Šta je novo?

koji enclosure za više od 1 HDD-a?

kovacm

Čuven
Učlanjen(a)
28.01.2005
Poena
870
Hi,
da li mi možete preporučiti neki externi (kakav bi inače bio :D) enclosure za više od jednog harddiska (može 2, 3, 4...)?

Dakle mora da bude za SATA harddiskove i da ima USB ili FireWire (bolje :)) vezu sa računarom (može i LAN ali verujem da je cena u tom slučaju još veća za ovakav uređaj). Ne mora da ima RAID!

vidim da SansDigital ima interesantan proizvod:

tr4ub_2.jpg

http://www.sansdigital.com/towerraid/tr4ub.html

ali ne znam gde može da se kupi u Srbiji (i da li uopšte može)?

Hvala!

Poslednja izmena:
To je po meni, "seci usi, krpi dupe" metod. I opet cete ostati bez prostora jednoga dana. No dobro, vas izbor svakako. :)
Pa ostaćemo u svakom slučaju "jednog dana" bez prostora, koliko god veliki smeštajni kapacitet da imamo, jednostavno ništa ne možeš unedogled da povećavaš. Opcija sa Linux-om i case-om jeste komfornija u smislu broja TB koji će moći da se ubace, ali kao što sam rekao nije za mene, suviše custom made i glomazno.
Anyway, sa današnjim trendom rasta hard diskova i pada cene istih + neki dobar multibay enclosure neću imati brige. I ovaj SansDigital u kome su bili najpre 1 TB hardovi i za koji je pisalo da je pitanje da li će raditi sa 1,5 TB (evo kod mene radi već mesec dana), a tek da je pitanje da li će sa 2 TB (probao, radi) će me kako stvari stoje služiti još dosta.
Pozz svima.

zvao ih i kazu da ne planiraju nikakav uvoz, bar ne u narednih mesec i vise dana.

covek koji se javio je krajnje prijatan, cak je i pogledao koje je to kuciste PC-A05N :) ali kaze da ne planiraju uvoz. pitao sam ga da li znaci nesto ako kupimo 5 takvih kucista, rekao je da to ne menja stvari :) ...
ja sam dosta dugo tragao do nacina da uzmem lian li kuciste (lian li pc-60f) na kraju je bilo najpovoljnije da se uzme u Slovieniji, ali se nesto oduzilo sve to i na kraju sam uzeo lian li pc-a07 kod Joke. kuciste je stvarno odlicno full aluminium a kako sada izgleda mozes videti u tredu Domino :)
vec neko vreme planiram da uzmem pc-a05b (sada unapredjeni model pc-a05n) za jedan mod, ali toga nazalost nema kod nas. mozes jedino da vijas ako imas nekoga u Sloveniji, to je najblize da se isplati (koliko toliko).

nemam nikog u sloveniji, imam u SLovačkoj i odatle bi mogao da ga dobijem gotovo bez ikakve nadoknade + dan za dan.

idem da pogledam da li se tamo negde prodaju ova kućišta...

btw video sam ti mod, sjajno izgleda! i molim te podseti me koji je URL za Joku ?

Da podignem temu... gledam nešto ova SansDigital kućišta za storage u firmi, pošto je server 1U, ograničen je na 2.5" diskove, pa me 2x500GB za miror u ovom formatu košta... previše. Uz to, malo mi je tesno 500GB za čuvanje dovoljno kopija unazad, tako da sam prešao u razgledanje ove problematičnije varijante ako ste u Srbiji.

Kod nas koliko vidim, ima LaCie, bar prema sajtu i cenovniku bi trebalo da može da se nabavi i plati uredno preko računa, ali sam u dilemi pošto mi se ne sviđa cena i što ne mogu da uzmem LaCie bez diskova. LaCie 2Big sa 3TB u diskovima (ili 1.5TB kad se podese u mirror) je 570e+PDV ako ga ima uopšte što je dranje, pa ti diskovi su po 100e i onaj SansDigital za dva harda sa sve PCI karticom je 164usd, nek je i 200e kad stigne u SRB, to je i dalje 400 prema 670€... :S: Lepota nije bitna, kao ni tišina, mada će i tako da stoji zaključan sa serverom klimatizovanoj prostoriji. Ima li nekih dodatnih predloga ili da jurim ko može da mi naplati preko računa za naručeni SansDigital?

@RingeRaja

hi, kaze mi alfaunits da si nasao neki enclosure koji ti odgovara.
da li mozes da mi kazes o kojem se encloseuru radi ?

10x!

(btw hoces prodavati ovaj sto sad imas)

Pa u pitanju je onaj od pre - MacPower Hydra, ali ne 800+, već Super-S Combo:
http://www.macpower.com.tw/products/hddmulti/hydra/hydra_superscombo
Ali načekaću se, pošto će tek da ga pošalju 29.10. iz UK, a kad će da stigne bog sveti zna, verovatno oko nove godine:)
Sans Digital verovatno neću da prodajem, s obzirom da će mi dobro doći, a i kada bih ga prodavao morao bih da mu stavim cenu od minimum 200 evra, s obzirom da je mene izašao 278e, cirka (osnovna cena + shipping + carina + pdv) - čisto sumnjam da bi se našao još jedan freak kao ja i uzeo ga. A da ga prodajem u bescenje žao mi, s obzirom da rade i 2 TB hardovi može u doglednoj budućnosti dobro da mi posluži (kao magacin za filmove, ako već ne bude za fotke).

Pa u pitanju je onaj od pre - MacPower Hydra, ali ne 800+, već Super-S Combo:
http://www.macpower.com.tw/products/hddmulti/hydra/hydra_superscombo
Ali načekaću se, pošto će tek da ga pošalju 29.10. iz UK, a kad će da stigne bog sveti zna, verovatno oko nove godine:)
Sans Digital verovatno neću da prodajem, s obzirom da će mi dobro doći, a i kada bih ga prodavao morao bih da mu stavim cenu od minimum 200 evra, s obzirom da je mene izašao 278e, cirka (osnovna cena + shipping + carina + pdv) - čisto sumnjam da bi se našao još jedan freak kao ja i uzeo ga. A da ga prodajem u bescenje žao mi, s obzirom da rade i 2 TB hardovi može u doglednoj budućnosti dobro da mi posluži (kao magacin za filmove, ako već ne bude za fotke).

hej i ja sam video isti taj enclosure malopre na ebay-ju za manje od 200$, mozda 170$... :) bas mi je zapao za oko...

http://cgi.ebay.com/QUAD-4-BAY-SATA...C_Drives_Storage_Internal?hash=item2a015af251

hm... izgleda da se samo zove drugacije :)

Nazad
Vrh Dno