Šta je novo?

Telenor internet

Dok mi se iPhone nije pokvario, isao sam na net svakodnevno preko njega (zbog posla) pa su mi dopune kratko trajale.

Da li se uz paket dobija samo ta SIM kartica za USB modem, ili se dobije ista takva kartica za telefon?

Dok mi se iPhone nije pokvario, isao sam na net svakodnevno preko njega (zbog posla) pa su mi dopune kratko trajale.

Da li se uz paket dobija samo ta SIM kartica za USB modem, ili se dobije ista takva kartica za telefon?

U modem ide identična SIM kartica kao i u telefon. Jedino je pitanje podešavanje parametara za internet i da li su dozvoljeni pozivi ka istoj.

Sta predstavlja "sesija" prilikom tarifiranja? Konekcija i diskonekcija sa APN-a?

Postoji li neki timeout, ili bolje receno "byteout" ?

Ja uzeo početkom septembra, crkao modem pre par dana, evo danas me zvali, dobili odobrenje da mi zamene modem . . . brooka . ...

Svidelo se mom drugu, uzeo 7 dana posle mene, stigne račun, pretplata ista kao i meni, iako njemu ugovor tekao od 07.09-30.09., čak im tako piše i u računu, a meni od 02.09.-30.09. a isti iznos, 2070 dinara. Kako?

pa lepo:)
ako ste na paketu ista cena
onda vam dolazi pun iznos pretplate....

Ako se ne varam, trebalo bi da je nepotrošen saobraćaj iz prvog meseca prenet u drugi mesec. To važi samo sa prvog na drugi, kasnije nema prenošenja.

hvala na odgovoru, onda je u redu. znači, ipak ima priliku da potroši sve.

Kako to funcionise kod mene - Imam Telenor od 23.04.2009. i realno sam zadovoljan. Da malo elaborisem...

Zivim u Gospodjincima, 20-tak kilometara od Novog Sad vazdusnim putem, 6 km od jedne i 1 km od druge bazne stanice. Obe su 3G. Glede torenta, trenutna brzina down je 220KB/sec na HSDPA. Modem je E160G koji je deklarisan na 3.6Mbit. Tako da, verujem, radio bi i brze da je 7.2Mbit. Ali varira. Ne moze da ga drzi konstantno na 220, ode gore padne dole itd. Tako da je skinuo 176MB za 17 minuta. Maksimalna brzina koju sam sa njim ostvario je 242KB.

E, sad, realna primena - YouTube ne treba cekati da ucita, odmah ga pusti. Ponekad i HQ ide bez problema, downlaod nekad nece da otvori stranu jer se zaglupi, ping cesto ide do 1 sekunde, prebacuje izmedju HSDPA i WCDMA ali realnog boljitka nemam jer ne moze da ide preko 3.6mbit. Nikada nije spao na EDGE. Ali, ove brzine rade od 20h uvece do 13h popodne. Izmedju ne prelazi 600-700 kb/s a ne pada ispod ~100. Tako je u selu. U Novom Sadu je druga prica, tamo nece da predje 400 kb u popodnevnim satima (kod Dnevnika, na Bulevaru, i kod kasarne na Futoskoj). Uvece radi losije nego ovde, od 1.0-1.5 mb/s. Ali sam ga tamo probao samo par puta jer imam adsl na 6 mb koji radi besprekorno, bez pucanja veze sa brzinama oko 630 kB/s.

Tako da, ja sam realno zadovoljan, paket je veliki (10GB) i imam 2500 dinara mesecno. Posto ga najvise koristim za el.bankrastvo i mail, bolje mi i ne treba u onoom periodu kad je veza losija (13-20h). Uvece, kada hocu da gledam YouTube ili skinem neki film, sve radi bez problema. Ako nemate mogucnosti za adsl, a niste u gradskoj vrevi, moja preporuka. A ko ga koristite za posao, a bitna vam je mobilnost, ne treba vam bolje...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno