom AMD/Intel
Ali ...
neka komsija kupi tog Q8400, ili jos bolje i5/i7 platformu (mada bih je preporucio i5/i7), jer taj i5/i7 ce biti dobar iz vise razloga ...
jer recimo ti sutra pocnes da se bavish isto CAD-om, MAX-om ili necim slicnim, neces morati daleko da idesh,
nego mocis ces da odes kod komshe i da izrenderujes 30-50% brze udnosu ta tvoj AMD,
a ako i kupi tu i5/i7 platformu i njemu ce biti lakse u zivotu jer ce mu sve u odnosu na stari E8500 (Coreduo) biti neuporedivo i brze i lakse zivotu
@Phenom II
Ali dzaba sve to,nista od toga nece dokazati ono sto se pricalo proslih meseci.Sve samo prazne price i lazi.
Vrlo je prosto sto se ovoga tice, odradish Nuclearus, x264 codiranje, CB10 ili sta god vec gde se trazi FPU/ALU CPU-a (bilo bi idealno da odradish neki render u CAD-u, MAX-u, Maya-i, Lightwave-u i slicno pa da taj neki file posaljesh nama da i mi probamo kako ide taj render na i5/i7)
i izlinkujesh nama svima da vidimo kako to samelje i5/i7 i mi kazemo... /respect, covek bio u pravu.
A i ovo drugo je isto vrlo prosto, nadam se da ti, kao ni niko drugi nije ocekivao porast performansi i5/i7 u odnosu na stare Intele od 100-200%,
jer ako se dobro secam ni AMD nije imao tako nesto kad su izisli novi Quadovi AM3, ti ces me naravno ispraviti ako ja gresim, thx.
Sumasumarum:
Niko nekaze da je AMD losh, cak sto vise dobar je i vise nego dobar, i ti imash pravo i da ga volish i mazish i pazish i da ga zoves Djole, i to je tvoje pravo i ja ga postujem, cak sto vise reci cu jos jednom imash xtra CPU/MB,
ali ... u ovoj nekoj globalnoj prici to jest u tom ozbiljnijem radu je losiji od Intela i to je to kako god da gledash testirash (clock na clock pa cak i manji clock na veci clock) itd.,
Sto se tice OC-a oba CPU-a su ajmo reci tu negde (naravno pricam za hladjenje na vazduhu).
P.S. Ovo cu reci samo jednom i samo tebi: Drugar ima MSI GD-70 i Phenom II 955@3800 sa kojim sam sve ovo i poredio, sa novim/chisitm Windowsima, driverima i programima, iste graficke, isti HDD-ovi, ista memorija, i zbog toga sam sve ovo i pricao sto sam pricao, ali molim te nemoj nikom reci, thx