Šta je novo?

BenQ G2420HD

• Začetnik teme Začetnik teme Raynor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pojavio mi se zeleni mrtvak veceras 🙁

Przim ga vec 12h sa UDpixel-om, ufitiljio je vec.
To be continued...

Przim ga vec 12h sa UDpixel-om, ufitiljio je vec.
To be continued...

Sta da ti kazem maler

Ja sam se do sada sreo dva puta sa takvim slucajem.
Mada su jednom bili mrtvi, skroz crni i to par komada na DELL 19" koji je i pored svega najbolji monitor koji sam koristio.
A drugi put jedan zaglavljeni crveni na Asus 220TE, pokusavao sam vise programa koji bi mogli da pomognu i ustanovio sam da je to sviranje orgnu na razmnozavanje, posto sam utrosio vise od 50 sati i rezultat je nikakav.

Generalno prvi put cujem da se nekome zaglavio piksel nakon vise dana koriscenja, moje iskustvo govori ili monitor dobijes sa tom falinkom ili ga ne dobijes i ostane ispravan sve dok ne crkne ceo.

Puno srece u nastojanju da ga oporavis... (kuc, kuc, kuc... cukni vo drvo tri pati...)

^meni se na ASUSu VW 192S par puta zaglavljivao piksel, ali ništa što malo masiranja oko njega ne reši, a imam ovaj monitor već ~ 2 godine.

ne znam sta da kazem

stoji mi pored T220 i ja ne vidim neku razliku (sem u velicini i odnosu stranica)

mogu samo da zazalim sto ga nije bilo kad sam kupovao T220 jer bi sad imao dva BENQ-a 😀

i da tacno je da u PCCentru tvrde pazar, jer je veoma cudno kad samo pitas da li ga imaju odgovor je ne nemamo ga ali cena mu je 2X.000 dinara iako ih za to niko nije pitao. Ocito da zakoni traznje i ponude funkcionisu dobro u ovom primeru.

PS
takodje uzet u MSE za 16.000 bez problema sa pixelima za sada 😉

MaliAbner je napisao(la):
Sta da ti kazem maler

Ja sam se do sada sreo dva puta sa takvim slucajem.
Mada su jednom bili mrtvi, skroz crni i to par komada na DELL 19" koji je i pored svega najbolji monitor koji sam koristio.
A drugi put jedan zaglavljeni crveni na Asus 220TE, pokusavao sam vise programa koji bi mogli da pomognu i ustanovio sam da je to sviranje orgnu na razmnozavanje, posto sam utrosio vise od 50 sati i rezultat je nikakav.

Generalno prvi put cujem da se nekome zaglavio piksel nakon vise dana koriscenja, moje iskustvo govori ili monitor dobijes sa tom falinkom ili ga ne dobijes i ostane ispravan sve dok ne crkne ceo.

Puno srece u nastojanju da ga oporavis... (kuc, kuc, kuc... cukni vo drvo tri pati...)

Nisam ni ja nikad video da se pojavi naknadno ali za sve postoji prvi put. Radio je normalno, bio mi kolega, pricali i iz cista mira samo se zaglavio. Ali odmah sam ga provalio. I jos skocim, kazem, evo ga bedak. Kolega me gleda, pita: Jel da da si popizdeo?
Nego sta sam ali kezim se i dalje.
Sad se jedva vidi, kao i popodne danas, nekad i nestane skroz pa se vrati opet. Vecu mrcinu od pixela nisam video u zivotu. Lenstina ali doci cu mu glave.

Uspesno odglavljen, konacno :d
Przio sam ga 26h i nervirao me je sto zmirka, nestaje pa se vrati i sve tako. Taman skoro ufitilji skroz i kad pipnes monitor on se pojaca opet na 50% mozda. Na kraju sam ti resio pomocu brute force metode...
MaliAbner je napisao(la):
(kuc, kuc, kuc... cukni vo drvo tri pati...)
Kucnuo sam par puta po tom mestu i odglavio se. Nema ga vec 2 sata :smash:

hm, a da li neko zna možda kako se odnosi sa ovim ASUSom http://itsvet.com/proizvod/asus-vh242h/comp_comp_monitor/20/1494 ?

to ti je moj komentar taj na itsvet-u, to je utisak nedugo nakon što sam ga kupio.
odličan, sve radi bez problema, spajao i xbox i popcorn na HDMI slika perfektna čak je i zvuk dobar
za više utisaka pogledaj temu o Asus-u VH242H da ne bi ovde off-ovali

ali moram da dodam za D-Sub, inače mi je radio na DVI ali mi je ploča nešto riknula pa sam prinuđen da koristim laptop koji ima D-sub izlaz. da skratim - slika je primetno lošija. međutim u kutiji stiže i D-sub i DVI tako da nema frke.

^hvala puno, nisam se uopšte setio da potražim temu ^^'. Imam dobra iskustva sa ASUSom, a i gledao sam puno reviewova, nahvališe ga, a još si i ti rekao je prikaz kad se poveže sa konzolom odličan (ja planiram da DVI koristim za PC, VGA za Xbox, a HDMI za PS3), ali ipak htedoh da vidim da neko možda nije gledao oba monitora paralelno, pa da ne zna kako se odnose. Izgelda da ću ipak pazariti ovaj ASUS 🙂

mislim da nema velike razlike između Benq-a i ASUS-a što se tiče slike, ali koliko vidim mrtvi pixeli su izgleda češći na Benq-u
odlična stvar je da ASUS kod nas priznaje garanciju kad je samo jedan pixel mrtav, a glupost je ta da moraš u roku od 15 dana nakon kupovine da se prijaviš za tu garanciju (piše na winwin sajtu)
meni naravno nisu rekli za to ali ako se pokvari hebaću im sve po spisku

odlična stvar je da ASUS kod nas priznaje garanciju kad je samo jedan pixel mrtav, a glupost je ta da moraš u roku od 15 dana nakon kupovine da se prijaviš za tu garanciju,,,

E, jaka garancija :d
a, sta je tu odlicno ?

Poslednja izmena:
Pa stvarno. I meni se pojavio tek posle nekog vremena, inace nisam imao nijedan. Dzaba ti takva garancija. Ali dobra je stvar sto se meni pixel samo zaglavio. Vise ga nema uopste. I nisam video da je neko sem mene imao bedak na BenQ tako da nemoj da ti to bude glavni parametar u kupovini monitora. Bolje trazi neki cvrsci razlog za ovaj ili onaj monitor. Mislim da neces pogresiti u bilo kojoj varijanti i da vece razlike nema.
Moj savet je da ako ces se osecati sigurnije, kupi skuplji :d

Poslednja izmena:
nažalost i kod mwne se pojavio jedan plavi mrtvak.Masaža je u toku

Sad sam zvao, nemaju ga stanju ...
EDIT: Ovi ljudi nisu normalni, moj drug je platio monitor 15k u PCCENTRU, a sada kad ih zovem kažu da je cena od tih 14k bila greška (to samo razjasnili ranije-ok), ali i da će koštati 25k....?! WTF?! Ili je ova radnica totalno pobrkala lončiće, ili je ovo čist bezobrazluk.

telefonom proverena informacija danas, imaju ga u magacinu i kosta 22.000....

telefonom proverena informacija danas, imaju ga u magacinu i kosta 22.000....

U megastores electronica plaćen 16 hiljada. Danas.

Nemam nekih većih zamerki na monitor, ali opširnije kada se još malo izigram.

Poslednja izmena:
još uvek stoji plavi,48 sati je prošlo 😡 neka ideja?neki drugi program,sem ud pixsel?

Moj nije nestao od tog programa ali je poceo da nestaje. Smanjio je intenzitet drasticno i zmirkao je. Na kraju sam se smorio i kucnuo kao o vrata po tom mestu i nestade. Vise se nije ni pojavljivao. Probaj malo, masazom, vidi jel menja intezitet kad stisnes tu malo

Ima ga u Tehnomaniji za 16999 din... Uzimam ga danas... 🙂))

koliko monitor moze da se nagne u napred?
Da li mozete da gledate film iz polozaja u kom vam je glava malo nize od donje ivice ekrana (lezeci u krevetu npr)?
Na mom asusu 222s je slika previse tamna u toj situaciji bez obzira na to sto je maksimalno nagnut.

I mene isto zanima...

Ja recimo imam Benq 2200HDA i na njemu je donji vertikalni ugao mnogo bolji nego na 2 samsunga i LG.
Hocu da zamenim ovaj, da uzmem veci, ali me plashi da necu moci posle iz greveta da gledam filmove isl.
tj. ako ne podignem malko glavu.

Ako bi neko mogao da pogleda / uporedi / oceni...
Thx in advance...

Odgledao sam do sada jedan film (Angels and Demons) iz kreveta, prilikom cega mi je glava bila mozda desetak centimetara nize od donje ivice monitora. Moram reci da nisam primetio da je slika mracna. Mada, moram priznati i da sam upotrebio jedno "high-tech" resenje. Stavio sam slim kutiju za cd ispod zadnjeg dela postolja tako da je monitor bio neznatno vise nagnut prema dole 😉

Vidish to me plashi, ja sa ovim idem dosta nize.

Bas sad uzeh metar i izmedju 24-28cm nize od donje ivice ekrana - ne monitora.
Jedan od retkih koji imaju tako dobar donji vertikalni,
a pritom nisam morao da mu podizem sa zadnje strane CD kutijom
ili nekom obimnijom knjigom kao kod Samsunga.

Vec neko vreme se kanim da napravim custom drzac za monitor i zvucnike u jednom,
al posto sam sad dosho sa neke operacije necu da se zamaram sa time.
Samo cu odmah da ga napravim za 24" jer smatram da necu veci stavljati za primarni mon. PC racunara...

Thx for fast reply 🙂

Edit: ne bi me cudilo da je na ovom mom mon. displej postavljen kontra za 180
jer svi obicno imaju bolji gornji vertikalni - koji ja ne koristim takoreci ni malo.

Poslednja izmena:
Ja imam 931BF,secam se da kada sam ga kupio hteo sam da skrenem,vertikalni ugao je bio zlocin,morao sam da prerezem policu kako bih ga spustio nize,filmove je nemoguce gledati ako se spustis na krevet,ovaj monitor je za gledanje direktno u "centar",a sve moguce igre sam igrao, evo vec 3 god ja nikako ne videh duhove,kao sto ih neko primeti,zasto sve ovo pisem,da ne bude off topic,predpostavljam da je ovo slucaj sa svim tn monitorima,te pretpostavljam da ni benq iz teme ne odskace iz okvira,ako se sme zanemariti dijagonala u komentaru! Poenta je da se sa nekim stvarima moras pomiriti,tako da se ja slazem sa vecinom ovde!

Pozdrav ekipo....moja odluka je pala na viewsonic vx2433 wm, medjutim danas sam bila u prilici da vidim sliku na benku, fenomenalno, nema duhove, nisam primetila ni probijanje na crnoj podlozi....lepe boje, a dizajn ma fenomenalan, jos sta me je iznenadilo to je, da je on veci od viewsonika 1 cm...a izgleda duplo veci, ogroman...i to je jos jedna stvar koja me je odusevila....tako da uh kako teska odluka za kupovinu, do sada me nista nije ovako namucilo....a da cena smesno...15 990...😀

I stigao je.... Prvi utisak... ***. koliko je ovo čudo!!!
Ostatak pišem malo kasnije... 🙂

Nazad
Vrh Dno