Šta je novo?

MacOS X 10.5.x (x86 Leopard) – kompatibilan PC (hw, tips & tricks)

dajte pomoc, probao sam da instaliram SnowOSX Universal 10.6 GM (10a432) v3.5 i pri vootu se zaglavi na deli "Apple Decrypt: Starting..." i tu stoji i stoji i nema kraja :D, HDD ne radi nista kao ni DVD. Imali neko predlog.
Btw masina iz profila.

EDIT: Ja sam samo skinuo i narezao na DVD, da li treba jos nesto (ne smejte se, ipak sam ja Win user :D)?

Poslednja izmena:
pocetnik sam sto se tice Maca...da ne listam sad 1000 strana ove teme...recite kako da instaliram Snow Leoparda na konfu: AMD x2 4000+ 4Gb RAM, GeForce 9400gt 512, 160GB HD...

Poslednja izmena:
Ja preporuchujem da se instalira iPC 10.5.6, jer to radi na bukvalno svakom kompu, snow je mnogo komplikovaniji, ali ako imate vremena... :)

Poslednja izmena:
ok...ali na koji nacin se instalira Mac...vise puta sam instalirao Windows...ali nisam nikad Mac?

Možeš uvek fotku iz Aperturea otvoriti u PS-u, koji će ti sve izmene sačuvati i fotka će ti se automatski naći u Aperture biblioteci, pored originala.

KAKO? :)
ubih se pokusavajuci da nadjem... inace nemam nista protiv da mi aperture bude manager za slike pa preko njega u ps... works for me :)

Pa nije, iPC je Leopard 10.5.6, Snow Leopard ti je od 10.6.0 verzije. Inače, Windows uopšte ne uključujem, sve mi radi na Macu, tako da ste dobili još jednog člana communityja. :)

[Hvala Kutiji što mi je preporučivao silne programe. :d]

e ajd javno da preporuci svima programe (mda sam vec izbunario svasta kul)

i btw, pitah al me iskuliraste (niste kul uopste :p) ako updatujem ovaj letnji leopard oce da padne sneg?

Pa nije, iPC je Leopard 10.5.6, Snow Leopard ti je od 10.6.0 verzije. Inače, Windows uopšte ne uključujem, sve mi radi na Macu, tako da ste dobili još jednog člana communityja. :)

[Hvala Kutiji što mi je preporučivao silne programe. :d]

Pa shta mislish da neko ukljuchuje a da ne mora :d

Pa shta mislish da neko ukljuchuje a da ne mora :d

Ima ljudi koji neće da se naviknu na nešto što je logičnije i brže napravljeno, već su zadrti i vrate se posle 5 minuta na Windows. :D

Uf, evo sad da prodam netbook i kupujem i iPhone, postaću mac fanboy. :d

Haha, pa tako sam i ja kupio iPhone :) Taman mu je pala cena na neku razumnu :)

Poslednja izmena:
Samo da javim, uspešno odrađen update na 10.5.8 preko Software Update.

Jedino što mi zabagovalo je to da sad hard mora da ostane u SATA AHCI modu, neće da bootuje sa SATA IDE, što i nije neki problem, i to što sam morao da rebuildujem cache spotlighta i da reinstaliram Logitech GamePanel, ali to je to.

^ što ne updateuješ? Ja imam iPC 10.5.6 i normalno je prošao software update sa Apple-a.

Ti imash Intela ;) Meni je ubio sistem, ne moze boot :)

Poslednja izmena:
Drugari samo da javim da ovo kod mene nece ni da cuje (iPC), krene da se se ucitava (stavio sam -v, verbose mode) i samo prolete ona slova i resetuje se komp. Probao sam sa HDD-om u AHCI modu i IDE, isti djavo ...
Neki predlog ?

e jel moze neki insight o kernelima?

jel mogu da promenim kernel sad, posle instalacije? koji je dobar za sta? mozda neki sajt o tome?

Drugari samo da javim da ovo kod mene nece ni da cuje (iPC), krene da se se ucitava (stavio sam -v, verbose mode) i samo prolete ona slova i resetuje se komp. Probao sam sa HDD-om u AHCI modu i IDE, isti djavo ...
Neki predlog ?

A ti mislish to tako iz prve ? :) Pa ja sam ga instalirao 7 puta dok mi nije proradio :) Napravio si neki pogreshan izbor kod drajvera, instaliraj samo za plochu pa probaj..

A ti mislish to tako iz prve ? :) Pa ja sam ga instalirao 7 puta dok mi nije proradio :) Napravio si neki pogreshan izbor kod drajvera, instaliraj samo za plochu pa probaj..

Lol koji izbor, ja sam samo skinuo sa neta i narezao, nista dodatno nisam stavljao i sl :wall: daj neku pomoc pls

Ni ja nisam uspeo nikad da instaliram Leopard na PC a bas bih zeleo da ga isprobam.
Koliko je to komplikovana rabota ako moze ukratko da se opise da sad ne trazim po forumu.:D

Poslednja izmena:
Ok, uspeo sam da instaliram, resetovao se jer nisam uradio update biosa sa modovanim biosom, ali sada je OK.
Medjutim koliko sam primetio nije prepoznao mreznu, zvuk i grafiku. Dajte neku pomoc. :D

Pa sad trazi drajvere. Idi na www.insanelymac.com, tu imash drajvere za sve, ako postoje :)

Ok, potrazicu, mada video sam ste pisali da vam negde izadje prozor gde mozes da biras koje drajvere da instalira, ja to nisam nigde video, probao sam da udjem u safe mod ali mi je tamo sve isto kao i normal osim sto pise safe :D

EDIT: Uspeo da instaliram i Zvuk i mrezu, ostaje samo ATI 4850 :D

pozz iz Safarija :D

Poslednja izmena:
mail?

btw imas options kad instaliras...

Poslednja izmena:
Ok, sve uspesno instalirano, za one koji budu imali problema ili su totalni pocetnici kao ja neka mi se jave (znaci samo ako je ista ploca kao moja u pitanju ili grafika) i rado cu objasniti, posto svi znaju "ponesto", ali se ipak ispostavi da RTFM najbolje pomaze...

Hvala svima na pomoci.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno