Da i ja sam to primetio !Ekspert, je l'? Takođe, monitori su nam wide, a nameštanjem na 4:3 aspekt imam utisak da je manje duhova.
yooyo je napisao(la):Kod MPEG2 treba biti malo obazriv. MPEG2 format podrzava i interlaced i progressiv formate. Cesto se desava da prilikom deinterlacea encoder ili korisnik zaboravi da postavi flag da je novi stream sada progressiv tako da playeri koji pustaju takav MPEG2 misle i dalje da je u pitanju interlaced stream i pokusavaju da ponovo urade deinterlace, sto kvari sliku. Takodje i deinterlace filter treba da obavesti da je frame sada progressiv tako da encoder zna sta treba da radi.
Da li raditi deinterlace ili ne zavisi i od toga da li zelite da se oslonite na deinterlace filter u uredjaju/playeru ili zelite da koristite neki HQ deinterlace za vreme transkodiranja. Moderne graficke karte imaju odlicne hw deintrlace filtere, ali je pitanje kakav deinterlace ima neki jeftini LCD TV.
Neki dekoderi uopste ne obavestavaju kakav je video stream u pitanju pa onda je na sw playeru da li da pegla frejmove ili da ih ostavi u originalnom obliku.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari