Šta je novo?

Flopi kabel u optiku?!

domcale

Ti si za ginisa keve mi. Ljudi se sa tobom sprdaju a ti jos kacis slike. Ako znas sta radis nastavi, ako ne nemoj raditi zeznuces nesto. Ko zna decko kako je krenuo mozda i napravi nesto pa mi ispadnemo budale :)

E ako uspes sa tim probaj da placas preko interneta ovako, mozda ti uspe :)

1visa1137937997.jpg

Dva znalca se okupila da probaju da li je abit is7 ispravan, pa su u nedostatku ddr ram-a uzeli ddr2 i prionuli na fizikaliju.
Ploca koja je bila 100% ispravna zavrsila spaljena a ddr2 pqi 512 i dan dans u zivotu.
Ocekuj (ne)ocekivano...

Treba čovek da ima "ventil".

Ja sam par puta kada sam čekao ćala, iz dosade spaljivao neispravne ploče.

Na jednog ASUS-a sa BX čipsetom sa ubacivao komponente naopako, modem i grafika su ušli iz prve, za memoriju sam morao da polomim "blokade", a procesor Celeron 300A jedino nisam uspeo da uguram naopako (njega sam dokrajčio drugom metodom). Na GF2 je pukao sam (neispravan) GPU i Linearni regulator napona sa 3.3V na 1.5V. Memorija nije imala fizičkih oštećenja kao ni modem.

Par puta sam sa ruskim (vojnom) punjačem za akumulatore (Max 30V, 10A) spalio nekoliko neispravnih Socket 7 i Slot 1 ploča. Najbolje plane BIOS eprom, dok LPC čip takođe dobro gori (svaki put se odlemio). Najopasnije je "davati napon" oko CPU socketa jer elektroliti pucaju ko bombe.

Poslednja izmena:
Par puta sam sa ruskim (vojnom) punjačem za akumulatore (Max 30V, 10A) spalio nekoliko neispravnih Socket 7 i Slot 1 ploča. Najbolje plane BIOS eprom, dok LPC čip takođe dobro gori (svaki put se odlemio). Najopasnije je "davati napon" oko CPU socketa jer elektroliti pucaju ko bombe.

Promeni korisnicko ime u Demolition Man. :exploder:

Haha aj to sad sa nekom p55 :D

pa daj mu neku, nije problem :)

Sad cu u hdmi da naguram usb da vidim jel moze, slike postujem kasnije....:d:smash:

Na zalost nisi prvi koji se toga setio, jedino je bilo muka objasniti gospodinu zasto je izgubio garanciju na maticnu plocu kad je on samo hteo da poveze novi 'pljosnati' televizor :D

P.S. TV na svu srecu nece kod mene u servis.

Prilozi

• USBiliTVistidjavo.jpg
    USBiliTVistidjavo.jpg
    340.7 KB · Pregleda: 256
Poslednja izmena:
@domcale

Kralju da ti i onaj "Ojachali kolega" niste u nekom srodstvu?! Kako ovo nisam video ranije!? Umro sam od smeha! Koji si ti kralj! My respect man! :)

Pa dobro ja nisam toliko lud da busim plocu sharafima :d

Poslednja izmena:
@chupo92:
Ti se ponasas prema neispravnim komponentama kao taj toj avatar prema rusima.

E ako uspes sa tim probaj da placas preko interneta ovako, mozda ti uspe :)

1visa1137937997.jpg

Ma ovo je nista. Zao mi sto nisam slikao komp iz jedne osnovne skole kad su deca gurnula Zlatni pek keks u flopy drive:d:smash: mali hakeri:crash:.

:zgran::bottle:
To sam napomenuo jer je voltmetar neipravan, pe ne vredi gledati u njega :d .
Haha aj to sad sa nekom p55 :D
Daj mi neku neispravnu kojoj je istekla garancija, i eto nama zabave.
@chupo92:
Ti se ponasas prema neispravnim komponentama kao taj toj avatar prema rusima.
:laugh::laugh::laugh::laugh::laugh::laugh::laugh:
Da li je slučajnost što je ispavljač ruski?:trust:
Ti si dečko za posmatranje... :trust:
Volim da čujem stručno psihijatrisjko mišljenje od samozvanog psihijatra...

On topic:
U sledećoj epizodi će biti 220V vs. crknuta X1550 (ne brinite znam šta radim).

Poslednja izmena:

Prilozi

• stalin_on_fire.jpg
    stalin_on_fire.jpg
    33.6 KB · Pregleda: 444
Ne boj se neće, jer kao i u "Is it a good idea to microwave this" emisiji na youtube-u, preduzimam mere predostrožnosti :) .

Kabal sa utikačem će biti zalemljen na neki od vodova koji vode na sam GPU, uboden u galvanski razdvajač, koji stoji ispred ćalovog lokala. U lokalu ima glavni prekidač, koji isključuje struju u lokalu, a sam eksperiment će ići ovako: Gašenje glavnog prekidača, uključivanje galvanskog razdvajača u utičnicu, puštanje video snimanja, ulazak u lokal, uključivanje glavnog prekidača, pauza 10 sekundi, isključivanje glavnog prekidača, isključivanje GPU-a iz separatora i konačno uzimanje GPU-a u ruku.

Nema šta da krene naopako, ne boj se, nećeš videti zapaljenog staljina :laugh: .

Ali prvo pronadji odgovarajuce osigurace i zameni ih debljim ekserima... Cisto da ne izbije.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno