Šta je novo?

[N5800] Zvanična tema

Zasto neverovatno? Oni da hoce mogu da oc-uju ARM 11 i preko 500 mhz-a, ali pitanje je koliko bi tada trajala baterija...

Zasto neverovatno? Oni da hoce mogu da oc-uju ARM 11 i preko 500 mhz-a, ali pitanje je koliko bi tada trajala baterija...

a ne ide to bas tako, i inace, a pogotovo kada su u opticaju zvanicna politika firme giganta i milioni, ako ne i desetine miliona 5800 xm tj. ARM cpuova... jedino ako je ARM pravljen tako da svaki primerak garantovano radi u odredjenom znacajnom opsegu frekvencija a ne na jednoj fiksnoj freq a to do sad nisam cuo da je uopste radjeno?a onda u tom slucaju to i nije overclock , i napominjem da bi to moralo da vazi u 100% slucajeva procesora sto pokazuje da nije u pitanju overclock.

zato mi je neverovatno, jer pretpostvaljam , iz gore navedenih razloga, da su onda ti procesori od starta sa jednom bazicnom brzinom (recimo tih 434mhz) ali da su bili downclockovani na 369mhz, samo zbog politike, ne toliko zbog baterije.
jer baterija na 5530 XM traje taman toliko manje koliko joj je i manji kapacitet u odnosu na onu u 5800 XM iako je proc u startu na 434mhz na 5530XM(jeste da ima malo manji ekran ali opet je ocigledno da na razliku u potrosnji baterije ne utice toliko razlika u brzini proc-a tj. da je kapacitet baterije najbitniji kod ova dva modela)..

uglavnom , jel zna neko nesto u vezi tog dizanja radne frekvencije sa novim firmware-om,o cemu se tu radi ??

Poslednja izmena:
Pa nista spektakularno. Procesor po defaultu moze da radi na mnogo visim frekvencijama, ali je downclockovan zbog potrosnje. Sad su shvatili da im je potreban brzi procesor i otkljucali brzinu. Isto kao sto je bio slucaj sa PSP-om, kad je downclockovan procesor otkljucan sa 222 na 333.

edit:

http://en.wikipedia.org/wiki/ARM11

Dole u tabeli su navedeni uredjaji koji koriste Freescale MXC300-30 (ARM11) pa mozes da uporedis na kojim frekvencijama rade.

Poslednja izmena:
Pa nista spektakularno. Procesor po defaultu moze da radi na mnogo visim frekvencijama, ali je downclockovan zbog potrosnje. Sad su shvatili da im je potreban brzi procesor i otkljucali brzinu. Isto kao sto je bio slucaj sa PSP-om, kad je downclockovan procesor otkljucan sa 222 na 333.

edit:

http://en.wikipedia.org/wiki/ARM11

Dole u tabeli su navedeni uredjaji koji koriste Freescale MXC300-30 (ARM11) pa mozes da uporedis na kojim frekvencijama rade.

10x za info a nisam znao za psp...

poz

Najzad prosao update...sada i ja imam 30.0.11 :D

Menjao sam prod code na balkans blue i samo preko NSU prosao (FOTA nikako nije hteo)

Utisci :

Brzi je u nekim delovima op sistem
Svetlija i malo drugacije sivo je default tema

U sustini to je to posle 24 sata koriscenja.

PS Nista spektakularno....cekamo novu verziju FW koji ce opravdati 3x. verziju...

Upravo sam uradio update na 31.0.008

kao da je jos brzi tel,a ostalo od noviteta jos nisam provalio mozda nokia music store :D

Cudna stvar mi se desila. Kacio telefon na neki komp pun virusa.. Viruse sam pobrisao ali sad vise ne mogu da otvorim slike u galeriji, a u file manageru kad izaberem memory card nema nikakvih foldera samo GarminMobileXT.sis
Sem toga sve radi ok, kad prikacim na komp svi fajlovi i folderi su tu.

Poslednja izmena:
Joj, ja imam isti glupavi problem. Stim da sam pride imao i gomilu exe fileova koji se se zvali kao folderi. Nod mi je ocistio karticu ali sad telefon ne vidi foldere, dok ih komp normalno vidi. Stim da ako napravis novi folder videce ga. Probacu da sve iskopiram na komp, formatiram karticu i onda sve snimim ponovo na karticu. Trenutno mi nista zivo ne radi, slika nema, garmin nema mape...

Da i ja sam imao te fajlove. Pitam se da li bi reset pomogao..
dobar ti avatar ;)

Mislim da je problem sto su direktorijumi imaju opcije hidden i system. E sad to je prilicno tesko ukloniti iz windowsa, ali moze iz dos prompta, pa ko ima card reader moze da sredi.

Prva zamerka :)
Ozbiljno me je iznervirao kada mi je pri oko 900 primljenih i 900 poslatih poruka obrisao sve to.
Nije hteo da se posalje sms, usao u neki loop, ja ga restartovao i nestadose sve poruke :smash:
Nije da nesto cuvam poruke, ali bilo je raznih adresa i telefona poslovno vezanih, koje nisam stigao da backupujem.

Prva zamerka :)
Ozbiljno me je iznervirao kada mi je pri oko 900 primljenih i 900 poslatih poruka obrisao sve to.
Nije hteo da se posalje sms, usao u neki loop, ja ga restartovao i nestadose sve poruke :smash:
Nije da nesto cuvam poruke, ali bilo je raznih adresa i telefona poslovno vezanih, koje nisam stigao da backupujem.

meni se nije to desavalo a nije naivna stvar. koju verziju softwarea imas ?

Verziju pre ove poslednje.
Stvarno je glupo, nije mi se to nikada ni na jednom telefonu desilo.

Probaj da ga povezes na komp pa udjes u memoriju telefona ili kartice (zavisi gde drzis poruke), mozda su jos uvek tu al ih ne vidi...

Ili da udjes u poruke pa u opcijama promenes smestanje poruka, npr drzis ih na kartici, zapucao se i posle restarta je vratio na mem. telefona pa ih zato ne vidi, a one su na kartici...

Ako ne uspe od ta 2 nista, onda ih je stvarno obrisao,***...

Tri firmware-a sam do sada izmenio i ni jedan mi nije rešio problem sa zumiranjem slika preko klizača na ekranu. Nakon što zumiram sliku i posle toga dodirnem ekran, telefon to vidi kao dodir na klizač i pomeri zoom ponovo. Ne dešava se kada zumiram dugmićima sa strane, ali je ipak veoma veliki bug.

Cudna stvar mi se desila. Kacio telefon na neki komp pun virusa.. Viruse sam pobrisao ali sad vise ne mogu da otvorim slike u galeriji, a u file manageru kad izaberem memory card nema nikakvih foldera samo GarminMobileXT.sis
Sem toga sve radi ok, kad prikacim na komp svi fajlovi i folderi su tu.

Da i ja sam imao te fajlove. Pitam se da li bi reset pomogao..
dobar ti avatar ;)

Konacno sam se smilovao da odvojim malo vremena da resim ovaj problem. Resenje je kao i svako dobro resenje vrlo jednostavno :) Napravi nove foldere sa nazivima svih foldera na kartici(stare preimenuj ili ih prebaci na komp). Zatim sadrzaj svakog starog prebaci u novi istoimeni folder. Sreca je pa ne vidi samo glavne foldere, dok se svi podfolderi odmah vide bez problema.

Sto se mog avatara tice, slazem se da je dobar :) Mozda ga eventualno zamenim za neki BMW-ov, kako se u meni vodi polemika 159 VS BMW 3, tako ce i avatar da se menja :)

Pozz.

Tri firmware-a sam do sada izmenio i ni jedan mi nije rešio problem sa zumiranjem slika preko klizača na ekranu. Nakon što zumiram sliku i posle toga dodirnem ekran, telefon to vidi kao dodir na klizač i pomeri zoom ponovo. Ne dešava se kada zumiram dugmićima sa strane, ali je ipak veoma veliki bug.

... sad sam probao i tacno je to sto kazes ali samo kada pipnes ekran u visini zoom-a, ali ako pipnes ekran iznad linije maksimuma zuma ili ispod linije minimuma ponasace se normalno (hmm valjda sam bio jasan ,) ).

Pozz

... nego... (bas me mrzi da trazim) sta se desava sa flash-om... postoji li neka verzija koja moze da pusta ove novije aplikacije koje traze Flash 9... posto od ovog flash lite-a nema vajde... bar za sad... ili mozda ima?

... sto se tice update-a telefona... treba li posle update-a sve ponovo da se instalira tj. da li update brise sve aplikacije (vraca tel na default), konkretno me zanima gps... mozda je glupo pitanje za nekog ali nijednom nisam radio update telefona pa nisam siguran...

Pozz

... sad sam probao i tacno je to sto kazes ali samo kada pipnes ekran u visini zoom-a, ali ako pipnes ekran iznad linije maksimuma zuma ili ispod linije minimuma ponasace se normalno (hmm valjda sam bio jasan ,) ).

Kod mene je ceo ekran, nema gde da ga pipneš da ne poludi u nekih 90% slučajeva.

evo da budem malo jasniji... kliknes tamo gde su iksici, ne izmedju ove dve crvene linije jer onda zumira...

Nokia 5800.jpg

Sada ga updateovah na v 31.0.008. Zaglupe se malo sa WiFi konekcijom nije hteo da je disconectuje.

Pokrenuh sinoć apdejt aplikacija na telefonu i on mi ponudi da instaliram Ovi Store. Ajde, instaliram ja to čisto da vidim šta je, kad ono Nokijina imitacija Apple AppStore. Ne deluje mi loše, ima raznih zezalica za one koje vole takve stvari.

Meh, od korisnih besplatnih programa samo web server...

Meh, od korisnih besplatnih programa samo web server...

Ja baš i ne vidim šta je korisno u web serveru za mobilni telefon. :)

Shazam i Fring su dve besplatne aplikacije koje koristim i koje sam video na storu.

Ja baš i ne vidim šta je korisno u web serveru za mobilni telefon. :)

Shazam i Fring su dve besplatne aplikacije koje koristim i koje sam video na storu.
Pa mozes da hostujes web stranicu na telefonu...how cool is that :D

Inace,meni taj ovi store deluje nesto sturo, malo besplatnih programa, a da nesto dobro rade :p
Ja bi nesto poput free SymSMB alternative, pdb, prc ebook citaca, free pdf citac (a da otvara velike pdf-ove) :)

Hm, meni za balkans code jos uvek daje da je najnoviji fw 30.0.08

Enivejz, 2 nacina su najbolja za ubacivanje novog fw-a u telefon.
1. Preko NSU (Nokia Software Updater), skida se sa sajta i preko kompa se ubacuje u telefon (kabl, BT, whatever)
2. Update direks iz telefona (setings>phone>phone mgmt>device updates)

E, sad. Update iz telefona uvek daje nove fw mnogo ranije nego NSU, tako da sam odavno presao na taj nacin update-a.
Sam update je kompletno bezbolan, jedino sto mi ponekad pokarabasi podesavanja za GPRS i jos neka sitnija podesavanja

Nazad
Vrh Dno